aukthudterapeut aukthudterapeut

877 posts   2,167 followers   698 followings

SHR  Våra medlemmar är auktoriserade, har gedigen utbildning, utför professionella behandlingar, följer etiska regler & är försäkrade - för er trygghet!

I senaste numret av
CIDESCO Link tar vi stolt plats! Vår vice ordförande Lena Edberg syns med sin salong Atlas Hudvård som en CIDESCO ackrediterad salong. Linda Mehrens är med som grundare för Sveriges första CIDESCO media Make-Up School, och programmet för den internationella CIDESCO kongress som hålls i Stockholm i september presenteras. Mycket på gång nu💫
#shr #auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #lärande #kvalitet#status
#hudvård #utbildning #hudterapeututbildning #hudvårdsbehandling #skönhetsvård #skönhetsbehandling #nordicskintherapists

Vår vice ordförande Lena Edberg blir intervjuad av TT om brun utan sol i Arbetarbladet, Norrbottenskuriren, Östersunds-Posten, NSD & Piteå-Tidningen:
FUSKA TILL DIG BÄSTA BRÄNNAN "Kemisk reaktion i huden" kan få fuskbrännan att lukta illa” /.../
Lena Edberg, auktoriserad hudterapeut och vice ordförande i Sveriges hudterapeuters riksorganisation, förklarar att doftämnen tillsätts för att dölja lukten av den process som gör att huden blir brun.
Brun utan sol innehåller DHA, di-hydroxy-aceton, som orsakar en kemisk reaktion i huden. Ämnet färgar det översta hudlagret, döda hudceller, med en brun färg.
Processen luktar lite illa, men är inte farlig på något sätt.
Man kan jämföra den med ett skalat äpple som blir brunt av syret i luften, säger Lena Edberg.
Den enda negativa påverkan som brun utan sol kan ha är att huden åldras en aning i kombination med UV-ljus. Man ska undvika att sola när man har smort in sig med brun utan sol. Att promenera utomhus en solig dag gör däremot ingen nämnvärd skada, bara man använder solskydd.
Vitsen med att använda brun utan sol är att man inte ska behöva sola. Huden bryts ned och åldras ännu mer av solen.

Hur länge sitter färgen i?
– Ungefär tre till fem dagar. Om du gör en soldusch på salong håller den lite längre, cirka en vecka.

Det är inte skadligt att använda brun utan sol varje dag, men en del produkter innehåller tilltäppande ingredienser som gör att de inte är så bra för ansiktet. Den starka parfymeringen kan också irritera känslig hud. Lena Edberg tipsar därför om att använda mineralsmink med solskyddsfaktor i ansiktet.
– Men det bästa för huden skulle vara om alla kunde acceptera sin hudfärg.

Stina Lagerkvist/TT
Bild: Lena Edberg, auktoriserad hudterapeut, vice ordförande i Sveriges hudterapeuters riksorganisation och ägare av salongen Atlas hudvård. Foto: Smile for the camera

http://mobil.pt.se/nyheter/fuska-dig-till-basta-brannan-10871699.aspx

#shr #auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #lärande #kvalitet#status
#hudvård #utbildning #hudterapeututbildning #hudvårdsbehandling #skönhetsvård #skönhetsbehandling

Vilka produkter bör du undvika som ammande eller gravid? In på bloggen och läsa vad Sara Wennberg skrivit!
#shr #auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #lärande #kvalitet#status
#hudvård #utbildning #hudterapeututbildning #hudvårdsbehandling #skönhetsvård #skönhetsbehandling #nordicskintherapists

Nu är Konsumentrapporten 2018 klar och SHR har varit med och bidragit med information.

Konsumentrapporten ger en aktuell bild av konsumenters situation med fokus på 45 marknader. Resultatet av vår undersökning visar att försäkringar, juridiska tjänster, bank- och finanstjänster samt telekom är de marknader som är mest problematiska för konsumenterna. För dessa områden gör vi därför korta beskrivningar bland annat av vilka problem som finns.

I årets rapport har vi också ett särskilt fokus på två områden: Skönhetsbehandlingar och Tillgänglighet för buss- och tågresenärer med funktionsnedsättning. För dessa beskriver vi mer ingående de konsumentproblem vi ser och föreslår även åtgärder.
Rapporten samt ett underlagsmaterial finns tillgängligt på vår webbplats www.konsumentverket.se, sök på Konsumentrapporten 2018. I underlagsmaterialet redovisas metod och fullständiga resultat för det vi kallar basdelen i Konsumentrapporten (beskrivningen av de 45 marknaderna). Vi välkomnar förfrågningar om att komma och presentera våra resultat och slutsatser samt diskutera möjlig¬heter att förbättra konsumenternas situation. Kontakta utredare Kristine Blom, telefon 054-19 40 95 eller kristine.blom@konsumentverket.se. Har du synpunkter på rapportens innehåll tar vi gärna emot dem.

Vårt mål är att både företag, myndigheter och politiker genom rapporten ska hitta värdefulla underlag för att förbättra läget för konsumenterna i Sverige. Vi hoppas att du får nytta av det kunskaps-underlag som vi tagit fram!
Med vänlig hälsning

Kristine Blom
Projektledare för Konsumentrapporten 2018

http://publikationer.konsumentverket.se/var-verksamhet/konsumentrapporten

Dra inte ned hela vår yrkeskår för Ekologiska vinstintressens skull!

YRKET HETER HUDTERAPEUT!

