cikepal06 cikepal06

1842 posts   229636 followers   183 followings

Cik Epal 🍎  🌸 26y/o | Blogger 🌸 πŸ’Œ cikepal06@yahoo.com

http://cikepal06.blogspot.my/

Han.. Tak kisah pon nak lari laju mana. Tapi pastikan sampai dalam hati mama. Hahaha. K bye! πŸ‘‹ .
Yang penting stroller Han pandai berdikari jalan sendiri πŸ˜‚ @oh_myhan

Husband nak snacking sambil tengok bola. Order pulak okonomiyaki. Sementara aku masih dalam mood Jepun, aku layankan jerrr πŸ˜„.
#dapurcikepal πŸ‘©β€πŸ³

My favourite juice drink!! πŸΉπŸ˜‹Kalau nak tahu MARIGOLD PEEL FRESH ni dah di pasteur untuk kekal kan kesegaran. Memang fresh dan kena letak dalam peti ais. Otherwise it will go bad.
.
Tahu tak, kita disyorkan makan sekurang-kurangnya 2 hidangan buah-buahan setiap hari? Dan dengan MARIGOLD PEEL FRESH, ia boleh membantu kita memenuhinya.
.
MARIGOLD PEEL FRESH memang ada 35% or more fruit juice compared to β€˜long life fruit drinks’ yang ada 5% je juice content. MARIGOLD PEEL FRESH #DailyFruitGoodness Roadshow ada di 1 Utama Shopping Centre, Old Wing G Floor Centre Court sampai esok 23rd July. So come and drop by to try all the fun activities! #PeelFresh 🍊

Teaser video Japan πŸ‡―πŸ‡΅ @oh_myhan part 6.
.
Tudiaaa takoyaki gebu lagi besar daripada bola golf. Memang merecik habiss. Haha. Yang paling kongasam, papa Han makan sorang biarkan Han dan mama Han terkontang-kanting di sebelah. Han pon bengang bila turn takoyaki nak masuk mulut dia ni. Asyik masuk mulut papa je. Ini tidak adil! πŸ˜‚

Uihh ada Big Baby Fair dekat Lazada, discount sampai 80%!! Nak beli pampers dengan susu Han lah. Kalau @jofliam nak beli apa pulak?
.
Big Baby Fair ni start dari 26-30 July. Ada contest juga dari 21-25 July. Berpeluang nak menang 1 night stay at the Majestic Hotel, KL for 2 pax inclusive of breakfast (worth RM700).
.
Cara nak join contest senang je. Ambil gambar barang apa yang korang nak beli dekat Big Baby Fair dan bagi sebab kenapa nak barang tu. Jangan lupa hashtag #LazadaMY, #BigBabyFair dan #LZDxCikepal .
Mana tahu ada peluang menang ❀😘

Dah balik rumah pon still dalam mood Jepun. Hari ni Han makan panda 🐼.Ehehe. Okonomiyaki untuk papa Han pulak tak cukup bahan. Baru balik travel banyak bahan tak ada. Kobis dan telur pon habis. Proceed je lah apa yang hado dekat dapur rumah. Petang kang baru beli groceries.😁Nak tengok macam mana nak buat boleh tengok ig stories ❀️ #dapurcikepal

Giveaway part 5
#CikEpalnakbagibarangdariJepun
.
Socks (ada jari πŸ˜‚)
Cute Aid Bandages
.
Cara nak menang:
.
1-Repost gambar ni
2-Tengok teaser video kitorang di Jepun, ada 5 part. Pilih video part berapa yang korang paling suka dan bagi sebab kenapa suka video tu. Caption paling menarik ada peluang tinggi nak menang.
3-Tag me @cikepal06 . Acc ig make sure public dan jangan lupa hashtag #CikEpalnakbagibarangdariJepun
4-Dah repost gambar, komen "done" dekat bawah gambar ni.
5- Follow ig @oh_myhan .Pemenang akan diumumkan dekat ig @oh_myhan ❀️😊
.
Good luck!

