backedalsfolkhogskola backedalsfolkhogskola

291 posts   522 followers   102 followings

Bäckedals Folkhögskola 

Nu spelas det i varje vrå här på skolan. I år har vi haft musikvecka i 60 år och det firas såklart lite extra. I kväll är det konsert i vår Idrottssal kl 19.00 då spelar musiklärarna. På lördag är det konsert i kyrkan av eleverna kl 18.00.

Några filmer från när grindbygget restes #bäckedalsfolkhögskola #grindbygg

I helgen stod grindbygget klart. Ett grindbygge är i det här fallet inte riktigt vad det låter som utan ett traditionellt norskt förrådshus.

Hål i hatten eller barskåp? Daniel Widén heter hattmakaren till denna fantastiska skapelse. Uppe i toppen är det små, små flaskor.

Gruvarbete och en svalkande älv. Nybörjarkursen i smide lyssnar på Johans instruktioner och provar sen sina vingar. Utanför skiner solen och lockar med spegelblankt vatten. Kanske blir det ett dopp efter avslutat arbete?

Härliga sommardagar och årets kortkurser. Här är det grindbygge som gäller! Resultatet får ni se senare i veckan.

Gunilla levandegör 16-talets häxjakt på Häxmuseet i Lillhärdal. Deltagarna (de som kommer från Afghanistan) associerar dåtidens häxjakt med nutidens talibaner.

Just nu har vi inga deltagare på hantverk, men vi lärare jobbar på! MNT förrådet röjs ut för att ge plats åt skinn- och lädersymaskiner. #bäckedalsfolkhögskola #skinnochläder

Nu när deltagarna har slutat sitter jag och tänker tillbaka på den gångna terminen. En av mina höjdpunkter var Levande träs inspirationsresa i Ovansiljan. Älvdalens kyrkhärbre från 1200-talet, korgmakaren Hans Eklund i Våmhus, övernattning i eldpallkojan på Våmhus gammelgård, guidad tur på Orsa slipstensmuseum och till sist Zorns gammelgård i Mora. //Anna
#bäckedalsfolkhögskola #levandeträ #våmhuskorg #våmhusgammelgård #orsaslipstensmuseum #zornsgammelgård

Avskedssång, presenter, tal och god mat avslutade en fin termin.

Hållbar kunskap kommer att hålla ställningarna på skolan ännu ett tag tillsammans med Svenska från dag ett, SMF, Grund och Lärarassistent utbildningen.

Härliga sista dagar på terminen.

Most Popular Instagram Hashtags