dromma dromma

4,492 posts   23,360 followers   1,137 followings

Lotta Lundberg  dreamy and strong• writer• photographer• storyteller• everyday magic• wild at heart• single mother• sustainable business inquiries: dromma@dromma.se

Fredag och det var de stora orden. De allra största i hela mig.
Jag frilansar mig igenom dagen och helgen med värkande kropp men det är också en lek att arbeta som jag gör. Ens dagen plåtar jag #krossapatriarkatet och upp till kamp-ord broderade med korsstygn, andra dagen fantastiska viner från Piemonte och #vinonista. Tredje dagen kvinnors hud. Passar mig förträffligt. Sen ska det skrivas också. Och sjukas lite till. Och flickorna är här.
Och Julia och jag skrattar högt i köket.
Det är våren. I oss.
#kollektivetviktoriagatan

Reality check:
Du vet det är slut på varenda hudkräm hemma och barnbidraget åts up av räkningar men baby är det ens viktigt för jag och min feberofria kropp bryr mig bara om det som är på riktigt, för mig.
Vi är ok.
💋@drommabloppis i bild ✔️
#skabarakrossapatriarkatetochtvättaförst

Vårdagjämning sa en fin! 🌱

Hej 💌
Jag har det bra.

From another life 🎈
Vissna ballonger och gamla barnrum. Sprucket glas på nya telefonen och stora drömmar.
Vet ni, jag har aldrig längtat till majsolen och värme som nu!

Omg allt hos @lindamary och A!!

Förlåt men jag måste. Det blommar så på insidan även om det egentligen blåser stormbyar och regnar småspik idag.
Det här får bli en målbild helt enkelt, för när rosorna slår ut kommer en ny tid. Tid för lättare andetag och glitterögon. För koltrastar och hallonkyssar utomhus utan att frysa ens.
Jag vill dit nu nu nu, men tänker att resan också är något att spara.
Jag är bara så otålig och längtigt lagd antar jag...

Powerful, vulnerable, strong, seen, loved, safe, equal, listened to and free...
Och jag hittade ett gammalt fint tyg som följt mig så länge. Som varit överkast, gardin, koja, rumsavdelare och sofföverdrag. Nu när ljuset kommer tillbaka tänker jag att det nog får bli gardin igen...

Framför mig. Arbete och fritid. En helg nästan helt utan barnen. Jag har legat i sängen hela dagen. Min själ behövde. Känna handen över hjärtat, ett andetag i taget och vänners mjuka röster i telefonen. Musiken. Den mjuka landningen.
Att vara högkänslig och verkligen ta in livet, är det mest lyckliga du kan tänka dig. Jag vet faktiskt ingen som njuter av att öppna kappan och knyta upp halsduken till förmån för rännilar av kallt marsregn längs sin hals som jag själv.
Hur ett visst vin paras med maten, eller att ta in närvaron personen mitt emot mig besitter under middagen.
Visst. Jag blir ofta matt. Men sålänge jag kan dra mig undan och gå in för landning då och då baby, finns det ingen som älskar och badar i sinnligheten som den högkänsliga skörstarka. Jag svär, det är min superkraft!
Ha en fin helg allihopa nu 🌹

Det senaste året har det mer än någonsin gått upp för mig hur långt vi har kvar till jämlikhet och varför radikal feminism behövs mer än någonsin. Det är lätt att som vit och otroligt priviligerad bara jämföra i sin egna lilla ”klick”. Tex slipper jag som gravid bli utsläpad på en perrong pga ev ingen biljett, eftersom jag är vit. Relativt vit iallafall.
Jag eldar under min vrede och dedikerar hela dagen åt #internationalwomensday, följ i stories!
Just idag släpper konstnären @annahulth en stark kortfilm som ni vill se. Hennes historia är mångas och jag önskar att vi alla vågade prata mer om allt som är svårt, och som vi kvinnor skämts för. Skäms för. Men det är dags att lägga skulden och skammen där den hör hemma nu, för vi har #nomorefuckstogive helt enkelt. Länk i min profil till Annas film och som sagt, följ med i stories idag!
Upp till kamp ✊🏼✊🏿✊🏽

#inspiratör #frukost
För mig är ändå de ätna frukostarna vackrast
(även om också jag är en av dem som fotar innan jag äter...)
🧡
Jag försöker också formulera för mig själv.
Hur man bäst sätter ord på en jordbävning.

Om att släppa taget och släppa in...
Idag är en modig och fin dag, jag ska på tapetfrukost sen ska jag ta tåget till Örebro och möta forskande universitetsmänniskor och kanske dricka lite vin, och i bästa fall hinner jag fånga en norska på stationen innan dess!
Hoppas att ni får en ljuvlig dag, den känns glad eller hur?! 🤗👋🏻

Most Popular Instagram Hashtags