dyan.azhar dyan.azhar

1,180 게시물   2,115 팔로워   177 팔로우

ديان ازهر  📷 7+ | ٢٨ | 🇲🇾🇲🇨🇹🇭🇵🇭🇻🇳🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Ayen’s favourite girl 💕

.
Da lama ayang itew dok sebut sebut nak makan tauhu begedil. Kakak pulak jenis tak suka beli baik buat sendiri so ayang itew pulak tinggal tadah perut ja hahaha. Dia dok usha usha org jual, kakak pon try survey mana nak cari tauhu begedil area Shah Alam, dik 5 ketul RM 20 dik kepala otak dia. Dgr review orang cakap tauhu begedil kat kat bazaar lebih kentang dr daging, kdg daging seciput ja alahai. So baik buat sendiri ja kan. Dapat 2 pack tauhu dapat 2 pack minced beef, selambak kakak letak isi daging tu. Tp kakak modified dr resepi asal so jadi la tauhu begedil style #dyanmasukdapur kakak sumbat padat padat semua isi tu. Terbongkang la ayang itew lepas makan nanti hahaha.
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #tauhubegedil #homemade #iftar #selamatberbukapuasa

.
Can’t describe how happy i am when i was there. I don’t know what i’m doing here. Struggling with myself n try hard to make everyone feel satisfied with what i’m doing right now. I’m not missing the place i just miss how happy i am living my life, eating croissant with hot coffee, having random conversation with the strangers n shot random photo with my phone. I miss my bag already 😢
.
#dyanlepakUK #workingholiday #vsco #vscocam #vscomy #vscogram #vscoworlwide #unitedkingdom #london #longholiday #feelinggood #feelinggreat #throwback #justalittlethrowback #bluesky #dyantawanlondon #peggyporschen #throwback #missinglondon #ilovelondon #lovelondon #lovegreatbritain #londoncity #centrallondon #thisislondon #iglondon #greatbritain #happiness #dyanangkatbag

.
Kuih lopes is ready to eat for iftar. Maafkan potongan kuih kakak yg tak de arah tuju tu. Pinggan tu punya la sayang nak guna, tu hadiah dr Kak Shima sebelum kakak balik Msia. Tiap mggu g carboot semata mata nak cari Royal Albert made in England set ni, sebenarnya da jumpa tp dia tak nak letgo per pcs Allahu gigil iman tgok collection tu hari tu 😭 Hari ni dgn rasmi nya kakak guna utk buat prop kuih lopes kakak ni. Kakak memang saited bab bab pinggan ni, nak nak Royal Albert collection. Ayang itew cakap “nasib la kau gila pinggan mangkuk kalau kau gila kat jantan lain, mati dedua” sweet kan sweet rasa nak hempuk kan 🤣🤣🤣 Mak angah da ready da kawen, nak kawen pagi raya boleh tak mak? 🤣🤣🤣
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #kuihlopes #traditionalkuih #malaysiankuih #homemade #iftar #selamatberbukapuasa

.
Nasi tomato, ayam masak tomato, acar sayur sejuk n kuetiaw basah is doneee. Mcm biasa, speed kuasa 4 terus balik kerja terus masak 3 jenis lauk ni. Kiri kanan pegang sudip. Dlu kat dapur Kak Shima kakak tibai guna 4 dapur terus, siap masak dlm masa 2 jam ja. Power tak kakak? 🤣🤣🤣 Nak kena request dapur 4 api la huhu mcm seronok pulak en. Hari ni masak lansung tak rasa sebab mood swing gila. Biasa masak even puasa kakak akan rasa jugak. Tibai ja la ye apa rasa pon huhu.
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #iftar #selamatberbuka #nasitomato

.
Tak sempat nak amik gambar shellout td tahu tahu da kena terkam. Thank you ayang itew rajin melayan kerenah kakak mu yg tak reti reti kenyang ni huhu. Td dekat nak gaduh da cari baju raya dia sampai abg promoter kat Jakel tu pening kepala ngan kakak gara gara sampin punya hal. Turun naik atas bawah nak cari sampin matching ngan baju last last give up sampai abg abg dlm tu ketawa “bang perempuan bang, mana pernah nak betul, layan ja la”. Abg tu baru sehari pening kepala ngan kakak, ayang itew dekat 9 tahun pening kepala layan kerenah kakak yg tah pape ni 🤣🙏🏼 Settle shopping nak tealive pulek, ngada ahhh kakak korang ni. Nasib baik ayang itew sayang, kalau tak sayang mau dia suruh kakak balik naik grab td 🤣♥️
.
#dyanlovemakan #tealive #bangbangchocolate #ilovefood #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodvsco #foodgram #foodgasm #foodstagram #igersmalaysia #igersasia #feelinggood #feelinggreat #vsco #vscocam #vscomy #vscogram #vscoasia #vscofood #latenightcravings #goodnightlove

