[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

ezzul.nz ezzul.nz

89 posts   25418 followers   1387 followings

عيزول 🌿  ‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺 ٢١

http://sayat.me/ezzulnz

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
tiada caption yg menarik , hanya mampu berselawat ke atas Nabi Muhammad saw. agar aku mendapat sedikit berkat dari orng yg melihat (caption) dan berselawat ke atas insan yg paling sempurna dicipta Allah

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
"Ya Allah persahabatan kami pasti akan terputus di dunia, Ya Rabb jangan engkau putuskan persahabatan kami diakhirat. Bangkitkan kami bersama mereka, bersama ibubapa kami , bersama adik-beradik kami, bersama para ulama dan bersama Nabi Muhammad saw"
.
Kami bertemu dan berpisah keranaMu, maka berilah kami naunganMu di akhirat kelak. kerana kami percaya, itulah sabda Nabi saw 💕

"tangan yang di atas lebih baik daripada tangan yang di bawah. Yang di atas maha memberi, dan yang di bawah sebaik-baik menerima"

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
"Rasulullah ﷺ cinta kepada ummatnya luar biasa, sayang dan lebih penyayang daripada ibu terhadap anaknya, sayang kepada kita. Cuma kerana lalainya kita, kita seringkali kurang merasa, kerana hijab yang tebal di dalam hati kita, kita kurang merasakan kasih sayang Rasulullah ﷺ."
.
[Habib Jindan bin Novel bin Jindan]

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
Manusia yg rugi adalah apabila mereka duduk mereka tidak mengingati Allah, apabila mereka berdiri mereka tidak mengingati Allah, dan apabila mereka baring mereka tidak mengingati Allah. Bahkan waktu solat yg sepatutnya mereka mengingati kebesaran Allah, mereka masih dalam keadaan lalai 😓ingatlah lidah ini yg akan menjadi saksi kepada mereka di hari kiamat , tetapi lidah ini juga tidak pernah berzikir kepada Allah. apa yg harus diucapkan oleh lidah ini ketika di hadapan Allah ? .
"Duduk berzikir mengingati Allah beribu kali ganda lebih baik dari duduk berzikir mengingati dunia"
.
Sesungguhnya kemuliaan seseorang itu tidak terletak pada pangkat,harta tetapi kemuliaan itu terletak pada apa yg di ucapkan.
.
Moga moga kita bersama dikalangan orang yg beruntung di hari kiamat. maaf tasbih sampai dua 🤣

saya ada kawan nama Ramu, saya bukan Imammu .
.
KAY KAY MELAWAK JE 🤣

‎۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
.
"Apabila kamu meninjau kehidupan orang-orang soleh, kamu akan mengetahui betapa kosongnya kamu, betapa sedikitnya bekalanmu dan semakin bertambah cintamu pada mereka."
.
[Habib Muhammad bin Abdurrahman As-Saggaf]

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
Siapakah orang yg paling dituntut di akhirat ?
.
Orang yg mengetahui adanya majlis ilmu tetapi tidak hadir akan dituntut lebih oleh Allah di akhirat berbanding orang yang hadir majlis ilmu tetapi tidak mengamalkan ilmu yang didapati dalam majlis. Kurangnya duduk dengan orng yg mengagungkan Allah , maka mereka berada di dalam keadaan tidur walaupun jasadnya hidup
.
2 sifat orng yg tidak mendapat manfaat di dunia adalah Orang yg sombong, menganggap diri mereka lebih dari orng lain (dalam majlis ilmu) dan Orang yg malu, terlalu malu untuk menuntut ilmu.
.
ingatlah seseorng itu dilahirkan dengan hati yg bersih akan tetapi apabila mereka berada di dalam keduniaan maka hatinya berada di dalam keadaan rosak,hitam

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
Semulia-mulia guru adalah guru yg bnyk mengajar kita mengingati Allah, sungguh guru yg mulia ini tidak lagi menjadi tarikan para umat kita yg hanya mengejar keseronokan dunia. Mereka tidak rasa gembira melihat Guru Mulia ini dihadapan mereka. Malah tidak mengambil manfaat. Lalu mana pergi hati kita yg sepatutnya di masukan nilai-nilai agama ? , apa yg perlu dijawab di hadapan Allah nanti ? Jadilah orang bersyukur, bersyukur atas nikmat Allah dengan perbanyakkan amal. Itulah maksud sebenar bersyukur. Masa muda bukanlah masa "enjoy" dengan dunia, tetapi hakikat masa muda itu adalah masanya "enjoy" dengan agama. Dan orng yg berfikirannya matang, mereka dapat berfikir sama ada mereka berada di kelompok yg hatinya dunia atau akhirat.
.
"Jika Allah ingin mendekatkan seorang hamba itu kepadaNya, maka Allah akan mendekatkan hamba itu kepada salah satu kekasihNya yang akan mengenalkan dan mengajarkan hamba itu tentang cinta kepada Rasulullah ﷺ.
.
Jikalau cinta kepada Rasulullah ﷺ sudah ada di dalam hatinya, maka ketika itulah dia mampu merasakan dekatnya dan cintanya kepada Allah."
.
[Habib Umar bin Hafidz]🌺

‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌺
.
Maha suci Allah, Jadilah engkau pemuda yg dirindukan syurga. luangkan masa mudamu untuk agama, untuk Nabi Muhammad saw. Janganlah engkau apabila sampai ke waktu tuamu, baru ingin mengejar agama. Di waktu muda dimana waktu kita memiliki kekuatan fizikal & mental, maka korbankanlah waktu mudamu untuk mencari keredhaan Allah
.
Ingatlah bahawasanya nikmat muda ini akan dihitung di hari akhirat. Sama ada nikmat ini digunakan untuk agama atau perkara maksiat.Janganlah engkau menjadi orang yg bergembira di dunia(sementara) tetapi menjadi orang yg paling menyesal di akhirat(kekal) yg hanya sia-sia
.
2 perkara yg meruntuhkan waktu mudamu adalah Hiburan & Permainan. Dan di antara 7 golongan yg mendapat Arasy Allah adalah "golongan muda yg membesar dalam keadaan menjaga agamanya."

Most Popular Instagram Hashtags