emeliesnopoo emeliesnopoo

99 posts   104 followers   2 followings

Emelie  No 'Poo - Inget schampo (eller ingen skit). Här kan du läsa om naturliga produkter att använda på kroppen! Jag har inte använt schampo sedan 19/12 -12

All my makeup brushes in a votive holder my son made at preschool!
The brushes are from Tikei.se and Ecotools.com.
You can also see Lotus Organic mascara and a lipgloss from Tikei.

Jag fortsätter att köra på med ansiktsmasker gjorda av neempulver, kaolinlera och rasullera. Allra mest på hakan då jag faktiskt tycker att hakan har blivit mycket finare efter några användningar. Har en del pormaskar och ärr från finnar på hakan som jag vill ska bli mindre synligt! Ska se om jag kan fixa en före- och efterbild sen, jag glömmer alltid att ta förebilder innan jag startar något 😊

Här ser ni bild över före och efter med Tikei.se sminket jag har. Deras smink är naturligt mineralsmink och mild för huden.
En av de få märkena som klarar nopoo-hardcore kriterierna. 😊
Ett plus är också att deras smink inte är så dyrt då de inte har återförsäljare.

Det var visst fem veckor sedan jag gjorde en uppdatering! Min mobil har varit sönder och inte gått att laga men nu har jag istället en ny mobil och kommer kunna uppdatera här ibland. Men eftersom man har ett privat konto med så blir det inte varje dag man loggar in här (ni får gärna följa mitt privata konto med, @tokfrjant som handlar om familjen, tv-spel, nopoo, konvent, mlp och andra hobbys)

Ansiktsmask med rasullera, kaolinlera och neempulver blandat med varmt vatten och en klick honung, blev bra men kan vara uttorkande!

Jag kommer tyvärr vara väldigt inaktiv framöver då kameran i mobilen inte längre fungerar.

Beröring och kärlek också väldigt viktigt för att kroppen ska må bra.
💕💕💕💕💕💕💕💕💕
Istället för den vanliga rundan ikväll med en saga, puss och godnatt följt av en massa spring för att gå på toa, dricka och andra små ursäkter för att få stanna uppe en liten stund längre, så hällde jag upp varmt vatten, droppade i lite eterisk ylang ylang som är lugnande och ställde inne på rummet. Sedan satte jag igång avslappnande musik och masserade ryggarna med ekologisk olja.

Elias somnade nästan direkt, Hampus somnade verkligen direkt och Hugo ville inte ha någon massage eller musik men somnade ändå fort (med tanke på att hans syskon sov så de kunde inte stressa upp varandra)

Lugnaste kvällen någonsin!
Brukar ge massage och kli på ryggen men med musik och doft så fick det ett lugnare resultat 😊 #avslappnad #lugn #ylangylang #eteriskolja #massage

Tvättat håret med rasullera idag, hade i ytterst lite linfröolja med i hopp om att mitt hår inte skulle bli statiskt. Sköljde håret efteråt i ÄVC-blandning som vanligt 😊 Håret blev som det brukar bli vid de flesta metoder, lockar överallt men sedan också en del hårstrå som ligger för sig vilket gör att det ser lite trassligt ut.
Någon som har tips på hur man får allt hår att lägga sig i lockarna? Har lyckats en gång men kommer inte ihåg exakt hur jag gjorde.. Kanske är det att jag ska låta håret självtorka helt och hållet? Bara låta det vara?

Jag tar gärna emot tips :)

En bok jag fick för många år sedan, långt innan nopoo.
Har inte kollat i den så mycket förut men nu kommer den väl till användning med en del tips och en massa recept! 😊

Lite nytt kom på posten idag från akomaskincare 😊
Neempulver, bivax, arganolja, fast tvål (kanske sista jag köper nu när jag börjat göra egen), kaolin och sojavax.
Det kommer nog inom kort synas här igen när det används 😊

Sysselsättnigen senaste veckan, tvåltillverkning!
Har gjort fyra olika tvålar mu och det är väldigt roligt!
Vill skriva hur jag går tillväga men blir ett långt inlägg då.
Men jag gör iaf tvålarna kallrörda där oljor förtvålas med lut och vatten. I just dessa tvålarna hade jag i en del kakaosmör och kakao 😊
Det jobbiga är att man måste vänta flera veckor innan de kan användas då de ska lagras!

#nopoo #tvål #naturligt #ekologiskt #hemmagjort

En gammal strumpa har blivit en hårsnodd. Men hur sätter man upp håret utan att slita för mycket?
Jag har det alltid uppsatt när jag jobbar, vilket blir att håret kan slitas på just det stället snodden hamnar på och att variera plats är svårt tycker jag.

Försöker ta en bild på hårfärgen men går inte så bra, det ser annorlunda ut på riktigt.
Inpackningen jag gjorde för några dagar sedan med olivolja, mjölk och henna blev inte så bra, som olja gör så stannar det kvar i håret och fick inte bort allt, vilket gjorde att håret såg väldigt oljigt ut någon dag. Så efter det körde jag henna, varmt vatten och en skvätt äcv och kletade på överallt i hårbotten och håret. Lär sitta i ca. 3h med plastfolie runt och en varm mössa över. Sköljde sen grundligt ur och avslutade med att tvätta med ägg och honung. Det var denna färgning som gjorde mitt hår mer rödare.

Klippte mig ett tag sedan hos en ekofrisör i Hässleholm (ekofrissan.se) och det var helt fantastiskt! Tänk er en frisör som bara säljer naturliga produkter och blanda ihop egna schampo mm.
Slippa vara orolig över att det ska sprayas i en massa silikoner eller syntetisk doft.
Kan varmt rekommendera att gå till en ekofrisör 😊
Köpte även en gele för att få mer funk till håret, står att det ska sköljas ur efter 20min men jag har det i hela dagarna. Jag tar en klick i handen och kramar in i håret. Är det något mitt hår saknas så är det fukt, har varit lite knepigt med det ibland.

Och nu när håret inte är slitet längre så har jag börjat sköta håret mer, jag flätar in håret varje kväll i garn för att skydda så mycket som möjligt om nätterna.
Har varit lite dålig annars på att ta hand om håret (har sovit med hårsnodd och struntat i att borsta ibland vilket ledde till att hårsnodden fastnade i håret och jag slet bort den oförsiktigt). Jag har även färgat håret med henna (senast jag färgade håret var nog när jag gick i högstadiet). Och håret känns mycket mjukare och starkare efter det! Tog dock någon dag inman jag blev van att se mig i den nya färgen, trots att det inte är någon överdrivet stor skillnad. Men spännande med föeändring, speciellt när det är naturligt :)

Most Popular Instagram Hashtags