[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

cikepal06 cikepal06

1738 posts   222657 followers   185 followings

Cik Epal 🍎  🌸 26y/o | Blogger 🌸 πŸ’Œ cikepal06@yahoo.com

http://cikepal06.blogspot.my/

Selepas berjaya merempuh jammed drive kereta. Akhirnya Han dengan kakak Eleora sampai juga ke kampung halaman πŸš—

Kalau keluar rumah, eyeliner memang tak boleh tinggal. Eyeliner memang boleh buat mata lebih nampak besar. Aku suka eyeliner KATE Super Sharp Liner Ex ni. Sebab senang sangat nak pakai dan tahan lama. Tip liners are perfect for getting cat eye. Very pigmented. Swipe je warna dia dah keluar and create an even and smooth line. Yang tangan selalu menggeletar tu jangan risau sebab ada multifaceted cuts on its body. Memang akan fit the finger tips well. Ink dia smudge resistant tapi nak cuci sangat senang! ❀

#japanmakeup
#intenseblack
#pentelbrush
#smudgefree

Tengok ada kawan tag dekat facebook. Komen sampai 11k😱. Berpinar mata baca. Baca sampai 200 komen pastu malas nak scroll dah. Benda kalau viral mesti akan ada je benda nak dikecamπŸ˜‚. Tapi aku dah biasa hidup di zaman media sosial dari zaman blog lagi. So apa2 komen aku terima dgn hati terbuka.
.
Bila tak kahwin lagi. "Alahh tak kawen lagi boleh lah sweet2. Tah2 jaga jodoh orang"
.
Bila dah kahwin. "Tak ada anak lagi boleh lah sweet2. Hidup tak ada tekanan.Tengok lah dah ada anak nanti macam mana"
.
Bila dah dapat anak sorang. "Alaa anak baru sorang. Tengok lah anak seploh nanti. Tak dan lah nak sweet2"
.
Benda ni memang tak kan habis. Akan ada je point.Tak kahwin salah. Kahwin pon salah.
.
Belum lagi masuk part.
"Untunglahhhh anak orang kaya"
.
The thing is kitorang berdua bukan anak org kaya. Kita rakyat marhaen ni confirm if kawen start dari zero.Kitorang selalu support minat each other dan usaha untuk cari rezeki. Hidup berdikari je lepas kahwin. Alhamdulillah rezeki murah selepas berkahwin. Tapi jatuh bangun kitorang, kitorang je tahu.
.
Aku x mintak apa-apa hadiah pon from husband masa birthday haritu. Apa tah lagi surprise2 ni. In marriage, kena ada sifat less expectations.Bila less expectations, sekecil kecil benda pasangan kita buat pon kita akan hargai.
Masa birthday haritu aku pon terkejut lalu speechless πŸ˜‚
.
Setiap orang punya kehidupan dan rezeki lain-lain. Ada yang lebih situ mungkin kurang sini.
.
Jangan sesekali compare hidup/pasangan orang dengan apa yang kita ada. Takut nanti ada rasa tak puas hati dan tak bersyukur. Allah gives you what you NEED, not what you want.
.
Isteri ni tak perlukan kemewahan. Cukup sekadar dihargai, dicintai dan di bimbing ke jalan Allah. Suami ingat tarikh birthday and wish pon dah happy.
.
Doakan je lah yang baik-baik, insyaAllah hidup kita pon akan datang benda yang baik-baik je. 😊

Ragam seketul Han. πŸ˜†

My favourite part!! Bila songkok Han jatuh. Hahaha. Siapa paling suka part ni? πŸ™‹
.
FULL video boleh tengok dekat blog. Link in bio πŸ‘†

Ibu banyak berkorban didepan kita tapi ayah banyak berkorban dibelakang kita.
.
Terima kasih ayah sebab dah jaga ayong, bagi ilmu, nasihat, pengajaran, kasih sayang yang cukup sempurna❀️.
.
Doakan ayong murah rezeki. Semoga ayah diberi kesihatan yang baik, diberkati Allah dan bahagia selalu dengan ibu.
Happy Father's Day! πŸŽ‰
Love you 😘

