ciksara_aisha ciksara_aisha

2016 posts   6257 followers   187 followings

Sara Aisha  ๐ŸŒธ Author, avid reader, bibliophile ๐Ÿ’‹ Founder of @ceriteracraft & @ceriteramimpi ๐Ÿ“š Sara's little bookstore (SA books and bestseller books from ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ)

http://watashinosara.blogspot.com/

Gambar pertama, novel sendiri. Gambar kedua, novel @asmanadia. Alhamdulillah, kedua-dua selamat sampai kepada sahabat-sahabat pembaca. Thank you, darlings for your purchase. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
Btw, stok CRT dan SK yang ada dgn Cik SA sekarang ialah 6 buah sahaja. Kalau ada sapa2 yang nak, cepat2 order tau. Kalau tak, kena tunggu Cik SA order baru. ๐Ÿ˜Š
.
Untuk buku-buku Indonesia (i.e karya Asma Nadia, Tere Liye, Andrea Hirata etc), korang boleh DM Cik SA. For sure, kami masih ada ready stok untuk Syurga Yang Tak Dirindukan 1 & 2, beserta tandatangan Asma Nadia. So why wait? Jom order sebelum kehabisan stok. Jom! ๐Ÿ˜Š
.
#SaraAisha #writer #novelis #penulismalaysia #ChanRakTerAkuCintaKamu #ChanRakTer #KarnKlaharn #DianDamia #novel #actionromance #AsmaNadia #bukuIndonesia

Alhamdulillah. Tq sooo much for your review. Arigatou ne. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
#SaraAisha #SaljuKyoto #reviewSaljuKyoto
.
#Repost @shazila12 with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
#SaljuKyoto || Sebuah novel yg RARE! Lain dr yg lain. Novel yg sgt sempurna. Setiap patah perkataan amat bermakna & dlm maksudnya. Sarat dgn aksi, nilai kekeluargaan, kesetiaan, persahabatan, kasih syg & romantik. Kekadang rasa cam diri sendiri pulak dlm novel, haha fefeeling Nailah plak dah. Selain itu, dpt la info ttg yakuza yg x penah tau sblm ni. Paling suka watak AK, dia romantik sbnrnya tp dgn cara tersendiri. Romantik AK bukan melalui kata2 tp melalui perbuatan. Watak Nailah pun apa kurangnya, seorg perempuan yg berani. Sanggup buat apa sahaja utk selamatkan AK. Watak lain pun best cam Badri, Daichi, Sato, Ryohei dll.. AK dan Nailah saling melengkapi antara satu sama lain. Congrats kpd penulis sbb menghasilkan karya hebat ini. Novel yg sgt berbeza dr novel2 lain. Sgt terkesan dihati bila membacanya. Semoga terus menghasilkan karya terbaik. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘
~
P/s: Tak sabar nak tunggu AL plak nanti. Cepat2 la publish. Hehe.. ๐Ÿ˜‚
~
#SaljuKyoto
#ArjunaKaede #AK
#NailahFarafisha
#shazila12reviewnovel

Latest from miss action romance writer, Sara Aisha
.
So ramai yang tanya AL tu stands for apa? It is... 'AKU LELAKIMU' a.k.a 'I AM YOUR MAN'
.
Wow! Bukan main tajuk dia, kan? Actually, punyalah susah Cik SA nak come up dengan tajuk ni. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
Cover ni hadiah birthday yang Cik SA dapat tahun lepas, daripada seorang sahabat pembaca merangkap rakan penulis, Moon Leeya Zafrina. Thank you, dear. I'm loving this cover. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
Just a little bit pasal AL. Genre is more towards psycho thriller / action romance (korang mesti suka, kan? ๐Ÿ˜). Manuskrip belum siap (ya, sangat lambat) tapi Cik SA tengah berusaha untuk siapkan. By hook or by crook, kena terbit tahun ni (publisher dah tanya banyak kali). So yeah, good luck to me. ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป
.
Btw, jom like, komen dan share. Who knows, kalau lagi banyak like, komen, share, Cik SA akan mula letak bab-bab awal di wattpad/blog. ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜ฌ๐Ÿ˜ฌ .
Thank you and love you! ๐Ÿ˜˜
.
#SaraAisha #writer #novelis #penulisMalaysia #AkuLelakimu #AL #novel #psychothriller #actionromance #serialkiller #AA #TR #RL #EC

