dianaamir dianaamir

5,566 posts   1,224,859 followers   994 followings

D I A N A A.  Actor | TV Host | Malaysia | @usrah_dae | ☎️ ‭+6019.206.0325‬ | dianaamir.official@gmail.com

Nasi lemak with ayam goreng berempah for berbuka today ❤️❤️ .
.
Selamat berbuka semua! jangan lupa waktu mustajab doa sebelum berbuka 🤲🏻 .
.
#alhamdulillah

Alhamdulillah kita di rezekikan untuk berpuasa hari ni . Lauk nak berbuka dah siap dah?? Mesti ramai dah plan nak makan apa berbuka nanti kan? ❤ Diana suka masak sendiri ja, dan yang penting jangan sampai membazir! .
.
Masukkan sekali sayur- sayuran dalam menu berbuka k? Ramai yang lupa part ni 👻 Sayur ni dahla berkhasiat, sedap, senang nak masak pula tu. Daripada kecik lagi Diana suka sangat Kacang Panjang Tumis Telur, ada rasa crunchy sikit2 dalam makanan kita dengan rasa lemak manis daripada telur dan udang. Kalau Diana suka masukkan sekali udang , tapi boleh juga kalau anda nak tambah sotong! sebenarnya cukup sangat dah kalau lauk ini sahaja dengan nasi panas2, boleh bertambah nasi 🤤 .
.
Resepinya sangat mudah
- Kacang Panjang
- Lobak merah
- Udang dibuang kulit
- Sos tiram Maggi
- Bawang merah
- Bawang putih
- Tepung Jagung
- Maggi Cukup Rasa
- Cili Merah .
.
Jangn lupa masak dengan penuh kasih sayang. Kalau kita jamu orang yang berpuasa , kita akan dapat pahala sama seperti orang yang berpuasa tanpa mengurangkan pahala mereka kan? Semoga kita semua mendapat sebaik2 tawaran kebaikan daripada Allah SWT di bulan yang mulia ni! .
.
Untuk banyak lagi resepi yang menarik, boleh layari www.maggi.com.my ❤ Ramadhan Kareem!

Adik.. saja nak uji keimanan akak ke dik.. nampak nikmat sangat dapat minum air soya tu.. 😅 .
.

Tapikan , memang masa bulan puasa nila kita dapat nampak banyak sangat nikmat Allah yang kita selalu tak perasan.. masa nilah memang sangat bersyukur bila dapat minum seteguk air soya berais lepas buka puasa 🤤 .
.

teringat masa kecik2 dulu, tenung je tengok air bila time nak berbuka.. masuk je azan, airlah yang kita sambar dulu , minum berteguk2, 1 cawan boleh habis dalam 1 nafaslah! .
.

dah besar ni , boleh sabar sikit dah.. mulakan berbuka dengan tamar dulu, pastu minum air slow2, nikmati elok2.. tak lari mana air tu.. (melainkan kalau ada budak lain yg dah aim air kat meja tu 😱) .
.

Memang bestla minum soya kalau buka puasa sebab ada sumber protein, takpun Yeo’s Teh Krisantimum yang boleh hilangkan rengsa badan, yela selalukan masa Ramadan ni cuaca panas. .
.

Anyway, korang kalau nak tengok lebih lanjut boleh tgk di laman rasmi Facebook Yeo’s Malaysia.
#TerbaikRamadan #SedapdanSihat #YeosRamadan

salam🙌🏻🙌🏻
.
.
diana dan @lin_ariffin jap lg kat @zayan.my 2-3pm nak share ttg @misija4bosnia , dengarkan 104.9 fm k ❤️❤️

A quick chat with Ustaz Amran and kak @fizasabjahan , alhamdulillah for a beautiful morning at @whitv3 .
.
#mengekalkanauraramadhan
.
.
#ootd by @poplook

Assalamualaikum !
Diana nak ajak semua ke bengkel Al Fatihah.. kupasan perkara yang sgt penting.. rukun dalam solat..
mari bertalaqi dan betul kan bacaan fatihah..
fahami maknanya... yg tersurat dan tersirat...
apa pentingnya alfatihah hingga menjadi rukun dalam solat?? daftar segera 👇🏻👇🏻
.
Link pendaftaran : https://bit.ly/2LfKnRO (boleh ke instagram ustazah @asnimansor jugak 😊 )
.
Sama2 betulkan perkara wajib didalam Ramadhan ❤️

