ezzul.nz ezzul.nz

68 posts   21582 followers   1235 followings

عيزوا 🌿  Perindu Nabi saw 💙 Muslim • 20 old

http://sayat.me./ezzulnz

mengimbas kembali sejarah ketika mukaku sesuci-suci lebaran 😝 . Jangan lupa perbanyakkan selawat pada bulan terakhir syaaban 💕 ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

Assalamualaikum Karangan indah oleh Sheikhuna Ustaz Neezam Al-Banjari mengenai matlamat dibangunkan Taman Para Pencinta, Dewan Selawat Hasan bin Tsabit.

Berita gembira buat semua, insyaAllah, *semua posting dan pembelian akan bermula 22/5/2017.* Jadi siapa yang dah order, pihak Raudhatul Muhibbin akan update kalian dengan no tracking postage, yang mana nak datang ke Maahad Tahfiz, insyaAllah dialu-alukan *bermula tarikh 22/5/2017.* Majlis Perasmian Pelancaran CD pula akan diadakan pada hari Jumaat bersamaan 26/5/2017 di Ukir Mall, Alor Setar. Kepada yang berdekatan dijemput hadir dan insyaAllah akan ada booth menjual CD dan Buku Qasidah terbaru.

Jika ada sebarang kesulitan, akan dimaklumkan kemudian.

JZKK,
Raudhatul Muhibbin.

Pada yang ingin mewakafkan atau menginfakkan sebahagian dari harta anda, boleh disalurkan ke:

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
5570 9050 4851
Maybank

atau

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
07010002316715
Bank Muamalat

Berwaqaflah dengan kemampuan yang anda ada,
Biarpun sedikit tetapi bermanfaat untuk semua.

@raudhatulmuhibbinmy

#raudhatulmuhibbinmy2017 #raudhatulmuhibbin2017 #raudhatulmuhibbinmy #rmmy #rm2017 #ustazneezam #rindumadinah2 #hamkobulana #dewanselawat #iloverasulullah #iloveAllah

‎۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
Bersabarlah, kerana hikmah disebaliknya sangat indah. Sabar & Solat.
MEMANDANG UJIAN. "Tidak ada sesiapa ujiannya lebih berat daripada Rasulullah ﷺ, ini sebagai satu renungan kepada kita, bila kita di timpa dengan ujian, ingat sahaja ujian yang ditimpa Rasulullah ﷺ, kita akan berasa ringan dengan ujian kita, dan kita perlu menyakini setiap ujian yang Allah سبحانه وتعالى berikan pada kita bahawa Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui bahawa kita mampu terima ujian tersebut.

Tidak ada ujian yang lebih berat sehingga seseorang itu tidak mampu terimanya. Ini adalah janji Allah سبحانه وتعالى di dalam Al-Quran, Allah سبحانه وتعالى tidak akan membebankan dari hambaNya dengan sesuatu ujian yang tak dapat dipikulnya kecuali Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui dia mampu untuk memikulnya. Masih dalam kemampuannya. #Abbasy #abbasyislamicdesign

۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Di antara majlis ilmu dengan perkara dunia manakah lebih penting ? sudah tentu majlis ilmu. Orang yg ingin mendekatkan diri dengan Allah perlukan ilmu, orang yg ingin bertaubat juga perlukan ilmu. Hari ini kita lihat berapa ramai yg tidak menghadiri majlis ilmu? adakah kita tidak ingin merasakan diri kita dekat dngn Allah ? wallahi "sesungguhnya majlis yg paling agung di muka bumi adalah majlis ilmu 💕" Habib nael bin toher. Nabi saw bersabda "Barangsiapa yg keluar dari rumah untuk mencari ilmu maka akan dimudahkannya jalan menuju syurga💗" Orang yg ingin mencari ketenangan pasti mereka sedaya upaya membahagikan masa hadir ke majlis ilmu.kerana apa? kerana majlis ilmu diturunkan oleh Allah para malaikat, sakinah(ketenangan) dan rahmat Allah. Apabila kita mencari alasan untuk tidak menghadiri majlis ilmu, ketahuilah syaitan sudah menguasai jiwamu. Menjadi kewajiban bagi kita menghindari diri dari kejahilan diri, kerana kejahilan itu membawa kepada kekufuran. Majlis ilmu tetap berjalan tanpa kita. Persoalannya disini , adakah kita sebahagian darinya ? . wallahualam 🙂✋🏻

Sejujurnya, Ezzul jenis malas nak makan supplement atau sewaktu dengannya sebab tak sure keberkesanannya.
But FLAWLESS MIERACLE is among the best product yg sangat berkesan utk merawat masalah kulit gelap dan berminyak Ezzul.

No wonder dah beribu-ribu pengguna mendapat manfaat terbaik daripada FLAWLESS MIERACLE ni.

You guys kena cuba product ni, rugi sangat2 kalau x cuba, insyaallah Pasti FLAWLESS!

