emmeliejoh emmeliejoh

1,103 posts   1,110 followers   586 followings

Emmelie Johansson  Stockholm, Sweden

#gul
Gult! Nej, inte sjutton är det fult! Igår struttade jag runt i mina gula klackskor och matchade upp med en gul topp under kavajen. Och vet ni vad? Så många kommentarer jag fick under dagen av att man blev glad av den gula färgen.
Mer färg till folket helt enkelt!
Over and out och trevlig onsdag på er!
Ps. För er som undrar så är det inte mina ben på bilden utan sonens smala spiror! Är det någon mer som har barn som gärna går runt i högklackade skor? Kan ju hälsa att det går sådär... fast inga brutna ben... än!
#fotoutmaningmars2019 #skor #högklackat

#vårtecken
Idag har alla vårtecken känts väääldigt långt borta. Här har det istället varit... ja, spöregn! Så det närmaste vårtecken vi kom idag var tulpaner från butiken! .
.
.
#fotoutmaningmars2019 #tulips #tulpaner #blommor #vår #flowers #inredning #interiordesign #scandinaviandesign #interior #inredningsinspo #inredningsdetaljer

#varför?
Ser han inte lite undrande ut? Lite som ”varför då då?” (Ni vet rumpnissarna i Ronja)
Jag hade ju lovat att posta en bild om dagen i #fotoutmaningmars2019 men frågar mig själv vaaaarrrför det ska vara så svårt (när jag missat två dagar i rad). Den här veckan (första veckan efter mammaledigheten) har jag också ställt mig en stor viktig varför fråga och det är - Vaaaarför är det sååå långa bilköer varje morgon?? Varför känns det som det på ett år blivit mycket värre?
Japp, nu kör vi sista jobbdagen för veckan och sedan heeelg!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #stugan #cottage #fritidshus #sonen #barn

#hylla
Idag lägger jag min mammaledighet på hyllan och börjar jobba igen. Har verkligen älskat att få så mycket tid med båda mina barn. Är det förresten någon mer än jag som tycker att det är en helt annan sak att vara mammaledig med barn två?!
Men vet ni? Jag tycker också det ska blir kul att använda hjärnan på ett annat sätt, klä mig i lite andra kläder och gå på toa utan att någon drar mig i benet!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #mammaledighet #barn #children #jobb

#lustjakt
Vilken lust jagar ni?
Jag tror att jag ofta jagar glädjen. Vill liksom känna mig glad inombords. Skratta tror jag är bra. Tror att det föder nytt skratt. Det i sin tur gör ju att man blir sådär go i magen.
Fast varje dag är ju långt ifrån ett gapskratt. Men att stanna upp till och från och fråga sig själv om man är på rätt bana eller om man behöver förändra något, ja, det tror jag hjälper till.
Den där killen på bilden... han har ett skratt som når fram till folk. Många stannar, ler och börjar skratta. Jag hoppas verkligen att det låter lika naturligt och härligt om tjugo år!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #sonen #kids #happy #glad #livet #goals

#förväntan
Tolkningen på dagens ord MÅSTE bara bli -förväntan inför första åket för dagen och DEN här dagen och framförallt det HÄR vädret!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #skidbacke #skiing #sol #såskönt

#kraft
Kraft! Vilket otroligt bra ord att tolka på #internationellakvinnodagen och så mycket fantastisk kvinnokraft Instagram fylls med idag.
Jag önskar att vi kvinnor ska bli ännu bättre på att lyfta varandra. Jag har den senaste tiden blivit kraftlös över hur kvinnor kan bete sig mot varandra. Besviken och ledsen. Jag vill tro att snällhet och önskan att stärka varandra vinner i längden. Jag tror verkligen på ordspråket ”real queens lift each other’s crowns”.
Kraft samlar jag som bäst i vår stuga. Här kopplar jag av, luffsar runt och bara är. Skickar dagsfärsk bild och en stor krafthälsning från en väldigt snöig stuga! Trevlig fredag på er!!!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #stugan #cottage #fritidshus #styrka #snow #snö #hälsingland #me #jag

#blå
Idag har vi vaknat upp till en värld i vitt (snön vräker ner). Vilken skillnad från att ha haft två dagar som varit klarblå.
Blå (ok, kanske lite lila) pärlhyacinter är vår för mig och när våren känns avlägsen ute då får den komma in i stället!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #pärlhyacint #vårlök #vår #spring #blått #lila #home #hemma

#runda
Japp, ända till klockan 22.30 har jag funderat på hur jag skulle tolka dagens ord i #fotoutmaningmars2019 ...men det enda jag ser framför mig är min ex gravidmage.
Ja, ni förstår stor och rund har jag varit båda gångerna. Jag vet inte hur många gånger jag fick frågan om jag skulle ha tvillingar.
Första gången jag var gravid fick min mage och minichefen smeknamnet Karelin (fd tungviktsbrottare) av mina dåvarande kollegor. När han sedan kom till världen skickade jag på skämt ett mass-sms till alla och skrev ”nu är Karelin här” ...och det var så det gick till när alla i vår bekantskapskrets trodde att minichefen skulle heta Karelin...
.
.
.
#mage #gravid #pregnant #bollfeeling #me #jag #interior #inredning #tb #2015

#god
Gott väder och en god semla i solen på fettisdagen. Vi avslutade också dagen med så goda hemmagjorda dumplings. Har ni inte testat så ”gjört”!! Vi använda ett recept från ica.se som heter ”dumplings med färs och ingefära”.
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #semla #fettisdag #fettisdagen #stugan #fritidshus #cottage #snow #snö #semla #fika #hälsingland

#medtankepå ...hur mycket skidor vi har åkt idag så tror jag att jag kommer få svårt att gå imorgon!
#medtankepå ...hur mycket vi trotsade vädret och var ute hela dagen så tror jag vi somnar redan vid åtta.
#medtankepå ...mina bilder (och att ni kanske undrar vad sjutton det föreställer) så kan jag säga att
1. Otroligt fina snötäckta träd från toppen av backen
2. Minichefen och pappa i dagens snöoväder
3. Bjussar också på en familjebild (ja, minstingen är faktiskt med på ett litet hörn... hittar ni honom?)
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #snö #snow #skiing #skidor #slalom #hälsingland

#längtan
Imorse vaknade jag och toklängtade till att jag får sova en hel natt. Samtidigt så är det troligtvis när barnen är lite äldre och nej, stora vill jag inte att de blir riktigt än.
När snön yr kan jag längta efter vår, fast jag kan längta efter snö en regnig höstdag.
Jag tror på mål och strävan men när jag längtar tycker jag ofta att jag vill att tiden ska gå fortare och jag kan känna att tiden springer tillräckligt fort. Jag vill liksom inte längta tillbaka för att jag längtade för mycket in i framtiden utan försöka att bli bättre på att ta vara på varje dag. Ähhh... har jag tappat er nu eller?!
Här är bildbevis på vad jag längtade efter tidigare idag, hoppa i snön! Done! Friskt, snöigt och härligt!
.
.
.
#fotoutmaningmars2019 #me #ute #snö #stugan #fritidshuset #snow #hälsingland #winter #vinter #interior

Most Popular Instagram Hashtags