biografvictoria biografvictoria

140 posts   337 followers   64 followings

Biograf Victoria  Gemytliga och anrika kvartersbiografen Victoria på Södermalm i Stockholm

Trädgårdsgatan har fått finfina recensioner, missa inte!!
#trädgårdsgatan #karinfranzkörlof #simonjberger #olofspaak #toppbetyg #svenskfilm

Också premiär imorgon!
"Gudrun - Konsten att vara människa", en dokumentär av Hampus Linder.
Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige. Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.
#premiär #biografvictoria #svenskabio #nordicfactorysweden #hampuslinder #gudrunschyman #dokumentär #gudrun #konstenattvaramänniska #nordicfactory #gudrunfilmen

Premiär imorgon!
Det är 1770-tal och Mozarts och Haydns era i societetssalongerna i Wien, när pianisten Maria Theresia Paradis påhejad av sina föräldrar börjar uppmärksammas för sin exceptionella talang. Två problem bara – hon är kvinna, och dessutom synskadad. Men åtminstone det senare kanske kan åtgärdas. De vänder sig till doktor Mesmer, och hans oprövade metoder ger tillsammans med Marias vilja att se och bli sedd, oväntat resultat. Men resultatet har en oväntad biverkning, Maria börjar tappa tonträffen.
Regi av Barbara Albert.
#premiär #biografvictoria #svenskabio #edgeentertainment #mademoiselleparadis #barbaraalbert #mariadragus #devidstriesow #lukasmiko #katjakolm

Ikväll hade vi besök av Simon J Berger, Olof Spaak och Karin Franz Körlof som presenterade sin film Trädgårdsgatan vid kvällens första visning. Förutom att bl.a. berätta några hemligheter från inspelningen bad de också publiken att prata om filmen efteråt, oavsett om man gillade den eller inte. Så, ni som sett den - vad tycker ni?
#trädgårdsgatan #simonjberger #olofspaak #karinfranzkörlof #biopremiär #biografvictoria #svenskabio

Imorgon kväll, alltså fredag, får vi celebert besök på vår första kvällsvisning av "Trädgårdsgatan" kl 18:45! Olof Spaak, Karin Franz Körlof och Simon J Berger kommer tillsammans att presentera filmen för er som kommer och ser den då. Missa inte det!
#premiär #trädgårdsgatan #biografvictoria #svenskabio #olofspaak #karinfranzkörlof #simonjberger #missainte #luckydogs

Mamma Mia- here we go again! Välkomna till oss för lite feel good! #mammamia #bio #film #biografvictoria #stockholm #söder #abba

På fredag har Trädgårdsgatan premiär hos oss!
På vår första kvällsvisning, kl 18:45, har vi äran att få besök av Olof Spaak (regi), Karin Franz Körlof (Linda) och Simon J Berger (Peter), som tillsammans kommer att presentera filmen!

Eric och Elin möts igen som vuxna på en begravning och återupplever den mörka, magiska sommar då de träffades för första gången. De var bara barn och deras föräldrar Linda och Peter var båda fast i missbruk, men under några våldsamt vackra månader levde de alla tillsammans som en familj. Peter och Linda kämpar för att skapa sig ett liv tillsammans och visa kärlek för sina barn samtidigt som barnen kämpar för att leva och överleva. När Elin och Eric sakta hittar tillbaka till varandra måste de göra upp med sitt förflutna i jakten på en anständig framtid.
#premiär #biografvictoria #svenskabio #luckydogs #olofspaak #karinfranzkörlof #simonjberger #trädgårdsgatan #regissörsbesök #skådespelarbesök #bio #biopremiär #svenskfilm #trädgårdsgatanfilmen

Premiär på fredag!
"Don't worry, he won't get far on foot", regisserad av Gus Van Sant.
När ett fylleslag slutar i en bilkrasch som placerar John delvis förlamad i rullstol ser han mindre anledning än någonsin att sluta dricka. Men när han börjar i gruppterapi hos en excentrisk, förmögen hippie upptäcker John inte bara grejen med att vara nykter, han inser också att hans sjuka humor kan få utlopp i skämtteckningar.
#scanboxentertainment
#premiär #biografvictoria #svenskabio #gusvansant #joaquinphoenix #jonahhill #rooneymara #jackblack #udokier #kimgordon

Premiär på fredag!
"Förolämpningen", regisserad av Ziad Doueiri.
I detta täta, Oscarsnominerade rättegångsdrama utvecklas ett simpelt gräl mellan två män till ett fall som uppmärksammas över hela landet. Den palestinske flyktingen Yasser är byggförman i ett hus i Beirut där de boende är kristna libaneser, bland dem bilmekanikern Toni och hans gravida fru. När Toni ryker ihop med Yasser om ett felaktigt monterat avloppsrör från sin balkong övergår osämjan snabbt från ord till rena våldsamheter. Inför rätten konfronteras männen inte bara med varandra utan också med sina egna fördomar, samtidigt som mediacirkusen snurrar allt snabbare.
#scanboxentertainment #premiär #biografvictoria #svenskabio #förolämpningen #ziaddoueiri #theinsult

När Gino träffar Bénédicte uppstår kärlek vid första ögonkastet. Passionerat, kravlöst och skrämmande. Hon är racerförare i pappans stall. Gino är en vanlig kille, cool och snygg. Men han döljer något. Hans hemlighet är av den typen som kan hota livet på både honom och hans omgivning. Tillsammans måste de nu kämpa mot ödet, förnuftet och sina egna svagheter för att rädda sin kärlek.
Premiär här hos oss imorgon!
#racerandthejailbird #premiär #biografvictoria #svenskabio #lefidèle #michaelrroskam #adeleexarchopoulos #matthiasschoenaerts #triartfilm

I sin strävan efter frihet och lycka tvingas några personer i Teheran, Iran, att bryta mot samhällets förtryckande regler. Starkt och vackert animerat drama som jämförts med "Persepolis" och "Waltz with Bashir".
Teheran tabu har valts ut för biografdistribution av 100 filmälskare i Folkets Bios projekt Scope 100.
Premiär hos oss nu på fredag!
#teherantabu #folketsbio #scope100 #alisoozandeh #premiär #svenskabio #biografvictoria

Samtidigt som Sverige hamnar under en mystisk attack tvingas Alex tillbaka till sin barndomsby. Där måste han försonas med sin far och sin ungdomskärlek, Anna, medan de gemensamt kämpar för att överleva.
"Den blomstertid nu kommer" har premiär här hos oss imorgon, onsdag 20/6!
#denblomstertidnukommer #crazypictures #biografvictoria #svenskabio #premiär #onsdagspremiär #svenskfilm #victordanell #cristoffernordenrot #denblomstertid #filmärbästpåbio

Most Popular Instagram Hashtags