ezzul.nz ezzul.nz

66 posts   18458 followers   1185 followings

عيزوا 🌿  ‎آللّهُمَّ صّلِ وسَلمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمد ﷺ • Perindu Nabi saw 💙 Muslim • 20 old

Sejujurnya, Ezzul jenis malas nak makan supplement atau sewaktu dengannya sebab tak sure keberkesanannya.
But FLAWLESS MIERACLE is among the best product yg sangat berkesan utk merawat masalah kulit gelap dan berminyak Ezzul.

No wonder dah beribu-ribu pengguna mendapat manfaat terbaik daripada FLAWLESS MIERACLE ni.

You guys kena cuba product ni, rugi sangat2 kalau x cuba, insyaallah Pasti FLAWLESS!

Minggu ni ada promo diskaun, cepat cepat sebelum promo dah nak habis !
Contact HQ FLAWLESS now:

Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350

PASTI FLAWLESS 👍🏻

Taufiq & hidayah • Beruntunglah apabila insan yg sejak kecil & muda telah diberi hidayah untuk mendekatkan diri pada Allah swt. Adapun orang yg mengatakan "aku sudah tua, sudah jauh dengan Allah,sudah terlambat untuk mencintai Allah💕" . Nabi saw mengatakan "tidak ada istilah terlambat dalam hidup kecuali kematian". ketika kita masih hidup, kejarlah cinta Allah dan Nabi sesungguhnya nikmat syurga itu berlipat kali gandanya dengan nikmat yg kita perolehi di dunia. Adapun orang mengatakan juga "hidayah milik Allah,kita hanya perlu menunggu hidayahnya Allah". Teringat pesanan seorang sayyid, beliau mengatakan "Bila bercakap soal jodoh ramai memilih utk berusaha keras mencari walaupun sedar hakikat jodoh sudah di tentukan. Tapi bila bercakap soal hidayah, ramai pula memilih untuk menunggu, biar pun sedar hidayah itu perlu di cari, bukannya jatuh ke riba". Allah tidak beri jaminan dalam hidayah, apabila kita telah mendapat card undangan(hidayah) dari Allah. Maka jagalah card undangan tersebut sebaik mungkin supaya ianya akan menjadi acess card untuk kita memasuki syurga Allah swt yang penuh kenikmatan sehinggakan nikmatnya syurga tidak tergambar oleh akal,dan seksanya neraka tidak tergambar oleh akal 😔. "Bila kita berasa letih kerana berbuat kebaikan"
Maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan akan kekal
"Bila kita bersenang2 dengan dosa"
Kesenangan itu akan hilang dan dosa itu akan kekal" -Umar bin Khattab- Wallahualam 🙂💜

Hari ini 12/4/2017.

Genap usia Sayyidil Al-Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar Al Hamid 43/tahun
Nama penuh / Nasab beliau:

Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar bin Salim bin Hadi bin Salim Al Hamid bin Sheikh Abu Bakar. Sanah Helwah Guru Mulia Murabbi Ummah Al Mahbub Al Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid Hafizahullahu ta'ala.

Semoga seluruh saat usianya dalam rahmat kasih sayang Allahﷻ dan Rasulﷺ, dicurahkan seluasnya ilmu oleh Allah buat manfaat ummah. Amiiin

بارك الله فيك..

🙎🏻‍♂️🙎🏻‍♂️🙎🏻‍♂️

Jangan membenci sesiapa, tidak kira seteruk apa kesalahannya padamu. Hidup dengan merendah diri, tidak kira betapa kayanya kamu. Berfikir dengan positif, tidak kira sesusah apapun hidupmu. Memberilah dengan lebih, sekalipun kamu hanya menerima sedikit sahaja. Teruskan berhubung dengan mereka yang melupakan kamu, dan maafkan sesiapa yang bersalah dengan kamu, dan jangan berhenti mendoakan yang terbaik untuk orang-orang yang kamu sayang.

