emeliehollsten emeliehollsten

2,689 posts   75,954 followers   661 followings

Emelie Hollsten  Årets Förebild Guldhjärtat 2016 💛 Mammaliv kombinerat med träning 👶🏼🏃🏼‍♀️ Träningskläder👇🏼 Restless Mama Sportswear Restless by Em Sportswear Podcast:

Jag blev inspirerad av min grymma coach @helenagissle att prova handstående med medicinboll 😄 Det var svårt att komma upp i handstående med bollen (hade några fler misslyckanden innan kameran började rulla@🙈) men när väl bollen var rakt ovanför huvudet gick det lite bättre ☺️
.
Jag har gått väldigt mycket på händer som barn så det är kul med lite mer avancerade övningar 👏🏼

WOD:en idag var DIANE (21-15-9 Deadlifts 70kg, Handstand Pushups) och jag körde RX och fick tiden 05:19 vilket är nästan 2 minuter snabbare än förra gången jag körde den för ca 2-3 månader sedan. Så kul att se att jag faktiskt blir bättre trots att jag kommer iväg så sällan till träningen och att sömnen är lidande.
.

Tips är att faktiskt skriva ned hur det går för er på träningen. Att föra någon form av träningsdagbok så att ni kan tracka er utveckling och därmed inte gå miste om att upptäcka att ni faktiskt blir bättre. För det är verkligen en motivationsboost 😄

Tränade två dagar i rad (igår och idag) och det måste jag lära mig att jag inte kan göra medan jag sover så dåligt som jag gör med Winter. Viljan kan finnas där men min kropp orkar verkligen inte återhämta sig ifrån en dag till en annan.
.

Körde WOD:en ”Fran” (21-15-9 Thrusters 30kg och Pullups) och det var sjukt tungt och framförallt darrigt i kroppen. Får se om resten av veckan är ”förstörd” nu för att jag slet ut mig för mycket eller om ett par dagars vila räcker :)
.

Sen byggde jag en liten handstands-hinderbana och det var lite mer i linje med vad min kropp orkade med 😅
.

Sist men inte minst vill jag skicka ut en massa kärlek till min box och min coach Pelle ❤️ Älskar det här stället! @crossfitunique

Winter viger in hösten med höstiga färger 🍁🍂👌🏼

Mina två tuffa killar kom och hälsade på mig på boxen medan jag tränade 😄 Winter var dock mer intresserad av bollen än mamma 😂

Jag vill tacka så hjärtligt för allt stöd som ni gav till mig, Mikael, Winter och Buddha igår ❤️ Mikael ringde kontaktpersonen som angavs i brevet ifrån soc och det verkar reda ut sig fint 🙏🏼
.

Här kommer några bilder på Buddha som alltid har velat vara nära Winter ❤️ Deras relation utvecklades så snabbt till något magiskt att Winter döptes till ”Buddha” i mellannamn. Winter Buddha Hollsten 👶🏼🐶

Ja du, vart ska jag börja. Känns ju sådär kul att ha blivit anmäld till socialtjänsten för misstanke att Winter far illa hos oss pga vår hund Buddha.
.

Filmerna/bilderna anmälaren hänvisar till är de filmer och bilder som jag har lagt upp här på instagram. Ni hittar dom i min feed om ni scrollar lite.
.

Jag hoppas innerligt att anmälaren har gjort denna anmälan på en grund av omtanke och inte för att djävlas. För i så fall så kan jag förlåta hen. Men jag har ingen aning om vart det här kan sluta. Kan de kräva att vi gör oss av med Buddha? Får vi en prick i något register för föräldrar som vanvårdar sitt barn? .

Sjukt känslig fråga som ni säkert förstår. Att bli anklagad för att utsätta sitt barn för fara och sedan behöva bevisa sin oskuld inför en myndighet, det känns verkligen inte roligt.

Det härliga men även svåra med livet är att det inte finns något konstant recept som fungerar i alla situationer. Inte för mig i alla fall. Utan för mig är det en balans av alla ytterligheter som är det vinnande konceptet.
.

Idag tex var mitt lyckorecept att inte känna efter (vilket annars brukar leda mig käpprätt åt skogen 😂). Jag kände mig omotiverad och lite ångestladdad och ville inte träna. I vanliga fall så kastar jag in handduken när jag känner så och blir då istället besviken och rastlös. Ett resultat som jag vet infinner sig men ändå så lyckas jag sällan förändra min strategi.
.

Men idag ska ni höra! Idag förändrade jag min strategi och gick inte in i mig själv för att känna hur jobbigt och eländigt allting var (okej, riktigt så illa var det inte men you get my point 😅). Jag plockade istället fram den envisa stenbocken inom mig och drog iväg till träningen.
.

Träning är en grym metod för att bryta negativa tankemönster. Det ska inte vara en flykt såklart, men många gånger är det just ett mönsterbryt som behövs för att man ska komma på bättre banor och få gynnsamma tankar 🙃

Winter har verkligen en kärlek till jord vilken jag mer än gärna uppmuntrar honom till att underhålla med omsorg. ”Hands on” i naturen ska vara en självklarhet och inget främmande ❤️

Wall balls ⚽️🏀🏐⚾️🎾
.

Suverän övning för flås och fettförbränning 😅
.

Jobba 20 sek, vila 10
.

Upprepa minst 8 varv 👊🏼

Du får inte bli av med dom där gosekinderna än på ett tag, lova det! 😭❤️

Idag körde vi en WOD i slutet av passet som jag tycker är mentalt ”lätt” för att varje nytt varv så minskar varje övning med en repetition :) Vi började med att köra 10 repetitioner på varje övning, sedan 9, 8... osv ned till 1.
.

Det är ett bra upplägg för er som har svårt att motivera er till att göra det där lilla extra. Lägger man ihop alla repetioner så blir det ändå 55 repetioner per övning vilket verkligen inte är fy skam!
.

55 chest to bar (pull-ups fast där du måste nudda med bröstet på stången istället för att endast komma över med hakan) och 55 alternating thrusters med 16kg blev det med andra ord för mig idag ☺️ Och så många repetioner tyckte jag inte att det kändes som just för att varje varv upplevs ”lättare” än det föregående. Testa vettja!

Most Popular Instagram Hashtags