evolutionsmuseet evolutionsmuseet

76 posts   490 followers   53 followings

Evolutionmuseet  Uppsala universitets naturhistoriska museum. Öppet tisdag - söndag 12-16. Uppsala university's natural history museum.

Allt du velat veta om hur man hittar fossil och gräver fram dom! Expeditionsvisningar idag på Evolutionsmuseet Paleontologi kl 13, 14 och 15. Idag är även Museidagen vilket betyder fritt inträde på alla Uppsalas museer. Passa på!

Jaguaren och ozeloten välkomnar er till museets höstlov som fortsätter nu lördag och söndag mellan 12-16. Klockan 13, 14 och 15 båda dagarna är det visningar om djurens färger i vårt zoologiska utställningshus. Välkomna!

Kulturnatten är i full gång! Här står vår pedagog Johan och berättar om narvalständer. Vi har öppet ända till 22, välkomna!

Nu är allt iordningställt inför Kulturnatten imorgon lördag den 8/9. Vi bjuder på valvaka för alla åldrar i våra, nästan klara, utställningar på Zoologen. Kom och rösta på din favoritval mellan 18 och 22! ❤️🐬🐳🐋❤️

Vi har öppet som vanligt hela sommaren på museet! Utöver våra utställningar har vi även en mysig museibutik för dig som känner dig sugen på till exempel fossil, mineral, mjukdjur eller böcker.

Här ser ni några av föremålen vi har med oss till årets Linnés trädgårdsfest i Linnéträdgården. Om du har vägarna förbi är det öppet till 17, välkommen!

Sportlovet är i full gång på museet, detta år med tema hajar! Under veckan erbjuder vi familjevisningar, aktiviteter och pyssel. Man kan till exempel knåpa ihop sitt eget hajtandshalsband för en materialkostnad på 10 kronor. Välkomna! P.S. Vilken haj tror du tanden på den första bilden tillhör?

Undrar du vad du ska hitta på i helgen? Besök vår tillfälliga utställning om svampar och deras liv, Svamptastiskt! Den står uppe lördag och söndag i vårt paleontologiska utställningshus på Norbyvägen 22. Öppettiderna är 12-16. Välkommen!

Gårdagens hissresenär till frysen var kronhjorten. Men vilket djur är det som just kommit ur frysen och är förpackat med handtag? #evolutionsmuseet

Vi börjar veckan här på museet med att skicka in föremål i frysen. Vad är det som är påväg in i hissen för att ta sig ner till frysen? #evolutionsmuseet #uppsalauniversitet #hiss

På lördag är det museinatten och du kan komma hit och besöka museet i ficklampans sken. Vi har öppet 20-00 och entrén är gratis! Välkomna! #evolutionsmuseet #museinatten #uppsalauniversitet

Det gäller att ta till de bästa knepen för att få till en bra bild. Obs, journalist på besök så vi uppmanar inte till att gå in i montrarna för att fotografera.

Most Popular Instagram Hashtags