dhirarzainal dhirarzainal

408 posts   87,694 followers   984 followings

Islamic Content Creator  Founder @jom_dakwah ย  @teega.my Co-Founder Apps @jomdrop . . Malaysia's #1 Dropship Apps Company. Register to become our Dropship now ๐Ÿ‘‡ ๐Ÿ‘‡ ๐Ÿ‘‡ ๐Ÿ‘‡

Ramai orang mula lompat dalam dunia bisnes sebab nak cepat kaya. Korang ingat hari nie meniaga besok boleh kaya? Baru sales tak ada seminggu dah nangis bucu katil. .
Nak meniaga pastikan hati kena kental. Jiwa mesti, jiwa perang..
.
.
Ok dhirar nk habaq ni satu team marketing power akan di ketuai oleh @carlsamsudin @hazwanjasman dan @dhirarzainal yg beri nama @jomdrop !
.
Ape itu jomdrop ?
.
JOMDROP merupakan dropship platform/company terbesar di Malaysia yang diselia oleh 100 top brand owner yang mana mereka ini telah dilatih oleh 3 usahawan utama Malaysia - Carl Samsudin, Hazwan Jasman & Dhirar Zainal. .
.
Di dalam JOMDROP, kami hanya menawarkan produk-produk yang terlaris di pasaran untuk setiap dropship-dropship di bawah syarikat JOMDROP untuk melakukan jualan..
.
.
Haa faham x.. ?
Kenape Dropship.. ?
.
.
Dropship ni la selamat.. dah la x keluar kan modal.. x susah2 pegang stock.. x payah nk susah susah pergi pos ! TAPI.. mesti nk kena ada ilmu.. Haa kat sini kami akan ajar segalanya.. Banyak company dropship yg buat silap ialah sbb dia x reti jaga dropship.. dia kedekut nk bg ilmu.. dia x de admin yg bagus untuk support grup.. x de bahan marketing yg power dan beterusan.. .
.
So nak tahu bnyk lagi kena la join !
.
.
Ok siapa nk join boleh follow @jomdrop dan daftar terus..

Raya kedua di Pahang.. Adik bertunang dengan org sini..

Selamat Hari Raya semua.. Maaf Zahir dan Batin.. Semoga Allah terima segala Amalan kita.. Alhamdulillah rezeki dua org anak dah.. Sorang nangis sorang gi main game.. Jadi la ada gmbr kenangan.. Hee.. ..
.
Terima Kasih pada @rnadiasabrina bagi Baju Raya Cantik @aere 1 set Family Isteri dan Anak...

Yakinlah REZEKI itu jaminan ALLAH..
.
Alhamdulillah Rezeki dapat stock @elrahexclusive lebih 2000 helai untuk masuk @moodrepublik kelantan.. Jom2 dtg di Grand Riverview Hotel di booth 54 55 dan 56 !
.
.
Dapat2 stock terus gerak kelantan mlm td.. 14 jam perjalanan sbb naik lori.. haha.. jauh jugak padu..
.
.
Ok yang mana ada di Kelantan dan berdekatan boleh dtg di di booth sy di nmbr 54 55 dan 56 ! Harga special sy bg jika guna kod ni #dhirarhensem ! X guna kod x dpt harga special.. haha
.
.
Dan sempena hari jumaat yg mulia ni nk bagi 1 kurta free yg bernilai rm100 ! Syarat pertama tag 10 org lelaki.. Kedua komen " pakaian raya lelaki terbaik di @jom_elrah "
.
.
Dua syarat tu je.. buat ikut yg dhirar suruh.. yg bertuah akan dpt kurta free rm100 !

Siapa yang gemar membantu orang, maka hidupnya sentiasa dipermudahkan.
.
.
Siapa yang memiliki sikap belas ihsan, maka akan disayang sesama manusia.
.
.
Siapa yang suka menanam "pohon" kebaikan maka ia akan menuai buah kebaikan itu.
.
.
Alhamdulillah selesai sudah Program Amal kami di India selama 8 hari.. Bersama team saya @rnadiasabrina @lah_ahmad @drtahaomar @eenazmokhtar @farhan_ahmad2 @nurlynaris @saiemmuhammad
.
.
Nantikan Video 20 Eposide di Youtube..
.
.
Jom sama sama kita bantu bina sebuah sekolah untuk kanak-kanak Muslim di Godda, Jharkhand, India.
.
.
Klik Link di Bio untuk memberi sumbangan.. ๐Ÿ˜Š
.
.
@school4godda
@ukhwah4ummah
@ir_my .
.
#tabang4marawi
#misija4bosnia
#water4malawi
#school4godda
#squadcelebrity
#globalvolunteers
#3continents
#humanity #mission
#charity #donate

