assholesonline assholesonline

470 posts   269,404 followers   1 followings

Linnéa Claeson  ✨Human rights activist ✨International troublemaker @linneaclaeson

”Vänj dig aldrig vid orättvisor”⠀
- Hédi Fried

Fan vilket jävla mörker det är att läsa om mäns våld mot kvinnor. År ut och år in. Dag efter dag. Tankarna om att det ska inte va såhär, vi kan inte ha det såhär, och sen smärtan över att och hur det blev såhär förföljer mig. Runt omkring oss går flickor och kvinnor som lever med ärr. Hon i sätet bredvid på bussen, vad bär hon på? Företagsledaren med den stora pondusen, kassörskan med det smittsamma leendet, artisten du hör på radio – vad bär hon på?

Ansikten bakom statistiken. En siffra, en person. En person, en siffra. Det är dessa ansikten som förföljer mig. Kan inte sluta tänka på mina vänners samtal i natten, kvinnors historier i min mailkorg, den femåriga flickan i Sierra Leon som bliv våldtagen tills hon blev förlamad, kan inte skaka av mig den bilden, den känslan, går bara runt i det mörkret.

I Sverige mördas årligen ca 13-17 kvinnor av män de varit i en relation med. Den farligaste platsen för kvinnor är i hemmet. Orkar inte med den vetskapen, blir så jävla förbannad av det tillståndet, förstår inte det bristande politiska engagemanget av det faktumet. Så för att orka, för att andas tänker jag på ljuset, på dom.

I mörkret, i skiten, i den totala jävla oacceptabla, outhärdliga misären står dom. Dom som orkar. Dom som bär. Jag pratar om kvinnojourerna igen. Öppna famnar för främlingar i nöd, omvårdnad av en människa i kris, värme för livrädda barn i de kallaste av nätter. Kvinna till kvinna. Alla som samlar in kläder och skänker blöjor och spjälsängar. Alla som håller ihop det. Så många kvinnors händer inblandade. De på jouren och de runt om. Händer som smeker en kind eller håller stenhårt så ingen faller. Lojala händer. Kärleksfulla händer. Jag har så mycket respekt för dessa händer, dessa kvinnor. De är, på riktigt, ljuset i mörket.

Supporta din lokala kvinnojour. Och kräv politisk förändring och samhällsresurser för att förebygga, utreda och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Var med och gör skillnad.
-
Något ni självklart kan göra för att på riktigt göra skillnad är att spana in @huskurage och deras råd om hur man som granne visar civilkurage rörande våld i nära relation! Knacka på, larma polis! Läs mer på deras Instagram. Du som granne kan rädda liv!

Okej, VARNING till alla yogastudios. Robert could be on his way! 😂

Swipe bland bilderna för att läsa om två olika grejer som sprids om mig just nu. Jag skriver också om att misskreditering är en av de vanligaste strategierna för att tysta kvinnorättsförsvarare och kvinnor som uttrycket åsikter offentligt. Syftet är att om hennes namn dras i smutsen ska ingen längre lyssna på vad hon säger, eller att hon själv inte orkar mer och bara håller käften. Eliminering helt enkelt. Det är viktigt att veta om och syna denna strategi som såklart inte uteslutande, men särskilt, drabbar kvinnor.

Mäns våld mot kvinnor är en pågående katastrof, ett perdurerande krig som slaktar offer varje dag, varje timme, varje minut. Det handlar om så mycket mer än Sverige. Det är därför min kamp inte heller bedrivs bara här. Jag jobbar för flickor och kvinnors rätt till sina mänskliga rättigheter i flera olika internationella sammanhang. Bland annat med @kvinnatillkvinna som varje dag slåss för dessa frågor världen över.

Arbetet med kvinnors rättigheter i Sverige kan dock spela stor roll genom att vara dom som lyssnar till behov, backar upp, inte tummar på kvinnors rättigheter och pushar landets egna jämställdhet framåt snabbare och mer. Det vi gör är för oss och för andra. Just nu vill jag prata mer om andra för vi måste öka medvetenheten för hur jävla illa situationen verkligen är för att fatta att Sverige behöver lägga i en till växel. Kvinna till Kvinna skriver idag att det nu är ett internationellt krisläge:

Igår utlystes nationellt nödläge i Sierra Leone efter att en femårig flicka våldtagits så brutalt att hon blivit förlamad. Nödläget utfärdades av presidenten Julius Maada Bio för att få stopp på det sexuella våldet i landet.
Enligt presidenten är 70 procent av offren under 15 år och hundratals fall anmäls till polisen varje månad.

Situationen i Sierra Leone är inte unik, och det sexuella våldet mot kvinnor är en internationell kris som måste få ett slut, för att alla flickor och kvinnor ska – utan undantag – få leva sina liv fria från våld, övergrepp och förtryck.

