esnfiz esnfiz

417 posts   1,597 followers   954 followings

EhSansio  24 |🇲🇾⁩⁦🇪🇬 MBBCh in progress. Aku takdela naif sangat duh

🎉🎉🎉 Alhamdulillah dan tahniah sis @najahhusna__ untuk keputusan PT3 awokk🎉🎉🎉 Semoga terus maju jaya dan kekal menjaga hafazan tu huhu. Papepun have fun duluuu travel tu. Nak sambung aliran apa nanti fikir lain🤭

Treat people how you wanna be treated 😉

"Tiba tiba langkahku terhentii,
Sejuta tangan telah menahanku,
Inginku maki mereka berkata;

Tak perlu kau berlari,
Mengejar mimpi yang takpasti,
Hari ini juga mimpi,
Maka biarkan ia datang di hatimu,
Dihatimu"

وَلِلَّهِ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَىٰ فَادْعُوهُ بِهَا ۖ

Tuhan, aku ingin pulang...

With them Genz Ballers ⛹️

"Inner peace" 📸 by @aghfr

Sorang nak jadi pakar bedah jantung❤️
Sorang lagi nak jadi pakar bedah kanak²👶
Sorang pakar bedah otak🧠

Cita cita kena tinggi walaupun masa depan nanti agak "scary" tapi memetik pesan Too Phat; "Realiti sukar diatasi,
Tapi kesudahan indah harus bermula dengan fantasi"

Dan study weeks lah masa paling paling kuat "berfantasi" haha kbye

Sebabkan ada orang tu mentioned tak post pun gamba dia wish dia SPM so kita up la satu post kah kah

All the best @nruliffah for your SPM!!📝 Setiap kali habis paper jangan stress stress fokus next paper. Buat yang terbaik! Kami yakin Iffah bolehhhh buat punyaaa. Umi abah hampir tiap hujung minggu turun nak yang terbaik untuk Iffah. Dah dapat support dan doa umi abah nak apa lagi?! Haha. Ni dapat post khas lagi haha

Done post🤭 Semoga Iffah dan kawan² tenang,senang dan cemerlang jawab SPM 2018. Amin.💞💞💞 Credit 📸 to @n.anisfrhna (sila follow dia ye kawan kawan haha)

Less than 3weeks till our FINAL EXAM!📝
Less than 3months STAYING HERE 🇪🇬 And I've been wondering about;

1. What should be done before we left?
2. What are we leaving when we're done here?
3. Have we gained and given enough?

Sit and ponder awhile😊

"But you'll find the strength when you're weak"

Keep fighting, keep smiling and have faith.
We're almost there.

HIDUP KENA TENANG!

Kita ni hidup kadang banyak runsing benda yang tak penting. Banyak menyesal tak buat itu ini. Jenis monolog kalaulah aku buat itu ini.

TENANGGGG.
Jangan selalu sangat runsing.

Benda dah lepas kita tak boleh ubah tapi benda akan datang kita masih boleh corak-cantikkan.
Menyesal itu NORMALLL. Rungsing itu pun NORMALLL.
Tetapi penyesalan hanya akan bermakna jika disusuli dengan tindakan.
Refleksi dan tindakan.
Introspeksi dan penambahbaikan.
Biar perlahan tapi berjalan. Bila penat belajarlah untuk berehat. Paling penting tenang, enjoy dan have fun.

Disetiap penyesalan ingat,
”There's no failure only feedback"

Credit 📸 by @aghfr
Credit 🚲 by @luqmeyfahmin

Most Popular Instagram Hashtags