amboanthos amboanthos

677 posts   3,051 followers   589 followings

Ambo|Anthos uitgevers  Bekijk hier de nieuwe boeken van februari:

Fans van James Bond en The Bourne-films opgelet: 'Dodenlijst' is het ijzersterke, los te lezen, tweede deel in de Max Anger-serie van Martin Österdahl, die begon met 'Vraag niet om genade'. 'Dodenlijst' is een spannende internationale spionagethriller over een seriemoordenaar in Zweden en Rusland. In een boerderij wordt een doormidden gezaagd lijk aangetroffen, in het voorhoofd staan symbolen gekerfd. Het blijkt de baas van de Zweedse immigratiedienst en hij is de eerste van meerdere hooggeplaatsten die in korte tijd vermoord worden. Angst heerst: niemand weet wie er zal volgen. Rond dezelfde tijd houdt de Russische marine een oefening die verkeerd afloopt – een onderzeeër komt niet meer boven water. Alleen Ruslandexpert Max Anger ziet het verband en kan de moordenaar stoppen. Maar hij wordt gedwarsboomd omdat sommige dingen uit het verleden het oppervlak niet mogen bereiken.
Verkrijgbaar vanaf 28 februari 2018!

#martinosterdahl @dodenlijst #thriller @007 @jasonbourne

**Ontvang gratis het eerste hoofdstuk!**
.
Op 8 maart verschijnt 'De kaart van zout en sterren' van Jennifer Zeynab Joukhadar, een betoverende roman met twee jonge meiden in de hoofdrol: Nour die met haar familie moet vluchten voor de oorlog in het Syrië van nu en Rawiya, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden.
.
Gratis het eerste hoofdstuk ontvangen? Meld je hier aan:https://bit.ly/2DxKruz

Vanaf 8 maart 2019 verkrijgbaar in je favoriete boekhandel!

#jenniferzeynabjoukhadar #dekaartvanzoutensterren @jenniferzeynab

Mirjam Oldenhave, auteur van de Mees Kees-serie, geeft in 'Weet ik veel' een inkijkje in de wereld van het pleegmoederschap. Ze is pleegmoeder van de negenjarige Esi, die oorspronkelijk uit Ghana komt. Als dochter van een moeder die is opgegroeid in een pleeggezin wist Mirjam al vroeg dat ze ook pleegmoeder wilde worden. Esi blijkt een erg leuk, maar vooral ook erg eigenwijs meisje te zijn dat een plek moet vinden bij haar nieuwe ouders. In glasheldere taal neemt Oldenhave in 'Weet ik veel' de lezer mee in de wereld van pleegouders en pleegkind. Een ontroerend boek over wennen, regels, verhoudingen, onmacht en communicatie, maar vooral over liefde en plezier. Weet ik veel is ontroerend als de verhalen van Annie M.G. Schmidt en helder als de columns van Martin Bril.
Vanaf 22 februari 2019 verkrijgbaar.
@m.oldenhave #weetikveel #mirjamoldenhave #pleegouderschap

Een jonge vrouw die haar huwelijk zat is, pakt op een ochtend haar koffers en vertrekt met de noorderzon, haar man radeloos achterlatend. Een rijke jongen van adel verdwijnt halverwege de jaren negentig van de aardbodem. Is hij vermoord of heeft hij in een ander land een nieuwe identiteit aangenomen? Een peuter in een rustige Vinex-wijk komt niet thuis met het eten. De buurt is in rep en roer. Zou de nieuwe buurman iets met de verdwijning van het meisje te maken hebben? In 'Vermist' van Loes Leeman zijn twintig spraakmakende, ontroerende en dramatische vermissingszaken bijeengebracht. Een aantal zaken kwam eerder aan bod in het populaire tv-programma Vermist, deze zaken zijn voor dit boek uitgebreid en geactualiseerd.

Verschijnt 26 februari 2019.

#vermist #truecrime #loesleeman #jaapjongbloed @omroep.avrotros

'Verloren grond' is het debuut van @muratisik22, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2018 en nu in een prachtige gebonden editie verkrijgbaar voor slechts € 15,-. ‘Een on-Nederlandse debuutroman. Goed geschreven, krachtig en meeslepend, en zo totaal anders dan het gemiddelde in zichzelf gekeerde debuut dat je vergeet dat je een eersteling hebt gelezen.’ – @hetparool
‘Isiks stijl is zo volstrekt natuurlijk dat je er na een tijdje niet meer op let en je laat meeslepen door het verhaal, de levensechte personages, de met veel gevoel voor timing opgebouwde scènes.’ – @destandaard
‘Een vlotte schrijfstijl die de lezer moeiteloos meetrekt en in warme kleuren een wereld schetst die totaal anders is dan de onze.’ – Noordhollands Dagblad
‘Een ongewoon Nederlandstalig debuut’ – @vprogids
‘Prachtig, kleurrijk en zo aangrijpend dat de tranen ineens over je wangen stromen.’ – @flow_magazine

Vanaf 22 februari in de winkels.

