alvaalgerbo alvaalgerbo

203 posts   683 followers   196 followings

Alva Algerbo 

"Är det inte begränsande att ha hund?"

Kommer jag någonsin att posta bilder UTAN hand i ansiktet? Fortsättning följer.

Mmmmelon

Tja gänget long time no allvar. Låt oss adressera en liiiiiiten del till varför SD suger!

SD vill förbjuda adoption och konstgjord befruktning för samkönade par pga de värnar om kärnfamiljen och barnets bästa. Jag har ett litet såhär argument mot deras romantiserande av kärnfamiljen. Mamma pappa barn är om möjligt den sämsta familjekonstruktionen som finns eftersom pappor generellt är så ointresserade av att sköta om sina barn som någon kan bli. Håller du inte med? Ok chill men förklara gärna varför pappor får "åååh så bra pappa"-stämpeln om de hmm jag vet inte, hämtar barnet på dagis EN gång? Eller har hand om barnet varannan helg och gör det *nästan* lika bra som mamman gör resten av tiden. Eller tar extra pappaledigt, det är ju ändå helt fantastiskt och wow osvosv. Förklara nu varför inga mammor får en motsvarande mammastämpel. Förklara nu varför det inte ens finns en sån stämpel. Jodu, därför att det inte förväntas något annat än att mamman gör alla saker som en förälder förväntas göra, hämtar från dagis VARJE dag. Tar hand om barnet ALLA dagar, varesig om pappsen är där eller inte (för vaddå de har ju jobb och andra intressen typ öl fotboll golf.) Tar ALL föräldraledighet (förutom den som pappsen är tvingad till att ta då hihi). Men hon får inte applåder och inga stående ovationer. Ingen berättar för henne vilken fantastisk mamma hon är. Mammor förväntas ha resurser i det oändliga och alltid finnas där för barnet. Pappor däremot. Pappor förväntas inte ha något ansvar alls över sina barn och om de mot förmodan faktiskt delar på ansvaret med mamman så är de helt fantastiska, alltså världens bästa pappa!! Jag tror verkligen inte att SDs kärnfamilj är barnets bästa. Jag tror verkligen att en kärleksfull familj som är beredd att ta ansvar för barnet är barnets bästa. Och många gånger så är det inte en såndär "kärnfamilj". Men vad vet jag, jag kanske säger detta bara för att jag är en av de åt helvete för många som har en alldeles urusel pappa. Eller för att jag är så jävla trött på heteronormen kanske? Eller båda? Hihi

When he gives u that look 😏😏 ps gunnarboi är 15 jävla veckor gammal idag what a big boy!!!

Tb till igår när Gunnar la sig ner i cykelkorgen, mitt vovveälskande hjärta smälte och jag tog 100000 bilder som ser ut ca såhär BECAUSE LOOK AT HIM

No more sjörädsla hörrni

Trodde jag övervunnit rädslan för att bada i sjö (dessutom vid ett skogsbryn!!!) idag. Sen blev jag biten av en broms i rumpvecket och den gamla hederliga paniken återinfann sig. Trygghet och tradition!!

Tjenixen la ju upp en story om vad killar har kommenterat på en fb-tråd med frågan "vad skulle du gjort om du va en person av det motsatta könet för en dag" typ. Tänkte passa på att svara jag med hihi. 🌵Jag skulle stirra fett mycket på snygga brudar!! Asså om nån har najs tuttar så hur ska man låta bli? Det är ju bara en komplimang faktiskt. 🌵Jag skulle garva åt tjocka tjejer med grabbarna när vi är på stranden. Och såhär typ håriga tjejer. Eller tjejer som har små bröst och liten rumpa och sånt där. Seriöst ingen vill ligga med en sån tjej. 🌵Skulle aldrig tvätta händerna efter att jag varit på toa, palla. 🌵Jag skulle se ner på alla kvinnliga kollegor och chefer. Vem har de sugit av för att komma dit liksom? Fett orättvist. 🌵Jag skulle dansa asnära snygga tjejer på krogen. Kanske smyga ner en hand på rumpan för att visa att jag gillar vad jag ser. Om hon blir sur eller går så berättar jag för henne att hon är en ful hora och att jag ändå inte skulle stoppa kuken i henne för alla pengar i hela världen. 🌵Sen så skulle jag ju tjäna mer!! Asså trots att jag är lika jävla inkompetent som innan pga man har väl ändå snopp elller?

PS. JAG skulle ju inte göra det här. Jag skulle passa på att göra mitt inflytande på andra människor (ni vet det där som man automatiskt får när man är man pga snopp osv) feministiskt och göra världen lite bättre att leva i. Men det är tydligen för mycket begärt av gemene snubbe så aa får väl bli såhär då.

Nej: kommentera kroppar.
Ja: hälla kaffe i koppar (glas).
Seriöst dock håll käften om hur andra ser ut. Att kommentera någons kropp orsakar ALLTID mer skada än vad det gör gott. Kaffe däremot, det är alltid gott!

Slår ett slag för kvinnligt kroppshår på gymmet. Gissa vilka som bryr sig? Tonårskillar. Jämnåriga killar. Äldre killar. Gamla killar. Killar. Okej, nu, gissa vem som inte bryr sig? Jag. I alla fall inte idag och det är så jävla skönt. Snälla alla, sluta tro att kvinnokroppen är hårlös. Det är den inte. Eller ja alltså, det är kanske inte så många som faktiskt tror det, men det är fan så många som önskar att det vore så. Jag med tills för inte så länge sedan. Jag har sagt och tänkt sjukt elaka saker om kvinnor som inte rakat sig eller som ens haft lite stubb i armhålan. Förlåt! Jag var en del av det som gör att tjejer får tokångest av att glömma raka sig varenda dag och jag önskar verkligen att jag vetat bättre. Jag hoppas att jag i framtiden kan vara en del av lösningen, frigörelsen från rakhyveln och acceptansen av kvinnors kroppshår. Att ha hår på kroppen är inte en aktiv handling, däremot är det en aktiv handling att ta bort håret med allt det innebär. En hårig armhåla eller ett hårigt ben säger inget om mig - bara om dig. Om du inte tänker att jag är en hårig feministjävel, för det har du alldeles rätt i!
PS om du rakar dig och/eller tycker att kvinnor ska raka sig: fundera på varför, för vem du rakar dig, om du mår bättre av det, vad en rakad kropp betyder för dig osv. Man får gärna raka sig, men det är en rimlig sak att utveckla sitt tankesätt kring.

Herr stortass

Most Popular Instagram Hashtags