ezzul.nz ezzul.nz

74 posts   21668 followers   1311 followings

عيزوا 🌿  ‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ 🌹 20 old

Jika tidak mampu dakwah, maka berikanlah salam dan senyuman yg manis apabila berjumpa dengan insan lain. senyuman yang ikhlas dan manis dapat melembutkan hati seseorng, itulah mukjizat senyuman. Maka fikirkanlah bagaimana senyuman manusia dapat melembutkan hati-hati yg lain. Bagaimana dengan insan yg bergelar kekasih Allah, Sayyiduna Habibuna Nabi Muhammad Saw 🌹 yg akan memberi senyuman yg paling indah pada kita di akhirat kelak. Moga moga kita kita ini adalah salah satu umat yg dapat melihat baginda Rasulullah ﷺ, Aaminn. Jika engkau mengetahui bagaimana satu kali pandangan kasih sayang Rasulullah ﷺ yang melirik ke arah mu, nescaya seumur hidup mu akan tenggelam dalam kerinduan kepadaNya.
‎اَلَّلهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا محَُمَّدٍﷺ

berhabuk dah ig lama tk post 🤧

Haa Chak ! 🙉. gambar raya tahun lepas jelah mampu 😌

‎‎ ‎‎ ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞
.
Berkawanlah kamu pada orng yg beruntung di dunia dan di akhirat,maka kamu akan beruntung di dunia dan akhirat.
.
Berkawanlah kamu dengan orng yg mencintai akhirat, maka kamu akan melihat dunia ini tiada nilai di sisi Allah swt. Berkawanlah kamu dengan orng yg beramal soleh, maka kamu akan merasakan ruginya tidak beramal soleh.
.
Berkawanlah kamu dengan orng yg alim agama, maka kamu akan mengetahui besarnya ilmu Allah. .
"Dekatilah orang soleh walaupun kita masih jahat.
.
Dekati mereka sehingga kita malu untuk berbuat jahat dan sehingga kita tidak lagi mahu menjadi jahat."- Habib Ali Zaenal Abidin. .
Berkata Ali Bin Al-Hassan As-Sulami-"Ambillah teman yang membuatkan dirimu zuhud dalam kehidupan dunia dan memberimu motivasi kepada akhirat. Jauhilah olehmu ahli dunia yang perbicaraannya sebatas dunia. Kerana mereka akan merosakkan agama dan hatimu".

[[ BERGAYA SAMBIL BERDAKWAH 😏 ]] Kaya lelaki kerana akhlaknya. Tampan lelaki kerana kejernihan wajah. Manis lelaki kerana senyuman indah dengan niat sedekah. Tinggi lelaki kerana kesederhanaannya. Hebat lelaki kerana kesabarannya. Dan mulia lelaki kerana keimanan yang teguh.
-----
Mengancam tak design @abbasy_islamicdesign kali ni ? Korang tak nak ke pakai time raya nanti jalan dengan kawan kawan 😏😏 Dah ramai order ,korang takkan nak tengok jer laku macam goreng pisang cheese ni.
Tunggu apa lagi ? 👕Code : 99 Beautiful & Muslim
Size : S, M, L, XL & 2XL
Material : Microfibre , Quick Dry ( Jersey )
Free : 2 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited ) 👕 Code : Istiqomah & Fisabilillah
Size : S, M, L, XL & 2XL
Material : 100% Cotton
Free : 2 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited ) 🎩 Code : Snow Cap
Free : 1 Sticker ( Waterproof ) & 1 Bookmark ( Limited )
----
Tunggu apa lagi ? Cepat capai telefon whatsapp no tertera untuk order, and of course fast response gitu +60172796793 . Sambil korang membeli korang menderma jugak ☺

Assalamualaikum wrt. Hari ni saya nk kongsi sedikit wangian apa yg saya pakai setiap hari. Saya pakai wangian oudh dari @hajarliloudh original dari middle east. Wangian boleh memberi ketenangan pada kita yg mana ianya dituntut di dalam solat yakni melakukan solat dalam keadaan sakinah(tenang). Sebab itu Nabi saw sangat suka akan wangian dan haruman walau ketika hendak solat pon baginda akan berwangi-wangian.🙂 #maaftakdaposelain

Assalamualaikum, bismillah. penat abang beraksi😁jangan lupa tengok smpai habis dan jom beli baju keluaran baru dari @abbasy_islamicdesign . Cantik-cantik sesuai untuk lelaki yg sukakan fashion islamic 😎. boleh visit @abbasy_boutique dan follow jom 💕

saya pakai casual kurta dari @coperto.attire🙂. kain selesa boleh bawak pi mana mana termasuk raya . so korang boleh dapatkan di @coperto.attire .

mengimbas kembali sejarah ketika mukaku sesuci-suci lebaran 😝 . Jangan lupa perbanyakkan selawat pada bulan terakhir syaaban 💕 ۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞

Assalamualaikum Karangan indah oleh Sheikhuna Ustaz Neezam Al-Banjari mengenai matlamat dibangunkan Taman Para Pencinta, Dewan Selawat Hasan bin Tsabit.

