calleschulman calleschulman

2936 posts   199822 followers   585 followings

Calle Schulman  calle@goodenoughmedia.se

http://www.expressen.se/kronikorer/calle-schulman/en-tappad-degklump-ar-inte-hela-varlden/

Vi skulle gå och handla. Tom Allan sa att han bara skulle hämta något. "Ta bara med dig det nödvändigaste!" sa jag.

Vi fick en tanke som vi kan vara med och arrangera! En fightkurs för tjejer som vill kunna känna sig trygga på stan eller i löpspåret eller för all del hemma. Fem lektioner där man lär sig att inte bara försvara sig mot överfall utan att slå tillbaka rejält också. Tänk att känna lugnet i att man antagligen kan mer än den som överfaller. Klart det bästa vore att lära killar hur man är människa. Men det är ju bara att glömma tydligen. Har sytt ihop en bra deal med Roman Livaja (@livajaperformance)som jag tränar hos. Han är otrolig. Kan allt. Och är en sån man...ja...En sån man gärna lär sig av! Fem lektioner - en gång i veckan -för 1250kr i en superfräsch lokal på Birger Jarlsgatan hos @ditt.performance. Det finns tio platser. Nej nio. Sandhra ska såklart gå. Vill någon? Mejla mig på sandhrajohnsson@gmail.com så styr vi ihop! Inga datum och sånt är satta än. Och blir det en massa anmälningar kan man säkert göra fler kurser. Roman hälsar att han fixar en nyttig liten goodiebag till alla som signar upp.

En så stor dag. Pennys första på en riktig skola med en riktig klass med en riktig fröken. Upprop. Namn efter namn. Pennys namn bland de sista. Hur hon skruvade på sig och väntade och jag såg hennes puls genom klänningen och hur hon så högt och tydligt sa "Ja!" Och räckte upp sin hand när fröken sa hennes namn. Penny. En barkbåt med ett litet, litet segel som nu puttas ut på sjön. Jag ska ro bredvid så länge jag får.

Att vara ihop med Sandhra! Ena dagen analyserar hon bolag in i detalj och andra dagen sminkar hon upp Glenn Hysén i brygga på reklamfilmsinspelningen jag regisserar. Älskar sammansatta människor. Som inte är arbets-smurfar som är sina yrken utan människor som blir bäst på det de gör för att de gillar det. Glenn Hysén-klass på såna människor! Bra @sandhrajohnsson och bra @matpunktse och bra Glenn!!

Puttin' on Pigalle.

Tunt hår.

Hemmabio! Penny har gjort biljetter. Jag är den arge biografmästaren Raimo. Och Allan är... Allan.

Det finns en person som är coolare än Zlatan.

Idag firar vi härliga saker! Hoppas ni också har bra saker att fira.

Nu har hon tappat två tänder. Ingen av dem när hon var med oss tyvärr. När hon kom igår frågade jag om hon hade tanden med sig. "Nej pappa. Jag glömde tyvärr det. Men jag har med mig gluggen!"

Kanske inte ser så munter ut nej. Det är för att Nikki släpper sig på ett helt jävla sinnessjukt sätt. Alltså. Han har just gjort Brillos uteservering till en no go zone. Paret bredvid gick just. Jag ser på hans blick att han gör det här med flit. Jag.. alltså... Jag vet inte vad fan som pågår. Jag jobbade på en fiskebåt en gång. Vi fick upp en säck med kycklinglever som nån hade dumpat. Den luktade jordgubbar i jämförelse.

Min sista text som sommarkrönikör på Expressen om att allt dåligt är meningslöst. Typ. Eller nåt. Superaktuell för mig idag. Allt blir bra. Läs och säg något! Länk i bion.

Most Popular Instagram Hashtags