[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

ezzul.nz ezzul.nz

71 posts   21775 followers   1298 followings

عيزوا 🌿  Perindu Nabi saw 💙 Muslim • 20 old

‎‎ ‎‎ ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞
.
Berkawanlah kamu pada orng yg beruntung di dunia dan di akhirat,maka kamu akan beruntung di dunia dan akhirat.
.
Berkawanlah kamu dengan orng yg mencintai akhirat, maka kamu akan melihat dunia ini tiada nilai di sisi Allah swt. Berkawanlah kamu dengan orng yg beramal soleh, maka kamu akan merasakan ruginya tidak beramal soleh.
.
Berkawanlah kamu dengan orng yg alim agama, maka kamu akan mengetahui besarnya ilmu Allah. .
"Dekatilah orang soleh walaupun kita masih jahat.
.
Dekati mereka sehingga kita malu untuk berbuat jahat dan sehingga kita tidak lagi mahu menjadi jahat."- Habib Ali Zaenal Abidin. .
Berkata Ali Bin Al-Hassan As-Sulami-"Ambillah teman yang membuatkan dirimu zuhud dalam kehidupan dunia dan memberimu motivasi kepada akhirat. Jauhilah olehmu ahli dunia yang perbicaraannya sebatas dunia. Kerana mereka akan merosakkan agama dan hatimu".

[[ BERGAYA SAMBIL BERDAKWAH 😏 ]] Kaya lelaki kerana akhlaknya. Tampan lelaki kerana kejernihan wajah. Manis lelaki kerana senyuman indah dengan niat sedekah. Tinggi lelaki kerana kesederhanaannya. Hebat lelaki kerana kesabarannya. Dan mulia lelaki kerana keimanan yang teguh.
-----
Mengancam tak design @abbasy_islamicdesign kali ni ? Korang tak nak ke pakai time raya nanti jalan dengan kawan kawan 😏😏 Dah ramai order ,korang takkan nak tengok jer laku macam goreng pisang cheese ni.
Tunggu apa lagi ? 👕Code : 99 Beautiful & Muslim
Size : S, M, L, XL & 2XL
Material : Microfibre , Quick Dry ( Jersey )
Free : 2 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited ) 👕 Code : Istiqomah & Fisabilillah
Size : S, M, L, XL & 2XL
Material : 100% Cotton
Free : 2 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited ) 🎩 Code : Snow Cap
Free : 1 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited )
----
Tunggu apa lagi ? Cepat capai telefon whatsapp no tertera untuk order, and of course fast response gitu +60172796793 . Sambil korang membeli korang menderma jugak ☺

Assalamualaikum wrt. Hari ni saya nk kongsi sedikit wangian apa yg saya pakai setiap hari. Saya pakai wangian oudh dari @hajarliloudh original dari middle east. Wangian boleh memberi ketenangan pada kita yg mana ianya dituntut di dalam solat yakni melakukan solat dalam keadaan sakinah(tenang). Sebab itu Nabi saw sangat suka akan wangian dan haruman walau ketika hendak solat pon baginda akan berwangi-wangian.🙂 #maaftakdaposelain

Assalamualaikum, bismillah. penat abang beraksi😁jangan lupa tengok smpai habis dan jom beli baju keluaran baru dari @abbasy_islamicdesign . Cantik-cantik sesuai untuk lelaki yg sukakan fashion islamic 😎. boleh visit @abbasy_boutique dan follow jom 💕

saya pakai casual kurta dari @coperto.attire🙂. kain selesa boleh bawak pi mana mana termasuk raya . so korang boleh dapatkan di @coperto.attire .

mengimbas kembali sejarah ketika mukaku sesuci-suci lebaran 😝 . Jangan lupa perbanyakkan selawat pada bulan terakhir syaaban 💕 ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

Assalamualaikum Karangan indah oleh Sheikhuna Ustaz Neezam Al-Banjari mengenai matlamat dibangunkan Taman Para Pencinta, Dewan Selawat Hasan bin Tsabit.

Berita gembira buat semua, insyaAllah, *semua posting dan pembelian akan bermula 22/5/2017.* Jadi siapa yang dah order, pihak Raudhatul Muhibbin akan update kalian dengan no tracking postage, yang mana nak datang ke Maahad Tahfiz, insyaAllah dialu-alukan *bermula tarikh 22/5/2017.* Majlis Perasmian Pelancaran CD pula akan diadakan pada hari Jumaat bersamaan 26/5/2017 di Ukir Mall, Alor Setar. Kepada yang berdekatan dijemput hadir dan insyaAllah akan ada booth menjual CD dan Buku Qasidah terbaru.

Jika ada sebarang kesulitan, akan dimaklumkan kemudian.

JZKK,
Raudhatul Muhibbin.

Pada yang ingin mewakafkan atau menginfakkan sebahagian dari harta anda, boleh disalurkan ke:

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
5570 9050 4851
Maybank

atau

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
07010002316715
Bank Muamalat

Berwaqaflah dengan kemampuan yang anda ada,
Biarpun sedikit tetapi bermanfaat untuk semua.