#muratisik #verlorengrond #weesonzichtbaar

We hebben weer een mooie lijst met nieuwe boeken voor jullie! Welke boeken dat zijn kun je zien via de link in onze bio. #nieuweboeken #februari #literatuur #nonfictie #romans #thriller

Hoera! 'Normale mensen' van Sally Rooney is getipt als leestip van de maand januari in De Wereld Draait Door! Het DWDD boekenpanel was unaniem enthousiast over deze 'mooi gedoseerd gebrachte' roman. Heb jij 'Normale mensen' al gelezen? #NormaleMensen #SallyRooney #DWDD #Leestip

'Hulst schrijft zijn verhalen met een jaloersmakende, stilistische brille. Zo perfectionistisch als hij is in zijn stijl, zo perfectionistisch is hij in de betekenis van wat hij schrijft.' - @nrcnl
8 november 1960, Zuid-Californië. Vicepresident Richard Nixon heeft zojuist zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen waarin hij het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy. Het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden, een strijd tussen twee werelden: de verbeten Quaker versus het gelikte rijkeluiskind. Dan verdwijnt Nixon opeens - op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen.

Vanwaar dat impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingen opgelopen in een leven dat in armoede begon, in een gezin waar de dood altijd boven tafel hing, zullen bepalend zijn voor de fatale fouten die jaren later het vonnis zullen voltrekken over Nixons carrière?

#aukehulst #zoeklichtophetgazon #richardnixon #roman

'Spinoza. Zijn filosofie in vijftig sleutelwoorden' van Maarten van Buuren is de opvolger van 'Spinoza. Vijf wegen naar de vrijheid' en Van Buurens lovend ontvangen vertaling van Spinoza’s 'Ethica'. Van Buuren heeft de betekenis van vijftig sleutelwoorden in Spinoza’s werk vastgesteld aan de hand van een inventaris van alle passages waarin deze sleutelwoorden voorkomen. In vijftig overzichtelijke, heldere en baanbrekende lemma’s worden deze sleutelwoorden besproken en samengevat. Het resultaat is een verhelderende handleiding voor de grondbegrippen uit het werk van Nederlands beroemdste filosoof, wiens filosofie sinds de Verlichting niets aan actualiteit heeft ingeboet. Met een voorwoord van Steven Nadler, beroemd biograaf van Spinoza.
Verschijnt 15 februari 2019.

#spinoza #filosofie #maartenvanbuuren

‘Dit is een epische roman met een warm kloppend hart. Ik bleef maar doorlezen, want ik wilde zo graag weten of Nour haar eindbestemming bereikt. De personages en de setting spatten van de pagina’s. Een prachtboek.’ - redacteur Jennifer Boomkamp over 'De kaart van zout en sterren' van Jennifer Zenyab Joukhadar. .
Op 8 maart verschijnt 'De kaart van zout en sterren' van Jennifer Zeynab Joukhadar, een betoverende roman met twee jonge meiden in de hoofdrol: Nour die met haar familie moet vluchten voor de oorlog in het Syrië van nu en Rawiya, een meisje in de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden. .
Gratis het eerste hoofdstuk ontvangen? Houd onze feed in de gaten! .
Vanaf 8 maart 2019 verkrijgbaar in je favoriete boekhandel. .
#jenniferzeynabjoukhadar #dekaartvanzoutensterren @jenniferzeynab

Voor de fans van Tatiana de Rosnay en Isabel Allende: 'Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann' van Carmen Romero Dorr. Een roman vol emotie en familiegeheimen, over de zoektocht naar de waarheid.

Vanaf 15 februari 2019 in de boekhandel.

#carmenromerodorr #hetlaatstegeschenkvanpaulinahoffmann #roman #tatianaderosnay #isabelallende #roman

Jón Kalman Stefánsson, auteur van onder meer 'Zomerlicht, en dan komt de nacht', schreef met 'Het verhaal van Ásta' een meesterwerk over liefde en sensualiteit, dat zich afspeelt in IJsland en Noorwegen. 'Het verhaal van Ásta' is een aangrijpend verhaal over het onvermogen om lief te hebben. Een prachtige en zinnelijke roman over het leven dat altijd anders verloopt dan we hoopten, en onze eindeloze zoektocht naar geluk.
Verschijnt 14 februari 2019.
#jonkalmanstefansson #hetverhaalvanasta #ijsland

Most Popular Instagram Hashtags