[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

cikepal06 cikepal06

1998 posts   238480 followers   188 followings

Cik Epal 🍎  🌸 26y/o | Blogger 🌸 πŸ’Œ cikepal06@yahoo.com

http://cikepal06.blogspot.my/

Hari-hari minggu ni kalau tak tahu nak buat apa, tengok lah wayang. Bukan buat wayang dalam panggung wayang eh. Awas!
.
Dah review cerita Kingsman dan Bisik pada Langit. Ada siapa yang dah tengok? Bagi aku, 2 cerita ni antara cerita yang best untuk korang tengok minggu ni. Dah review dekat blog cikepal06.blogspot.com (Link in bio) πŸ‘†πŸ˜Š #BisikPadaLangit #MataMasukHabuk #WhySoSad #BanjirdiPawagam #Kingsman #Kingsman2

Barang apa yang korang akan bawak kalau dapat naik 🚒 cruise?
.
Komen je apa barang-barang tu dekat bawah gambar ni dan tag 3 orang kawan yang korang nak bawak ke Costa Victoria Cruise holiday! 4 pemenang akan menang satu Costa Cruise goodie bag.
.
Jom lah booking untuk holiday dekat Costa Victoria cruise! Korang boleh bawa goodie bag yang dimenangi onboard! 🚒 .
Contest ends on 6th October 2017.
#CostaCruises #CostaVictoria #Giveaway

Bangun tidur terus cari makanan ini budak @oh_myhan . Bila habis makan telinga, mata dan mulut panda 🐼, mesti Han....... "OH! NO!"
Haha πŸ˜‚. #dapurcikepal πŸ‘©β€πŸ³

Han suka makan "nana". Bila nak buat makanan dia kena selit "nana".
.
Btw, "nana" tu banana versi @oh_myhan πŸŒπŸ˜‚ #dapurcikepal πŸ‘©β€πŸ³

Ni yang aku share video sebelum ni.Resepi ni memang resepi aku. Sebab aku buat guna bahan-bahan yang ada dekat dapur aku sahaja.Aku nak habiskan stok groceries je, bila tengok-tengok bahan yang ada.
.
Eh eh aku rasa aku boleh buatΒ Sweet Corn Mushroom Crabstick Egg Drop Soup ni.
.
Eh eh. Asal nama panjang sangat ni?
.
Suka hati aku lah kan nak bagi nama panjang sepanjang nambelas kilometer pon. Dah resepi aku. Kehkeh πŸ˜„.
.
Resepi Sweet Corn Mushroom Crabstick Egg Drop Soup ala Cik Epal Gonjeng ni dah update dekat blog cikepal06.blogspot.com .Link in bio πŸ˜ŠπŸ‘†
#dapurcikepal πŸ‘©β€πŸ³

Suami aku memang dari dulu support minat aku untuk menulis dan jadi fulltime blogger. Aku pon sentiasa support dia jadi fulltime forex trader. We always support each other. Dan ini BUKAN DEMO ACCOUNT. Tak main ah demo2. Ni REAL ACCOUNT ye πŸ˜„.
Kami tak scam orang. Nak trade forex, trade cara betul. Bukan tunggu duit bulan2 masuk and cari orang bawahan. Tu bukan trade forex, tu scam MLM yg gunakan nama forex saja. 😊
.
Repost --- @jofliam
.
CHECKMATE!!
.
Sekali sekala bukan pasal Han & mama Han takpe kan?😹
.
Untuk slumber saya checkmate kan orang yang kata saya fake trader.Jumaat lepas slumber saya buat LIVE di instagram untuk pair EURO/AUD.Siap saya bagi nak entry dekat level mana,kenapa entry,berapa lot saya buka,saya guna no trading apa,secara LIVE.Payung baik punya siap analisa sebelum price terjadi.Transparent takda tapis2.
.
Sebelum tau,saya ulang sekali lagi,sebelum price terjadi.Kalau saya fake,macam mana nak bagi analisa siap level entry lagi.Dah la secara live pulak tu.😹Dimana price sekarang?Boleh lihat dalam video.USD3400 bersamaan RM15,050 dalam masa 2 hari live market.Saya dah close position pada USD3700 @ RM16k.Nampak nak naik lagi,tapi malas tunggu.Slumber
.
Saya ni bukan setahun jagung bang cik kak.Jangan la fitnah saya bukan bukan.Tak da faedah pon nak tipu.Jadi,untuk anda,CHECKMATE!Jangan lupa tengok video sampai habis.Part last tu untuk anda.
.
Bagi yang mengikuti analisa saya dan follow jual beli EURO/AUD,tahniah.Rezeki semua dari atas sana.Jangan lupa bayar zakat harta!!
.
Lepas ni,ada yg kata fake jugak,malas nak layan da.Mungkin ada masalah jiwa la tu.
.
P/S:Bagi yang nak ke kelas online,tarikh terdekat pada 2/10&3/10 teori dan praktikal.Kelas selama 2 hari.Rujuk 0132021633.Bagi tau kawan2 ok.πŸ˜‰
@jofliam

