andre_kuipers_officieel andre_kuipers_officieel

127 posts   2,986 followers   46 followings

André Kuipers  Wetenschapper, spreker en ambassadeur

Ze zong het nummer bij mijn terugkomst uit de ruimte in 2012 al voor mij en nu betreedt Willemijn Verkaik op 3 november het SpaceXperience podium om haar hoogste lied 'Ik Lach om Zwaartekracht' te zingen. 📸: @darrenphotog
#trots #spacexperience #intothefuture #live #ziggodome #wicked #musical

Ook op 3 november sta ik weer met 3 shows SpaceXperience - Into The Future LIVE in de Ziggo Dome. In de nieuwe show krijg ik een heel bijzondere co-host, namelijk een sympathieke robot!
#intothefuture #spacexperience #ziggodome #ruimterobot

Welk Grieks eiland zie je op deze foto? Tip: het eiland rust op een enorme vulkaan. #astroandre #andrekuipers #griekenland #eiland #vulkaan #weetjijhetantwoord

Een grote ontdekking van de NASA. Marsrover Curiosity heeft organisch materiaal gevonden in de rotsen op de rode planeet. Dat materiaal kan erop duiden dat er eens leven geweest is op Mars. Curiosity ontdekte ook dat de hoeveelheid methaan in de atmosfeer van Mars per seizoen verschilt. Methaan is op aarde een afvalstof die geproduceerd wordt door levende organismen. Spannend!

#astroandre #andrekuipers #mars #rodeplaneet #nasa #curiosity #organischmateriaal

Deze ochtend gaf ik samen met Sander Koenen in Emmen de laatste Collegetour van dit schooljaar. Maar... volgend jaar zijn we terug!
#astroandre #andrekuipers #collegetour #emmen @techniekpact

Over 150 dagen sta ik weer in de Ziggo Dome met een nieuwe show SpaceXperience - Into the Future LIVE. De voorbereidingen zijn in volle gang. Het aftellen kan beginnen! Ben jij er ook bij? #intothefuture #spacexperience #ziggodome Fotograaf: @Bart_Heemskerk

Vandaag is het #wereldmilieudag. Als ambassadeur van @wnfnederland vertel ik vanmiddag bij @ruuddewild op de radio alles over hoe jij tijdens je vakantie beter voor het milieu kunt zorgen. Luister je ook? De uitzending duurt van 16.00 tot 18.00 uur en is te beluisteren op NPO Radio 2.

Twee feitjes over Nederland en de ruimtevaart. Maar slechts één van de twee is waar. Weet jij welke?
#astroandre #ruimtevaart #weetje #andrekuipers #astronauten #galileo #zonnepanelen

De Russische kosmonaut Aleksej Leonov viert vandaag zijn 84e verjaardag. Aleksej was op 18 maart 1965 de eerste mens die een ruimtewandeling maakte. Je ziet hem op deze foto.
Dankzij camera's aan boord en op Aleksejs ruimtepak kon de hele wereld die wandeling met een kleine vertraging van drie minuten meebeleven. Aleksej zweefde tien minuten buiten zijn schip.
Toen zijn destijds 4-jarige dochtertje hem het ruimteschip zag verlaten schrok ze zo erg dat ze riep: 'Wat doet hij? Wat doet hij? Vertel papa alsjeblieft dat hij weer naar binnen moet gaan.' Terug naar binnen gaan bleek alleen niet zo makkelijk. Door een gebrek aan atmosferische druk was Aleksejs pak zo ver uitgezet dat hij niet meer door de luchtsluis paste. Pas nadat Aleksej handmatig wat zuurstof liet weglekken lukte het.
#andrekuipers #astroandre #aleksejleonov #eersteruimtewandelaar #ruimtewandeling #verjaardag #weetje

Foto: FAI

Vliegende schotels boven IJsland, inclusief de NCC-1701 #andrekuipers #astroandre #esa #enterprise #schotels

Alex’ lijfarts, de Nederlandse Maybritt Kuypers, appte me deze foto van mijn boompje in Baikonour. Volgens mij is deze sinds de laatste keer dat ik er vorig jaar was, toch weer een klein beetje gegroeid! #andrekuipers #astroandre #astronaut

Deze maand zijn alweer de laatste theatercolleges van het jaar! Hier ⬆ het openingsfilmpje. Bestel de laatste kaarten via mijn website, link in bio.

#andrekuipers #astroandre #astronaut #college #theatercollege #esa #speakersacadamy

Most Popular Instagram Hashtags