FATTAR NI DET? En femåring?! Jag blir så jävla förbannad och äcklad och helt jävla galen!!!! Vi måste göra mer! Som individer, som folk och som land! Jag vill inte leva i en värld där en femåring blir våldtagen så att hon blir förlamad. Låt oss skapa en ny. Vad med och gör skillnad!

Foto:
@viktor_gardsater_photography

Swipa bland bilderna för att läsa min text om tre goda skäl att fejka en orgasm! Med den vill jag inleda ett samtal med er om kvinnlig orgasm, villkor för njutning under sex, vad dina tankar är kring att fejka och om du vill även dina erfarenheter av att fejka eller låta bli att fejka orgasm?

Det här är så stort, jag kan inte fatta det!!! Jag har blivit utsedd till Årets talare, hederspriset till och med! Det här priset har bara delats ut tre gånger tidigare - någonsin! Det är verkligen så sjukt, jag kunde inte fatta när jag förstod att priset nu gått till mig: en liten tjej med en stor dröm!

Jag älskar att föreläsa, och senaste året har jag spenderat typ hälften av min arbetstid på tåg runt om i Sverige för att mötas, inspirera, lära ut och peppa människor. Mitt mål har alltid varit att göra positiv skillnad, både för vårt samhälle men även för individer. Och att få åka ut i landet och träffa människor och försöka göra just det, det är verkligen en stor ära för mig. Tack från djupet av mitt hjärta till alla som kommit och lyssnat, bokat mig och allt ert otroliga gensvar.
❤️❤️❤️
Likaså ett stort tack för hederspriset som delas ut av Talarforum med den här fina motiveringen:

Linnea synliggör och ifrågasätter förlegade patriarkala strukturer. Hon flyttar gränser genom att utbilda, sprida kunskap och bidra till att diskussionen inte tystnar. Hon är inte bara en stark förebild, opinionsbildare och inspiratör utan även en fantastisk föreläsare med en modern framtoning. För att citera henne: "Vi har bara ett liv och det är vår enda möjlighet att göra världen till en lite bättre plats. Då gäller det att vi börjar med oss själva, att vi står upp för det vi tror på och visar våra medmänniskor kärlek och respekt". Linnea har civilkurage och trots hot och hat fortsätter hon att kämpa för en jämställd värld. Hon gör ett viktigt arbete och delar Talarforums värderingar om allas lika värde.
#åretstalare #talargalan

VILL NI BOKA MIG SOM FÖRELÄSARE så maila mig på linnea@linneaclaeson.com
Jag föreläser på allt från företag, myndigheter, skolor, universitetet, föreningar, internationella gig och allt möjligt, så hör av er för det här är det roligaste jag vet! 😃😃😃

IDAG FYLLER JAG ÅR! 😃💗
Ätit massa pannkakor till frukost, sprungit och badat, känner mig stark och är världens gladaste hamster!

Så den här snubben sysslade med att sexuellt trakassera mig ett tag och sen kom vidriga kukbilder också, så tillslut kände jag att nu har han fan skitit i det blå skåpet, kikade in på hans Facebookprofil för att se om man kunde hitta på nåt kul. Då visade det sig att det var födelsedagstider och 92 av hans vänner precis skrivit grattishälsningar på hans wall. Snäll som jag är bestämde jag mig för att också skicka en hälsning. Nämligen att skicka printscreen på det han skrivit till mig, inklusive penisporträtt, på varje födelsedagskommentar. Jag hann en bra bit innan jag blev blockad. Nöjd ändå. 😁✌️

Hon står längst fram på barrikaderna - igen. 94 år gammal och längst fram vid kravallstaketet. Det är sommar i Stockholm och nazisterna står på andra sidan.

Hédi Fried har kommit att bli en god vän. Vi är inte rädda, säger hon till mig. Den som skriker har inte mycket att säga. Vi pratar lågmält och det hörs långväga. Vi måste agera i dag om vi vill ha en demokrati imorgon.

Idag är det Förintelsens minnesdag och jag vill därför skriva om något jag gjort förut, för vi kan inte bara prata om nazism, facism och förtryck den 1 maj eller under Almedalsveckan och varför dessa idéer kan slå rot och växa.

Hédi som suttit fången i Auschwitz, överlevt förintelsen och nu tvingas se nazisterna marschera ännu en gång säger att vi måste agera – nu. Att om vi ignorerar eller försöker tysta ihjäl går normförskjutningarna obemärkt förbi. Och därför ska vi inte förminska vikten av att Sverigedemokraterna förskjutit den politiska debatten till att ständigt sätta invandring högst upp på agendan.

SD:s retorik har flyttat gränserna för samtalet om vilka människor som är värda vår medmänsklighet, vårt skydd och vår gemenskap och banat väg för dessa högerextrema krafter. Därför är de ingen slump att deras avhoppare går till högerextrema partier. Och vi måste se att Nordiska motståndsrörelsen flyttat fokus från SD’s politik och får den att framstå som mildare i kontrast. Men det är SD som sitter i riksdagen. Vi får inte glömma det.

