detdanskekongehus detdanskekongehus

1,178 posts   302,371 followers   0 followings

DET DANSKE KONGEHUS  Den officielle Instagramprofil for det danske kongehus

For præcis et år siden åbnede H.K.H. Kronprinsen et nyt forskningscenter ved Aarhus Universitet, der bærer navnet Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse.
Centret er et internationalt center for levering af forskningsbaseret viden om offentlig ledelse og er forankret på Institut for Statskundskab, hvorfra Hans Kongelige Højhed i 1995 blev cand.scient.pol.
I dag deltog Kronprinsen i den akademiske konference MatchPoints Seminars under temaet ”Ledelse og målopnåelse i det 21. århundrede”. Her indledte Hans Kongelige Højhed fredagens program med en tale om god ledelse.
MatchPoints Seminars er Aarhus Universitets årligt tilbagevendende akademisk konference med en udadvendt profil. I år er temaet ledelse i anledning af, at det nu er et år siden, det nye center i Kronprinsens navn blev indviet. 📸 Lars Kruse, AU ©️

Snart går startskuddet til Royal Run 2019. 🎥 TV 2©️

Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea sluttede for kort tid siden med en kulturmiddag i Seoul og en udstillingsåbning, hvor 80 værker af Asger Jorn for første kan opleves i Asien.

Gennem de seneste tre dage har Deres Kongelige Højheder repræsenteret Danmark ved et erhvervsfremstød og en række kulturelle arrangementer, der fandt sted i anledning af 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea.

En gruppe indlagte børn på Seouls Nationalhospital fik i dag hjælp af H.K.H. Kronprinsessen, da de var ved at pynte deres ”Fantasitræ”, som er en del af børneafdelingens opholdsrum. Hendes Kongelige Højhed kom forbi børnene under sit besøg på hospitalskomplekset, hvor Kronprinsessen var med til at sætte fokus på børns ret til et sikkert, sundt og godt liv.
I enerum havde Kronprinsessen inden da mødt to voldsramte kvinder. De havde begge fået hjælp af hospitalets krisecenter for misbrugte kvinder og børn, og kvinderne fortalte Kronprinsessen om deres historier og om deres fremtidsdrømme. Efterfølgende åbnede Kronprinsessen en workshop på hospitalet, hvor danske virksomheder fik mulighed for at fremvise sundhedsløsninger for et sydkoreansk publikum. 🎥 Kongehuset ©

Fra toppen af verdens femtehøjeste bygning kunne H.K.H. Kronprinsen i dag se ud over Seoul, da Hans Kongelige Højhed besøgte Lotte World Tower.

Her åbnede Kronprinsen et seminar med fokus på danske virksomheders energieffektive løsninger. Den 555 meter høje bygning åbnede i slutningen af 2016, og flere danske virksomheder var med til at konstruere skyskraberen. Blandt andet kommer flere af Lotte World Towers bæredygtige energiløsninger fra dansk side.

Efterfølgende besøgte Kronprinsen Den Lille Havfrue, som ligger ud til floden Hangang i Seoul. Statuen er en gave fra den danske stat og har haft sin centrale placering i milionbyen siden 2016.

H.K.H. Prinsesse Marie besøgte i går ammunitionsrydningscenteret på Aflangshage og Beredskabsstyrelsens Lægtvandsfartøjer i Dragør Havn.
Prinsessen gennemførte i 2011 en beredskabsfaglig uddannelse inden for de operative opgaver i Beredskabsstyrelsen og fik udnævnelsen korpsmester à al suite. Siden juni 2016 har Prinsessen været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder. 📸 Heri Hammer Niclasen, Ingeniørregimentet ©

Kronprinsparret var æresgæster ved aftenens Grand Dinner i Seoul, der markerede 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea.
Siden Danmark under Koreakrigen støttede Sydkorea med hospitalsskibet Jutlandia har båndene været tætte. Således indgik landene i marts 1959 diplomatiske forbindelser, og i 2011 blev samarbejdet styrket, da Danmark indgik det Strategiske Partnerskab med Sydkorea.
Deres Kongelige Højheders officielle besøg i hovedstaden Seoul markerer 60-året for de diplomatiske forbindelser. Samtidig står Kronprinsparret i spidsen for et dansk erhvervsbesøg.