Giveaway part 4
#CikEpalnakbagibarangdariJepun
.
Sponge basuh pinggan (cute gila ni!)
Kitchen cloth
.
Cara nak menang:
.
1-Repost gambar ni
2-Tengok teaser video kitorang di Jepun, ada 5 part. Pilih video part berapa yang korang paling suka dan bagi sebab kenapa suka video tu. Caption paling menarik ada peluang tinggi nak menang.
3-Tag me @cikepal06 . Acc ig make sure public dan jangan lupa hashtag #CikEpalnakbagibarangdariJepun
4-Dah repost gambar, komen "done" dekat bawah gambar ni.
5- Follow ig @oh_myhan .Pemenang akan diumumkan dekat ig @oh_myhan ❀️😊
.
Good luck!

Tak sabar nya nak pergi MARIGOLD PEEL FRESH's first Roadshow #KebaikanBuahBuahanHarian . Ada Lisa Surihani pulak tu pada 22nd July(Sabtu). Korang nak join pon boleh! Macam-macam ada untuk anda sekeluarga. 19-23 July 2017 dekat Ground Floor Centre Court, 1 Utama Shopping Centre. See u there! ❀️#PeelFresh

Giveaway part 3
#CikEpalnakbagibarangdariJepun
.
Pouch
Eye mask
Shopping/travel bag
.
Cara nak menang:
.
1-Repost gambar ni
2-Tengok teaser video kitorang di Jepun, ada 5 part. Pilih video part berapa yang korang paling suka dan bagi sebab kenapa suka video tu. Caption paling menarik ada peluang tinggi nak menang.
3-Tag me @cikepal06 . Acc ig make sure public dan jangan lupa hashtag #CikEpalnakbagibarangdariJepun
4-Dah repost gambar, komen "done" dekat bawah gambar ni.
5- Follow ig @oh_myhan .Pemenang akan diumumkan dekat ig @oh_myhan ❀️😊
.
Good luck!

Giveaway part 2
#CikEpalnakbagibarangdariJepun
.
Sudip
Cutting Board
Chopsticks
Fridge Magnet
.
Semua comel-comel 😍
.
Cara nak menang:
.
1-Repost gambar ni
2-Tengok teaser video kitorang di Jepun, ada 5 part. Pilih video part berapa yang korang paling suka dan bagi sebab kenapa suka video tu. Caption paling menarik ada peluang tinggi nak menang.
3-Tag me @cikepal06 . Acc ig make sure public dan jangan lupa hashtag #CikEpalnakbagibarangdariJepun
4-Dah repost gambar, komen "done" dekat bawah gambar ni.
5- Follow ig @oh_myhan .Pemenang akan diumumkan dekat ig @oh_myhan ❀️😊
.
Good luck!

Banyak nya komen "nak" dekat post lepas sampai 1k 😱. Ok aku buat part by part.
.
Giveaway part 1 #CikEpalnakbagibarangdariJepun
Shopping bag.
.
Berguna untuk pi shopping. Ye lah sekarang kalau beli apa-apa nak plastik kena bayar doploh sen kan? Haaa bawak je shopping bag ni siap2.Berguna untuk travel juga.
.
Sangat compact. Lipat-lipat je. Nanti jadi comel bentuk empat segi macam dalam gambar. Ada 2 design.
Satu- benda2 hot dekat Osaka.
Dua- Map Jepun.
.
Cara nak menang:
.
1-Repost gambar ni
2-Tengok teaser video kitorang di Jepun, ada 5 part. Pilih video part berapa yang korang paling suka dan bagi sebab kenapa suka video tu. Caption paling menarik ada peluang tinggi nak menang.
3-Tag me @cikepal06 . Acc ig make sure public dan jangan lupa hashtag #CikEpalnakbagibarangdariJepun
4-Dah repost gambar, komen "done" dekat bawah gambar ni.
5- Follow ig @oh_myhan .Pemenang akan diumumkan dekat ig @oh_myhan ❀️😊
.
Good luck!

Most Popular Instagram Hashtags