Imam Ali Ibn Abi Talib KWJ

SUNNAH • Berbahagialah orang yang mengikuti sunnah baginda Nabi Muhammad saw sedikit demi sedikit. Maka bertambahlah padamu cinta💜 Nabi sedikit demi sedikit. Celakalah orang yang meninggalkan sunnah baginda Nabi Muhammad saw sedikit demi sedikit. maka berkuranglah padamu cinta Nabi sedikit demi sedikit. Imam Sahal bin Abdullah mengatakan"Selama hati seseorang masih terpaut dengan sesuatu selain Allah, maka hati itu tidak akan mencium bau keyakinan. Dan selama hati seseorang masih dihinggapi oleh sesuatu yang di benci oleh Allah, maka hati tersebut tidak akan dapat di masuki oleh NUR". belajarlah untuk memautkan cinta 💗 pada nabi saw sebagaimana kita belajar untuk memautkan cinta selain Allah dan Nabi. maka kamu akan berbahagia kerana cinta Nabi saw. Di akhirat kelak tiada nabi lain yang kita akan berjumpa selain penghulu Nabi Muhammad saw namun semuanya akan terhalang disebabkan hidup kita di dunia tiadanya Cinta,Sunnah dan Selawat pada baginda 😰. Ingat pesanan ini“Orang yang paling menyesal, paling rugi kelak di hari kiamat ialah orang yang ada masa untuk belajar tapi dia tak mahu belajar.”🙂 - Sayyidil Habib Muhammad bin Ahmad Al Habsyi -💕

🤧🤧

rugi orang tidak dapat melihat wajah saidatina fatimah az zahra al batul. Yang merupai musuh-musuh fatimah di hari kiamat😰 yang mengenakan pakaian musuh musuh fatimah dengan terbukanya aurat😭 . orang yang sedemikian tidak dpt melihat wajah fatimah az zahra.orang sedekimian juga tidak dpt melihat wajah Nabi Muhammad SAW . dan tidak dpt melihat Allah swt 😰ambil manfaat , moga dimanfaatkan dengan beramal soleh 🙂 #lihatsampaihabis

•Jasad Hidup Hati Mati•. Nabi saw bersabda"akan datang satu zaman di akhir zaman nanti, akan terkena pada umat itu penyakit di mana pernah berlaku di zaman dahulu. Ia itu penyakit SERONOK". Seronok apabila diri hadir di tempat-tempat syaitan,seronok apabila dirinya tidak tunduk pada Allah swt, seronok apabila hatinya tiada cinta pada Nabi saw, seronok apabila Allah turunkan taman syurga di dunia(majlis ilmu) tetapi tidak hadir ☹️, seronok membuka aurat atas sebab kepujian ramai ☹️. Petanda ini menunjukkan Hati Mati Jasad Hidup. Berpeganglah pada 4 perkara untuk menghidupkan hati. 1. Membaca al quran 📖, 2. mendengar orang membaca Al quran📖, 3. duduk di majlis ilmu, 4. minta doa pada Allah untuk hati kita 💙. Orang yg melangkah 1 langkah menuju Allah, Allah menuju padanya 10 langkah 😊💛. Berapa banyak langkah kita menuju cinta Allah 💜? doakan ana dan juga diri kamu ☺️🙏

rambut dah panjang 😂. sapa cari beg naal yang cantik boleh ws 011 2786 1440 . Moga bermanfaat

Jika engkau mengetahui bagaimana satu kali pandangan kasih sayang Rasulullah ﷺ yang melirik ke arah mu, nescaya seumur hidup mu akan tenggelam dalam kerinduan kepadaNya. Tanya diri bagaimana cinta kita pada Nabi saw ? pernah kita berselawat pada Nabi saw walau sekali setiap hari? bahkan kehidupan kita jauh sekali dengan perilaku Nabi. membuka aurat,tidak pula bersunnah,majlis ilmu tidak hadir walau sekali. tetapi kita masih mengaku kita cinta Nabi saw ☹️.Pesan nabi saw" seseorang itu akan bersama dengan siapa yg mereka cintai di hari kiamat". Kita cinta siapa ? istighfar dan selawat 💜 ۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞ cap from @royalestore_

AURAT. Sekali pun kita berniqab, selagi mana kita mempamerkan aurat saudara kita(islam/kafir) di media sosial. Kita masih lagi belum menutup aurat. Sekali pun kita berserban👳🏻‍♀️, selagi mana kita mempamerkan aurat saudara kita di media sosial. Kita masih lagi belum menutup aurat. Sekali pun kita tidak menutup aurat secara sempurna, selagi mana kita mempamerkan aurat saudara kita di media sosial. Kita masih lagi belum menutup aurat. Muhasabah diri , istighfar . jom check balik apa yang kita posted 🙂 "berapa banyak manusia yang hidup dalam kelalaian, sedangkan kain kafannya sedang ditenun"-imam as syafie 💜

follow this page in feedly

Most Popular Instagram Hashtags