Vi fick nyligen se ett blogginlägg av en stor och känd Eko-Bloggare som försökte sig på att beskriva skillnaden mellan olika terapeuter. Hen gör ett försök att förklara vad det är för skillnad på en hudterapeut och en ekologisk hudvårdsterapeut enligt nedan: "Ekologisk ansiktsbehandling. Tänk vad mycket hjälp jag har fått av hudterapeuter. Bara för att klargöra: De terapeuter som har gått Axelsons utbildning som har ekologisk inriktning kallas för hudvårdsterapeuter, alla andra terapeuter som har gått mer klassiska utbildningar och som är med i branschorganisation SHR kallas hudterapeuter. Jag älskar båda!
Och vilken tur jag har haft som har träffat så många duktiga terapeuter. Om du vill få bra ordning på din hudvårdsrutin eller på din hud rekommenderar jag alla att besöka en ordentlig hudvårdsterapeut.” Vi som i över 60 år har försökt öka kompetens och status hos vår yrkeskår blir naturligtvis både ledsna och upprörda. Det är en rent felaktig och mycket vilseledande beskrivning gentemot slutkonsumenten. Enligt Branschen, branschorganisationer, myndigheter, utbildningsanordnare m.fl. så finns det en tydlig definition om vad en Hudterapeut är. Det finns också en Europersisk standard som strax är klar och ska antas av konsumentverket och SHR. Det finns Gesäll- och Mästarbrev i Hudterapeutyrket. Det finns en kvalifikationsplacering enligt EQF och snart SEQF.

Yrket heter Hudterapeut och inget annat. Och vad en sådan gör finns väl beskrivet. Det finns SSYK koder och SNI koder för verksamheten. Läroplaner inom Yrkeshögskolan m.m.

Att någon enskild utbildningsanordnare av ekonomisk vinning hittat på ett nytt yrke och startat en utbildning som är en lightversion av vårt fina yrke är bara tragiskt och mycket förvirrande/vilseledande för slutkonsumenten.
Läs vidare i shr-bloggen!
https://shrbloggen.wordpress.com/2018/05/18/dra-inte-ned-hela-var-yrkeskar-for-ekologiska-vinstintressens-skull/

Yrket heter Hudterapeut och inte Hudvårdsterapeut
Vi ser allt oftare att personer benämner utförare i denna bransch för Hud-vårds-terapeut men yrkestiteln är Hudterapeut och det är Hudterapeuter som ska arbeta med skönhetsvård och hudvård.
En Hudterapeut har minst ett års utbildning på heltid på plats på skolan.
Andra ”terapeuter” med olika förvillande liknande namn har inte gått en fullgod yrkesutbildning. - En Hudterapeut som är medlem i SHR är Auktoriserad. - En Hudterapeut kan ha en internationell examen/Cidesco. - En Hudterapeut har ett starkt och gammalt förbund bakom sig. - En hudterapeut kan ta Gesäll och Mästarbrev i Yrket. - Snart finns en Europeisk standard för yrket Hudterapeut (SIS/CEN). - En Hudterapeut har en fullständig utbildning i alla i branschen förekommande skönhets- och hudvårdsbehandlingar.
- En Hudterapeut som är medlem i SHR har behandlingsskadeförsäkring och arbetar efter etiska regler. - En Hudterapeut har en instans för klagomål och felbehandling bakom sig.
Vi vill inte att kunder ska välja att gå till en "terapeut" - med ofullständig utbildning/kompetens
- som inte har en vedertagen yrkestitel
-som inte har ett starkt branschförbund bakom sig
-som inte har försäkring om man blir felbehandlad
- som inte arbetar utifrån etiska regler
-som inte har en instans för klagomål och felbehandling

Välj alltid en Auktoriserad Hudterapeut som är medlem i SHR.

PS En stor del av våra medlemmar är specialiserade inom ekologiska produkter och behandlingar OCH har en fullständig yrkesutbildning i botten.

Valupptakt hos Hantverkarna Stockholm med moderator K-G Bergström. Vad vill partierna göra för oss hantverkare i allmänhet och företagare i synnerhet? Frågor som regelförenkling, validering och avgiftslättnad på agendan. Kul att se flera auktoriserade hudterapeuter på plats med!

Många av våra medlemmar, både hudterapeuter, servicemedlemmar och även skolmedlem deltar på Stockholm Beauty Week i Stockholm 15-17 maj.
Blir extra glad av dem som är personliga medlemmar och bär sin bricka även som utställare! 👌🏼👍🤗
PS Jag hann inte stanna så länge efter pressfrukosten så hann tyvärr inte fota alla./ Lena 💗
#stockholmbeautyweek #shr #auktoriseradhudterapeut

”Hudterapeuten” på plats på Stockholm Beauty Weeks pressfrukost. 🤓📝📸 #stockholmbeautyweek #shr #hudterapeuten #auktoriseradhudterapeut

Are you a makeup-artist or studying to become one?
Applications are being accepted in two categories:
• Student • Professional

It's time to apply to:
CIDESCO MAKE UP & BODY ART COMPETITION
Theme: Gods and Creatures of the Norse Mythology

Last day to apply is 20th of May.

For information and application forms
email: cidescocongress2018@shr.nu
or check out the website: http://cidescocongress2018.com/#makeup
#shr #auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #lärande #kvalitet#status
#hudvård #utbildning #hudterapeututbildning #hudvårdsbehandling #skönhetsvård #skönhetsbehandling #nordicskintherapists

Hantverksyrkena får fler gesäller och mästare 🌟 I slutet av april delades gesäll och mästarbrev ut i Sundsvall, mer än dubbelt så många mot året innan. Malin Helsing i SHR’s styrelse var en av dem som tog emot sin utmärkelse! #gesäll #hantverk
#shr #auktoriseradhudterapeut #hudterapeut #lärande #kvalitet#status
#hudvård #utbildning #hudterapeututbildning #hudvårdsbehandling #skönhetsvård #skönhetsbehandling #nordicskintherapists

Most Popular Instagram Hashtags