@raudhatulmuhibbinmy

#raudhatulmuhibbinmy2017 #raudhatulmuhibbin2017 #raudhatulmuhibbinmy #rmmy #rm2017 #ustazneezam #rindumadinah2 #hamkobulana #dewanselawat #iloverasulullah #iloveAllah

‎۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
Bersabarlah, kerana hikmah disebaliknya sangat indah. Sabar & Solat.
MEMANDANG UJIAN. "Tidak ada sesiapa ujiannya lebih berat daripada Rasulullah ﷺ, ini sebagai satu renungan kepada kita, bila kita di timpa dengan ujian, ingat sahaja ujian yang ditimpa Rasulullah ﷺ, kita akan berasa ringan dengan ujian kita, dan kita perlu menyakini setiap ujian yang Allah سبحانه وتعالى berikan pada kita bahawa Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui bahawa kita mampu terima ujian tersebut.

Tidak ada ujian yang lebih berat sehingga seseorang itu tidak mampu terimanya. Ini adalah janji Allah سبحانه وتعالى di dalam Al-Quran, Allah سبحانه وتعالى tidak akan membebankan dari hambaNya dengan sesuatu ujian yang tak dapat dipikulnya kecuali Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui dia mampu untuk memikulnya. Masih dalam kemampuannya. #Abbasy #abbasyislamicdesign

۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Di antara majlis ilmu dengan perkara dunia manakah lebih penting ? sudah tentu majlis ilmu. Orang yg ingin mendekatkan diri dengan Allah perlukan ilmu, orang yg ingin bertaubat juga perlukan ilmu. Hari ini kita lihat berapa ramai yg tidak menghadiri majlis ilmu? adakah kita tidak ingin merasakan diri kita dekat dngn Allah ? wallahi "sesungguhnya majlis yg paling agung di muka bumi adalah majlis ilmu 💕" Habib nael bin toher. Nabi saw bersabda "Barangsiapa yg keluar dari rumah untuk mencari ilmu maka akan dimudahkannya jalan menuju syurga💗" Orang yg ingin mencari ketenangan pasti mereka sedaya upaya membahagikan masa hadir ke majlis ilmu.kerana apa? kerana majlis ilmu diturunkan oleh Allah para malaikat, sakinah(ketenangan) dan rahmat Allah. Apabila kita mencari alasan untuk tidak menghadiri majlis ilmu, ketahuilah syaitan sudah menguasai jiwamu. Menjadi kewajiban bagi kita menghindari diri dari kejahilan diri, kerana kejahilan itu membawa kepada kekufuran. Majlis ilmu tetap berjalan tanpa kita. Persoalannya disini , adakah kita sebahagian darinya ? . wallahualam 🙂✋🏻

Sejujurnya, Ezzul jenis malas nak makan supplement atau sewaktu dengannya sebab tak sure keberkesanannya.
But FLAWLESS MIERACLE is among the best product yg sangat berkesan utk merawat masalah kulit gelap dan berminyak Ezzul.

No wonder dah beribu-ribu pengguna mendapat manfaat terbaik daripada FLAWLESS MIERACLE ni.

You guys kena cuba product ni, rugi sangat2 kalau x cuba, insyaallah Pasti FLAWLESS!

Minggu ni ada promo diskaun, cepat cepat sebelum promo dah nak habis !
Contact HQ FLAWLESS now:

Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350
Whatsapp: +6017-8050350

PASTI FLAWLESS 👍🏻

Taufiq & hidayah • Beruntunglah apabila insan yg sejak kecil & muda telah diberi hidayah untuk mendekatkan diri pada Allah swt. Adapun orang yg mengatakan "aku sudah tua, sudah jauh dengan Allah,sudah terlambat untuk mencintai Allah💕" . Nabi saw mengatakan "tidak ada istilah terlambat dalam hidup kecuali kematian". ketika kita masih hidup, kejarlah cinta Allah dan Nabi sesungguhnya nikmat syurga itu berlipat kali gandanya dengan nikmat yg kita perolehi di dunia. Adapun orang mengatakan juga "hidayah milik Allah,kita hanya perlu menunggu hidayahnya Allah". Teringat pesanan seorang sayyid, beliau mengatakan "Bila bercakap soal jodoh ramai memilih utk berusaha keras mencari walaupun sedar hakikat jodoh sudah di tentukan. Tapi bila bercakap soal hidayah, ramai pula memilih untuk menunggu, biar pun sedar hidayah itu perlu di cari, bukannya jatuh ke riba". Allah tidak beri jaminan dalam hidayah, apabila kita telah mendapat card undangan(hidayah) dari Allah. Maka jagalah card undangan tersebut sebaik mungkin supaya ianya akan menjadi acess card untuk kita memasuki syurga Allah swt yang penuh kenikmatan sehinggakan nikmatnya syurga tidak tergambar oleh akal,dan seksanya neraka tidak tergambar oleh akal 😔. "Bila kita berasa letih kerana berbuat kebaikan"
Maka sesungguhnya keletihan itu akan hilang dan kebaikan akan kekal
"Bila kita bersenang2 dengan dosa"
Kesenangan itu akan hilang dan dosa itu akan kekal" -Umar bin Khattab- Wallahualam 🙂💜

Hari ini 12/4/2017.

Genap usia Sayyidil Al-Habib Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar Al Hamid 43/tahun
Nama penuh / Nasab beliau:

Ali Zaenal Abidin Bin Abu Bakar bin Salim bin Hadi bin Salim Al Hamid bin Sheikh Abu Bakar. Sanah Helwah Guru Mulia Murabbi Ummah Al Mahbub Al Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid Hafizahullahu ta'ala.

Semoga seluruh saat usianya dalam rahmat kasih sayang Allahﷻ dan Rasulﷺ, dicurahkan seluasnya ilmu oleh Allah buat manfaat ummah. Amiiin

بارك الله فيك..

Most Popular Instagram Hashtags