ciksitiwankempis ciksitiwankempis

427 posts   671 followers   822 followings

فصبر جميل  Mrs Fadli ❤️ Ummi Orked Maryam

Orang berbudi
Kita berbahasa
Orang masakkan tengahri
Kita tolong makan bersama 😅
.

Aku kenal dia masa form3.
Orang pertama tegur masa aku masuk sekolah pahi.
Masatu kelas ustaz zahari.
Dia selambe tanya. Awk pandai math? Nnt sy tiru. Kahkahkah 😂
Setahun jadi classmate.
Sampai sekarang masih jadi friendmate. ❤️
.

Nanti tolong cari saya deh, kalau awk tak nampak sy kat syurga.
Alif lam lam haa. Janji deh! 🤞🏻

Rezeki —
bukan anak semata
bersyukur. sedekah. usaha — semua rezeki.
.

Sebelum الله ADAkan orked utk kami
banyak hal kami belajar dan usaha
Tak semudah kata
sampai satu saat kami rasa —
Takpelah.
Kalau ADA, adalah. Kalau takde, takdelah.
Kami sedia.
.

waman yattaqillaha yaj’allahu makhrajan
wa yarzuqhu min haithu la yahtasib.
.

Usaha. Doa. Tawakalah.
Kalau الله izin kita merasa jadi ibubapa.
InshaAllah peluang tu datang tanpa kita sangka.
.

Kadang Allah nak tengok sejauh mana sabar dan usaha kita.
Sejauh mana kebersediaan kita.
Bersangka baik. Moga Allah bagi kita ruang dan peluang untuk merasa sama.
.

Alhamdulillah. Ini rezeki الله buat kami —
Ostajah Orked Maryam binti Mohd Fadli.
.
Kot yea pon nak OOTD, setokengg tu jgnlah pink sgt ostajahh. Hallaaahh!! 😂
.

Salam Jumat,
Ostajah OM dan keluarga ❤️
.
#ourbeautifulbabyom #7months2days

Happy your first rice Orked Maryam 🍚🥕
.
dan selamat yang ke tujuh bulan dengan jayanya. Alhamdulillah 🤲🏻😘
.
#ourbeautifulbabyom #7months

Maafkan
Maafkan
dan maafkan.
.

keburukan jangan dibalas dengan keburukkan.
Allah ada.
.

Umpama —
orang bagi kita tahi. kita sambut.
buang tepi. cuci tangan bersih bersih.
Balas.
dengan hadiah yang paling istimewa. dengan sedaya kita. .

Allah ada.
As sami’ الله maha mendengar
Al alim الله maha mengetahui
Al basir الله maha melihat .

Segalanya الله catit. Langsung tak pernah tidur.
Berkebaikan selagi ada napas.
.

Memohon maaf bukan bermaksud rebah,
Memaafkan juga bukan harus berkalah,
Tapi kita memimpin utk keJannh Tuhan sama.
.

Mohon maaf dan kasih syg diJumaat,
Ummi Orked dan keluarga ❤️

Sanah helwa kakak mira @amira.izzati__ 🍰
Moga dirahmati الله
.

Ummi pesan —
Belajar rajin rajin
Balas jasa orang tua
Jadi contoh untuk adik adik
.

Orked pesan —
Jangan lupa belanja puree 🥣🍑🥦🥑🍎🍐🥕🍠
Itu jea nak cakap 😎
.
Ikhlas,
Orked Maryam🧕🏻

Kelantan ❤️🇲🇾

Ummi kata, even I dah boleh duduk.
dah boleh makan.
I tetap tak boleh rasa —
beauty and healthy dessert ummi 😌
.
Aii dah ckp dgn ummi.
Aii pon nak sihat dan cantik jugak.
Tapi ummi kata aii belum gadis 😆
.
Lamanya nak tunggu Aii turns two.
Baru boleh rasa.
Secara terusnya. 😅
.

Actually Aii dah rasa pon.
Lalu susu ummi 😎😍
.

Abaikan rambut aii.
Biasalah lepas bgn tido. Piberr and pluu lagi 😪

#ourbeautifulbabyom #6months7days

Selamat ke enam bulan mek orked 😋❣️
.
#ourbeautifulbabyom

Bangg nak oder susu cekelett satu. Ikat tepi ehh. 🍼🕶
.
#ourbeautifulbabyom

Friday | 🇲🇾

Forever my girl ❤️👩‍👧
.
#ourbeautifulbabyom #5months25days

Aii hepi melepasi jerentoks uollss 🥇🧕🏻🇲🇾
.
#ourbeautifulbabyom #5months20days

Most Popular Instagram Hashtags