.
Kakak korang memang jenis tak reti duduk diam, asik nak ke dapur ja, yg si Ammar ni pandai request ja nak itu ini. Tgh malam mtk “angah kan best kalau dapat makan roti john” hahahaha gigih weyh. Padahal masak lauk berbuka pon dia masak tgh malam pon dia, takde orang lain ke dalam rumah ni 🤣🙏🏼 Ya ampun sebab kakak bengang roti john kat bazar mcm grrrr carut kang! Ada ke minced beef/chicken tu letak ala kadar pastu jual nama cheese meleleh, kakak hempuk guna kuali burger ni baru tau. Ammar cakap ngan kakak “angah niaga la kat bazaar boleh dapat duit” kakak gelak pastu kakak tanya dia roti john kakak dgn burger abang Ayen mana lg sedap n dia jawab “dedua sedap” jawapan selamat kalau tak, mana dapat da dia burger free lepas ni hahahaha. Oke janji ni last, sendu da mata kakak ni. Elok da simpan lemak ni bawak ke esok, lama lg nak pakai lemak lemak tepu ni hahahaha.
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #latenightcravings #rotijohn #homemade

.
Sampai rumah 5:30pm sampai ja terus ketuk ketuk ramadhan #dyanmasukdapur hari ni konon nak masak simple simple sekali ada org balik tak semena mena so kena masak lebih huhu. Rezeki hari ni. Gigih kakak masak paprik, tomyam ngan ayam goreng kepci. Masak lemak ikan masin tu mak kakak yg buat. Kakak masak ala kadar ja hari ni. Kejadian hari ni, minyak masak meletup tepat kena kat muka. Hmm. Tahun lepas pon sama goreng keropok lekor kat Cardiff sampai melecur tangan kaki hahahaha. Kelakar la kakak korang ni, masak beria sangat sampai melecur lecur. Bak kata Kak Shima, orang yg dapat parut kat dapur ni hantaran dia mahal sket, so ayang itew dah get ready 20k? 🤣🤣🤣 Semalam cari budu tak jumpa hari ni along buat budu memang merenyam la kakak woiii. Selamat berbuka gaisss ♥️
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #iftar #selamatberbuka #familygathering

.
Simple cooks for iftar today. Tu kuih keria ubi keledek ungu. Kakak da google nama scientific nya tp kakak gagal so siapa yg tahu nama lain ubi keledek ungu ni sila la bagi tahu. Mak kakak request nak makan keria sebab hari tu adik beli keria gula melaka perghhh mana keledeknya? Isi tepung ja, hangin ja mak kakak makan tu yg kakak gigih buat utk mak. Kenapa la org meniaga bazar ni suka nau menipu haihhh. Mak cakap kenapa ubi keledek ungu ni orang tak buat jual? Sebab mahal la mak oi! Tak balik modal buat kuih keria guna ubi keledek ungu ni. Menu hari simple sangat tp bukan kakak yg masak, kakak teringin nak makan masak lemak udang nenas tu yg mak kakak buatkan utk kakak. Sotong tu masak kunyit fave satu family, masak campak campak mak paling sedap kalah masakan kakak. Sedap nya lambat nya berbuka, acah tak sabar mengalahkan org berpuasa. Hmm kakak skip puasa 2 hari sebab semalam kakak cabut gigi geraham kakak, teringat ingat bunyi dia ketuk geraham kakak guna besi pejadah tah. Keluar klinik meleleh leleh darah hahaha sebab tak cukup kapas. Woi tu geraham bela dr kecik kot tetiba kena cabut memang naya laaa. Tetiba gak dgn dia letak gigi dlm bekas besi ni, menangis nangis cabut gigi semalam hahahaha lucu ja sampai 2 org nurse pegang kakak. Hari ni cubaan makan dgn harapan darah da stop keluar huhu tak mau lama sangat tak puasa kang jenuh nak ganti.
.
#ilovefood #cooking #dyanmasukdapur #homemade #foodlover #foodhunter #foodvsco #foodporn #foodgram #foodgasm #foodstagram #vsco #vscocam #vscomy #vscoasia #vscogram #vscoworldwide #igersmy #igersasia #igersmalaysia #dyanlovemakan #iftar #selamatberbuka

.
I know, it’s only me standing in the middle n feels excited for the sunkissed. It’s okay, i just really enjoy doing my things, doing whatever i really want to do n i’m just happy everytime i’m doing that. No permission, no rules n no condition, i just decide whatever i want to decide n go through the day, either good or bad, i’m just happy for everything i did. I’m just proud for being myself even there’s so many of you telling me i can’t do this i can’t do that. I know my capability n i know my strength, i might be fall someday but trust me, i will wake up n continue to chase my dream. That’s the way how i remind myself to stay strong all this time. Trust yourself n put it as your first thing to do every single day ♥️
.
#dyanlepakUK #workingholiday #vsco #vscocam #vscomy #vscogram #vscoworlwide #unitedkingdom #bathspa #bath #visitbath #bathroman #throwback #greatbritain #travel #travelholic #sunkissed #england #longholiday #feelinggood #feelinggreat #ootd #potd #ootddyanazhar #dyanangkatbag #goodmorning #morningglory

가장 인기있는 인스타그램 해시 태그