emeliehollsten emeliehollsten

2,657 posts   78,012 followers   693 followings

Emelie Hollsten  Årets Förebild Guldhjärtat 2016 💛 Mammaliv kombinerat med träning 👶🏼🏃🏼‍♀️ Träningskläder👇🏼 Restless Mama Sportswear Restless by Em Sportswear Podcast:

Idag satte jag en muscle-up och det kändes fantastiskt! Det sjuka är att jag känner mig så himla stark efter graviditeten. Jag trodde att jag skulle bli mycket svagare av att vara borta så länge ifrån träningen men tvärtom så känner jag mig starkare än någonsin! Hejja oss mammor 😃👏🏼

Om ni frågar mig så ska tanken på träning framkalla positiva känslor medan den fysiska ansträngningen kan agera ventil för diverse känsloutlopp. Träning ska INTE vara en bidragande faktor till stress och ångest, inte på något sätt. Då tappar träningen sin positiva effekt i mitt tycke.

Träning kan nämligen vara så mycket mer än endast en fysisk påfrestning för kroppen. För mig är träning något som bygger karaktär, stärker min mentala uthållighet, nollställer obalanser i humöret och först därefter så är träning en fysisk stimulans.

För att undvika att tanken på träning framkallar stress så tror jag att man måste sluta låta beslut om träningens vara eller icke-vara, komma från en källa av bestraffning. Jag tror nämligen att det är lätt hänt utan att man tänker på det. Med ”från en källa av bestraffning” så menar jag att man tränar för att man till exempel a) skäms över att man åt för mycket eller b) för att man inte tycker om hur man ser ut. Man bestraffar helt enkelt sig själv…. med träning. Träning blir med andra ord ett bestraffningsmedel.

Istället tycker jag att man ska omformulera känslorna inom sig till en positiv form likt a) nu ska jag ge mig kropp den kost och träning som jag förtjänar b) eftersom jag värnar om min hälsa och vill ha en stark kropp är träning en naturlig del av mitt liv.
Med en positiv energi i kroppen är det så mycket lättare att fullfölja sitt beslut och skapa en långvarig förändring. Men framförallt får träning representera det som träning är menat att vara - en hälsoboost för knopp och kropp!

För att sammanfatta så menar jag att allt som försiggår i ditt huvud innan du fattar ett beslut är minst lika viktigt som beslutet i sig. Allt vi tänker, känner och gör adderas och summan blir sedan vårt liv. Så värna om varje del minst lika mycket ❤️

Nu kastar jag in handduken för nattamning. Jag har hållit ut i 11 månader med en kille som endast kan sova om han har bröstet i munnen. Till följd av detta vaknar han flera gånger timmen genom hela natten. Han vaknar nämligen varje gång bröstet glider ur munnen på honom.
.

För mig kan det ta timmar att somna då jag hela tiden blir störd i min insomning av Winter som vaknar var 15:e-20:e minut. Runt 02.30 blir jag pigg istället och då kan jag verkligen inte somna. Runt 03.00 blir Winter super aktiv i sömnen och beter sig som om han ska vakna vilken minut som helst så då blir jag sparkad i magen, sliten i bröstet, klättrad på, klöst på.. you name it 😅
.
Ja som ni förstår så har jag haft ganska rejäla sömnproblem senaste året (för att inte nämna dålig sömn under graviditeten också 🙈). Så nu är det dags för förändring, släppa prestigen och värna lite om mig själv.
.
Inför det här beslutet så har jag brottas mycket med att jag känner mig svag som ger upp. Jag har så svårt att ta beslut som jag tycker är beslut som prioriterar mig före Winter. Att be Mikael om hjälp som jag kommer behöva göra nu när amningen ska avvänjas nattetid har också känts jobbigt för mig.
.
Trots att vi är två föräldrar till Winter som naturligtvis båda ska hjälpas åt så har jag haft en känsla av ”bit ihop nu, det här ska du klara själv”. Så, nu har jag skrivit av! 😄 Beslutet känns i alla fall bra nu. Får se hur det känns ikväll innan läggdags haha. Men just nu känns bra så låt mig avsluta inlägget där. Puss på er!

Här är det inget perfekt instagramface eller instagramhår. Här är det bara en brutal jäkla mjölksyra och en kropp som skriker sluta 😂 Men man måste ju förbi sin comfort zone om man ska bli bättre, eller hur 😄👊🏼

Film 1: Suverän träning för hållningen. Många har framåtroterade axlarna och ont i ryggen till följd av detta. Lätt åkomma om man bär barn i famnen en stor del av dagen :) I denna övning blir ni starka i baksida axlar, bröstrygg och de barnabärande bicepsmusklerna 💪🏼
.
Film 2: En komplexare övning en den simpla övningen latsdrag. Här får ni även med triceps samtidigt som de inre magmusklerna får jobba som attan för att hålla ryggen rak när ni övergår ifrån latsdraget till tricpespressen. Fördelaktigt är egentligen att stå med båda benen samlade och inte ett ben framför det andra. Se 👉🏼Film 3 för hur det ser ut :)

Det här var banne mig en avancerad parövning 😅 Tur att jag har en stark coach @crossfitunique 💪🏼

Viktade pull-ups med 15kg och 20kg ☺️ Jag är en överkroppsstark person men mitt mål med detta år är att träna upp underkroppen så att jag blir lite mer balanserad. Undrar om vissa är genetiskt lagda åt det ena eller andra hållet där man helt enkelt lättare bygger muskler på halva kroppen (😂) eller om man har tränat obalanserat i hela sitt liv. Tycker verkligen inte att jag har det men jag är så markant mycket starkare i överkroppen än underkroppen 🙈

Gå på händerna är något jag har lovat mig själv att aldrig sluta träna på så att jag på min 100-årsdag kan stoltsera med några steg :) Har ni något som ni vill kunna göra på er 100-årsdag?

Nu är vi påväg hem till Stockholm igen :) Det har varit väldigt mysiga dagar på Gotland med min familj. Intentionen var att träna här nere men jag är förtusan värdelös på spontanträning. Minsta lilla extra motstånd i form av krångel gör att jag kastar in handduken 🙈 Här ville Winter vara med så det slutade med att vi lekte med kettlebellsen istället. .
Nu saknar vi pappa @avmhollsten ❤️

Detta trodde jag inte att mamma-magen skulle klara av 😅

Winter vaknade kl 07. Vi klädde på oss och gick raka vägen ned till stranden. Morgontystnaden avbröts då och då av sjöfåglarna. Helt magiskt ❤️

❤️

Most Popular Instagram Hashtags