[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

calleschulman calleschulman

2,918 posts   179,243 followers   608 followings

Calle Schulman  calle@goodenoughmedia.se

Inför sjätte lektionen - då skulle hon få en riktig dräkt. Idag är dagen. Rätt jäkla stolt tjej. Och rätt stolt pappa också.

I like to move it, Shuffla och Helt seriöst and repeat. I snart en timme. Och Tom Allan - förlåt Shrek - verkar vilja Penny - förlåt Fiona - något. Jag är Drömprinsen jag. Men vi vaknade halv sex så lite sovmorgon blev det ju. Älskar ändå lördagar så jävla mycket.

När jag och Tom Allan var på Pennys taekwondo-träning hände en fantastisk liten sak. Penny övade sparkar med en pojke. När pojken riktade sig mot henne reste sig Tom Allan och skulle springa in på mattan. Nån jävel var dum mot hans syrra och skulle få på fan. Jag stoppade honom och sa att de bara tränade. När vi gick hem efter träningen berättade jag för Penny vad Tom Allan tänkte göra. Att han var på väg in på mattan med en jävla blick och kliande knogar. Hon log och kramade honom. Älskar den saken. Vänner. Älskar att man väljer sin väns sida vad som än hänt. Även om man varit den som gjort fel - en vän tar ens sida. Är glad att ha ett par såna. Som kommer vara på min sida vad som än har hänt och som ställer upp även om det kostar på. Jag tror Tom Allan och Penny har samma känsla. Vänner tar ställning och är lojala in i jävla döden. Jag tycker det är viktigt. Det finns inga mellanting. Då är man inte vän.

Vi har äntligen flyttat! Och OM ni någon gång ska flytta så använd @grabbarnaflytt - otroliga. Ett gäng stenhårda finlandssvenskar som sa ”Inga problem” vad jag än bad om. Dagen innan flytten ringde jag dem och sa att vi bara packat en sjättedel av sakerna. ”Inga problem” sa de. Jag undrade vad de menade. ”Vi kirrar det”. Ja. Så de kom hem till oss på morgonen och packade ned allt. Porslinet. Tavlor. Kläder. När de kom fram till nya lägenheten frågade jag - på skämt! - om de hade lust att packa upp grejerna också. ”Nå jo det ska int vara några problem”. Bra pris. Pålitligt. Varsamt. Och en helvetes ANDA! Och ja - jag betalade för flytten. Fy fan vad bra ni är Grabbarna Flytt!

Jag kastade min iPhone. Och slås nu i efterhand av att jag känner mig mer samlad. I stort alltså. Som människa. Allt går för fort. Och vi får liksom aldrig tid för hjärnan att bearbeta saker i lugn och ro. En bra kompis till mig lägger mobilen så han kan se den när han duschar. För att inte missa något. Otroligt ju. Det skapar ju en stress såklart. Men ännu farligare är - tror jag - att vi slutar fundera över det som är värt något i längden. Allt är bara här och nu. De långa målen och milstolparna blir diffusa. Jag håller på att göra en lista på saker jag vill göra på några års sikt. Och det är härligt för jag har hjärnlugn till det nu. Jag vill åka ett särskilt tåg i Afrika jag har läst om. Jag vill åka till Island också. Jag vill ha en timrad stuga utan el och vatten nånstans ingenstans i Sverige. Jag vill dricka en dry martini vid Comosjön med en pianist nånstans i närheten i sommar medan Sandhra gör sig i ordning på rummet. Det är SAKERNA jag vill göra och ha. Sen kommer ju känslorna jag vill känna. Som också kräver någon sorts målmedvetenhet. Ska skriva ned dem. Jag är nyfiken på vad ni vill göra. På riktigt. Berätta. Jag vill höra. Vad rör ni er mot? Vilka delmål har ni?

Detta kan ni laga i morgon. För jävla gött ändå.

Har inget särskilt på hjärtat. Såg den här bilden och tycker den är så fin. Jo! Jag skulle vilja säga tack till @schyffert för allt han har gjort. Hans grejer har format stora delar av min humor. Sen har jag hållit på och hånat honom ibland. Drev en massa med honom när jag och Alex hade en humorsajt. Men det är ju bara på grund av rena komplex. Henrik Schyffert har verkligen betytt mycket. Inte bara för mig såklart. Idiotiskt att inte säga bra saker om andra om man har chansen. Känner honom inte alls. Har stött på honom några gånger och alltid varit mysko stämning då. Skit samma. Ville bara säga det. En sak till! Äh. Det var inget.

Så ska en lördag börja. Med Roman på @ditt.performance och min första timme träning med slag. Tycker så jäkla mycket om honom. Otroligt motiverande utan att vara trams-peppig. Bra @livajaperformance. Blir stark och snabb här. Och lättfotad.

Skulle jag fråga Penny om tjejer och killar är jämlika skulle hon inte förstå frågan. Skulle jag fråga henne om tjejer ska få ta lika stor plats som killar skulle hon undra vad jag menar. Hon skulle bli förvirrad. Hon skulle undra om det var en kuggfråga. Kanske borde man förbereda henne på hur vuxenvärlden ser ut och börja beväpna henne. Eller så hoppas vi att Penny är typisk för sin generation - en generation där man behandlar alla människor lika bra.

Torsdag. Bytesdag. Plåstrar såret med att äta second breakfast bara jag och hon. Och så bollar vi dialekter. På vägen mot skolan övade vi på finlandssvenska.

Först läser jag om dinosaurier för Tom Allan. Sen Godnatt-sagor för rebelltjejer för Penny. Historiska kvinnors livsgärning beskrivs på en sida. Penny pratar dagen efter om Järnladyn och Maria Callas. På riktigt! Det är fantastiskt. Visst? Vi läser fyra per kväll. ”Jag kan bli vad jag vill va, pappa?” frågade hon idag när vi släckte. Ja. Tom Allan frågade om han kan bli en tiwechs. (T Rex). Såklart han kan.

Söker efter en härlig lokal! 1-2 rum på bra läge på Östermalm. Eller en större studio. Behöver vara en ”egen” lokal och inte tillsammans med andra. Behöver absolut inte vara på gatuplan - kan vara uppe i huset. Hur som helst! Hör av er om ni vet något! Skicka DM. Tack!

Most Popular Instagram Hashtags