daiizzlyn daiizzlyn

932 posts   22512 followers   1975 followings

Da'i Izzlyn  DA'I DARI PERGUNUNGAN ☎ 013-521 0090 (PA) FB: Da'i Izzlyn Page FB : Da'i Izzlyn Instagram : daiizzlyn

Hai anak,
Nanti jangan kau malu mengaku keturunanmu, berdarah Melayu campuran Kadazan.. Kau jadi pengerat dua hati yang jatuh cinta antara pergunungan borneo dan kepulauan melayu.. (Hahahahaha) πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

Assalamualaikum, selamat pagi semua.. Harini bersama teman setia ummi.. Ke majlis ihtifal pulok kiter ye cinta 😍

#daiizzlyn #daidaripergunungan #daitv3

Saya bukak wechat.. Beberapa hari saya biarkan tanpa dibuka pun.. Tiba2 masuk beberapa mesej dari "people nearby you" .. Mesej nak berkenalan, nak GAMBAR dan nak JUMPA! Walau tak layan, tetap rasa berdosa apa lagi buka mesej depan suami.. Belum apa2, dah send gambaq sendiri.. Dalam moments kemain 'looking for part time girlfriend' πŸ˜₯ Lagi dasyat kebanyakannya anak2 muda yang belum berkahwin dan satu lagi golongan ialah SUAMI ORANG & ISTERI ORANG 😌

Sekarang sy percaya bagaimana seorang isteri boleh lari tinggalkan suami dan anak yang masih menyusu badan kerana WeChat itu benar.. Sekarang saya tahu bagaimana seorang remaja bawah umur dirogol beramai2 kerana perkenalan selama 2 hari melalui wechat.. Saya tak nampak positifnya!
So saya DELETE wechat saya.. Say NO to wechat.. Pendorong kebejatan sosial, pemula keruntuhan tamadun!
#daiizzlynn #daitv3

Lama beno rasanya ambo tak bertapa.. Lama beno tak ke hutan.. Unggas pun dah rindu ke ambo.. huhu.. Jom hiking & explore the nature! Sapa nak join boleh dm 😍

Gaya ja lebih.. Bawak basikal pun gelong πŸ˜‚

Late post.. @daihidayu n al fateh.. Moga sukses dunia akhirat utk semua sahabat seperjuangan.. Harap Al Fateh serap semua aura positif aunty ayu tu.. Haha

Sakit dan sayu kan?
Mana umat islam semua?😭

Willing to learn 24/7.. Perubatan tradisional dan komplementari.. Sebenarnya warisan dari nenek moyang yang semakin ditelan zaman perubatan moden.. Ilmu yang luas dan mencabar.. Ilmu perubatan tradisional dengan ilmu hutan berpisah tiada.. Kerana itu aku jatuh cinta 😍

Tips jimat kahwin : 1) Photoshoot kau pinjam je iphone kakak kau.. πŸ˜‚ Pastu kau edit sendiri dalam fon je.. x payah photoshop bagai.. Ni contoh msa sy kahwin..

Jumaat ini, Jumaat Kemarahan / Jumaat Kebangkitan!
Jom semua, tunjukkan kebencian dan pendirian tegas kita terhadap penutupan Masjid Al Aqsa!
Buka luas mata hati tu, anak muda! Jangan leka dibuai mimpi yang indah tiada penghujung.. Nanti merana, menangis tak berlagu.. #daiizzlyn #daidaripergunungan #daitv3 #supportaqsa #masjidilaqsa

Hebat pantunnya ustaz.. πŸ˜ƒ
#daitv3 #daiizzlyn

A very sad news for Muslim Ummah . MASJID UL AQSA Is been closed permanently by Zionists . No one is allowed to enter inside even imam. Plz pray to Allah swt that it's re open again.
Forwarded by Sheikh Suleman Gani.

Bangkitlah wahai umat Islam!
Sampai bila kita mahu berdiam pada kezaliman dan kuasa rakus yang tidak pernah diiktiraf?
#daiizzlyn #daitv3 #daidaripergunungan

Most Popular Instagram Hashtags