fathishafie fathishafie

1,626 posts   20,615 followers   1,585 followings

Fathi Shafie  World Championship of Performing Arts 2013 Winner / Red Velvet Drama / Bachelor In Acting

Nak mengajar budak-budak berlakon ni bukan benda senang ya, kena ada target apa yang nak dicapai dalam masa yang diberi. Rasanya pengalaman mengajar dari teater Kota Kelip-Kelip dulu secara tak langsung buat proses kali ini lebih lancar.
Alhamdulillah rasanya berjaya mengajar dan kongsi ilmu dekat adik-adik Daerah M.
Terima kasih @fazleena sebab percaya dengan saya untuk teater #monakedaerahm
Terima kasih kawan-kawan sebab bagi kerjasama yang power.

Malam kedua show #monakedaerahm ! Siapa datang? Roger roger! Tahun ni tag team dengan @han.zalini

Dah SOLD OUT tau. #monakedaerahm

Siapa nak jadi paskal?!!!
Pagi-pagi layan 20 orang adik-adik ni. #monakedaerahm
Gambar oleh @aliffyasraff

Teman malam ini.

Maka tamat sudah #jibrilseries it was fun working with all awesome people on set. Bagi yang belum tonton boleh download app viu dah tonton lah 10 episode sekali. Season 2 spoiler, Nacho is the real deal. Indomee Zerkala!

Thank you director @megat_sharizal & @faliqsharif for having faith in me.
Thank you @playground2film @tapaifaisal @kondakondistudios @jibrilss15
Thank you writers @adibzaini and the gang for this awesome script!

Shout out to team Pastek @bc_ontherocks @tonyeusoff @yunarahim
Thank you @malya_lya @malyaghazali sebab bersabar untuk make up i, tak lupa jaga baju i untuk berbulan lamanya @_farahsyaliq
Thank you @hafiz_a_rashid @lokmanhakimmustapha @ungku.hazim @rees_razali @kamilhashim @safuanrashid @rockaazaza sangat bangga kita sampai buat drama macam ni 😭

So episode 9 malam tadi best? By the way scene ni buat i rasa i dalam cerita hindustan wei
@sangeeta_krishnasamy 😍
Aunty @bc_ontherocks selalu kacau i😭

#jibril #jibrilseries please check out final episode malam ni guys!

Dari produksi teater "Kota Kelip-Kelip" tahun 2015 & 2016, Akademi Seni Teach For The Needs (TFTN) dengan bangganya mempersembahkan sebuah teater muzikal lakonan sepenuhnya anak-anak marginal seliaan @teachfortheneeds "MONA KE DAERAH M".
.
Mona Ke Daerah M mengisahkan Mona, kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun yang terpaksa mengembara ke Daerah M demi mencari adiknya Hana, yang dibawa lari oleh Mega, seorang watak kartun popular. Dengan ditemani Bobby, teddy bear kesayangannya, Mona menempuh pelbagai cabaran di Daerah M sebelum akhirnya bertemu Mega. Berjayakah Mona keluar dari Daerah M dan dapatkah Mona menyelamatkan Hana? Sama-sama kita saksikan pada 21-23 Disember ini di Auditorium DBP.
.
Pementasan ini diarahkan oleh @fazleena dan naskah ditulis oleh @amaramir Kami juga bawakan secara eksklusif penampilan khas oleh pelakon berkarisma @amerul_affendi
.
Dapatkan tiket anda di www.monakedaerahm.com secara atas talian atau hubungi nombor di poster untuk sebarang pertanyaan lanjut. Setiap pembelian tiket akan disalurkan ke tabung pendidikan anak-anak TFTN. Ayuh, berhibur sambil menyumbang kepada pembangunan insan. Jumpa nanti. #monakedaerahM
.
Rekaan poster : tengkuzack
Fotografi : @sufianabas
Tatarias : @alhaizamadnan

Team #vapeon mana? Tolong back up i please. #jibrilseries next week episode 7 ok?

Jangan bagi alasan macam budak ni ye?
Check out #jibrilseries isnin dan selasa jam 10 malam dekat @ntv7malaysia
11 malam dekat app @viumalaysia
support la i ok? On?

Damn aku tumpang bangga dengan kau @realjayiswazir ! Serious masa shooting #akunazmi tu dia memang in character teruk! Sampai dalam bilik sebelum tido buat latihan dulu. Memang paling layak menang. Sebagai rakan lakon aku tumpang bangga! Nak nangiss jugakk 😭 #ask2018

Most Popular Instagram Hashtags