engkusulwani engkusulwani

1,017 posts   171,595 followers   453 followings

Engku Sulwani (Esul)  Professional Hijab Model (2011 - Present) Modelling Service / Event / Bookings : DM/WhatsApp (P.A Afiqah) +601111200120 MY ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ

#EngkuSulwaniInNewZealand for @scarfied_hijab. The soft tones match with the view! Happens right before Sunset in Lake Tekapo. ๐Ÿ’–
.
Lens from @amberlens.my
#bershka#bershkastyle

Travel kali ni Esul bawak lipmatte @her.captain.official. Setakat ni pakai dalam cuaca sejuk, tak merekah. Smooth! Korang yg nak travel, bawak lipmatte ni. Casing comey, Esul suka ๐Ÿ‘
.
PROMO RAYA โ€ผ๏ธ Kalau beli lipmatte guna code: ESUL HERCAPTAIN, korang boleh dapat special #megasale for Hari raya - Buy 3 FREE 1 at ONLY RM35 each FREE POSTAGE. Nak ke taknak?
.
#EngkuSulwaniInNewZealand

My travel partner @nurinafiqaaah. ๐ŸŽ€ Nampak comel2 je kan? Lasak budak ni! Dengan Esul2 pun dia boleh lambung ke langit macam tu je. Sape pernah kenal dia? Haaaa tau la macam mana.. ๐Ÿ˜…
.
#EngkuSulwaniInNewZealand
Dusty Pink Shawl @purdypetals
Shades @krbm.online

Tau tak? Kalau korang yg pakai spek ni, cair orang sekeliling nengok! ๐Ÿ˜Ž @smokeyshades
.
#EngkuSulwaniInNewZealand

Morning from New Zealand! Sedar tak sedar, dah nak habis trip Esul kat sini. 8 hari memang tak cukup nak travel semua lokasi NZ ni. Mau kena duduk sebulan, cantik melampau yakmat!
.
Banyak new experiences yg Esul belajar kat sini. 1st sekali, naik Motorhome/Campervan. Bayangkan kita duduk dalam sebuah rumah yg kita boleh drive bawak ke mana2? Ada 3 tempat tidur, almari, ruang tamu, dapur, ruang makan, tempat mandi & toilet semua. Bapak cool!
.
Tapi, nak dapat benda best, perlulah pengorbanan... ye dak? Everyday kitorang kena isi fresh water sendiri utk kegunaan harian spt mandi, minum, basuh pinggan etc. Andd.. kita jugalah yg kena buang sendiri segala waste water & sistem kumbahan toilet. Phewww!! Beruntung dapat team mates yg sangat2 bertanggungjawab & prihatin. Sanggup hadap semua, termasuk drive ribuan kilometer. Penat tuh uiiii...
.
Kami jugak bermalam di lokasi2 berlainan setiap malam. Remote & isolated area! Bagusnya NZ ni, negara dia provide kemudahan camping site di setiap pelusuk daerah utk traveler macam kami ni. Situ ada parking campervan, waterpipe & public toilet.
.
Setiap malam adalah GELAP GELITA! Tahu? Bergantung atas lokasi korang stay tu. Nak berjalan pun kena menggagau pokok atau suluh torchlight fon. Paling hati berkecamuk, adalah bila line internet tu. Mereput jugak sis 12jam takde tenet... nasib baik boleh cuci mata tengok bintang penuh bertaburan kat langit malam. Stargazing macam rutin kami dah walaupun suhu mencecah 0 darjah celcius. Cejukkkk
.
By the way.. Gambar2 shoot kat NZ akan menyusul kemudian. My shooting project still dalam proses 80%. Yeahhh bring it on..!! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ฏ
.
Terima kasih kepada semua brand owners yg join International Project #EngkuSulwaniInNewZealand. Ada 17 brands & total 26 product items yg Esul kena handle. Banyak tu memang banyak, kita sahut cabaran! ๐Ÿ˜Ž
.
Akhir sekali, Esul nak pesan. Let's stay focused, do what you love, keep motivated, and always see the bright side in any situation. Orait?
.
Till we meet again, love you guys! โค๏ธ
- #EngkuSulwani

Sabah bahhh... TEALIVE SURIA MALL SABAH is now open!! Buy 1 Free 1 starting on 17th till 19th August โ€ผ๏ธ Spread the love with your Sabahan ๐Ÿ’œ @tealiveasia #GadisTealive
.
#Tealive#Sabah#Malaysia

Hello from Wanaka โค๏ธ
.
Shades @goxipgirls_stylo
.
#EngkuSulwaniInNewZealand

Travel-friendly ALERTโ€ผ๏ธInspired Perfume 20ml COCO CHANEL by @perfume_20ml_lover. Take them all as my travel buddies ๐Ÿ˜Ž
.
Turban by @inspiredsoul.co
Winter Coat from @bershkacollection
.
#EngkuSulwaniInNewZealand#bershka#bershkastyle#turban#turbanstyle#hijabi

Finally checked my bucket list to New Zealand ๐Ÿ˜„ Sape yg tau mana tempat wajib travel kat sini? Share tips korang please!
.
#EngkuSulwaniInNewZealand for #HYATHIJAB @hyatofficial

Keep your circle with the people who always see bright & sunshine in every situation ๐ŸŒž

#EngkuSulwaniInNewZealand for HYAT HIJAB @hyatofficial

Never stop believing in hope because miracles happen everyday. Good morning! ๐Ÿ˜Š
.
#EngkuSulwaniInNewZealand

Missing my other half - The one who I'll never think twice to spend my time & energy.
.
The one who will always be my motivation, my idol, my vibes.
.
And the one who supports, lifts up each other, during up & down.
.
I'm lucky to have you. ๐Ÿ˜Š

Most Popular Instagram Hashtags