[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

ezma_aziz ezma_aziz

177 posts   255 followers   618 followings

Ezma  Simple person posting random things🌹 Makeup and Hairdo IG : @ezbeautycantik

.
Having serious conversation about avengers be like .
.
p/s: oh sons, i feel loveπŸ’š loveπŸ’– loveπŸ’ž . Tq for wearing those shirt every weekend πŸ˜€ .
.
#mommytripleA

When u want to feel good abt urself sebagai ibu yg serba kekurangan, u beli t shirt - I HAVE THE BEST MOM EVER kat F.O.S and bawak diorang tawaf the curve .
.
Perasaan nya?? Fuh BANGGANYE jadi mommy mereka πŸ˜‚ .
.
p/s - @alyaasyy ada grup work. Balik rumah je, dia SIASAT mama shopg apa n nasihat, walaupun dpt gaji awal, itu utk sampai hujung bulan mac ye mommy erkkk πŸ˜‚ . Tq bby. Thts y i need u! .
.
#mommytripleA #ihavethebestmomever #pujidiri #feelgood

Posting sebelum ini, ezma ada ckp berkaitan ISTIQOMAH .
.
Ada 2 insan menegur penggunaan istilah itu dan seorang lagi merasa tidak selesa .
.
Jadi, ezma GOOGLE - Yang dimaksud istiqomah adalah menempuh jalan (agama) yang lurus (benar) dengan tidak berpaling ke kiri maupun ke kanan .
.
Mohon MAAF kerana tak berniat menyalahguna istilah itu . Benar, selepas dh google pun, fhm sayup2 je .
.
Posting itu sekadar nk bg SEMANGAT pd diri utk jadi manusia yg lebih baik (tidak sesekali mengatakan org lain jahat..maaf sgt)... dan mengharapkan sokongan dan doa dari semua yg sudi 😞.
.
Terima kasih di atas teguran. Saya hanya manusia biasa yg serba tak tahu πŸ˜₯ .
.
.
.
Gambar : .
Cari apa tu ezma? .
Mencari jalan ke SYURGA.. Kalau jumpa, tolong TAG nama ezma ya 🌻 .
.
.
.
#mommytripleA #doayangbaikbaik #doakansaya

Eh eh tgh nak posing ttibe ANGIN bertiup sepoi sepoi bahasa, jd kembang semua πŸ˜… . (iollss TAK pregnant atau TAK gemok😏, itu angin masuk baju - sape ckp iollss gemok, meh kita settle kat padang polo πŸ™…) .
.
Teringin bergaya tema RETRO, kebaya ketat, rambut alfro, skirt, bergaya mcm org lain etc etc tp.. Alhamdulillah, semoga ISTIQOMAH sehingga ke nafas yg terakhir . #siscuba .
.
πŸ“· @aliahhhhhn
.
#mommytripleA #doakansaya #doayangbaikbaik

Andainya aku bertanya .
Padamu tentang BAHAGIA .
Di mana nilai setia .
Di manakah PUNCAK CINTA .
.
Mahukah engkau MENGERTI .
HARAPAN serupa MIMPI .
.
p/s: jelas pulak dengar bila hp record lagu ni . Sejelas RINDU dan CINTA πŸ’– kita . Eh eh πŸ˜… .
.
#mommytripleA

Cer baca .
.
Apa tu ?
.
.
#mommytripleA

Disco Night jom 😈!
.
p/s: ye ke muka bersalah tinggal anak3 sebab nak gi disco πŸ˜‚ .
.
.
.
Makeup products used - .
.
Mist - @maccosmetics #macfixplus .
Moisturiser - centella @nafura .
Serum - @drxshazreeyana .
Foundation - @youth.cosmeticshq .
Loose Powder - @alysa.my .
Blusher base - @drxshazreeyana .
Eyebrow - @essence.cosmetics .
Eyeshadow - @ferrarossabeauty & @makeupforever .
Mascara - efolar and microcara @ezbeautycantik .
Eyelashes - @lyanasaicosmetics @ezbeautycantik .
Blusher - @lauramercier .
Contouring - @maccosmetics .
Lisptick - red russian and matte diva thank you @maccosmetics #macartofthelips #macatsephoramy .
Mist - nrc mist @nrcosmetics_my .
.
#mommytripleA

Disco Night jom 😈!
.
p/s: muka bersalah tinggal anak3 sebab nak gi disco πŸ€” .
.
@zarinarl5
Plz babysit my knk2 ribena ya hehe .
.
#mommytripleA

