[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

amiryassin_abdulmalik amiryassin_abdulmalik

51 posts   152 followers   146 followings

Amir Yassin Abdul Malik  " I regret not the places I haven't been, but the foods I haven't ate"

50 shades of blue
#kinky

Ace Computer: Blast radius reduced by 50 percent.
Alfred: You're out of time. I'm begging you. Leave now.
Batman: It's what you taught me. Do the right thing. It's all that matters.
Alfred: Master Bruce. I implore you! You must get out of there. If this is about Miss Gordon, you cannot blame yourself for what's happened. Save yourself before its too late... Batman: Goodbye, Alfred... #whenyouplaygames
#butgameplaysyourfeelsinstead

You never dim sum alone
#HOgoodlife

Last night first time on-call dekat Paeds 2A. Sini kanak2 yang menghidap kanser akan diadmit untuk chemotherapy . Keadaan ward biasanya agak suram, meski dihias dengan children-friendly environment. On-call round tak tentu masanya, so aku bergegas meletak beg di bilik staff dan start review patient. Arahan specialist kene review setiap patient di ward, tiada pengecualian, tiada alasan.
Kelihatan di acute cubicle ada seorang bayi, mudanya 3 tahun sahaja. Kecil tubuhnya tetapi perutnya kembang, dipenuhi ascites. Nasogastric tube dimasukkan sebab bayi gagal makan seperti biasa. Berat hati memandang, namun aku telan perasaan dan menemu pesakit.
Dia sedang sibuk bermain telefon bimbit. Biasanya aku melarang kanak2 main gadget, tetapi memandangkan keadaannya, aku join cuba memeriahkan suasana. Dia pusing memandangku, dan memberi senyuman sinis. "Tengok apa tuuu?" aku cuba mencelah.
Dia hanya sambung senyuman sinisnya yg menambah misteri. Lalu dia membuka Youtube, search lagu metal, dan start headbanging. (no, seriously. Bukan epilepsy nih). The music was lit, so aku join headbanging.
#immakeeptreatingyou
#youjustkeeponrockingboi
#thesimplethingsinlife

"You gotta go there, to come back" -Stereophonics-

#Compulsoryrainbowpicture

Malaysian Guide to Cooking
If something is missing, it's cheese.
#iwoulddoanythingforlove
#butiwontdothat
#iwontaddcheesetomynasilemak

Slowly peeking through the door, "Hmm, clinic kosong. Guess tadi tu last patient la kot" . But tengok jam, still ada some time to spare, elok balik ward jap.
Tiba di ward, screened through joblist cepat2, "Trace... Trace... Continue... CM blood... KIV discharge". Oh, ada long stay patient bakal discharge. Elok update ICIP seblom MO marah lagi. So grabbed case note patient and carik computer.
Tengah otw, MO sudah berbaris dekat depan main counter, bagaikan judges America's Got Talent. "Hah, Amir, tengah buat apa tu?" sapa Dr H. "Oh, ermm tengah nak..." aku try jawab namun replyku dipotong, macam pakcik-makcik kat hospimart potong queue. Dem feels. "Jom, tolong lipat buat bintang".
' Huh...wait what?', Happy Amir laju evolve ke Blur Amir. "Untuk budak2 kat klinik next time. Tadi boss suruh buat origami kat klinik"

Imma simple man. I see challenge. I take challenge.
Seutas kertas, di tangan ku. 20 tahun tak buat origami bintang, mana mungkin ingat lagi. "Haaa, nampak dah developmental delay dia. Belum assess fine motor lagi tuh" Dr M bergurau senda.
With bits of memories left, berjaya. Penyek sikit. But a star nonetheless.
Speaking of which,
Dalam banyak2 bintang, bintang apa paling dekat?
#spotmybintang
#bintanghatiku
#hahahambar

Sedang berehat di rumah selepas sehari suntuk berkerja, phone tiba2 berdering. "Huh, unknown no. Hospital kot. Apa lagi silap yg aku buat nih?". Tanpa lengah masa, aku pun terus angkat phone call, expecting the worst. "Lupa handover patient ke, barang CSSD hilang ke, explanation letter again ke?" "Helllo ah. Ini massage ka?", the voice of a late 30s to 40s male hoping for some fun night. .....aku tak tau siapa troll aku. Seems like ada org gih advertise no. phone aku as some massage parlor. And I'm getting quite a few curious customers since last year. 😅
#doctorbyday
#sugardaddybynight
#unlessimoncall
#sorrytodissapointyoubro
#goodtrollingbtw

Habis kerja, tengok jam, looks like a good time for a dinner. And mengidam pulak makan fancy2. Had a nice dinner but kene rush through sebab ada few assignments. Sedang keluar noticed ada family nak masuk . Mama raised me a gentleman, so tolongla bukakkan pintu with a welcoming smile. "Table for 3 ye dik" .... K. No more white shirts & black pants
#thebaristalife
#hiwelcometoBlokke

Next Dato' Bhupinder
#whereifeelathome

"Eh, budak. Besar nak jadi apa?", I asked sambil start tulis, '5 y/o boy, exudative tonsillitis, p/w...'. He stood there, on his bed, muka since admission few days ago still muram. "Still sakit tekak eh?" as I belek2 chart dia, 2 sudu bubur, few sips of water. Dah almost 1 week poor appetite. 'Dia photosynthesis ke apa?', bisik hati aku.
The mother try tolong sikit, "Jawab la, doktor nak tau tuh". He finally looked at me, but still not a word. Boi, I get silent treatment all the time. Yours won't make a difference kay.
Oh but wait, those eyes. It's staring... "haa, mintak la doktor, cakap nak pinjam" Mak dia try again. Dia beralih pandangan kat mak dia. Too shy to ask. "Oh nak nih eh?" as I pass my stethoscope to the child. Like Flash the Sloth, dia slow2 senyum,, ambik malu2 and start auscultate mak dia. Heh, mudah. I hurried through his case, 'plan...encourage orally. KIV discharge cm'. Sign. Chop. Next patient.
Day goes on, syukur dapat balik awal takder last minute admission. "Hai selamat pagi, apa khabar?", I greeted as usual the following day.
Oh wait... Atas katil dia tuh... "Lepas doktor balik semalam, dia mintak bapak dia belikan. Nak jadi doktor katanya" says the mom. It's a kid's doctor play set... Kid no chill
#boiyouforgotyourchillpill
#stillnottoolatetoquitboi
#jklifeisfunhere

Texting your specialist, tolong trace.
#HOnowadays
#HOfails

Most Popular Instagram Hashtags