ceeranoh ceeranoh

3,062 posts   12,834 followers   398 followings

Ceera Noh  πŸ‘¨πŸ½+πŸ‘©πŸ» = πŸ‘§πŸ»πŸ‘¦πŸ»πŸ‘ΆπŸΌ ☎️ 60123388457 πŸ’° @seqybeauty.stokis πŸ“© ceeramoon@gmail.com ❀️ PROMOSI BBCREAM SQB : BUY 1 RM50, BUY 2 RM90

Yunnan ada fashion show kat sekolah. Dia pilih untuk jadi flash. Ikutkan saja.

Yang bunya tu dah nampak macam perempuan kan sebab rambut dia. Bagi la can mak dia nak bela rambut anak. Dulu teringin nak tengok suami rambut panjang. Tak dapat kat suami kita buat kat anak pulak lah. 🀣🀣🀣 eh tapi sekarang suami kita pun dok follow rambut anak. Makin panjang πŸ’ƒ

#yunnansb #bunyamiinsb

Gigi rabbit masih memanggil saya ati. πŸ˜… bukan saya sahaja. Malah semua orang dia panggil ati. Mudab betul hidup dia kan. πŸ™„
#bunyamiinsb

Alhamdulillah.
Sesi memanjat, melompat dan menggeds bersama team seqybeauty berjalan dengan lancar. Balik rumah masing masing sakit badan 🀣. Korang ingat korang muda lagi, HAHAHA.

Walaupun pada awalnya masing2 malu sebab yela, sebelum ni jumpa kat fb sahaja. Tapi bila dah masuk group kemain semua macam dah tak sedar diri dah. Habis je aktiviti semua dah sama naik mengilai2 haha. Insy team seqy akan buat lagi aktiviti yang best macam ni lagi untuk merapatkan lagi silaturrahim antara stokis dan ejen ejen. So saya berharap akan datang akan ramai lagi ejen yang dapat join. Terima kasih kepada hq, stokis dan semua ejen. Ada ejen dr jb melaka sanggup turun memang πŸ‘ kita bagi. Wahhhh i dah macam ponder produk pulak hahahaha. Dan sy sebagai salah seorang stokis seqybeauty sangat sangat berharap agak #ejenceera yang lain akan dapat join bila #teamseqy buat event.

Dan kepada mereka yang selama ini cuma intai2 nak join teamseqy. Jom la jadi sebahagian dari family seqy. Pasti tak menyesal. ❀

Seqy's activity with #TeamSQB
14/04/2018 - SATURDAY
#seqyactivities2018wave3
#seqyXdistrict21
#seqyfitactivity

Bukti keseronokan, sampai berpusing pusing kakak. HAHAHAHA. (Ok sambung main game hp)

Seqy's activity with #TeamSQB
14/04/2018 - SATURDAY
#seqyactivities2018wave3
#seqyXdistrict21
#seqyfitactivity

Aktiviti hari ni dengan #teamseqy. Bukan main seronok menjerit jerit sampai hilang suara! Nanti la besok aku up pics yang lain. Nak main game hp kejap πŸ˜‚

Seqy's activity with #TeamSQB
14/04/2018 - SATURDAY
#seqyactivities2018wave3
#seqyXdistrict21
#seqyfitactivity

TIPS EMAK EMAK PULA.

1. tudung - sila bawa tudung yang tak perlu gosok ya. Ko memang takde masa nak gosok tudung bagai. Iron pun tak tentu ada kat resort tu haaaa.... 2. bawa baju yang selesa. Jangan geds nak pakai jeans kat pulau.

3. Baju pun tak perlu bawa banyak. Baju yang ko pakai untuk pergi makan. Baju itu juga la ko bawak pergi tidur nanti.

4. Mekap??? Kita tak ada masa nak mekap kat sana. Jadi sila bawak 2 benda penting ni. Bbcream seqybeauty. Sebab mudah pakai dan ada spf 30 dan gincu. Dah tu je. Pastu mata ko cover je dengan sunglasses. Selesai. Tetap jelita zas zas zassssss... 5. Sakura mask. Ini pun penting untuk repair muka dari sunburn balik. Start malam pertama terus pakai sakura okey.

