alhaalfa alhaalfa

3,984 posts   359,537 followers   2,789 followings

www.alhaalfa.com  πŸ‘° MAKEUP ARTIST 🏠 OWNER: ALHAALFA RICH LEGACY πŸ’„ DIRECTOR: ALHAALFA COSMETICS πŸ”΄MAKEUP WEDDING pls contact :- πŸ“² +60 18-293 9167

Salam jumaat semua..semoga kite semua di rahmati,di panjangkan umur,diberi kesihatan yg berpanjangan di murahkan rezeki dan sentiasa bahagia dgn org2 yg kite syg..semoga dijauhkan juga dr hasad dengki,iri hati jiwa2 yg hitam..dan sentiasa maafkan semua org yg pernah menyakiti kite ok! ❀️😍 .
.
28 & 29 hb ni alha akan berada di @moodrepublik MELAKA ok! Jumpa sana tauu~~ igt tau gaji simpan ok! Sebab ape?? Sbb alha nak LAUNCH BULU MATA paling vasssss abad ini!! Siapa datang sana dapat la jadi org pertama yg pakai ok! Nak alha pakaikan pun bolehhhh!! Cepat tag kawan2 yg suka pakai bulumata.. ATAS nama ALLAH design lens ni hasil dr ciptaan alha sendiri..alha lukis sendiri dan alhamdulillah telah siap~ see u! Siapa nak dtg bgtau ok! See uuuuu 😍😘

luvly mummy @jihanmuse by me today β™₯️ thanks for having me mummy.. lens baru @alhaalfalenses_hq code : #quartzoGREY and lashes from : @makeupbyayshaalam

okeh! siapa dah ready?!! @alhaalfalenses_hq ada 4 warna baru utk raya tau~~ haaa siapa suka nak doll2 look boleh amik yg abam pakai tu πŸ™ˆ code : QUARTZO GREY !! paling panasss n hot item ok! sbb semua nak jd doll kot raya nanti..hehehe.. so macamni..komen siapa nak lens ni, alha nak bagi percuma kepada 10 org..power ada smpi 600 sahaja.. bgtau alha kenapa korg nak lens ni ok..n belanje la kawan2 korg yg suka pakai lens tu..bgtau depa lens raya alha dah keluar dah..nak tgk warna lain? jakg tgk kat β€”οΏ½β€”οΏ½β€” @alhaalfalenses_hq harga?? murah jeeee rm55 sahaja ok... 3bulan.. yg alha pakai ni biasa2 je..ada yg luar biasa ok! tungguuuu~~~

makeup for my luvly @stacyanam for her new cover single..nantikan ok 😜tq for having me πŸ™πŸ»
.
.
lens : @alhaalfalenses_hq
#quartzoGREY
.
.
dress : @sethandluna_studio

haaa nanti abam belanje step by step makeup ni ok..ni staff abam nama beliau ecah..hahaha benda paling abam paling ingat,..ktorg start je nk makeup je blackout πŸ˜‚πŸ˜‚ so adventure nya bila start nak makeup dah berpeluh..dgn pakai songketnya.. ahhahaha so nak tau macamana abg setelkn masalah tu? nanti abam akan belanje bideo ok!
.
.
lens : @alhaalfalenses_hq

Menjunjung kasih kebawah duli YANG MAHA MULIA PEMANGKU RAJA PAHANG,TENGKU MAHKOTA TENGKU ABDULLAH AL-HAJ IBNI SULTAN HAJI AHMAD SHAH AL-MUSTA’IN BILLAH kerana kesudian menerima Alha selaku tetamu ke majlis MENJUNJUNG KASIH πŸ™πŸ». I am humbled and honoured.
.
.
maafkan abg gamba2 blurr kerana photog abang gigil πŸ˜©πŸ˜‚πŸ™πŸ»

Alhamdulillah,,junjung kasih KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA PEMANGKU RAJA PAHANG, TENGKU MAHKOTA, TENGKU ABDULLAH AL-HAJ IBNI SULTAN HAJI AHMAD SHAH AL-MUSTA’IN BILLAH atas jemputan Tetamu DiRaja MAJLIS MENJUNJUNG KASIH 2018πŸ™πŸ» πŸ™‡πŸ»β€β™‚οΈ

