fizoomar fizoomar

7895 posts   1482434 followers   869 followings

fizoomar  | ACTOR & HOST | ENTERPRENEURSHIP SPEAKER | "YOUNG ENTREPRENEUR of the YEAR 2014" | En.Afza 0109099191| contact@fizoomar.com

http://www.fizoomar.com/

SALAM JUMAAT! JOM BERSELAWAT...
.
.
1. Melaksanakan perintah Allah.
2. Bersamaan dengan selawat Allah kepada Rasulullah s.a.w.
3. Bersamaan dengan selawat para malaikat.
4. Mendapat ganjaran sepuluh kali selawat daripada Allah atas setiap kali selawat yang diucapkan (selawat daripada Allah bererti rahmat).
5. Dikurniakan oleh Allah sepuluh darjat atas tiap-tiap satu selawat.
6. Dituliskan oleh malaikat sepuluh kebaikan atas setiap selawat.
7. Dihapuskan oleh Allah sepuluh kejahatan atas setiap selawat.
8. Segala doa akan diperkenankan oleh Allah.
9.Mendapat syafaat daripada Rasulullah s.a.w.
10. Mendapat keampunan Allah serta akan ditutup segala keaiban.
11. Allah akan menutupi segala dukacita.
12. Dikurniakan maqam hampir kepada Rasulullah s.a.w.
13. Mendapat darjat al-Sidq.
14. Ditunaikan segala hajat.
15. Salam sejahtera pada hari kiamat.
16. Allah dan para malaikat akan berselawat ke atas individu yang berselawat.
17. Mendapat khabar gembira daripada Allah dengan balasan syurga.
18.Salam sejahtera pada huru-hara hari kiamat.
19. Rasulullah s..a.w. akan menjawab secara langsung ke atas setiap selawat yang dibacakan.
20. Mudah mengingat semula perkara-perkara yang lupa.
21. Mendapat kedudukan yang baik pada hari kiamat serta tidak akan kecewa pada hari itu.
22. Tidak akan merasai fakir.
23. Terpelihara daripada dihinggapi sifat bakhil.
24. Mendapat kesejahteraan daripada doa Rasulullah s.a.w. kepada yang berselawat.
25. Selawat akan menjemput setiap pengucapanya ke jalan syurga.
26. Menjauhkan seseorang itu daripada terlibat dalam majlis-majlis yang tidak disebut padanya nama Allah dan Rasul-Nya atau daripada majlis-majlis lagha.
27. Berselawat menyempurnakan kalam pujian Allah apabila disebut (di dalam doa), maka akan disambut selepas itu dengan kalimah selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w.
28. Selamat melintasi titian Sirat al-Mustaqim pada hari kiamat.
29. Disambut oleh Allah pada hari kiamat dengan kata-kata pujian yang lunak.
30. Mendapat balasan rahmat yang luas daripada Allah.
31. Mendapat keberkatan daripada Allah.
32. Mendapat kesempurnaan iman.
33. Kasih dan cinta kepada Rasulullah s.a.w.

Sumber: Jabatan Mufti Kerajaan Negeri Sembilan

Advance Program, Boost Your Business (BYB)- Kota Bharu
.
.
Nampaknya kesemua protege Seminar Boost Your Business bersemangat pagi ini untuk belajar sesuatu .. PAGI!!!
.
.
#boostyourbusiness
#bybkelantan
#fizoomarchannel

ADVANCED PROGRAM, BOOST YOUR BUSINESS - KOTA BAHRU.
.
ALL SET !!.. FOC sudah bersedia untuk esok 💪🏻 .
Ekslusif utk 30 protege terpilih sahaja. The journey begin.
.
Jumpa esok, Dewan Congkak Tingkat 1, Hotel Grand RiverView.
.
#boostyourbusiness
#bybkelantan
#fizoomarchannel

SITE VISIT PROJECT LEMBU SADO
.
Nak buat apa2 pun, Modal Ilmu kene ada. Alhamdulillah, hari ni dpt top-up ilmu ternakan lembu sado dgn Cikgu Awie.
.
Bergegas dari KL, jumpa tok guru utk projek terkini FOC dlm dunia Agro. .
Moga dipermudahkan!! Doakan.
.
#lembusado
#projekternaklembu
#fizoomarchannel

ATTENTION TO ALL FRESH GRADUATES!!!
.
.
Lately kalau korang baca dekat confessions, report & sebagainya, banyak majikan yang tulis review kenapa fresh graduates skrg susah nak dapat kerja. Salah satu masalah utama adalah penguasaan Bahasa Inggeris. Selebihnya adalah attitude...
.
.
So, korang kena lah ubah diri bila dah habis zaman uni. Dunia pekerjaan memang sgt berbeza. Tak percaya? Tanya kakak & abang korang yg dh kerja. Change your attitude today so you will shine tomorrow.

