fattahaminz fattahaminz

1981 posts   2074078 followers   840 followings

Fattah Amin  Malaysian Actor | Singer | Ambassador

https://twitter.com/fattahamin

"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian - Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar."
.

Sifat hormati masa itu adalah satu sifat yang amat terpuji. Oleh itu, janganlah kita lalai atau leka dengan tidak menghormati masa kerana setiap detik sangat berharga.

#sincerelyFattah #inspireFattah #QalifModen #doayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #buatyangbaikbaik

If someone is too tired to give you a smile, leave one of your own for them. Because no one needs a smile more than someone who has none to give.

#sincerelyFattah #inspireFattah #doayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #FattahFrenzy #FattahAmin

Novel #WanitaTerakhir bakal dilancarkan pada 29 April 2017 di PWTC (Bilik Melaka, Aras 2) semasa KL International Book Fair 2017 nanti.

Apa kata before korang g beli novel tulisan Ezza Mysara ni, korang baca TEASER dia dulu? Klik pinned tweet kat profile twitter I atau untuk yang tak de twitter, korang boleh gak baca teaser novel #WT kat website FastyleAsia (fastyleasia.com).
.

Cara nak beli novel:
1. Semasa Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC nanti (PBAKL berlangsung dari 28 April 2017 - 7 Mei 2017)

2. Order online melalui website FastyleAsia

Harga: RM30

Postage:
RM8 (Semenanjung)
RM12 (Sabah & Sarawak)
Untuk luar Malaysia, saya difahamkan yang anda perlu menghubungi FastyleAsia untuk maklumat lanjut.

Selamat membaca!

@wanitaterakhirofficial #ideakreatif #KLIBF #PBAKL

BTS #HSC
Tengku Ian dan Nura Medina taking a short break by the beach between takes.

#TengkuIan #TengkuIanUzzam #NuraMedina #HeroSeorangCinderella #FattahAtPerhentian #FattahFrenzy @astrogempak

Sapa nak tengok lagi foto2 bts #HeroSeorangCinderella? 😊😊 #TengkuIan #TengkuIanUzzam #NuraMedina #HSC @astrogempak

Hi, semua. 😊😊 Untuk hari Selasa ni, mari kita muhasabah diri agar kita menjadi insan yang lebih baik. Untuk menjauhkan diri dari perkara yang sia-sia, marilah kita:
. πŸ•Œ Sentiasa mengadakan hubungan dengan Allah baik di kala ditimpa kesusahan mahupun dalam keadaan senang.
. πŸ•Œ Memahami konsep dan kewajipan solat sebagai ibadah. Solat merupakan amalan paling awal dihisab di akhirat kelak.
. πŸ•Œ Sentiasa memperlihatkan kebesaran Allah swt sebagai pencipta sekian alam dan menanam keyakinan terhadap kekuasaan-Nya

Semoga semua amalan kita adalah yang baik-baik belaka dan semoga semua sentiasa berada dalam kerahmatan dan perlindungan Allah.

#sincerelyFattah #qalifmoden #doayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #buatyangbaikbaik #99katakatafattahamin
@ideakreatif

Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi atas limpahan kurniaNya.
.

Terima kasih Allah atas aturanMu menjadikan undian-undian para peminat dengan kemenangan besar saya di AME 2017. Untuk peminat, Jazakallah khayr. .

Lima awards di AME2017:
-Anugerah Fesyen Meletop Era
-Anugerah Bintang Online Meletop Era
-Anugerah Pelakon TV Meletop Era
-Anugerah Drama TV Meletop Era
-Anugerah Bintang Top Top Meletop Era
.

Sungguh saya tidak berharap namun tidak sangka begini sekali sokongan peminat kepada saya. Hanya Allah jua yang membalas jasa dan budi baik kalian. .

Perjalanan saya dalam dunia seni kini sudah menghampiri fasa kematangan. Ini bermakna tanggungjawab saya sebagai pelakon bertambah besar, bukan sahaja untuk watak namun begitu juga mesej dan imej yang perlu dibawa, selari dengan harapan dan expectation para peminat dari berbagai umur dan latarbelakang.
.

Dengan demikian, semestinya saya sangat memerlukan sokongan anda semua. .