Selepas di New Delhi selama 2 hari.. Kami terus ke Godda.. Perjalanan agak jauh Naik Kapal Terbang 3 jam dan tambah naik Kereta selama 8 jam..
.
.
Di belakang sy adalah sebuah sekolah yg kita semua akan bantu.. Boleh tengok di story saya lebih details..
.
.
Misi kami sebenar iaitu kita bina sebuah sekolah untuk kanak-kanak Muslim di Godda, Jharkhand, India. Mereka belajar dalam keadaan tanpa kipas di bawah suhu 42c. Tiada meja, tiada kerusi, tiada pensil. Yang ada hanyalah keinginan untuk menjadi lebih bijak dari semalam..
.
.
Jom bantu sorang rm10 je.. Klik link di bio untuk memberi sumbangn..

Alhamdulillah.. Selamat tiba di New Delhi,India 5 hari yg lalu...
.
Penerbangan sepatut nye 5 jam je.. tp jadi 10 jam ! .
.
Ape yg dhirar buat kat India ni.. ?? Ok ni nak habaq..
.
.
Dhirar terpilih untuk pergi ke misi kemanusiaan untuk 4 buah Negara iaitu Bosnia, Filipina, Malawi dan India.. Dan Dhirar terpilih Pergi India.. .
.
Misi ini di beri nama โ€œSquad Celebrity Global Volunteersโ€ dibawakan oleh 12 ikon selebriti Malaysia iaitu :
@dianaamir @ashrafmuslim @farahlee_
@faizafbi76 @therealfafau, @zoeyrahman
@irmahasmie @redzasyahazmeer @lufyalaana
@lah_ahmad @rnadiasabrina @dhirarzainal
.
.
Kempen yang dijalankan adalah bertujuan untuk mengumpul dana bagi projek-projek berikut:
.
1) @misija4bosnia | Bantuan Mesin Pengering Makanan dan Penanaman Semula Hutan
.
2) @water4malawi | Pembinaan Pam Telaga Air untuk Bekalan Air Bersih
.
3) @school4godda | Kemudahan Pendidikan
.
4) @tabang4marawi | Pembinaan Pusat Latihan Pendidikan dan Kemahiran kepada Komuniti Marawi
.
.
Jom sama sama bantu.. " Kita bantu org.. dan Allah akan bantu kita " .
Untuk membuat sumbangan boleh Kilk LINK di BIO..
.
.
#tabang4marawi
#misija4bosnia
#water4malawi
#school4godda
#squadcelebrity
#globalvolunteers
#3continents
#humanity #mission
#charity #donate

Bismillah.. Akan Terbang ke India sebentar lagi untuk Poogram Amal selama 8 hari di sana.. Doa kan semoga di permudah kan.. .
.
.
@littleadam___ ingat dia ingat ikut le tu.. hee.. Baby @nuramyna_ ari ni genap dh 15 hari.. Balik2 mesti amyna dah makin membesar.. ๐Ÿ˜Š
.
.
@ukhwah4ummah
@ir_my
@school4godda

Alhamdulillah.. Hari ni merupakan hari ketujuh usia kelahiran anak perempuan saya yg di beri nama..
.
.
NUR AMYNA @nuramyna_
.
.
NUR yg membawa maksud CAHAYA dan AMYNA adalah sebutan dari AMINAH iaitu Ibu Nabi.. Yang membawa maksud YANG AMANAH / AMAN..
.
.
Jemput doakan yg baik baik untuk Baby @nuramyna_ pelase ๐Ÿ˜Š

ALHAMDULILLAH

Alhamdulillah syukur, isteri saya selamat melahirkan bayi perempuan, cahaya mata kami ke-2 .. Semoga anak ini diberkati Allah dan menjadi penyejuk mata Rasulullah ๏ทบ.
Amin ya Robbal alamin..

Semoga di permudah kan. Doa kan.. @littleadam___ x sbr nk jumpa adik..

Terima Kasih banyak pada @ashrafmuslim ajak tengok citer @filembukancintamalaikat untuk team bola @badakunited .. .
.
Filem yang sarat dengan mesej bermakna untuk difahami itu berkisarkan cinta tiga segi antara tiga insan Dewi (@noradanish ), Reyhan (Fachry Albar) dan Adam (@ashrafmuslim ).
.
.
Plot penceritaan yang begitu dramatik bukan sahaja menekankan tentang cinta semata-mata sebaliknya menuntut penonton untuk berfikir sejenak akan pengajaran yang dipaparkan kerana realitinya ia dekat di hati para penonton..
.
.
Jom2 teman tengok citer ni.. Mesti hayati dari awal sampai habis.. Komfom meleleh air mata.. Antara yg x leh tahan sgt menangis dua ni.. @daiannas92 dan @daihakim_ .. x leh tahan katanya.. Padu...

Most Popular Instagram Hashtags