Minggu ni ada promo diskaun, cepat cepat sebelum promo dah nak habis !
Contact HQ FLAWLESS now:

Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350

PASTI FLAWLESS 👍🏻

Taufiq & hidayah • Beruntunglah apabila insan yg sejak kecil & muda telah diberi hidayah untuk mendekatkan diri pada Allah swt. Adapun orang yg mengatakan "aku sudah tua, sudah jauh dengan Allah,sudah terlambat untuk mencintai Allah💕" . Nabi saw mengatakan "tidak ada istilah terlambat dalam hidup kecuali kematian". ketika kita masih hidup, kejarlah cinta Allah dan Nabi sesungguhnya nikmat syurga itu berlipat kali gandanya dengan nikmat yg kita perolehi di dunia. Adapun orang mengatakan juga "hidayah milik Allah,kita hanya perlu menunggu hidayahnya Allah". Teringat pesanan seorang sayyid, beliau mengatakan "Bila bercakap soal jodoh ramai memilih utk berusaha keras mencari walaupun sedar hakikat jodoh sudah di tentukan. Tapi bila bercakap soal hidayah, ramai pula memilih untuk menunggu, biar pun sedar hidayah itu perlu di cari, bukannya jatuh ke riba". Allah tidak beri jaminan dalam hidayah, apabila kita telah mendapat card undangan(hidayah) dari Allah. Maka jagalah card undangan tersebut sebaik mungkin supaya ianya akan menjadi acess card untuk kita memasuki syurga Allah swt yang penuh kenikmatan sehinggakan nikmatnya syurga tidak tergambar oleh akal,dan seksanya neraka tidak tergambar oleh akal 😔. "Bila kita berasa letih kerana berbuat kebaikan"
Maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan akan kekal
"Bila kita bersenang2 dengan dosa"
Kesenangan itu akan hilang dan dosa itu akan kekal" -Umar bin Khattab- Wallahualam 🙂💜

Hari ini 12/4/2017.

Genap usia Sayyidil Al-Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar Al Hamid 43/tahun
Nama penuh / Nasab beliau:

Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar bin Salim bin Hadi bin Salim Al Hamid bin Sheikh Abu Bakar. Sanah Helwah Guru Mulia Murabbi Ummah Al Mahbub Al Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid Hafizahullahu ta'ala.

Semoga seluruh saat usianya dalam rahmat kasih sayang Allahﷻ dan Rasulﷺ, dicurahkan seluasnya ilmu oleh Allah buat manfaat ummah. Amiiin

بارك الله فيك..

🙎🏻‍♂️🙎🏻‍♂️🙎🏻‍♂️

Jangan membenci sesiapa, tidak kira seteruk apa kesalahannya padamu. Hidup dengan merendah diri, tidak kira betapa kayanya kamu. Berfikir dengan positif, tidak kira sesusah apapun hidupmu. Memberilah dengan lebih, sekalipun kamu hanya menerima sedikit sahaja. Teruskan berhubung dengan mereka yang melupakan kamu, dan maafkan sesiapa yang bersalah dengan kamu, dan jangan berhenti mendoakan yang terbaik untuk orang-orang yang kamu sayang.

Imam Ali Ibn Abi Talib KWJ

SUNNAH • Berbahagialah orang yang mengikuti sunnah baginda Nabi Muhammad saw sedikit demi sedikit. Maka bertambahlah padamu cinta💜 Nabi sedikit demi sedikit. Celakalah orang yang meninggalkan sunnah baginda Nabi Muhammad saw sedikit demi sedikit. maka berkuranglah padamu cinta Nabi sedikit demi sedikit. Imam Sahal bin Abdullah mengatakan"Selama hati seseorang masih terpaut dengan sesuatu selain Allah, maka hati itu tidak akan mencium bau keyakinan. Dan selama hati seseorang masih dihinggapi oleh sesuatu yang di benci oleh Allah, maka hati tersebut tidak akan dapat di masuki oleh NUR". belajarlah untuk memautkan cinta 💗 pada nabi saw sebagaimana kita belajar untuk memautkan cinta selain Allah dan Nabi. maka kamu akan berbahagia kerana cinta Nabi saw. Di akhirat kelak tiada nabi lain yang kita akan berjumpa selain penghulu Nabi Muhammad saw namun semuanya akan terhalang disebabkan hidup kita di dunia tiadanya Cinta,Sunnah dan Selawat pada baginda 😰. Ingat pesanan ini“Orang yang paling menyesal, paling rugi kelak di hari kiamat ialah orang yang ada masa untuk belajar tapi dia tak mahu belajar.”🙂 - Sayyidil Habib Muhammad bin Ahmad Al Habsyi -💕

🤧🤧

rugi orang tidak dapat melihat wajah saidatina fatimah az zahra al batul. Yang merupai musuh-musuh fatimah di hari kiamat😰 yang mengenakan pakaian musuh musuh fatimah dengan terbukanya aurat😭 . orang yang sedemikian tidak dpt melihat wajah fatimah az zahra.orang sedekimian juga tidak dpt melihat wajah Nabi Muhammad SAW . dan tidak dpt melihat Allah swt 😰ambil manfaat , moga dimanfaatkan dengan beramal soleh 🙂 #lihatsampaihabis

Most Popular Instagram Hashtags