What a beauty! I was torn between getting myself this Minalima Collector's Edition of The Beauty and the Beast, or not. I mean, it is not on a cheap range of price (it is just little cheaper than my Yakuza encyclopedia), but then...it is too beautiful to be ignored. So yeah, here it is on my lap. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
This book is such a beauty. I love the hardcover, the gold tittle and not to forget, the beautiful drawings and pop-ups. Serius, rasa sayang nak buka dan baca. For sure, ini akan jadi salah satu 'harta' berharga Cik SA. โ˜บ๏ธ
.
On side note, bulan lima ni memang berbahaya untuk poket pembaca/peminat buku. I mean, tak cukup dengan PBAKL, Cik SA ambik stok buku Indonesia untuk diri sendiri, pergi @bookxcess for another round of book trip, menggila kat secondhand book store yang kat KL Sentral tu, kemudian balik-balik Kelantan, pergi order buku ni dengan @bookaliciousmy pulak dah. Aduh, there goes my money. ๐Ÿค‘๐Ÿค‘
.
So for my future husband, nampak tak hadiah apa yang perfect utk saya? Tolong bagi buku2 yang cantik dan rare dengan jalan citer best. Eh, sempat pulak bagi pesanan. Hahaha!! ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
#SaraAisha #writer #novelis #novelbestseller #entrepreneur #bookstagram #bibliophile #beautyandthebeast #minilimaedition #sangatcantik

Ini tersangatlah AK dan Nailah. Bak kata Nailah, dia ialah singa betina. Akan menjaga kawasan. Akan melawan bila ada sesiapa cuba sentuh 'king' dia. AK pun sama. Bagi dia, tak ada siapa boleh sentuh Nailah!
โ€ข
โ€œKau tahu kan, yang kau tak boleh sentuh orang luar. Walau apa-apa pun yang jadi, kau tak boleh tarik perhatian antarabangsa.โ€
Goro tiba-tiba ketawa. Penuh ejekan. โ€œEh, aku dah tak peduli pasal itu semua. Aku dah dibuang kumpulan. Dan dah tak boleh masuk ke mana-mana kumpulan lain. Semuanya sebab jantan tak guna tu!โ€
โ€œJadi, itu urusan antara kau dan dia. Kenapa perlu libatkan perempuan ni?โ€
โ€œSebab perempuan ni...โ€
โ€œMilik Badri?โ€ sampuk Arjuna. Seketika kemudian, dia menggelengkan kepala. โ€œTsk...tsk...tsk...sebelum kau buat apa-apa, kau patut siasat dulu. Jangan main hentam saja.โ€
Dahi Goro bertaut rapat. โ€œApa maksud kau?โ€
โ€œSheโ€™s my woman. You touch herโ€ฆand you die.โ€ Selamba sekali jawapan Arjuna.
โ€ข
โ€ข
โ€‹โ€œKau tahu tak siapa dia?โ€ Bibirku berdesis. Dingin. Sangat-sangat dingin.
โ€‹โ€œSiapa lagi kalau bukan Nakajima Kaede? Manusia yang berangan mahu rampas tempat aku dalam Aizukotetsu-kai. Selama ini, aku yang hambakan diri kepada Nakajima Hiroshi, berani dia bagi Aizukotetsu-kai kepada budak mentah ni? Huh, memang aku takkan biarkan!โ€ Penuh semangat Masao menempelak. Hidung kembang kempis dengan dengusan nafas busuk.
โ€‹Mukaku kekal tidak beriak. Tiada walau secebis rasa gentar di hadapan lelaki ini. Walhal, wajahnya jelas jahat dan kejam. โ€‹โ€œSalah.โ€ Aku membetulkan jawapan yang dia beri.
โ€‹โ€œApa? Apa yang aku salah?โ€
โ€‹โ€œBukan itu jawapan yang aku nak dengar.โ€
โ€‹Kening Masao terangkat sebelah. Sinis. Rasa sebalku mencanak lagi.
โ€‹โ€œAda aku peduli?โ€
โ€‹โ€œKau patut peduli. Sebabโ€ฆโ€ Anak mataku diangkat lebih tinggi. Lebih dingin. Lebih tajam. Lebih membunuh. โ€œHeโ€™s my man. You touch himโ€ฆand you die.โ€
โ€‹Masao tercengang sebentar. Mulutnya kemudian terbuka, mahu menghambur tawa mengejek. Tetapi, aku terlebih dahulu memintas, โ€œKau dah sentuh dia. Jadi, sekarang kau perlu terima akibatnya.โ€
โ€ข
#SaraAisha #SaljuKyoto #actionromance #novelbestseller

