edlynnahanie edlynnahanie

1,510 posts   6,826 followers   721 followings

Hanie Hamid  ☆Radio Anchor at @bernamaradioofficial ☆@rtm_malaysia TV Host @selamatpagimalaysia ☆Protocol Emcee ☆ScriptWriter ☆V.O/Jingles ☆Founder @byhaniehamid

Assalamualaikum ❤️ Selamat pagi! Saja nak kongsi sedikit ungkapan PM kita, Tun Dr Mahathir Mohamad @chedetofficial dalam video #HarapanMerdeka awal Ogos lalu. .
“Keadaan sudah berubah, mereka sudah hidup senang-lenang, dengan itu mereka percaya merdeka satu perkara biasa sahaja. Kalaulah semua orang di Malaysia mengibarkan Jalur Gemilang di waktu kita merayakan hari kemerdekaan, Malaysia akan lebih meriah. Kibarkan Jalur Gemilang, sayangi Malaysiaku”
.

Jadi, apa tunggu lagi, ayuh kita sama-sama #kibarkanjalurgemilang 🇲🇾
.

#sayangimalaysiaku #bernamaradio #malaysian #kibarjalurgemilangchallenge
#malaysiamerdeka #harikebangsaan2018
. 📸 @terrencedass
💄@mubw @myvipinx
🧥🧕🏻@therealyzaa

Terlupa nak tanya nama, tapi nak post juga sebab rasa terkesan.
.

Beliau: Hanie Hamid ya?

Saya: Ya betul

Beliau: (Sebak, nak menangis, bergenang airmata)

Saya: (Terkesima)
.

Sebab...pertama kali seumur hidup dapat reaksi mcm ni 😅 sis tak tau nak kata apa. Sampai lupa nak tanya nama 🤦🏻‍♀️Kalau ada sesiapa kenal bgtau please...
.

#hikayathidupku #kisahbenar
#terkesima #dialog #tanjatgegirl #sisbukansiapasiapa 🤔

Tahniah Adni & Anggiat. Semoga Allah senantiasa merahmati ikatan suci kalian. Saling bahagia dan membahagiakan di kala susah mahupun senang.
.

Tahniah Tan Sri Dato' Seri Dr Hj Zainul Ariff & Puan Sri Datin Seri Hjh Norhainy Omar, terima menantu baru. . 📷 With Ex-JPM gang #disinikamibertemukembali #gituh 😜
.

#adnianggiat #malaywedding #happilyeverafter

Harapnya tak terlewat nak ucapkan Selamat Hari Kidal Sedunia (initially 13 Ogos) kepada Che Rain & semua followers sis yg kidal.
.

Hebat gak orang kidal ni, antaranya Tom Cruise, Whoopi Goldberg, Paul McCartney, Oprah Winfrey, Justin Bieber, Celine Dion, Jennifer Lawrence, Brad Pitt, Angelina Jolie, bahkan Barrack Obama semuanya memiliki tangan kiri yang dominan. Not to forget, Benjamin Franklin dan Isaac Newton!
.

Salah satu kajian ttg orang kidal ni menunjukkan depa ni MUDAH MALU 🤔eh macam tak caya je 😆🤭
.
Sebenarnya, sis rindu je ni. Si dia ni kalau free, free sungguh, kalau bz, bz sungguh. Demi mencari rejeki. Sis redha. Okbai 👋
.

#lefthandersday #13082018 #worldlefthandersday #harikidalsedunia #kidal #gambarthrowback

Tahniah Team #SeputarIsu @bernamaradioofficial #bernamaradioberbangga
.

Tq YB @fuziah99
Tq Dr Mohd Izwan #jakim
Tq Dr Rafidah Hanim #usim
.

Lepas ni, topik apa pulak ek? 🤔 #tunggu #sabar

Alhamdulillah. Selesai siaran @selamatpagimalaysia untuk harini. Siapa tengok tadi, angkat tangan 🙋🏻‍♀️ 🙋🏻‍♂️
.

Jom support show #reunion @flop.poppy.original 1 September ni, 1k max capacity je. Siapa lambat, gigit jari la uols. Terkenang zaman belajor dulu kat #uitmdihatiku 🤗 bila dengor lagu #cinta #akudankamu tadi #uiiii 😋 So go check out their new IG @flop.poppy.original for more infos #jangancakapsistakpayung

Siapa sempat tengok #bloodmoon? Sis terlajak tidur, maka samalah sis mcm @shahrilsarapudin tgk dalam mimpi 😅 takpelah, acah2 tgk bulan replika pakai teleskop pun jadi la...
.

#bloodmoon2018 #gerhanabulan #gerhanabulanmerah #gerhanabulanpalinglamaabadini #280718 #moon #telescope #lifeasatvhost

Hallluuuu Assalamualaikum semua! Jangan lupa saksikan @selamatpagimalaysia pagi ni ya, hanya di @tv1_rtm @rtm_malaysia
.

Konsep makeup harini, tampuk tampuk manggis 😆 by the one & only @myvipinx @mubw
.

Styled by @ashikinmohdalias & sis praktical, ala lupa nak tanya nama dia, diselia oleh guru besau @musitahmanan 😜 satgi kita snap baju plak ye. Tq @icahfa
.

#haniertm #haniehamid #haniethertmtvhost #tvhostmalaysia #tvhostmalaysia #tvhost

Assalamualaikum ❤️ Good Morning peeps! Jom tonton @selamatpagimalaysia di @tv1_rtm @rtm_malaysia 🤗 Hanie & Raydwin setia menemani anda dr pkl 8 hingga 10 pagi 😉
.

Make-Up by @academy_miracletouch_jajazmi
.

Styled by @ashikinmohdalias
.

Thank You! 😘 #haniertm #haniethertmtvhost #tvhostmalaysia #yellow #morningtalkshowhost

Mornoon people 🤭 So keep telling yourself to not compare your life to others because your story is unique & different. It's not worthy of comparison.
.

#bethankful #bebrave #say #syukuralhamdulillah #lifequote

Most Popular Instagram Hashtags