azrinazmazharhakim azrinazmazharhakim

1,875 posts   380,672 followers   1 followings

Azrinaz Mazhar  If you only have hammer, you tend to look every problem as a nail ~ amh 💛awb ~

Bila gang sudah mari.. kami pun apa lagi!!! Nahhh
terimalah version #gelekitiknila kami.. #masukair #chachacha #raya #hariraya #aidilfitri #eid #shrmzb #minalaidzinwalfaidzin #lebaran 🔈 @otamblurr
-
Gang masuk air:- @messib99 @iamzianazain @sheila_mohamad @iamzachismail @arleenzain @arm.rahmat
-
Credit video 📹: @mapheez

Saya menyumbangkan satu 📝 dalam edisi pertama #Glamhijab bertajuk: Punish A Muslim Day
-
Kecoh penyebaran surat layang untuk warga London meraikan hari menghukum Muslim atau ‘Punish a Muslim Day’. 📨 memperincikan cara menyambutnya melalui sistem markah di mana sesiapa berjaya menanggalkan hijab 🧕 mendapat 25 markah, 50 markah bagi semburan asid kepada muslim dan yang tertinggi 1000 markah untuk meletupkan 🕌 sistem ini seolah-olah menyakiti muslim merupakan satu bentuk permainan interaktif ibarat pokemon 👾
-
Bagaiamana London, sebuah metropolitan mempunyai masyarakat terbuka dan liberal, dan kota yang mempunyai penududuk Islam berzaman-zaman hasil penjajahan empayar British 💂🏻‍♀️ (malah Datuk Bandar London merupakan seorang Muslim), boleh melahirkan satu bentuk gerakan kebencian yang begitu ketara?
-
Tetapi, sifat kemanusiaan masih mekar di UK yang faham kebencian itu tidak membawa sebarang kebaikan. Media sosial sinonim dengan ‘viral’ memainkan peranan menyebarkan kempen positif. Sehari sebelum ‘Punish a Muslim Day’, kempen #ProtectAMuslimDay dan #LoveAMuslimDay tular. Ratusan ribu warga London menandakan sokongan solidariti ke atas Islam bersuara menentang kebencian ini. Tampil menawarkan pengangkutan kepada warga Islam yang takut untuk menggunakan perkhidmatan awam 🚇 hinggalah kepada sukarelawan yang menawarkan diri mengawal keselamatan masjid memastikan tiada perkara buruk yang berlaku
-
Realitinya hasil dari tindakan sesetengah orang yang mengatakan diri mereka Islam, golongan ekstrimis yang merosakkan agama Allah ini telah mencemar nama baik Islam itu sendiri
-
Di sebalik gerakan geopolitik 🌎 kita tidak harus lupa sebahagian dari menjadi seseorang Muslim itu, selain dari ibadah adanya sifat kemanusiaan yang universal. Mungkin persepsi negatif terhadap Islam itu sendiri datangnya dari sifat kita selaku muslim yang tidak mahu membuka dunia kita kepada mereka, yang terlalu jumud dan terperangkap dalam dogma -
Mungkin muslim di Malaysia tinggal di dalam masyarakat berbilang bangsa dapat belajar kejadian berlaku di London di mana dari satu gerakan yang disulami kebencian, ditukar kepada satu keterbukaan yang berpaksikan toleransi, memahami dan kesepakatan.

Apa! Adik you nak kita duduk bersanding macam ni lagi? Tak perlu kot 🤨 yang wajib dah pun selesai ikut sunnah Nabi. Nak walimatulurus katanya.. kita dua dah ter-urus dah pun 😎 🤩

Have you got yourself a copy of #glamhijjab magazine yet?

I love when my guests feel so much at 🏡 and relax. The reason why I dont host open house in a large scale of visitors anymore. Batch by batch gives you more quality time and bonding
-
Tapi I pun nak jugak beraya rumah sedara mara and kengkawan yg lain jugak 😩 ajaklah kita pulak..🧐 #ithastobe2wayskan #merciless #shrmzb #raya #hariraya #eid #aidilfitri #minalaidzinwalfaidzin #lebaran

From intellectual points to stupid stuffs. Gosh 🤦🏻‍♀️ our topic are varies. We talked about beloved Prophet s.a.w sunnah’s, serious politics to an in depth relationship, about self managing waxing vs shaved? And it goes deeper and deeper 😳 tell me about it, helppp! 😧 But thats how honest friendship is all about, arent we? Things in common and our differences that we endure together
-
And yesterday during raya at my home, kueh tart was the main topic 🙇🏻‍♀️ #toomanyinsidejokes #merciless #shrmzb #raya #hariraya #eid #aidilfitri #minalaidzinwalfaidzin #lebaran

Seharian beraya tak tukar-tukar baju. Bermula dari rumah sahabat Dato @missmajid dibandar hingga ke malam rumah mertua didesa. Raya with merciless group #shrmzb #raya #hariraya #eid #aidilfitri #minalaidzinwalfaidzin #lebaran

Inlaws checked ✅ #phewwlega #donemypart Nampaknya makin banyak rumah kena ziarah bila raya sekarang ni.. maknanya banyaklah baju raya kena sediakan. cc—> En Suami #rayadikampung #melakahawau #rayakiniberdua #shrmzb #raya #hariraya #eid #aidilfitri #minalaidzinwalfaidzin #lebaran

Korang semua dah start masuk kerja eh? Kami masih lagi #rayasakan kat kampung 🤩 selamat bersengkang mata pada mereka yang terpaksa bertugas tu.. ok nak sambung makan laksa pulak
-
Seronok raya kat kampung pakai baju cotton @rizalman71 ni. Senang gerak ada pocket. Batu manik pun meletop!
#melakahawau #rayakiniberdua #shrmzb #raya #hariraya #eid #aidilfitri #minalaidzinwalfaidzin #lebaran

Most Popular Instagram Hashtags