bliklimatsmart bliklimatsmart

126 posts   1,171 followers   243 followings

bliklimatsmart  Enkla, konkreta och lätta tips och råd för små steg mot en mer klimatsmart vardag. Drivs av Maria i Göteborg.

LAGA STICKAT MED LANGETTSTYGN För ett tag sen när jag skulle stoppa strumpor så ramlade jag på den här videon från tidningen Land (Tillfällig länk i profil). Och sen dess har jag lagat allt stickat med den sömmen! Tycker den är så bra o enkel! Jag lagar från avigan o tycker att resultatet blir riktigt snyggt på framsidan. Detta är armbågarna på en favoritröja som jag letat lappar att sätta på länge men detta blev ju minst lika bra. Se till att kolla in o spara videon i profilen med instruktioner! .
.
FLER TIPS ➡️➡️ #LAPPALAGA_BLIKLIMATSMART #SLOWFASHIONFEBRUARY .
.
#lappaochlaga #repareramera #fixagrejen #konsumtionshets #köphets #lappalaga #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

ATT HANDLA KLÄDER PÅ TRADERA är inte svårt men det är bra att få tips för att komma igång! Detta var något som @joannasvarld efterfrågade o framförallt hur man får koll på material o kvalité. Eftersom jag inte handlar på tradera själv (vågar inte pga beroendeframkallande...) så har jag samlat in eminenta tips från en man och en kvinna i min närhet! Så här kommer en lite guide till tradera:
✔Betyg - säljare på tradera lever på sina betyg. Har du dåliga betyg får du inget sålt. 4.8 eller över är bra! Och läs omdömen!
✔Jeans - är super att handla på tradera, både herr o dam. Ofta väldigt bra priser o har du koll på dina favoritmodeller är det bara att köpa. ✔Märken - köp kläder från märken du känner till. Då är det enklare att ha ett hum om hur kvalitén o materialen brukar vara o du får inga obehagliga överraskningar. Bild 2 visar tex. en skjorta från Lindex, jeans från Levi's och jacka från Only. ✔Selpy - Säljer åt privatpersoner o är genomgående usla på beskrivningar av skick o vara. MEN samtidigt eftersom de är så dåliga på att lista, kategorisera o beskriva så går det att görariktigt fynd!
✔Hitta - om du inte vet exakt vad du söker så är ett tips att söka på tex klänning. Hittar du någon du gillar i din storlek så är chansen stor att samma säljare har liknande stil som du o andra plagg i samma storlek!
✔Lägg bevakningar - på det du letar efter! Tex en speciell modell på jeans eller skor i en specifik storlek eller modell (min sambo har bevakning på alla skor över storlek 48 😂)
✔Priser - kan vara höga på tradera. Om du budar i en auktion så bestäm dig innan för vilket pristak du har o gräm dig inte om du förlorar budgivning. Det kommer alltid flera. Om det är något du verkligen vill ha var beredd att lägga ett högt budtak o ta smällen. 😉 Sitt med i sista sekund o lägg ditt bud.
.
.
Så nu hoppas jag att ni fått lite pepp att våga er på tradera! Detta är ju speciellt bra för tex sådana som min vän som bor på landet, där utbud av såväl loppisar som butiker är begränsat. .
.
FLER TIPS ➡️➡️ #ANDRAHAND_BLIKLIMATSMART #slowfashionfebruary

#secondhand #begagnat #andrahand #tradera #kläder #bliklimatsmart #klimatsmart #hållbarutveckling #sustainableinfluencers

SÅ TAR DU BORT NOPPOR & KONTOTIPS Fantastiska @lagningsbloggen har det @whatsfordinnerdear eftersökte under förra inlägget, nämligen tips på hur du får bort noppor från dina kläder. Svaret är helt enkelt en väldigt vass rakhyvel! Naturskyddsforeningen.se/fixagrejen tipsar även om en speciell noppningsborttagare om du har många plagg med noppor. @agnesozolins driver @lagningsbloggen där hon ger sig på allt ifrån sin mobiltelefon till brödrost, sopskyffel och mycket mer. Allt med utgångspunkten - det kan jag nog laga. Väldigt inspirerande och när Agnes redan försökt blir det ju dessutom mindre läskigt för en annan 😂 Swipa för all info och besök tillfällig länk i profilen.
FLER TIPS ➡️➡️ #LAPPALAGA_BLIKLIMATSMART #slowfashionfebruary .
.
.
#fixagrejen #lappaochlaga #repareramera #konsumtionshets #köphets #lappalaga #noppigakläder #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