Han...
.
Han kalau dah besar nanti, mesti Han akan rasa Han untung sangat dapat papa macam @jofliam . Papa tak pernah berkira kalau bab-bab nak jaga Han ni. Dulu Han breastfeed sampai 2 tahun, tiap malam memang mama berjaga kalau Han nak susu. Tapi sekarang, Han dah 2 tahun. Tiap-tiap malam papa bangun bancuh susu untuk Han. Tidur malam mama memang nyenyak tiap hari lepas Han 2 tahun ni.
.
Mandikan Han, cebuk yak Han, tukar pampers Han tu memang tak ada masalah untuk papa. Semua tu dia selalu buat .Even masa mama baru lahirkan Han dan mama dalam pantang lagi, papa selalu cebuk yak Han πŸ˜‚.
.
Cuma bab kemas rumah je papa tak pro. Kalau dia sapu rumah, dia suka sapu apa yang dia nampak je. Niat nak tolong tu bagus dah Han, tapi tu lah kadang-kadang boleh pulak dia selamba sorok habuk bawah karpet. Kecik beso kecik beso je mama tengok papa, Han πŸ˜‚.
Habuk celah-celah bedah perabot tu memang tak lah papa korek-korek. So bab kemas rumah tu memang mama tak nak papa tolong buat. Biar mama je buat. Baru mama senang hati rumah kita bersih.
.
Tapi bab jaga Han, memang papa tiptop! Papa memang sayang sangat dekat Han. Papa selalu tolong mama bab jaga Han ni.Nanti Han dah besar, mama yakin Han akan dapat contoh real depan mata Han untuk jadi suami dan ayah terbaik untuk family Han kelak. InsyaAllah.
.
Happy Father's day untuk ayah ku dan ayah kepada anak ku . Semoga dimurahkan rezeki sebab selalu buat yang terbaik untuk family dan moga sentiasa dalam rahmat Allah. Amin πŸ€—

Sukanya produk Botanist ni. Packaging simple and cute. Bau pon wangi. Bau sweet je. Bila shampoo rambut pon asyik-asyik nak libas rambut dekat husband. Perangai sangat ni. Haha. Nasib baik dia pon kata bau sedap! Boleh beli dekat Sephora. RM78.00 each. Memang sangat gentle to the scalp and hair. Try lah. Sure you'll love it! 😍 https://goo.gl/3EV6Up.
#Botanist

Bila seketul Han naik helicopter 🚁. Orang pakai headphone dekat telinga. Dia pergi pakai dekat pipi. πŸ˜‚
.
Btw FULL video dah update dekat blog. Link in bio πŸ‘†

Yayy! Siap dah. Walaupun Han pakai songkok ikut dannn je, mama tetap sayang Han dengan papa Han. Hee 😘
.
FULL video and birthday surprise story on my blog. Link in bio πŸ‘†
.
Thanks @syahidrushdan for your awesome job! Hasil kerja u memang superb. πŸ‘πŸ‘πŸ‘

Dah habis berbuka puasa dengan family. Ingat settle dah.
.
Bila balik je, dia pi buat candle light pulak dahhh. Ya Allah. Macam-macam hal dia ni. Speechless terus. Banyak nau kejutan. πŸ˜‚
.
Ok janji ni teaser video last. Lepas ni full video and story aku update dekat blog πŸ˜ŠπŸ™ˆ
.
Yang wish happy birthday dekat post-post lepas. Thanks for the wish and terima kasih mendoakan yang baik-baik. Really appreciate it. Semoga korang dibalas dengan benda yang baik-baik juga. Amin 😘.
.
Birthday aku 14 June. Ada June babies dekat sini? Kita geng! Hee. Siapa yang lahir bulan June mesti awesome! Hahaha k bye! πŸ‘‹

Time ni ingat buka puasa bersama dengan Han and husband je. Terkejut bila satu family dah ada dekat meja makan.
.
Aik? Bila pulak diorang komplot ni? Bila tanya ayah, rupanya husband dah plan siap-siap last week masa aku balik rumah parents time buka puasa. Serious tak perasan. Rupanya depa plan masa aku tengah mandi.Padan lah aku tak perasan.Haha πŸ˜‚
.
Korang nak tengok FULL video tak?

Most Popular Instagram Hashtags