#fizoomar

UNISEL BERSEDIA SAHUT CABARAN VEST .
Nak tahu gempak ke tak gempak UNISEL ni 235 orang join VEST . .
Jom kita tengok aktiviti-aktiviti diarong. .
Yang dari UNISEL jangan lupa sokong kawan kawan korang ni .

#vest2017
#vestmalaysia
#vestunisel

JOM LUANGKAN MASA KORANG UNTUK BACA... Inilah kehidupan...
Ketika dianugerahkan sesuatu kepada kamu
Diambil sesuatu yang lain dari kamu
.
.
Kite selalu percaya kehidupan orang lain lebih baik daripada kita
Orang lain pula percaya kehidupan kita lebih baik daripada mereka...
Semua itu terjadi kerana kita kehilangan sesuatu yangg penting dalam kehidupan kita dan ia adalah : (Qanaah : Merasa Cukup)
.
.
Jika kita ingin tahu kedudukan kita di sisi ALLAH,
Perhatikanlah kedudukan ALLAH dlm hati kita.. Yg hidup dikampung berasa nak ke bandar, yg dibandar pula ingin pulang ke kampung... Bila hujan, kita tanya bila laaa nak kemarau... Di musim kemarau kita tanya bila la hujan nak turun.. Bila duduk di rumah, rasa nak keluar, bila keluar pula rasa ingin pulang ke rumah... Waktu sunyi kita nak kepada org ramai, bila ramai org pula jadi serabut perut, berasa nak kepada kesunyian... Ketika bujang ngeluh nak nikah, bila nikah nak nikah satu lagi.. 😅..Hehehe.. Setelah berkeluarga ngeluh belum dpt anak. Bila ada anak, ngeluh pula perbelanjaan hidup.... Ternyata, sesuatu nampak indah kerana belum kita miliki.. Bila telah dimiliki lain pula jadinya.. Bilakah kebahagiaan akan diperolehi kalau kita sentiasa memikirkan apa yang belum ada, tapi mengabaikan apa yang sudah kita miliki.. Jadilah peribadi yang selalu bersyukur dengan rahmat dan nikmat yang sudah kita miliki.. Mungkinkah selembar daun yang kecil dapat menutup bumi yang luas ini... Sedangkan menutup telapak tangan sahaja pun sudah begitu sukar.. Tapi, kalau daun kecil ini melekat di mata kita, maka tertutuplah bumi dengan daun.. Begitu juga bila hati ditutupi fikiran buruk sekecil manapun, maka kita akan melihat keburukan dimana-mana, bumi ini sekalipun akan nampak buruk.. Jadi, janganlah menutup mata kita, walaupun hanya dengan daun yang kecil.
.
.
Janganlah menutup hati kita dengan sebuah fikiran buruk, walaupun cuma seujung kuku.
.
.
Syukuri apa yang sudah kita miliki, sebagai modal untuk memuliakan-Nya.
.
.
Kerana hidup adalah, waktu yang dipinjamkan dan amanah yang dipertanggungjawabkan.. Bersyukurlah atas nafas yang masih kita miliki..
Bersyukur atas keluarga yang kita miliki.. Bersyukur atas pekerjaan yang

Memenuhi kehendak mak buyung 'mengidam'
.
#fizomawar
#timang

KORANG KENA TGK SAMPAI HABISSS- SEBIJIK!!

"HMMMM. KENAPA TAK REPEAT ORDER?" Ha...pelik kan? Actually, takde lah pelik sangat sbb kdg2 tu, kesalahan sendiri. Yelah...ada masa kita terlepas pandang benda2 yg bg kita agak kecil tp besar bagi customers.

Jom baca. Jangan lupa share okay?
Slmt membaca!

#fizoomar

Train of Trainer (TOT) untuk VEST Business Coaches.
.
8 orang Business Coaches bersedia mengasah bakat2 terpendam para peserta VEST STAGE 2 pada hujung minggu ini 17, 18 & 19 OGOS.
.
Tahniah utk yang layak ke next level up.
.
Bersedia?

#vest2017
#vestmalaysia
#fizoomarchannel

JOM SERTAI TEAM FIZOMAWAR KITCHEN
.
Jiak anda layak memenuhi kriteria pekerjaan sebuah restoran jom sertai kami dengan kadar segera. Yang betul betul memerlukan pekerjaan dan bukan bekerja main main. .
Sila hubungi Cik Ili ditalian 013-6874419
.
Tag rakan-rakan anda yang memenuhi kriteria!

Most Popular Instagram Hashtags