6. Sunblock pun wajib pakai walaupun dah ada bbcream.

7. Mana lebih mudah, beg tarik ke bag pack. Bagi yang ada anaks, tetap la beg tarik lebih mudah. Sampai sana, beg kita akan diuruskan oleh resort masing masing. Jadi tak perlu fikir sangat.

8. Walaupun resort dah sediakan sabun semua. I sarankan bawak juga sendiri dari rumah. Sabun, shampoo, conditioner dan barang barang toiletries yang lain.

Ok, hari ni saya nak bagi TIPS buat mereka yang nak bawa anak kecil ke pulau. Hari tu, saya stay kat redang beach resort. Resort dia bersih, cantik, selesa dan sesuai untuk mereka yang ada anak kecil sebab bilik dia ada aicond. HAHA. ini benda pertama yang kitorang nak bila pergi pulau. Bilik kena selesa ada aircond sebab nak anak anak selesa. Cuma resort yang kami pergi ni, bukak-bukak pintu tak nampak pantai la. Sebab ia kedalam sikit. But issokay tetap bau pantai hihi... Soooo, ini adalah benda yang perlu dibawa ke pulau. Wajibulqhunnah gitu. Untuk anaks:

1. Baju mandi bawak sekurang kurangnya 2 helai. Dan sila bawak yang mudah kering. Bawak hanger sekali please.

2. Bawak kasut air. Ini la perkara paling bijak yang aku bawa hari tu. Mudah sangat, tak perlu nak tanggal selipar untuk letak kat ceruk, lepas tu kaki berpasir. Kasut ni, ko pakai la sepanjang ko berada di beach. mandi pun ko pakai kasut ni. Jadi anak tak ada la terpijak batu / coral. Sebab ada setengah tempat, ada banyak coral kat tepi pantai.

3. Bawa biskut / roti / air / jajan bila pergi snorkeling. Kita ada anak awak oi. Kena fikirkan perut anak. Fikir perut sendiri, memang idok la nak bawak ini semua. Budak budak lepas mandi memang cepat lapar. Nak nak bila lepas snorkeling dan nak tunggu boat bawak balik ke resort. Time ni memang dorang perlukan benda untuk dikunyah kunyah.

4. Bawa juga beg kalis air. Sebab kita ada benda nak dibawa untuk anaks, jadi beg ini juga adalah penting.

5. Baju anaks tak payah banyak awak. aku hari tu bawak 6 persalinan. Pakainya 3 persalinan je, HAHA. Sebab, celik mata tukar baju swimming. Tak sempat akak nak feeling2 ambil gambar anaks cantik cantik okeh.

6. Pampers anak pun tak perlu banyak. Bawak untuk bunya sampai 20, pakainya tak sampai 10 untuk 4 hari 3 malam. Sebab yang sama juga macam point no 5.

7. Sunscreen kanak kanak. Setengah budak tak suka pakai. Tapi pakaikan jugak!

8. Tak perlu bawa goggle dan pelampung. Semua ada kat sana. Ko sewa je.

Dayang pink bersama tunangan orang.

Tahniah @iqaarazip
Selamat bertunang. Orang kata tempoh bertunang ni tempoh yang paling diduga. Jangan didengar apa yang orang kata, yang penting kita chillex. 😝

Pengalaman dah mengajar. Jangan bagitahu anak kalau nak pergi bercuti sebab nanti hari hari dia akan tanya soalan yang sama sampai naik pening nak menjawab.

Kan?

Walaupon begitu, tetap excited jugak nak bagitau anak. πŸ˜‚ So hadap la aku soalan yang sama setiap hari πŸ˜…

Now, telinga kakak dah lega 😝

Seronok budak budak bila bawak ke pulau. Memang mandi saja dorang. Bukan budak je. Makpak budak pon seronok. Tido, makan, terjon laut, tido, makan, terjon laut dan begitu la seterusnya.

Nanti aku bagi tips ke pulau untuk mereka yang ada anak anak kecik ni tau.

#redangisland

Up sikit gambar dengan boyfriend. Nasib baik bf i ala β€œbeach boy”, tak nampak la i sunburn disitu 🀭

Most Popular Instagram Hashtags