casaskarlov casaskarlov

294 posts   2,148 followers   282 followings

Casaskarlöv  Welcome to Casa Skarlöv where you'll find pictures of our home in the Swedish archipelago, mixed with things that inspire me. Enjoy!🌱

För två år sedan var mina Pelargoner i högform men förra årets torka i kombination med att vi var borta mycket lämnade dem i ett skruttigt skick. Återstår att se hur det blir i år. Mitt bästa tips för att få Pelargonerna att må bra är att låta jorden torka ut lätt mellan vattningarna. När du vattnat, se till att det inte samlats vatten i fatet. Pelargoner vill inte stå i vatten.

Dela gärna ditt allra bästa Pelargontips!
.
#pelargon #pelargontips

Först ett favoritkök och nu ett favoritbadrum. Här kommer dagens andra följartips @othiliashem Så fint ✨!
.
#badrumsinspo #badrum

Så våren kom av sig. Precis som det ska vara i april, soliga och pirriga dagar blandat med mulna dagar med isande vindar. Varje gång jag tänker beklaga mig över det hattiga vädret påminner jag mig om att det faktiskt är precis som det ska vara den här tiden på året.
.
Jag hörde att det redan är eldningsförbud på vissa ställen i landet för att det är så torrt. På min trädgårdskurs i helgen berättade personalen att de helt fick överge vissa odlingar förra året för att det inte gick att vattna tillräckligt för att bekämpa den extrema torkan. Med tanke på det tänker iaf jag dra på mig vinterjackan igen, bita ihop och försöka vara tålmodig. Våren gör bara sitt jobb genom att tveka.

Såna här fina skyltar är jag lite sugen att göra till våra äppelträd. Vi har åtta träd på tomten och jag glömmer alltid bort vad de heter. Någon som gjort något liknande?
.
#äppelträd #trädgårdsinspiration #trädgård

Ja må ja leva, ja må ja leva... japp, i dag är det min dag. Efter fint morgonfirande med min familj tänker jag njuta av det soliga vårvädret och låtsas att det inte alls gör ont i halsen eller att jag är Zombietrött.

Jag välkomnar alla nya följare med en för mig ovanlig bild. Jag går en fotokurs på @fotografiska och kikade in på en fantastisk utställning som visas nu. Fotografen Anja Niemi kombinerar det vackra med det kusliga, ofta med Hitchcock-blondiner i landskap som påminner om David Lynch-filmer. Väl värd ett besök!
.
#fotografiska #anjaniemi #fotamedmobilen @anjaniemiphotography

Duktiga fotografen @carinaolander har sin första sfs och jag är självklart gärna med och delar en av hennes fina bilder.

Nytt jobb, två veckors regn och seglivade baciller har dränerat mig på energi och inspiration. Därför har det varit glest mellan Instaposterna. Jag förstår att det ser likadant ut hos fler än jag denna tid.
.
Tips på hur man får tillbaka lust och energi mottages tacksam! I väntan på roligare dagar bjuder jag på det här runda fönstret på Millesgården. Visst är det vackert?
.
#millesgården #murgröna #köksinspiration #vårdepp

Här i Vaxholm kom våren av sig ordentligt med snö och minusgrader. Men misströsta inte, varmare tider är på väg och för växtintresserade är hög tid att få ner vissa frön i jorden. Jag bjuder därför på såtips från @rosendalstradgard

Kransar alltså, i alla storlekar, vid alla årstider och med olika växter🌿.

Jag har köpt den mest bedårande kudden på @tradera och jag älskar att handla begagnat. Det är hållbart, bra för plånboken och du har chansen att hitta unika kläder och prylar. Perfekt för mig som gillar saker som är lite tummade och som bär spår av ett tidigare liv🌿.
.
#köpmerbegagnat #hållbarhet #köpbegagnat #återbruk

Snart dags att öppna upp permanent till glasverandan. Här har vi bara enkelglas i fönsterna så på vinterhalvåret blir det kallt här ute. Perfekt för vinterförvaring av växter. När vi öppnar upp dörrarna kring mars är det säkert vårtecken hemma hos oss. Har du en vana som du ser som ett vårtecken? Dela gärna.
.
#glasveranda #punchveranda #skärgården #vårtecken

Most Popular Instagram Hashtags