HÅLLBAR GARDEROB vad är det? Under februari kör nätverket @sustainableinfluencers utmaningen hållbar garderob. Under #slowfashionfebruary kommer du att hitta en massa pepp, inspiration och tips! Det kan exempelvis vara det här:
🌎 Konton som lyfter hållbar garderob
🌎 Nya ställen att shoppa på/skaffa kläder-second hand
🌎 Klädotek/låna av kompisar 🌎 Inspo att höra av dig till företag för att visa dem att hållbarhet är viktigt
🌎 Hur gör du en förändring, inte bara i februari utan för gott.
🌎 Satsa på kvalite - det håller bättre och större chans att det går att reparera.
🌎 Good enough - en förändring sker inte över en natt. Ta ett steg i taget.
🌎 Ställ frågan ”varför vill jag ha det här plagget” ”vad är syftet”
🌎 Hitta en bra skomakare!
.
.
Vad skulle ni vilja ha tips, info och pepp om under den här månaden? Har ni något ni funderat över när det gäller kläder, miljö och klimat? Hit me så ska jag försöka göra inlägg om det! ✋🏽💚 .
.
.

Ps. Och varför är det en bild på en klocka på bild 2 undrar ni? Jo, för att jag precis har köpt den. Trots mitt köpfria år! Jag har länge behövt en klocka pga ett annat av mina mål - att bli mindre mobilberoende - och minska skärmtiden, få mindre stress o ladda min telefon mer sällan. Pengarna fick jag i 30årspresent (för 6 år sedan...) och klockan är begagnad från 1972 o automatisk. Inga batterier behövs o planen är att jag ska ha den hela livet. För ibland behöver vi ju konsumera, det viktiga är att vi tar genomtänkta beslut när vi gör det.
#sustainableinfluencers #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers #begagnat #secondhand #antikt #vintage

AVDELNINGEN BRA GJORT! @hedinbil fick kritik för sin flygkampanj och drar tillbaka den med omedelbar verkan. (tillfällig länk i profil) Alla företag idag har en miljöpolicy, men är den bara en hyllvärmare eller genomsyrar den hela företaget? Att lyssna på sina kunder och att ta sin miljöpolicy på allvar är ett enormt stort steg mot ett hållbart samhälle. Om alla företag höll vad de lovar så skulle vi komma långt! Vi är många i @klimatklubben.se på Facebook som inte förstår hur @coopsverige eller @icasverige miljöpolicys går ihop med deras flygerbjudandanden till sina kunder. Kanske är det dags även för dem att ta ett blad ur @hedinbil s bok och tänka om?! Eller vad tycker ni?

#hedinbil #coop #ica #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

VEGANSK KÅLPUDDING Ja herredj***ar vad gott rent ut sagt! Vi fick ett gigantiskt kålhuvud i veckans leverans från @lokalbonden så då fick det bli denna kålpudding från min ständiga favorit @portionenundertian Det blev gröna linser o grönkål istället för sojafärs o beluga, det var det jag hade hemma. Med potatis, löksås o lingon så 😍 Bästa jag ätit på länge! Husmanskost gör iaf inte jag så ofta.

FLER TIPS ➡️➡️ #RECEPT_BLIKLIMATSMART #veganuari
#veganmat #vegetariskt #sustainableinfluencers #vegan #vegetarian #vegetariskmat #veganskt #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

FÖRÄLDRAVRÅLET - STARKARE TILLSAMMANS! Jag tror att alla insatser vi gör i vår vardag är viktiga och jag tror att när vi TILLSAMMANS visar på vår insats så blir vi ännu starkare! Därför tycker jag att det är otroligt viktigt att visa sitt stöd för de ideella initiativ som lyfter fram våra röster. Föräldravrålet är ett sådant. Är du förälder, bonusförälder, vän, mor- eller farförälder, moster eller farbror osv... Ja då borde du skriva på Föräldravrålets upprop! De vill sätta press på våra politiker att sätta klimatet främst. Deras upprop till politikerna:
1. Ge klimatet högsta prioritet nu.
2. Gör det lätt att leva klimatvänligt.
3. Gör Sverige till ett föregångsland.

Skriv på och sprid till alla du känner! Nu driver vi på omställningen tillsammans!
(Tillfällig länk i profil)

#föräldravrålet #klimatengagemang #tillsammansärvistarka #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

LÄR DIG LAGA KLÄDER Laga leggings kväll blev det som en del i mitt köpfria år. Eftersom jag redan visste att de flesta lagats otaliga gånger så var ju detta inte direkt någon överraskning utan mer en utmaning jag sett fram emot att ta mig an. Typ 😁 Iaf lite sådär nervkittlande - kommer jag att klara mig utan att köpa nya?! A o O i lagning, det måste inte vara snyggt, det måste bara bli gjort. I varje fall när det gäller grenen på min leggings... Stegen var enkla 1. Välj 3-stegszickzack 2. Zickzacka över hålen 3. Klart! För att börja närma dig lagning av kläder kan jag varmt rekommendera kontot @lagningsaktivisterna där olika människor delar med sig av sina lagningar. Peppen! 💪🏿 Vad brukar ni laga mest?