ahhaha setelah kali ke 10 di siom..gamba ayah tetap bergegaq..org kata kira smpi 3 baru gerak..tak dan dan..so itu je gamba yg paling the bestπŸ˜‚πŸ˜‚ yg lain lagi blur..igt lagi waktu mula2 buat makeup..alha buat sorok2..mula2 bkn minat buat makeup cantik ni..tapi more to makeup hantu..conceptual makeup..so bila bgtau diorg..alha dah buat makeup..tp more to makeup2 camtu..diorg ok..setel belajar,alha habis degree..terus amik kereta alza tu..sebulan bayar rm700..confident ambil tanpa gaji tetap..so start dr situ diorg support alha n bg dorongan..ramai mencemuh.. β€œbangga ke anak kawan ngn artis?” xtakot ke anak jd social? β€œβ€ belajar smpi degree pastu membazir jd makeup artis”..xde masa depan..tapi mereka berdua ni xpenah marah merungut langsung kat alha.. balik2 ayat mereka, β€œbuat ape pun,buat elok2..jaga diri..” tu je.. tapi makin org keji kite..diorg silap sbb itu kekuatan kite nak buktikan pada org tu..jgn marah org kutuk kite..tapi amik kata2 diorg simpan dalam2 yg satu hari nanti aku akan buktikan yg die silap..ALLAH maha ADIL..ape yg kite nak buat..utamakan diorg..call setiap kali kite xconfident..kite rasa xde semangat nak keje,call diorg..insha allah akan dapat semangat tu..terima kasih allah sbb hadirkn mereka yg selalu memberi semangat n kata2 peransang..alha doakan mereka sehat walafiat..bahagia sampai ke syurga..n kepada korg yg membaca,semoga ibu ayah kite sentiasa dirahmati..mereka tiada ganti..kawan..gf..bini..semua kite boleh carik ganti..tapi mereka ini tidak akan..haaa ape lagi? amik la phone..call parents korg now! now! ehehe ...ape yg korg hajati,yg xpenah dapat,cuba mntak parents kite doakan..insha allah dapat+usaha..mereka ini magic yg allah anugerahkn pada kite..percaya lah..

my luvly customer by me..tqsm for having me dear 😍😍😘😘😘 hahahha time ni tgh makeup pengantin nak order lipstick..foundation..nebeslah camni..hahahaha tqsm sbb percayakan @alhaalfacosmetics_hq

Ok nahh abam belanje step by step makeup utk pengantin kesayangan abg..alhamdulillah semua puji makeup tahan smpi habis event n smpi malam pun ok lagi..alhamdulillah..so bg yg nak mendapatkan product abam,boleh komen kat bawah ni .. β€œnak- loose powder - putrajaya”——— contoh..nanti stokis n agent akan bantu..atau ke kedai abam di @alhaalfacosmeticsbangisentral atau @alhaalfacosmeticsjakelmall ok! Jummm layan video ni ok! Nak share pun boleh 😘😘

Hahah ini kejadian bila kite busy makeup pengantin..pastu mama pengantin curi2 snap gamba dr bawah ketiak kite..ahhaha u are so sweet untie!! Tqsmmm.. .
.
Ok siapa yg teringin nak kawen alha makeup? Kalau kene tempat n masa..alha dm awak..alha belanje makeup sanding satu kali ok!! Cepat komen nakkk!!

salam minggu semua..ok alha just nak share serba sikit kgembiraan alha bersama followers2 alha kat ig ni..cerita nye ber mula 1 thn lepas..alha ke @autochapterbykhairiedin utk melihat kereta idaman kalbu ..tapi time tu angan2 mat jenin..sbb time tu alha baru je mula nak jual cosmetics ni..sbb tgk org lain pkai kereta mewah2..jual product..macam best je..so alha pegi ke @mogamotors utk membeli MERCZ CLA 250..tp time tu acc alha xcukup..loan xlepas..keciwa πŸ˜‚πŸ˜­πŸ€§ balik dgn perasaan hampa..allah je yg tau..heheh sbb alha meniaga duit sendiri..xde pinjaman bank..xde funder..semua sendiri..time nak pegi tu mntak ibu ayah doakan..harap2 dpt la bwk kreta sebiji..tapi sedih xdapat..ibu kata β€œxpe sabar je dlu..allah nak bagi lebih tu..😞..so alha pn pakai alza..wlupun stokis2 i dah tukar2 keta dh..tp alha truskn berniaga sbb nak rolling modal bkn skit2😰..tapi alha selalu percaya,klu kite nak sesuatu tu,kite xcukup duit..bkn simpan smpi ckup dan jadi tamak..tapi makin keluarkan..mungkin allah nmpak usaha keras company kami..kami xbuat product cost murah n jual mahal..kami melabur lbh utk dapatkn product yg bagus..kami dirikan masjid di TERENGGANU dan kami ada menjaga bberapa pusat tahfiz di selangor dan terengganu..niat alha supaya lebih kite iklas..rezeki akan dtg..ibu bapa tu insha allah kalau alha xcukup,diorg KENE cukup..klu uols ada company baru,kecik2 pun xapa,setiap bln ketepikan sedikit utk bantu org2 susah yg memerlukan kite..nmpk sepeti RIAK kan? mungkin ada yg kata DAH BUAT BAIK,BGTAU ORG,KURANG PAHALA.. tak apa,niat alha utk berkongsi serba sedikit rahsia berniaga dgn follower alha yg terlalu basic..yg alha n company buat..mcmna nak dapat duit juta2 tu mungkin ada pakar lain yg lebih arif..insha allah xsalah kite share kebaikan yg kite buat..seperti RASULULLAH SAW,setiap kebaikan yg beliau lakukan,di ceritakan kepada kite melalui para sahabat,keluarga baginda..yg akhirnya sampai skrg kite dpt contohi..jadi jika ada sahabat2 kite yg buat baik..kite ceritakn kpd org lain ttg kebaikan mereka..insha allah klu kite +ve, +ve lah ia..JADI slpas setahun, alha jmpa semula @autochapterbykhairiedin dan alhamdulillah dpt 3 terus.tq allah.πŸ™πŸ»πŸ™‡πŸ»

Most Popular Instagram Hashtags