Alhamdulillah. Arigatou, ne. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
Sebenarnya salah satu perkara best dalam menjadi penulis ialah korang dapat tambah ilmu pengetahuan dan korang dapat menyebarkan ilmu itu. Salju Kyoto contohnya. Untuk siapkan novel ni, bukan main Cik SA baca pasal yakuza. Padahal selama ni, takdelah nak tahu detail sangat pun. Tapi demi jalan cerita novel, gigih study macam nak siapkan tesis. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
So that's how SK ended up dengan banyak info pasal yakuza dalam tu. Dan alhamdulillah, semua pembaca pun suka dengan info baru yang diorang dapat. So sape cakap novel ni 'kosong' semata? Ada macam-macam info, tau. Cuma info itu didatangkan dalam bentuk yang lebih mainstream dan ringan dibaca
.
P/s: ramai pembaca SK mengaku yang diorang pergi google pasal yakuza lepas habis baca SK. Tertarik nak tahu pasal diorang, katanya. ๐Ÿ˜…
.
#SaraAisha #writer #novelis #penulismalaysia #SaljuKyoto #novel #novelbestseller #actionromance #thriller #yakuza #ArjunaKaede #NailahFarafisha #reviewSaljuKyoto #karyaseni

Alhamdulillah, customer dah dapat buku2 @asmanadia yang beliau borong. Happy reading, kak. Eh, happy ke kalau baca SYTD 1 & 2 sambil nangis-nangis? ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
#Repost @maryafateha with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Alhamdulillah... Dh sampai novelnya. Tq @ciksara_aisha ..๐Ÿ˜˜. SYTD 1 dh tgk bnyk kali, dh rekod pun dkt astro, tp masih x jemu nk tgk. SYTD 2, tgk kt wayang dgn adik ipar @yanamazta, bengkak2 mata sbb touching giler. Bole feel sbb, arwah mak tinggalkan kami semua pun sbb kanser. Faham sgt mcm mana rasa sakit tu.. Assalamualaikum Beijing br nk baca. Mesti x mengecewakan jugak. #asmanadia

Happy uolls, happy me! Thank you for your endless support. Oh, happy reading! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
#SaraAisha #writer #novelis #penulismalaysia #novelbestseller

#Repost @ceriteracraft with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Save more when you purchase our leather products in set!
.
Six sets are available. You can mix and match as per your preferred color
.
Price exclude postage. Ready stock
.
Suitable as gift
.
To order, please DM or whatsapp: +6011-15671474
.
#ceriteracraft #ccleathercollection #leathernotebook #leatherpassportcover #leatherpencase #handmade #highquality #beautiful

#Repost @ceriteramimpi with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Item of the week: 20% OFF
โ€ข
The Heirs - inspired dreamcatcher
โ€ข
Code: DK2
โ€ข
Diameter: 11.5 cm
โ€ข
Materials: suede leather, thread, ribbon, crystal, shell, feather
โ€ข
Price: RM36 (Normal price: RM45)
โ€ข
Exclude postage. Ready stock
โ€ข
Suitable as wall decoration
โ€ข
Whatsapp: 011-15671474

#ceriteracraft #ceriteramimpi #CCdreamcatchercollection #theheirsdreamcatcher #dreamcatchermalaysia #dreamcatcher #dreamcatchercantik #dreamcatchermurah #handmade #highquality #kimtan #theheirs #handmade #SaraAisha #SAlittleigshop

Morning and Happy Teacher's Day. Wah!!! @ceriteracraft ada promotion best hari ni. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
So jom serbu, tengok-tengok kalau ada notebook yang berkenan. All ready stock, tau. Tq!
โ€ข
โ€ข
TODAY ONLY!
.
25% OFF for all notebooks + FREE postage
.
Grab your favourite notebook today, and Happy Teacher's Day! ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
For enquiry or order, please DM or whatsapp 011-15671474
.
Thank you!
.
#ceriteracraft #ceriteramimpi #craftshop #handmade #handcraft #leatherproduct #leathernotebook #leatherpencase #leatherpassportcover #handmadebag #pencilcase #dreamcatcher #notebookmalaysia #passportcovermalaysia #dreamcatchermalaysia #SaraAisha #SAlittleigshop

Since ada sahabat yang tanya pasal sedutan buku tadi (yg pasal Beast hadiahkan buku-buku dia kpd Beauty), biar Cik SA share buku apa, ya. So inilah bukunya. My current reading book. Baca sambil terbayang-bayang muka Emma Watson dan Beast yang kacak itu. Best sangat! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
For info, Cik SA beli buku ni dari @bookaliciousmy. Tak pasti sama ada stok bukunya masih ada atau tidak, since I bought this masa filem Beauty and the Beast baru nak tayang. But then, kalau ada yg berminat, blh cuba tanya diorang. There's no harm in asking, right? โ˜บ๏ธ
.
#SaraAisha #bookstagram #bibliophile #BeautyandtheBeast #Lostinabook

Most Popular Instagram Hashtags