πŸ˜₯ .
.
Hiasilah bibir dgn kata2 yg baik .
.
Bila mana kita tak mampu utk berkata yg baik, maka DIAM adalah lebih baik .
.
#mommytripleA

7 February .
.
Menghitung hari .
.
28 - 7 = 21 days lagi February . Lambat pula sebulan nak berlalu .
.
Belajar kira Tax dan GST pulak ikut latest update jom .
.
#mommytripleA

.
πŸ’– .
.
Tengahari td, imam muda fakhrul in the house, then petang, dpt tgk my baby boy jadi imam muda AHMAD .
.
Alhamdulillah so happy .
.
p/s: mommy paparazi mcm biasa nyorok tangkap gmbr πŸ˜‚ . Malu la ank3 dpt mommy jakun camni eh πŸ˜‚πŸ˜‚ .
.
#mommytripleA

Assalamualaikum .
.
Cari apa tu ?
.
Cari REZEKI πŸ™‚ .
.
#mommytripleA

.
I AM ME . Sayang sayang sayang πŸ’ .
.
Courtesy of #maccosmeticsmalaysia #macartofthelips #macatfirstsight .
.
#mommytripleA

.
Suka suka suka bila team makeup brand international yg famos amos puji dan tanya foundation and powder apa ezma guna .
.
Of coz dgn confident, jwbnye Y.O.U.T.H dan ALYSA LUMIERE .
.
Terus tunjuk. Ni founder Y.O.U.T.H @youth.cosmeticshq kat sebelah . Terkedu kak sis dgn level confident iolsss πŸ’ .
.
Nampak? Local brand ada yg kualiti very high kan? .
.
p/s - hot kan adik sblh ni .
.
#mommytripleA

.
#bff one hour well spend πŸ’–MACxSephora .
.
Tq #maccosmeticsmalaysia #macartofthelips #macatfirstsight for the INVITATION, generous GIFTS and PAMPERING our lips bak PUTERI BUNIAN (sentuhan superb @wanny_1ny ) .
.
.
Pagi2 dah try lipstick . Terasa berseri MondayπŸ™‚πŸ’„ .
.
#mommytripleA #macatsephoramy #macartofthelip #maccosmeticsmalaysia

Thanks to @irina.makeup_ @maccosmetics @lhezan for pampering us . Sungguh seronok bila bibir dimanjakan oleh @wanny_1ny 😘 . Sentuhan yg superb .
.
πŸ“Ή @lin_elier . Tq love πŸ’–πŸ˜˜ .
.
@Regranned from @lin_elier - Thanks @irina.makeup_ and @maccosmetics for a wonderful fun lip makeover session @sephoramy today! Who knew green and purple would be a HOT color combo! #maccosmeticsmalaysia #makeover #bff #makeupartist #lineliernaturalbeauty #macatfirstsight #macatsephoramy - #regrann

.
Siapa percaya pada CINTA pandang pertama ?
LOVE at first sight bak kata omputih .
.
.
πŸ’–M.A.C At First Sight 😌 .
.
Kalau ada yg jatuh cinta pd warna BIBIR NIPIS iollss, gegas cpt2 gi ke MACxSephora (M.A.C dah ada dlm Sephora) sebab ni hasil M.A.C Art Of The Lip . (refer gambar utk code) .
.
Tq #maccosmeticsmalaysia #macartofthelips #macatfirstsight @lhezan for the invitation and pampering our lips bak PUTERI BUNIAN (siap @wanny_1ny tlg mix color and pakaikan) .
.
Perkara ni tk kan berlaku tanpa puteri bunian yg lain - @bybellv @lin_elier dan especially @irina.makeup_ . U guys sempoy tahap extreme😘 .
.
.
Puteri bunian dah nak sleep 😴 .
.
#mommytripleA

.
🎡ternyata hanya kamu .
yang bisa menjaga hati ini .
setelah kian lama ku mencari .
dirimu bagai PELANGI .
yang timbul setelah hujan .
melakar warna warni dalam cinta 🎡 .
-muiz mutalib -
.
Dari EXPRESSION mata tutup ni, dh blh detect level mana sedap nasi minyak PELANGI ni😌 .
.
Tq jemput kami ustazah (yg dtg rumah ajor ank3 ngaji) . Tahniah anak ustazah yg mendirikan masjid di dlm masjid, literally πŸ™‚ .
.
p/s - jubah dan handbag ditaja oleh mak tersayang. Shoes tu pakai sebab sakit rs cool hehe .
.
#mommytripleA