FLER TIPS ➡️➡️ #LAPPALAGA_BLIKLIMATSMART
#lappaochlaga #repareramera #fixagrejen #konsumtionshets #köphets #lappalaga #lagakläder #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

Idag skriver jag under en debattartikel tillsammans med 86 andra engagerade medmänniskor och influencers som kämpar för ett hållbart samhälle. Anledningen till att jag gör detta är mycket enkel, det handlar inte om att rädda klimatet - det handlar om att rädda oss själva. Det är detta enkla faktum jag tror att många människor inte förstår. Gör vi inget åt klimatkrisen så kommer vi att utrota oss själva. Och det handlar inte bara om våra barn eller barnbarn, matbrist, extremväder och massiva flyktingströmmar väntar precis runt hörnet om 10, 20, 30 år. Det är dags att kräva RIKTIGA åtgärder av våra politiker och visa med vår konsumentmakt att vi väljer en hållbar livsstil. För vi vill väl alla överleva - eller? (Tillfällig länk i profilen) #influencersforfuture

VEGAN PÅ STAN Är du på språng eller vill ut och käka något schysst? Då hittar du veganmat och ställen med veganska alternativ på veganistan.se och vegangoteborg.se. Den förra täcker Stockholm, Göteborg och Malmö samt "spenaten" som tydligen är resten av landet... Hur heltäckande det är vet jag ju förstås inte men det fina i kråksången är att den drivs helt ideellt och att även du kan tipsa om dina favoriter samt lägga din röst på riktigt bra ställen. @vegangoteborg har precis som jag just besökt anrika konditoriet Ahlströms (etab. 1910), och hej vad kul att de har både utbud och dessutom skyltar rejält med det! Heja!! Jag åt mackan som var supergod. Sambon åt browniebakelsen som hade funkat bättre utan passionsfruktsmousse men ändå var god. 😊

Har ni några favoritställen att tipsa om?? FLER TIPS ➡️➡️ #MAT_bliklimatsmart #veganuari .
.
.
#vegan #veganmat #vegetariskt #vegetariskmat #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

PÅLÄGG tycker jag är en klurig grej med veganmat. Självklart kan en göra själv, men jag blev iaf väldigt glad när jag hittade alla dessa olika röror från Garant! De kostar 13.90 styck och finns på Willys och Hemköp. De jag testat hittills har varit väldigt goda och dryga faktiskt. Mycket smak i liten mängd så de räcker rätt länge trots en liten förpackning på 120 g. Med en grönsaksbit ovanpå så👌🏽 Vad är era veganska favoritpålägg?

FLER TIPS ➡️➡️ #MAT_bliklimatsmart #veganuari .
.
.
#vegan #veganmat #vegtariskt #vegetariskmat #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

BÄSTA RECEPTEN för mer vegansk och vegetarisk mat i ditt liv hittar du hos @portionenundertian Jag har följt Hannas konto länge o jag behöver i princip ingen annan matinspiration 😄 Det är gott, enkelt, få ingredienser, nytänkande ibland men aldrig svårt. Dessutom har jag ofta allt hemma o slipper leta efter nya underliga ingredienser som jag aldrig använder annars. För mig = extremt låg tröskel för att bara laga maten. Dessutom är priset per portion under tian, du får bättre ekonomi o kan ge dig själv mer tid eller något annat du behöver istället. Win win! Testa 300 krs veckorna med matsedel o handlingslista för att komma igång. ✋🏽💚🌍 Swipa för mina favoritrecept just nu - linsstroganoff och ärtcarbonara, samt bonusbilder på sjukt goda pizzor jag gjorde under julen. Alla recept finns på hemsidan undertian.com (tillfällig länk i profilen). FLER TIPS ➡️➡️ #MAT_bliklimatsmart #RECEPT_bliklimatsmart #veganuari

#vegan #veganmat #vegtariskt #vegetariskmat #merovego #bliklimatsmart #klimatsmart #miljövänligvardag #hållbarutveckling #klimatsmartvardag #miljövänligvardag #hållbarutveckling #miljövänlig #hållbart #sustainableinfluencers

Most Popular Instagram Hashtags