ciksara_aisha ciksara_aisha

2072 posts   6397 followers   199 followings

Sara Aisha  ๐ŸŒธ Author, avid reader, bibliophile ๐Ÿ’‹ Founder of @ceriteracraft & @ceriteramimpi ๐Ÿ“š Sara's little bookstore (SA books and bestseller books from ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ)

http://watashinosara.blogspot.com/

Current trend changes with time. So, create your own trend. Create your own trademark. The road might be bumpy, but eventually readers will accept it. Just believe in yourself. Believe in your readers. After all, you're just being you. โ˜บ๏ธ
.
#SaraAisha #writer #writing #novelis #karyaseni #advice #inspiration #quote

Morning, love! ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
Love ditujukan pada korang, bukan AK. ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
#SaraAisha #SaljuKyoto #novel #novelbestseller #actionromance #ArjunaKaede #NailahFarafisha #karyaseni

Just a little sneak peak. Now patah balik ke manuskrip! ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป
.
P/s: pinjam gambar hero Love Me If You Dare sebab ramai suruh Cik SA tengok citer ni. Belum tgk, tak sempat
.
P/s 2: skrg tgh pulun nak siapkan AL. Update kat wattpad dan blog akan disambung kemudian
.
#SaraAisha #novelis #AkuLelakimu #IAmYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psikothriller #psychothriller #actionromance #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee
#manuskrip

Terpaksa announce sebab both @ceriteracraft dan @ceriteramimpi tak berapa aktif. Since Cik SA sendiri yang jaga IG tu, itulah yang jadi. Bisnes partner @hajar_azkah pulak busy utk viva PhD dia. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
But of course, we'll be back soon! ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
#Repost @ceriteramimpi with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
Currently on hiatus because our big boss is too busy with her manuscript (she's a writer). We'll be back in a while with MORE discounts. Stay tuned!
.
#ceriteracraft #ceriteramimpi #CCdreamcatchercollection #theheirsdreamcatcher #dreamcatchermalaysia #dreamcatcher #dreamcatchercantik #dreamcatchermurah #handmade #highquality #kimtan #theheirs #handmade #SaraAisha #SAlittleigshop

"Kau memang dalam ilusi, kan? Hanya sebab kau cakap macam tu kepada Goro, kau fikir dia betul-betul dah jadi hak milik kau? Huh, untuk pengetahuan kau, Arjuna Kaedeโ€ฆโ€ Badri angkat kening sebelah. โ€œAtau mungkin aku patut panggil kau, Nakajima Kaedeโ€ฆโ€
.
โ€‹Bebola mataku membulat. Aku yakin Badri mengatakan demikian sebab dia tahu betapa Arjuna pantang dengan nama itu. Nampak sangat mahu mencabar!
.
โ€‹Sedikit demi sedikit, aku mengerling ke arah Arjuna. Mahu melihat reaksinya. Dia masih seperti tadi. Tenang tetapi renungan matanya yang sedia tajam, jadi bertambah keras.
.
โ€‹โ€œNailah Farafisha bukan milik kau. Jadi dia tak perlu minta keizinan kau untuk buat apa-apa pun,โ€ sambung Badri.
.
โ€‹โ€œKau betul. Tapi dia tetamu aku. Selagi dia berada di bawah jagaan aku, selagi itu dia perlu beritahu ke mana pun dia mahu pergi.โ€
.
โ€‹Badri gelak mengejek.
โ€‹โ€œTetamu? Nampaknya kau tak dapat bezakan antara tetamu dan orang yang kau paksa untuk berada di sini, which meansโ€ฆtahanan.โ€
โ€‹.
Hujung bibir Arjuna senget sedikit. Jelas sekali dia tidak terkesan dengan perilaku Badri. Bahkan, dia kelihatan cukup terhibur.
.
โ€‹โ€œDia patah balik untuk aku. So, which part of it wasโ€ฆpaksa? Please, do entertain me.โ€
.
โ€‹โ€œDia patah balik sebab kau kejar dia.โ€
.
โ€‹โ€œAku dah kemalangan, tersadai tak boleh buat apa-apa. Kalau dia nak, dia boleh pergi. Tapi ada dia buat macam tu? Setahu aku, tak ada.โ€
.
โ€‹Nafas Badri berdengus kuat.
.
โ€‹โ€œKau memangโ€ฆโ€
.
โ€‹Arjuna menyilang tangan ke dada. Mata setia tajam. Bibir setia sinis. Sangat mencabar Badri. Aku yang sedari tadi menyengap mula rasa tidak sedap hati. Tidak pasal-pasal pula ada adegan pergaduhan di sini nanti.
.
Sementelah, Sato dan Daichi yang berdiri di luar pintu yang terbuka sudah selamat mengambil posisi. Masing-masing berdiri menghadap dengan muka serius. Hanya dengan sepatah kata daripada ketua, mereka pasti akan menyerang.
โ€ขโ€ขโ€ขโ€ขโ€ข
Salah satu scene yg Cik SA suka dlm SK. Waktu AK dan Badri berlawan cakap. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
#SaraAisha #SaljuKyoto

Alhamdulillah. Terima kasih untuk review ini, dear. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
And yup! PH mmg sebuah novel yg berat. Sangat meruntun jiwa. Memang emosi pembaca jadinya. Ramai cakap, diorang baca sambil nangis2. Haha, sorry korang. Cik SA tulis pun nangis2. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
#Repost @izzwarin with @repostapp
ใƒปใƒปใƒป
191th page of my 365- page book... #59#2017
๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Done reading Pembuka Hati by Sara Aisha. .

