cikepal06 cikepal06

1924 posts   231457 followers   185 followings

Cik Epal 🍎  🌸 26y/o | Blogger 🌸 πŸ’Œ cikepal06@yahoo.com

http://cikepal06.blogspot.my/

Bagi aku kehidupan suami isteri ni kena ada give and take. Tak ada relationship yang sempurna. Semua pasangan akan berdepan dengan masalah. Cuma macam mana kita nak handle masalah tu yang paling penting.
.
If you have issues with your spouse, communicate it to your spouse.
.
Not to your BFF, IG or FB.
Not to your family.
.
To your spouse.

@oh_myhan X London.
Day 2 πŸ‡¬πŸ‡§.
Penemuan menarik hari ke dua ini:
Souvenir murah
Cupcake sedap
Powershake sedap
.
P/s: My fav song 🎼! Edited by me. πŸŽ₯

Berminat tak dengan Giamax x The Emoji Movie Special Edition handbag ni?
Come and join their roadshows!
.
The details are as below:
.
Parkson Elite @ Pavilion Kuala Lumpur
11/8/2017 until 10/9/2017
.
Parkson @ Suria KLCC, Kuala Lumpur
10/8/2017 until 13/9/2017
.
Parkson @ Alamanda, Putrajaya
16/8/2017 until 31/10/2017
.
Sogo @ Kuala Lumpur
14/8/2017 until 27/8/2017
.
Aeon @ Mid Valley Megamall, Kuala Lumpur
18/8/2017 until 10/9/2017
.
Aeon @ One Utama Shopping Centre, Petaling Jaya
18/8/2017 until 17/9/2017
.
Aeon @ Shah Alam, Selangor
18/8/2017 until 17/9/2017
.
For more information, click here!
www.facebook.com/giamaxhandbag

#giamaxemojimovie
#giamaxhandbag

Kau rasa perkahwinan cukup ke hanya cinta saja? Kau jangan dok fikir relationship goals badigol tu je. Haha πŸ˜‚. Marriage is more than that.
.
Bukan materialistik, tapi mari lah kita jadi realistik. Cinta tak boleh beli susu anak. Kena ada duit baru boleh beli susu anak.
.
For me, cinta dan kewangan kena seiring. Nak ekonomi rumahtangga stabil, dua-dua husband and wife kena ada income sendiri.
.
Zaman sekarang,especially for young generation, lagi-lagi kalau kau kawen muda, rakyat marhaen dan bukan anak orang kaya macam kitorang. Kau kena ada 2 skill ni:
.
Pertama, skill buat duit.
Kedua, skill manage duit.
.
Ada duit tapi tak pandai manage susah jugak. Tapi kalau kau power 2 skill ni, insyaAllah kau boleh berdikari and survive in life ❀️.Jangan lupa saving sama untuk masa hadapan 😊

@oh_myhan X London.
Day 1πŸ‡¬πŸ‡§.
Pengajaran untuk hari pertama di London.Kalau jumpa fried cheese, jangan beli. Masin nak meninggal. Haha πŸ˜‚
.
P/s: Sekarang tengah gian edit video sendiri 😁

FAQ: Siapa yang tangkap kan gambar kalau travel?
.
Suruh je orang lalu lalang tangkap kan 😁

@oh_myhan X London.
Day 1.
Mempersiapkan diri nak explore London. Hoyehhh πŸ˜†πŸ‡¬πŸ‡§

Ramai pulak DM tanya aku kerja apa? Ada buat bisnes apa?
.
For now aku tak ada bisnes lagi. AKU BLOGGER. Dulu masa awal-awal aku blogging, ada yang cakap dekat aku "Buang masa je kau blogging ni, berapa je dapat. Nak beli kereta kancil pon tak lepas"
.
Time tu aku senyum je. Aku blogging sebab aku suka menulis dan suka bercerita. Mula-mula sekadar hobi. Aku teruskan saja menulis sebab aku minat. Dan aku happy dari zaman study sampai sekarang, aku ada income sendiri from blogging. Happy bila boleh bagi duit dekat parents hasil dari penulisan aku.
.
Zaman bujang dulu aku suka beli designer handbag (sekarang suka jugak,tapi dah tak segila dulu. Hee 😁) , some ada yang aku nak let go dekat #cikepalpreloved .Tapi now aku lebih suka travel untuk reward diri.
.
Untuk jawab pertanyaan aku kerja apa?
.
I am blogger. Blogging is what I do for a living ❀️

Hari ni ig stories penuh dengan makanan. Spesis menternak lemak memang camnih. Pergi mana-mana wajib cari makanan dulu. Semua fresh dan sedap gila! πŸ˜‹πŸ‡¬πŸ‡§. #halal #semuahalal #jawabdulusebelumadayangtanyahalalke 😁

Hey London! πŸ‡¬πŸ‡§.
We meet again πŸ˜„

Dah sampai! Ni lah tempat penginapan kitorang di London untuk awal-awal trip ni.Kali ni @oh_myhan X London pulak πŸ‡¬πŸ‡§. Heee 😁

A long haul flight with @oh_myhan ✈️ .
.
Vacation mood ON βœ… πŸ‘ͺπŸ˜„.
Edited by me πŸŽ₯.

Most Popular Instagram Hashtags