Macam ni lah hidup bila dah ada anak. Memang kena banyak-banyak bersabariah πŸ˜‚

Haritu aku beli banyak-banyak HUDABEAUTY total sampai rm51k memang aku nak tolong sesiapa yang kirim. Ada yang cakap aku dapat wholesale price, jual balik harga retail. Sebab tu aku tak ambil upah katanya. Amboi cakap jangan pakai hidung kejap kembang kejap kuncup. Tak tahu jangan buat2 tahu. Ingat ni HUDA BEAUTY fake yang jual dekat pasar malam ke yang boleh dapat harga wholesale beli banyak2? Aku beli banyak gila macam tu pon memang satu sen kurang pon tak dapat. Memang bayar harga retail. VAT pon aku tak dapat claim.
.
Aku beli dekat London, so itu harga rate semasa kalau convert RM aku bagi. Itu pon ada yang cakap aku mark up and siap compare dengan harga HUDA dekat negara lain. Lain tempat confirm lah harga lain. Ikut currency semasa lah. Kau try beli sendiri lah dekat London, dan compare harga yang aku bagi tu sama tak dengan price semasa di London.
.
Aku tak mark up pon still ada yang kata aku mark up lah, beli wholesale price lah. Buat baik pon orang mengata jugak. So ini ada yang ready stock aku betul2 mark up. Siapa nak, boleh beli. Yang penting ni confirm πŸ’― % Original!
.
Rose Gold Eyeshadow Palette- rm360
3D Highlighter- RM 250
Summer Highlighter - RM250
Nude edition - RM210
Red edition - RM210
Liquid lip matte - RM140
Code available
Bombshell
Gossip Gurl
Sugar mama
Trendsetter
Trophy wife
Video star
Bikini babe
Jetsetter
.
Siapa nak, boleh DM. Semua ready stock. Isnin aku pos 😊 (serious buyer only)

Pemenang giveaway #CikEpalNakBagiBarangDariLondon πŸ‡¬πŸ‡§ dah umum dekat ig @oh_myhan .
.
Tahniah siapa yang menang. Jangan lupa DM details dekat @oh_myhan .Yang tak menang boleh cuba lagi next time. Terima kasih sesiapa yang sudi join giveaway aku.
.
Aku buat giveaway, hadiah semua aku guna duit aku sendiri ye. Tiada sponsor dari mana-mana pihak. Tq πŸ€—

#dapurcikepal kembali berasap. Ehehe.
.
Harini breakfast masak mushroom sweet corn 🌽 egg drop soup. Main campak-campak je apa yang ada dekat dapur. Sedap di makan begitu sahaja ataupon cicah dengan roti.
.
Senang gila nak buat. Siapa nak resepi? Nanti aku update dekat blog. #dapurcikepal πŸ‘©β€πŸ³

(Swipe for more photos)
.
Dari zaman study sampai dah kawen ni, aku memang tak suka mintak-mintak orang apa yang aku nak. Handbag/makeup semua aku beli guna duit sendiri je. Husband aku pernah lah jugak belikan handbag tapi aku tak pernah mintak. Itu pon kalau tetiba dia cakap "Bulan ni ada rezeki lebih sikit lah, nak handbag tak?" Opkos lah nak! Rezeki jangan ditolak nok! Haha.
.
Aku memang tak pernah mintak dia apa-apa. Cuma kalau dia sendiri rela hati nak belanja, aku accept. Tapi kalau handbag husband aku bagi, aku memang tak kan jual lah. Memang aku pakai sampai mereput πŸ˜„.Ye lah, hadiah orang tu kan. Memang aku hargai lah.
.
Yang dekat #cikepalpreloved ni semua aku beli sendiri guna income blogging aku. Sebab sendiri beli tak kisah lah nak jual balik. Heee. Nak let go sebab dah tak pakai.
.
Louis Vuitton monogram Vernis leather Alma MM πŸ‘œ πŸ’―% Authentic
πŸ’―% Original
πŸ’―% Money back Guarantee if proven otherwise
.
Status: Preloved
Retail price: around RM 11500++
Selling price: RM 4300
.
DM to purchase. (Serious buyer only) #cikepalpreloved
🚫SOLD🚫

Kalau orang cakap perkahwinan tu sentiasa bahagia, serious orang tu menipu. Sejujurnya masa tengah honeymoon hidup berdua aku dan suami jarang bergaduh. Tapi bila dah ada anak, kadang-kadang ada masa stress jugak.
.
Contohnya begini.
.
Aku tengah masak, tetiba husband pergi dapur tanya aku mana remote tv? Aku cakap lah aku tak tahu sebab aku tengah masak. Lepas tu dia marah aku pi hilangkan remote.
.
Eh eh dia ni. Aku marah lah dia balik. Suka hati dia je marah aku tanpa sebab. Dia pon pergi lah cari remote merata. Sampai dalam peti ais pon dia cari. Tapi still tak jumpa πŸ˜‚.
.
Dah habis selongkar satu rumah, tak jumpa jugak remote.
.
Hmmm mana pulak dah. Aku tolong lah jugak dia cari lepas aku habis masak. Disebab kan rumah aku ni penuh dengan flora dan fauna. Aku saja try tengok pokok-pokok dalam rumah aku ni.
.
Rupanya remote ada dalam pasu bunga 😀.
.
Sekarang ni kau tak payah jawab lah kan tu kerja siapa sorok remote dalam pasu kan? Tapi tu lah aku nak cerita tu. Kami kerap juga bergaduh atas benda yang tak penting. Bila hilang kunci rumah, bila hilang remote.
.
Tapi kalau ada benda hilang dalam rumah,memang pasu bunga aku aim dulu. πŸ˜‚

Most Popular Instagram Hashtags