Bismillah.. dah start cari baju raya??
.
.
Ada 1 persoalan yang timbul dalam fikiran bila susah nak mencari baju raya yang memenuhi kriteria ni..
.
.
Cantik, banyak sangat yang cantik, and harga pun cantik, RM400 ke atas tu dah macam biasa utk diletakkan pada baju.. Ada yang kita faham kenapa diletak harga macam tu sebab kualiti, hasil tangan, branding... tp, ada yang macam ????? 🦗🦗 Harga baju ikut trend ke ikut kualiti? .. camano den nak belanja baju cantik2 kat kaum kerabat ni.. cantik sikit ja harga terus ke langit.. (ok, x semua jangan marah ) 😅😅
.
.
and.. baju raya ditujukan saya rasa untuk muslimah.. wanita muslim, untuk dipakai pada hari raya, iaitu hari kemenangan umat islam selepas berjaya berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan dan menzahirkan ketaqwaan .. kan? .
.
Tapi fesyen yang dihasilkan tak melambangkan pakaian utk wanita muslim.. tak melambangkan pakaian utk hari kemenangan umat Islam.. die cam.. Ramadhan alhamdulillah berpuasa, bertarawikh.. then tiba2 masuk bulan seterusnya ramai yang akan pakai fesyen2 itu.. Kesian kat mangsa fesyen, kita faham nak orang nampak kita yang terpaling cantik.. tapi bagaimana pandangan Dia pada kita? .
.
Kalaulah fashion designer yang hebat2 hasilkan karya benar2 mengikut maksud perayaan, alangkah indahnya busana itu . Rasanya tak susah pun baju yang menutup aurat ni.. labuhkan sikit depan dan belakang, panjangkan bahagian lengan.. dah terjaga aurat saudara muslimah kita ❤️
.
.
#masihmencaribajuraya 😅😅 .
.
anyways sekarang ni pun Diana tengah berbadan dua, dengan baju yang terbuka di depan, atau terpendek di belakang, lagilah susah pencarian baju raya ini .. hahahhaa...
.
.
mesti ada butik2 yang best tapi Diana je yg taktau, bolehlah tag diana cadangan butik2 yang cantik dan menutup aurat. bolehla sisters yg len tengok2 jugak ❤️
.
.
maafkan salah silap saya 🙏🏻🙏🏻
.
.
Ramadhan Kareem ❤️
.
.
#takselalushare #sukabajucantiktapitakbanyakchoice #inimasalahbesar 😅

sharing love #part3 ❤️

sharing love #part2 ❤️😭
.
.
doakan keselamatan dan kesejahteraan muslim seluruh dunia 🤲🏻 Semoga akhirnya kita dalam husnul khatimah..

sharing love #Allahuakhbar ❤️

Episod pertama @misija4bosnia dah pun available di youtube! Boleh search “ Misija 4 Bosnia “ atau subscribe youtube channel “ Squad Celebrity Global Volunteer “ .
.
saksikan perjalanan kami secara visual, selalu baca caption je kan.. ni kami bawa dalam bentuk video ❤️
.
.
Siapa yang dah tengok sila komen 🌹
.
.

Hari kedua Ramadhan dah ni.. Rasulullah SAW bersedekah dalam bulan Ramadhan umpama hembusan angin, laju dalam membantu
.
.
in sya Allah dibuka pintu rezeki untuk kita, diberi ketenangan hati dan kebersihan dalam rezeki 🤲🏻 amin! .
.
Click link di BIO Diana untuk menderma buat saudara kita di Bosnia, hanya serendah RM 10/ month! kempen ini sehingga bulan disember sahaja , maksudnya boleh menderma minima RM 90 sahaja utk kempen ini. Jadi sebahagian daripada team Diana ya! semoga peroleh syurga bersama ! amin 😭 .
.
Kalau nak derma lebih silakann, nak derma sejumlah wang yang besar pun silakann.. harta itu letaknya di tangan, bukan dihati ❤️ .
.
Harta yang berguna untuk kita pun yang disedekah, yang diinfaq, semoga Allah buka hati kita untuk jadi insan pemurah 🤲🏻
.
.
Ramadhan Kareem!!!

Most Popular Instagram Hashtags