Klods Hans, Den Grimme Ælling og Hyrdinden og Skorstensfejeren er centrale figurer i H.C. Andersens eventyrunivers, og i Sydkorea er fortællingerne kendt af de fleste.
På Seoul Museum of History åbnede H.K.H. Kronprinsessen i dag en udstilling om den danske eventyrforfatter og hans liv i København. I år er det nemlig 200 år siden, at H.C. Andersen ankom til den danske hovedstad, og udstillingen er blevet til i anledning af den begivenhed samt det dansk-sydkoreanske kulturår.
Hendes Kongelige Højhed er protektor for det dansk-sydkoreanske kulturår, og under Kronprinsparrets officielle besøg i Sydkorea vil Kronprinsessen deltage i en række arrangementer, der er særligt knyttet til kulturåret.

I denne uge har stormagasinet Hyundai Department Store i Seoul dansk livsstilsuge, og flere af erhvervsfremstødets danske deltagere udstiller i den forbindelse deres produkter i en særlig pop-up udstilling, som H.K.H. Kronprinsen åbnede i dag.
Ud over at hilse på de danske udstillere fik Hans Kongelige Højhed en rundvisning i stormagasinet, der i Sydkorea er kendt for at sælge dansk design.

Kronprinsens besøg fandt sted på samme dag som åbningen af det danske erhvervsfremstød i Sydkorea, hvor 45 danske virksomheder præsenterer produkter og løsninger for det sydkoreanske marked. Udstillingen i Hyundai Department Store er en del af promoveringen af de danske livsstilsprodukter. 📸 Den Danske Ambassade ©

Ved en særlig ceremoni blev Kronprinsparret i dag udnævnt til æresborgere i Seoul.

På vegne af Deres Kongelige Højheder takkede Kronprinsen efterfølgende borgmesteren og sagde "I'm a Seoul Man". Udnævnelsen blev forestået af borgmester Wonsoon Park og skete i forbindelse med Kronprinsen og Kronprinsessens officielle besøg i Sydkorea. 📸 Den Danske Ambassade ©️

Under overskriften ”Connecting Futures” åbnede H.K.H. Kronprinsen i morges koreansk tid et dansk erhvervsfremstød i Sydkorea, hvor 45 danske virksomheder over de næste dage vil promovere produkter og løsninger inden for områderne bæredygtighed, sundhed, fødevarer og livsstil.

Efter den officielle åbning, hvor der også blev underskrevet en række samarbejdsaftaler, tog Kronprinsen og Kronprinsessen del i en række arrangementer sammen med danske virksomheder. Først deltog Kronprinsen i et designfremstød og et seminar om vindenergi, hvor danske løsninger blev gennemgået for sydkoreanske beslutningstagere og virksomheder. Derefter åbnede Hans Kongelige Højhed et sundhedsseminar under temaet ”Partnership Innovation in Healthcare”. Kronprinsessen var samtidig åbningstaler ved et seminar om FN’s verdensmål om bæredygtighed. Her deltog Sydkoreas miljøminister og over 150 deltagere fra begge lande, og formålet med seminaret var at præsentere danske bæredygtighedsløsninger til det sydkoreanske marked. Derudover deltog Kronprinsessen i et fødevareseminar, hvor det danske kokkelandshold ud over at lave mad fremviste danske ingredienser, og efterfølgende overværede Hendes Kongelige Højhed en rundbordsdiskussion om ældresundhed.

Kronprinsparrets første dag i Sydkorea sluttede med en middag hos H.E. Premierminister Lee Nak-yon.

I morgen åbner Kronprinsen og Kronprinsessen et stort dansk erhvervsfremstød i Seoul, hvor 45 danske virksomheder deltager. Gennem dagen vil virksomhederne promovere danske produkter og løsninger inden for områderne bæredygtighed, sundhed, fødevarer og livsstil, og Deres Kongelige Højheder vil i den forbindelse deltage i seminarer og virksomhedsbesøg rundt omkring i millionbyen.

Most Popular Instagram Hashtags