Saya ingin menjadi pelakon yang berjaya dan disegani. Jadi, saya perlu cuba membawa pelbagai watak berbeza, jalan cerita berbeza, dan gandingan heroin berbeza. Sebagai pelakon, ini sahaja cara untuk saya membaiki kelemahan dan menjadi lebih baik. Ya, saya sangat ingin menjadi pelakon terbaik Malaysia satu hari nanti, dan siapa tahu, mungkin di Asia juga. .

Semua impian ini tidak dapat saya capai dengan usaha keras saya seorang tanpa sokongan peminat. Saya sangat berharap peminat tetap di belakang saya dalam setiap drama TV dan filem lakonan saya. .

Anda janji akan tetap menyokong karier saya sebagai anak seni, right? Saya yakin anda semua tetap di belakang saya. .

Tanpa anda, saya bukan siapa-siapa di medan seni ini. Dari hati saya yang paling dalam, SAYA SAYANG ANDA SEMUA.

#sincerelyFattah #impossibleisnothing #inspireFattah #qalifmoden #doayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #buatyangbaikbaik #FattahFrenzy

Hi, korang!

Ejaz rambut dulu dengan @hipster_pomade sebelum pergi mana2 cuti ni. Sure hensem! So far, yang ni paling saya suka dalam banyak2 koleksi @hipster_pomade saya! Bau lelaki yg benar-benar macho bila pakai @hipster_pomade HERO ni. Not only that, harga terbaik for kualiti yang tip top!

Tapi ni satu saya nak pesan kepada korang yg suka sgt beli pomade murah2 tu. Beringatlah! Rambut kita ni nak pakai lama kan? So jangan disebabkan beli pomade murah lepas tu kene pegi buat treatment rambut pulak! Ha, kan dah membazir pulak dah!

@hipster_pomade ni bukan setakat harga yg berbaloi, tapi ade kelulusan dari KKM & yg paling penting HALAL. 100% diusahakan oleh anak Melayu. I'm proud of u @amirsyakireen a.k.a pengasas @hipster pomade.
Just be yourself, because only u can be a Hero!!! Visit www.hipsterpomade.com utk beli online. Call 013-256 0117 @ 013-803 0120 utk korang daftar jadi agen sah @hipster_pomade.

#hipsterpomade
#YouwillbeAhero
#thehipsterpomade
#ejazrambut
#supportlokal

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. All praise is due to Allah alone!
.

History is made at #AME2017, syukur.. I dedicate the winnings to first of all, well, it should go without saying, to ibu and ayah.

The true winners are actually all of you, my beloved fans. All the winnings are not possible without your endless support. I can never thank you enough for your tireless and undivided support, and for your votes. I am aware of all your hard work in voting for me.
From the bottom of my heart I thank you! 😊😊 A special gratitude for my management team too @fastyleasia , who has been working behind the scene for the last three years. May the grace of His blessings be with us forevermore. Aamiinn

#sincerelyFattah #impossibleisnothing #inspireFattah #doayangbaikbaik #fikiryangbaikbaik #cakapyangbaikbaik #FattahFrenzy

Berselera tak tengok Chicken Breast in Black Pepper Sauce tu? 😊😊 Itulah menu istimewa dari @stalkerscuisine_ yang boleh anda nikmati di rumah kerana kami mengadakan penghantaran ke seluruh Selangor dan Lembah Klang!

Jangan tunggu lagi. Hubungi nombor yang tertera dengan SEGERA! @stalkerscafe
Ingat, #stalkerscuisinebyfattahamin #rasayangbaikbaik
#stalkerscafebyfattahamin #sincerelyfattah #fooddeliverykl #fooddeliveryselangor #fooddeliveryputrajaya

Istimewa dari @stalkerscuisine_

Kami menyediakan
🍴Lamb Chop in Black Pepper Sauce
🍴Chicken Breast in Black Pepper Sauce
🍴Salmon in Lemon Cream Sauce
🍴Chicken Chop in Black Pepper Sauce

Anda boleh menikmati hidangan enak dari #StalkersCuisine dalam hanya 5-10 minit!

Cara membuat pesanan:
o Pilih 5 Item untuk setiap set order
o Whatsapp order ke 019 – 2028077 πŸšƒ Hari Penghantaran : (Isnin/Rabu/Jumaat
πŸšƒ Caj penghantaran bergantung destinasi
πŸšƒ Penghantaran akan di buat untuk ke seluruh Selangor dan KL

@stalkerscafe #stalkerscafebyfattahamin #stalkerscuisinebyfattahamin #rasayangbaikbaik

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags