fatiyalatiff fatiyalatiff

4,234 posts   3,159,318 followers   435 followings

Nur Fathia binti Abdul Latiff 

Bersempena Ramadhan ni. Kami ada jual cookies.. sapa nak? Just dm @fasihalatiff_ ok? Selamat beribadah!

Sketching my way up to success. Besides, everything starts from skretch right? Mohon doa restu supaya semuanya berjalan lancar. Amin :)

Hi Abah

Jangan memberi kerana ingin mendapat pujian, tetapi memberi kerana ingin berkongsi kebahagiaan walaupun sedikit :) Selamat Perpuasa!

Catch me on Hari Raya! Me as Pontianak 😈

Thanks for having me @ntv7malaysia :) and thank you @adara.my for this lovely hijab!

During the show :)

Catch me up live interview on Ntv7 tomorrow morning at 8am! Feel Good show featuring me and @naniroc we will be discussing about hair care and slimming product for hijabis! See you InsyaAllah!

Done tarawikh with the family :)

Ini dibaca 100 kali setiap hari pada bulan Ramadhan
Asyhadu al laa ilaaha illalLaah, astaghfirullaah. Nas’alukal jannata wa na’uuzubika minan naar.
“Aku naik saksi bahawasanya tiada Tuhan yang layak diibadahkan melainkan Allah, aku bermohon keampunan kepada Allah. Kami memohon kepadaMu akan syurga dan kami memohon perlindungan denganMu dari api neraka.”
Keterangan:
Amalan ini berdasarkan hadith yang panjang dari Sayyiduna Salman al-Farisi yang mengatakan: Rasulullah telah berkhutbah kepada kami pada hari terakhir dari bulan Sya’ban.....sehinggalah Baginda bersabda:
“Perbanyakkanlah padanya (pada bulan Ramadhan) 4 perkara: 2 perkara yang menyenangkan Tuhanmu dan 2 perkara yang kamu sangat memerlukannya. 2 perkara yang boleh menyenangkan Allah  adalah (i) syahadat (naik saksi) bahawasanya tiada Tuhan yang layak diibadahkan melainkan Allah  dan (ii) kamu bermohon keampunan (istighfar) kepadaNya. Dan adapun 2 perkara yang sangat kamu memerlukannya adalah (i) kamu memohon Allah  akan syurgaNya dan (ii) kamu memohon perlindungan denganNya dari api nerakaNya. Dan sesiapa sahaja memberi minum kepada orang yang berpuasa, Allah  akan member minum kepadanya dari air kolamku yang dengan suatu minuman, dia tidak akan dahaga sehinggalah dia masuk ke dalam syurga.” (Riwayat Ibn Khuzaimah dalam Shahihnya, Al-Baihaqi dan Ibn Hibban)
“Semoga Allah menjadikan kita di kalangan mereka yang berpuasa dalamnya dan membangunkan malamnya dan menjadikan kita di kalangan mereka yang diterima amal mereka, Amin...”
“Silakan untuk disebar luaskan...”
Al-Faqir ilalLahil Qadir,
Muhadir bin Haji Joll
Sabru, 1 Ramadhan 1433H/ 21 Julai 2012M Petaling Jaya, Selangor

Khatam Al-Quran in 30 days. Who wants to join?

Jom kurus sebelum raya #challenge with @herfit.my who is ready?

Most Popular Instagram Hashtags