Alla demokratiska rättigheter och friheter som vunnits kommer att behöva försvaras. Vi kommer inte att bli färdiga en dag, kunna lägga ned plakaten, lämna kravallstaketen och skita i att skriva debattartiklar. Jag tror, tyvärr, att vi alltid kommer få kämpa för våra liv och för vår frihet. Hédi är ett exempel på detta.

Men det finns hopp! Så länge det finns personer som kämpar för en snällare värld, som vågar göra saker fastän de är rädda. Så länge det finns helt vanliga människor som går lite längre för att hjälpa människor de inte ens känner. Så länge finns det hopp om att skapa en bättre värld.

Precis som Hédi gjort måste vi också orka.
Vi måste minnas.
Vi måste se sambanden.
Och vi måste stå upp.
Igår, idag, imorgon, för alltid.

Gemensam nämnare för de som skriver hat till mig är att de är män. Betyder det att inga kvinnor näthatar? Givetvis inte, men de dras uppenbarligen någonstans. Vart söker de sig och vad driver dem? Vilka ämnen och personer får dem att explodera? Svaret verkar vara Bianca Ingrosso.

För hennes erfarenhet av näthatare verkar vara motsatt min egen, då 99% av de kränkningar hon mottar kommer från kvinnor. Innehållet i kommentarer Bianca mottar verkar dock påminna om de jag får, med personangrepp, att vi är fula, vidriga och dumma i huvudet. Skillnaden är alltså vem som skickar dem. Varför? Jag skrev en kolumn som jag länkar till i bion där jag undersöker det, vad tror ni om min teori?

För övrigt vill jag säga något som antagligen är uppenbart, men det gör mig så jävla förbannad, så jag tycker det behöver uttryckas ändå: jag tycker näthatet Bianca tvingas utstå är så jävla vidrigt. Vad fan håller ni på med?!! När jag skulle skriva kolumnen bläddrade jag lite bland hennes hatkommentarer och det är grova personangrepp på en oerhörd låg nivå som är dränkta i en sån kletig, jävla smutsig avundsjuka och hatarna lämnar inget utrymme för misstag, snedsteg eller kunskapsluckor.

Mängden hat som på detta sätt bidrsr till att tysta offentliga röster är ett demokratiproblem och vi måste förstå vad konsekvenserna blir både på ett individuellt och strukturellt nivå av att ingen vågar prata, tycka eller synas. Och det är inte ungdomar eller barn vi pratar om, det är vuxna människor! Skärp er förihelvete!

Lär er skilja på att kritisera och kränka - för det är en jävla skillnad, avfölj om det inte passar, du behöver inte kommentera allt du tycker, du har fan ett ansvar för vad dina kommentarer gör mot andra människor, och terapi vore ett rimligare beslut än fortsätta spy ur sig sitt eget missnöje på andra. Att inte såra andra medvetet borde väl vara något slags minimum för att vara människa.

Respekt till dig Bianca för att du orkar och inte backar. Stå kvar, du står inte ensam. Och ta ingen skit.

Idag är det 17 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Mordet skedde i anledning av det vi kallar för hedersrelaterat våld, hederskultur, hedersförtryck, och jag skulle vilja skriva något bra, starkt, viktigt, meningsfullt men det blir bara skit, tomt, otillräckligt.

Jag skulle vilja säga något som kunde stärka eller vägleda de unga flickor och pojkar som hör av sig till mig ibland för att det känner sig pressade och hotade av sin familj för att deras livsval inte är val familjen accepterar. Som frågar vad dom ska göra men jag har ingen aning om vad.

Jag skulle vilja visa på allvaret och på vikten av samhälleliga åtgärder genom att återge känslan som ristar sig fast i ens själ efter alla rättsfall och beskrivningar jag läst av mördade kvinnor. Heder säger man men det finns fan inget hedersamt med dessa handlanden överhuvudtaget, bara mörker, bara kolossalt jävla kolsvart bland sidorna av dussintals knivhugg som räknas upp i domskälen. Sidor av ett stulet kvinnoliv.

Jag skulle vilja säga något, skriva något, men jag vet inte vad och det blir bara dåligt, och töntigt så jag kanske bara skulle kunna stå med er en stund istället och hålla käften. Så här är jag som försöker stå med er en stund. Och ingenting jag skulle säga är tillräckligt men fan vad vidrigt allt är säger jag ändå, och att jag vill att det ska vara annorlunda men att jag inte vet hur man gör.

Man kämpar väl. Pratar väl. Försöker mötas, förstå och förändra. Så vi kan väl göra det allihopa, inhämta kunskap, stå tillsammans, kämpa, typ. Sörja och kämpa.
#svpol

Most Popular Instagram Hashtags