anur_kitchen anur_kitchen

534 posts   529 followers   192 followings

anur musa  Resepi anur_kitchen🍝🍰🍴 Resepi yang mudah dan ringkas #cookwithlove💗 #cookwithimam😍 #lovecookinglovefood💕 #airtanganku😘 #myfoodjournel😍

18 .8.18
.
.

August 17 2018
.
.
.
Marble cake.....

August 14 2018

mee maggie cepat di masak sedap di makan.... Oh lalalala... Bila terasa nak mkn. .
.
.
.
.

#maggiesup
#maggiemee
#dapuranur
#myfoodjournal

August 13 2018
Monday
.
.
.
Sekaya Pandan di Boat Noodle

August 11 2018
.
.
.
.
Rebung madu pemberian pakcik masa blk kg mggu lepas.. Sy jarang mkn rebung atau mengulai nya... Letih memikir nak masak apa yg sesuai dgn rebung ne.. Teringat udang... Oh sedap juga kan klu rebung dicampur dgn udang.... .
Jadinya thari tdi sy mengulai lah... Sy buat masak lemak cili api ..Alhamdulilah lauk ne kena dgn selera sy... .
Sy taip kan sini utk rujukan sy akan dtg atau ada sape2 yg teringin mengcuba nya suatu hari nnti... .
.
.
Bahannya .
.
Rebung madu > semangkuk kecil
Udang saiz L > 8 ekor
Cili padi > 10 biji
Kunyit hidup .> 1/2 inci
Santan > rm 2.00
Sekeping asam keping .
.
Caranya
.
Bersih kan udang.. Basuh rebung dan toskan.. Tumbuk cili dan kunyit smpi lumat.. Dlm kuali masukkan santan dan cili tumbuk tdi... Masak santan smpi mendidih.. Masukkan rebung dan biarkan sekejap.. Masukkan udang dan garam... Biarkan kuah mendidih sekejap dan ttup api... Hidang kan besama nasi panas dan lauk lain. .
.
.
*senduk kayu tu nak tjuk kat @khairulaming
Akk pun terfollow ko dik😂😂😃
.
.
#rebung+udangmasaklemakciliapi
#myairtangan
#dapuranur
#myfoodjournal
#laukmelayu
#sendukkayu

Dapat thari tdi.. Keluar opis panas ya amat.. Apa lgi terus lah pakai ...Cantik kan, ada yg teringin gi singgah ig @krbm.online ..Byk pilihan kat sana😍😬

August 04 2018 .
.
. Hitam si manis.....

August 01 2018
.
.
.
Kek Pisang Viral... Senang ya amat membuat nya.. Pakai blender jew... .
Resepi ne sy nmpk kat blog nina Mirzan.. Mula mcm tak beminat sngt dgn resepi ne tapi bila tgok kat ada kekwn ig mengunakan resepi ne , ..Apa salah mengcuba kan😁
.
Niat dihati nak Kek merekah mcm @bmiris_ika nun jauh di jepan... Tapi x menjadi pulak😂
.
Sy share resepi kat sini pulak ya... Mana tau klu ada yg nak cuba pulak.. Kek ne sedap...Lembut jer.. .
Bahan A :
.
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bicarbonate *** Di ayak yaw
*** sy guna tepung kek
.
.
Bahan B
.
4 biji pisang berangan
1 cawan minyak
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan gula pasir
3 biji telur *** blander semua bahan B
..
..
Caranya.. .
1) Dlm bekas yg sesuai / besar.. Ayak tepung Dan Ketepi kan
.
2) Blander semua bahan B.. .
3)Tuangkan bahan B kedlm bekas bahan A... Gaul smpi sebati.. Dah sebati tuangkan ke dlm loyang yg sesuai.. Loyang mesti Di alas dgn baking paper tau yg sudah dsapu dgn butter... .
4) Bakar selama 1 jam Ikut suhu oven sendiri ya... .
5) Bila dah masak sejukkan dahulu baru potong... .
.
.rujukan : @bmiris_ika :@ nurul_pan

Julai 31 2018
🍨
.
🍨
.Baskin Robin on Sale......
.
.
Kalau nak makan ais cream mahal ne kena tggu 31 hb bulan lah..... .
.
#baskinrobbinsaiscream

Julai 30 2018
.
.
Homemade bun..

Julai 30 2018
.
.
.
Cerita semlm.. Meroti utk family
.
.
.
#rotisaranglebah
#rotisardin
#rotisosej
#homemadebread
#myairtangan
#myfoodjournal

Most Popular Instagram Hashtags