diraabuzahar diraabuzahar

3,334 posts   223,774 followers   825 followings

Dira Abu Zahar  It is not a journal, it is a journey. A very boring person. #seriousnote

Selepas sedekad.
Lepas gian.
.
Ps: yes. I’m still in love with creative job. .

Bersama Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong XVI, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah bersama Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah. .
Ps : yes yes, kami teramatlahhhh excited nak bergambor dgn agong utk pertama kali dlm sejarah hidup. Sbb Melaka xde sultan ( yg legit ). Jadi masa nak ngadap Tuanku punya lah nervous Tapi excited. But honestly, both Tuanku and Tuanku Permaisuri sgt2 baik dan mesra. Love! .
Moga Allah SWT peliharakan Tuanku. Bless. .
Event was at the wedding of Datuk @mohdsharkar’s daughter.

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah. .
Tiada yg lain dapat diucapkan tatkala sedikit nikmat utk merasai kemenangan yg hebat ini di berikanNya. .
Terima kasih kepada para pengundi, penyokong parti dan semua jentera parti yg telah sama- sama bekerja utk pastikan kemenangan bergaya ini. .
Terima kasih rakan- rakan seperjuangan dari PAS, MIC, MCA dan semua yg turut bersengseng lengan demi kebangkitan bersama. .
.
Kemenangan ini bukan utk dilambung2 semata, tetapi utk kita sama- sama bangkit demi makna sebuah perjuangan yg lebih baik dan ikhlas. .
Syukur syukur syukur. .
Kerana Allah SWT adalah sebaik- baik perancang. .
#rantaufortokmat.
#prkrantau.
#barisannasional.
#umnodulukinidanselamanya
#betternation.
#womenempowerment
#womeninpolitics

PRK Rantau. .

Apa pun jenis taraf kehidupan aku sbg adik dia, dia tetap ada dekat dgn aku. .
Kawen tak kawen.
Ada anak takde anak.
Ada duit takde duit.
Boleh pergi tak boleh pergi.
Untung ke rugi.
Banyak ke sikit.
Lama ke kejap.
Putih ke hitam. .
Dia ada.
Tak boleh buat apa pun, dia ada.
Bukan setakat utk aku,
Tapi utk anak2 aku pun, dia ada. .
Terima kasih kerana sentiasa ada utk aku bang eddie. .
Ada ke tak de, aku sentiasa doa utk kebaikan ko dan keluarga ko. .
Moga tahun ni akan jadi lebih baik utk ko dan kak wawa dan anak2 ko. .
HAPPY BIRTHDAY my dear brother, @edycmc @redgaragemalaysia . .
PS: dah 4 series, dah boleh bolehhhh dahhhh tu.. 🤣🤣🤣. .

Alhamdulillah.
Dah 2 tahun @goboxconcept .
Moga Allah SWT permudahkan dan perluaskan lg ruang mencari rezeki Yang halal dan sentiasa di berikan rahmatNya selalu. .
@goboxconcept- port makan di tengah KL. Macam2 jenis makanan ada. Buka setiap hari dari Jan 6ptg - 2pg. Jom! .
Thank you je pada semua customer Yang support kami. .
Moga Allah murahkan lg rezeki kalian dan Kita semua. .
Amin.. .
#goboxconcept.
#foodporn
#eatdrinkshoplove.
#foodlover.

Salam israk & mikraj. .

Salam jumaat.

Ayah,
Temankan ira selalu.
Ayah,
Jangan pernah tinggalkan ira ye. .

Jujur nya,
Ira tak sabar nak jumpa ayah lagi. .

Al Fatihah buat ayah. .

#rinduayah.
#anakayah.

I’m not getting any younger.
Life is not getting any longer.
What we have today, may not be there tomorrow.
What we know today, may not be the same anymore. .
Tiada lain yang di harapkan.
Hanya kekuatan utk meneruskan.
Andai nikmat utk bersama ini di tarik semula.
Aku mohon ampun dan maaf pada semua. .
Tak bisa sembunyikan.
Tapi Aku kan cuba. .
Tarik nafas dalam dalam.
Hembus perlahan - lahan Sampai habis.
Apa yg kita ambil, jangan lebih dari Apa yg Kita bagi semula. .
Yes,
Allah SWT knows the best and He has a great plan for you.
Berserah. .

#shadesofblue.
#bluemood.
#bluesky

Ada sesiapa nak ber satur-date dengan saya tak harini? Tengah sorang je minum petang ni. 😉

Life is not getting any easier.
In any ways, it is getting tougher. .
Nothing is cheap.
Nothing is free.
Nothing is ok. .
Apa pun Kita buat, takkan mampu utk puaskan hati semua manusia keliling Kita. .
Jadi, apa pun keputusan yg adik2 terima, bersyukur kpd Allah SWT atas nikmat dan peluang yg dah di berikan.
Yakini Anda dah lakukan yg terbaik. Cuma teruskan usaha utk jadi lebih baik. .
Tahniah kepada semua adik2 yg terima keputusan SPM hari ini.
Moga Allah lindungi setiap perjalanan dan pilihan hidup demi masa depan yg lebih cemerlang k. .

Most Popular Instagram Hashtags