cristiansutu cristiansutu

4,685 posts   5,355 followers   277 followings

Cristian Sutu  smartphone only

La mulți ani, Mickey!
Pentru un #portretdeprieten, ne găsiți la ARCUB vineri, 16 nov 2018 de la 17.00 la 20.00 și sâmbătă, 17 nov, de la 14.00 la 21.00.
#Mickey90

#PovestilaFereastra - un proiect @vekaromania

Există două tipuri principale de ferestre. Fereastra unei case. Sau a unui tren. A unui avion. Sau a unei cafenele. Și, a doua, cea a unui smartphone. Sau unui laptop. Ori a televizorului. De pe ambele tipuri de ferestre îți vin informații cu care tu, om cu cinci litri de sînge în mișcare, te poți hrăni.
Cum? Depinde cum vrei să asimilezi.
Eu v-aș propune o fereastră de tip clasic. Acolo, oamenii nu iau lucrurile de-a gata, ci își mestecă singuri propria mîncare. Cînd stai la fereastră, așa cum obișnuiește Dan Byron, îți ies, spre exemplu, versuri de-o profunzime cam prea rar întîlnită.
De unde știu că Dan stă la fereastră? L-am întrebat și mi-a răspuns: “Cînd eram mic mă uitam tot timpul pe fereastră. Acum mă uit pe fereastra de la bucătărie. Mă uit constant. În fața geamului meu e un copac mare. Și pe care, fără să vreau, îl urmăresc. Adică el crește, descrește. Se umple de zăpadă, se umple de frunze... ”. Apropo, Dan de la Byron tocmai a lansat zilele astea o nouă piesă. Se numește “Continuum” și a fost scrisă la o fereastră. Mi-a povestit despre ea cu doar o zi înainte de lansare: “Sunt multe imagini pe care le-ai putea vedea pe fereastră... Cînd am cîte o idee din asta care mă obsedează o pun într-o piesă. Șții faza aia de small talk, care e foarte clasică: cînd deschizi o conversație despre vreme. Cu oricine. Pare de rahat, așa, dar nu e. De fapt, vremea ne influențează în tot ce facem. E mult mai importantă decît conversația în sine, de multe ori. Iar noi o considerăm small talks, o balivernă... Și am scris o piesă despre asta, în care fiecare strofă e alt anotimp. Cumva, povestesc despre anotimpul ăla, ce îți transmite el. Iar la refren apare Lucia, care e gagica căreia îi povestesc toate astea... Și care-mi spune: bă, ma lași? Hai să vorbim despre altceva”. Aș vrea să vă invit să-l citiți pe Dan (www.danbyron.ro). Ascultați-i muzica, dar fiți atenți mai ales la versuri. “Iată, / ziua se arată să-ți fie / Ne așteptată: / Nu știi vreodată / Ce o să-ntîlnești”.

272.

Trece lebedele-n zare / eu mă uit / ele dispare.

256.

255.

247.

Most Popular Instagram Hashtags