Berita gembira buat semua, insyaAllah, *semua posting dan pembelian akan bermula 22/5/2017.* Jadi siapa yang dah order, pihak Raudhatul Muhibbin akan update kalian dengan no tracking postage, yang mana nak datang ke Maahad Tahfiz, insyaAllah dialu-alukan *bermula tarikh 22/5/2017.* Majlis Perasmian Pelancaran CD pula akan diadakan pada hari Jumaat bersamaan 26/5/2017 di Ukir Mall, Alor Setar. Kepada yang berdekatan dijemput hadir dan insyaAllah akan ada booth menjual CD dan Buku Qasidah terbaru.

Jika ada sebarang kesulitan, akan dimaklumkan kemudian.

JZKK,
Raudhatul Muhibbin.

Pada yang ingin mewakafkan atau menginfakkan sebahagian dari harta anda, boleh disalurkan ke:

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
5570 9050 4851
Maybank

atau

Maahad Tahfiz Ibnu Sina
07010002316715
Bank Muamalat

Berwaqaflah dengan kemampuan yang anda ada,
Biarpun sedikit tetapi bermanfaat untuk semua.

@raudhatulmuhibbinmy

#raudhatulmuhibbinmy2017 #raudhatulmuhibbin2017 #raudhatulmuhibbinmy #rmmy #rm2017 #ustazneezam #rindumadinah2 #hamkobulana #dewanselawat #iloverasulullah #iloveAllah

‎۞ اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ ۞
Bersabarlah, kerana hikmah disebaliknya sangat indah. Sabar & Solat.
MEMANDANG UJIAN. "Tidak ada sesiapa ujiannya lebih berat daripada Rasulullah ﷺ, ini sebagai satu renungan kepada kita, bila kita di timpa dengan ujian, ingat sahaja ujian yang ditimpa Rasulullah ﷺ, kita akan berasa ringan dengan ujian kita, dan kita perlu menyakini setiap ujian yang Allah سبحانه وتعالى berikan pada kita bahawa Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui bahawa kita mampu terima ujian tersebut.

Tidak ada ujian yang lebih berat sehingga seseorang itu tidak mampu terimanya. Ini adalah janji Allah سبحانه وتعالى di dalam Al-Quran, Allah سبحانه وتعالى tidak akan membebankan dari hambaNya dengan sesuatu ujian yang tak dapat dipikulnya kecuali Allah سبحانه وتعالى Maha Mengetahui dia mampu untuk memikulnya. Masih dalam kemampuannya. #Abbasy #abbasyislamicdesign

۞اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ۞ Di antara majlis ilmu dengan perkara dunia manakah lebih penting ? sudah tentu majlis ilmu. Orang yg ingin mendekatkan diri dengan Allah perlukan ilmu, orang yg ingin bertaubat juga perlukan ilmu. Hari ini kita lihat berapa ramai yg tidak menghadiri majlis ilmu? adakah kita tidak ingin merasakan diri kita dekat dngn Allah ? wallahi "sesungguhnya majlis yg paling agung di muka bumi adalah majlis ilmu 💕" Habib nael bin toher. Nabi saw bersabda "Barangsiapa yg keluar dari rumah untuk mencari ilmu maka akan dimudahkannya jalan menuju syurga💗" Orang yg ingin mencari ketenangan pasti mereka sedaya upaya membahagikan masa hadir ke majlis ilmu.kerana apa? kerana majlis ilmu diturunkan oleh Allah para malaikat, sakinah(ketenangan) dan rahmat Allah. Apabila kita mencari alasan untuk tidak menghadiri majlis ilmu, ketahuilah syaitan sudah menguasai jiwamu. Menjadi kewajiban bagi kita menghindari diri dari kejahilan diri, kerana kejahilan itu membawa kepada kekufuran. Majlis ilmu tetap berjalan tanpa kita. Persoalannya disini , adakah kita sebahagian darinya ? . wallahualam 🙂✋🏻

Most Popular Instagram Hashtags