.
Bahagianya bila tiba Jumaat sebab boleh tidur lambat sambil tengok movie malam nanti sebab esok cuti 😬 .
.
.
On a separate note, terasa sgt musykil bila nak rekod video KULIAH ke, heliza helmi nyanyi NASYID ke, anak hafal TAJWID ke.. All dgr SAYUP je mcm video ni .
.
Tapi ms KARAOKE, KUAT jer πŸ€” .
.
Wahai telefon, marilah kita INSAF sama2 .
.
Sesungguhnya tuanmu ini tgh jalan mcm kura2 nak kembali ke jalan yg lurus, supportlah sikit😌 .
.
.
#mommytripleA

.
Dinner with 'AUNTY KAKAK aka TAUKE MEE RACUN'. Alhamdulillah suka tgk kwn2 berjaya. So kita support dan melawat kwsn dia 😊 with my bff n her kids .
.
Sedapnyela mee dia! Burger sedap, otak2 sedap, pasta sedap, sampai ke ayor minum pun sedap beno! .
.
#mommytripleA

.
#throwback to Small Gang Group 1.0 .
.
Not sure which one is tighter πŸ€” .
Our PANTS after having Soft Shell Crab Spaghetti or our INTENSE ATTACHMENT of 3 different Bainunians batches (95, 96 & 97)😻 .
.
Paling sentap, ms bru nak duduk, ttibe ada grooming teacher tanya, "tengok kening" . Wey berani dia ty soalan ghupe tu kat super senior diaπŸ˜‚ .
.
Looking fwd to session 2.0 gals. Uolss sgt menggelikan hati . Umpama mkn pil gelakπŸ˜πŸ˜˜πŸ’– .
.
p/s : idayu mmg terkenal muka mcm kulit baby. Isma tu buat mulut sbb dia rs dia lah paling comel mcm baby dlm gang nih πŸ˜‚ .
.
#mommytripleA

*CARA BETUL DOAKAN ANAK* .
.
Cara Habib Qasim bin Ahmad Baharun mendidik anak-anaknya yang semuanya menjadi Ulama .
.
*Habib :* Kamu berapa banyak mendo'akan anakmu?
*Muhibbin :* Tiap kali saya berdo'a untuk diri saya sendiri, saya juga mendo'akan anak saya ustaz .
*Habib :* Berapa banyak kamu berdo'a untuk dirimu sendiri?
*Muhibbin :* Tiap kali habis solat saya do'a, saya do'akan anak saya juga .
.
*Ustaz:* Hmmmm... kamu tahu... Saya setiap kali melihat anak saya dari mulai bayi sampai dia sekolah.
Tiap saya lihat, saya do'akan anak saya .
.
*~* Ketika lihat dia sedang main-main, Ya Allah baguskan nasibnya .
*~* Ketika lihat dia sedang nonton film kartun, Ya Allah bahagiakan hidupnya dunia akhirat .
*~* Saya lihat anak saya lagi makan, Ya Allah kurniakan rezeki yang melimpah baginya yang berkah, yang bawa kebaikan .
*~* Saya lihat anak saya sedang tidur, Ya Allah pandang ia dengan pandangan kasih sayangMU .
*~* Tiap kali saya lihat anak saya, saya do'akan dia .
.
Do'a apa saja yang terlintas difikiran kita, kerana saya yakin entah sekarang, entah lusa, pasti ada diantara do'a-do'a tersebut yang di ijabah oleh Allah .
.
Di kutip dari ceramah Ustazah Halimah Alaydrus.. *Ψ§Ω„Ω„ΩŽΩ‘Ω‡ΩΩ…ΩŽΩ‘ Ψ΅ΩŽΩ„ΩΩ‘ ΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ Ω…ΩΨ­ΩŽΩ…ΩŽΩ‘Ψ―Ω ΩˆΩŽΨΉΩŽΩ„ΩŽΩ‰ ؒلِ Ω…ΩΨ­ΩŽΩ…ΩŽΩ‘Ψ―Ω* .
.
#mommytripleA

.
β€œThe world is 3 days: .
.
As for YESTERDAY, it has vanished along with all that was in it .
.
As for TOMORROW, you may never see it .
.
As for TODAY, it is yours, so work on it.” .
.
― al-Hasan al-Basri .
.
Monday .
.
#mommytripleA

Most Popular Instagram Hashtags