PH merupakan sequel kepada Jodoh Itu Milik Kita. Dan saya yakin, PH akan lebih sedap dibaca jika JIMK dibaca terlebih dahulu. But, as someone who has not yet read JIMK, i would say, PH can stand alone. (Tak terbuka hati lagi nak baca JIMK, sebab akan terbayangkan wajah Farid Kamil dan Tiz Zaqiah. That's the bad side of adaptation drama from novel) .

PH menceritakan kisah Syafiq dan Adra, yang sama sama pernah terluka. Syafiq yang masih dihantui rasa bersalah, melihat Adra as his female version. Dan, tanpa sengaja, Syafiq jatuh cinta. Untuk mengelakkan Adra terus terluka angkara keluarganya sendiri, maka mereka berkahwin. Tapi, rumah tangga mereka menuntut kesabaran yang tinggi. 'Kemaafan boleh jadi satu hukuman. Dan juga boleh membebaskan hati kita daripada rasa bersalah'. .

Dan sebagai pembaca, saya boleh merasai betapa terlukanya Adra apabila dia dirogol dan anaknya digugurkan tanpa rela. Cerita ni sangat beremosi. Bukan sahaja Syafiq dan Adra yang beremosi, orang lain pun sama. Dalam ni pun, ada cameo Aariz dan Dahlia. Banyak jugalah part dorang.
.

Tahniah SA. Saya suka. SA memang pandai tulis novel beremosi macam ni, seperti mana her action romance novel, CRT and SK. .

Highly recommended for those who are looking for heavy reading with emotional feeling.
#pembukahati
#saraaisha

RESTOCK!!
.
Stok baru SK dan CRT baru sampai rumah. So for those yang dah order dan buat payment, nantikan ketibaan novel korang. Cik SA akan cuba pos selewatnya esok. Thanks tau, for your endless support. ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜
.
On side note, Cik SA tak boleh aktif sangat kat media sosial buat masa sekarang. Kena masuk 'gua' kekdahnya, sebab dateline utk AL dah sangat-sangat dekat. @karyaseni dah tanya. Haha!! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
#SaraAisha #novelis #SaljuKyoto #ChanRakTerAkuCintaKamu #AkuLelakimu #novel #actionromance #thriller #novelbestseller

Ok, tag myself @ciksara_aisha. ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
#shortgirl #petite

Current watching: Medical Examiner Dr. Qin
.
Totally recommended! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Cik SA tengok drama ni atas cadangan @hajar_azkah since dia tahu Cik SA ada include medical examiner dalam Aku Lelakimu. Bila start tengok, automatik Cik SA terbayangkan kerja Qin Ming sama macam kerja Dr. Laili dalam AL. Captain Lin pulak sama macam ASP Edric. Seorang uruskan orang yang dah mati, seorang lagi uruskan orang yang masih hidup. Bak kata Qin Ming, "Go take care of the living. Give me the dead." Oh yeah, that's soooo Dr. Laili. ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
.
P/s: i'm in love with Qin Ming's character. Eccentric + cold + soothing voice. Pakai pulak sut dengan rambut kemas. Wah!! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ First time tengok Zhang Ruo Yun berlakon, tapi alahai...dia buat Cik SA sukakan Qin Ming. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
.
P/s 2: drama ni bagi sangat banyak info. Kita boleh tahu banyak perkara pasal dunia forensik. Cuma satu nak pesan, dalam ni rupa mayat dia real sangat2. So sape takleh tengok mayat, mungkin kena ready utk rasa loya. But overall, this drama is much better than CSI sebab drama ni diadaptasi daripada buku yang ditulis oleh pakar forensik sendiri, Qin Ming. CSI tu mmg sah2 tak betul dan tak ikut realiti. Tengok cara uruskan crime scene pun dah tahu tak betul
.
#medicalexaminerdrqin #chinesedrama #forensic #AkuLelakimu #psikothriller #serialkiller #novel #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee

Jika dia mati malam itu, adakah dia juga akan ditinggal dalam keadaan sedemikian? Baju putih, rambut pendek? - Tihani Rose
.
Bab 8 #AkuLelakimu dah ada di wattpad (ID: sara_aisha) dan blog (link di profile). Enjoy!! ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š
.
#SaraAisha #novelis #AkuLelakimu #IAmYourMan #SaraAishaAkuLelakimu #novel #psychothriller #psikothriller #thriller #actionromance #AlexanderAryan #TihaniRose #RafaelLee #manuskrip

Most Popular Instagram Hashtags