alhaalfa alhaalfa

3713 posts   320309 followers   2436 followings

Dato' alha alfa  πŸ‘° MAKEUP ARTIST 🏠 OWNER: ALHAALFA RICH LEGACY πŸ’„ DIRECTOR: ALHAALFA COSMETICS πŸ”΄MAKEUP WEDDING pls contact :- πŸ“² +60182939167 (mell)

setel job malam ni~ makeup nikah sweet2 simple2 je~ sbb sanding nanti nak berkarya ehheh lovely dress by @mankajang ❀️😍

makeup nikah done for #marahaini 😍❀️ tqsm for having me dear..jumpa majlis sanding nanti ya..luvly dress from @mankajang
.
.
lens from @alhaalfalenses_hq in code #kayliebrown

sejujurnya sy TERPANGGIL sbb ada yg menyatakan hanya "LOOK" itu evergreen..dan sepatutnya makeup kite kat malaysia ni kene "macamni"..kene "macam tu"..alha jadi pelik sbb adakah semua org sesuai MACAMTU..dan MACAMNI~ betul ke makeup tu sesuai utk semua org..betul ke makeup macam ni yg sepatutnya..betul ke bila lahir nya STYLE baru ni akan MEROSAKKAN industri MAKEUP? rasa macam pelik ..contohnya DESIGNER~ bukan ke design2 baju jgak mengikut musim? bukan pernah ke ada zaman "peplum" semuaaa org nak peplum..bila zaman lace..semua nak lace..bila zaman ORGANZA..semua nak organza..so ape salahnya pada makeup juga? buknkah saling melengkapi? bukan ke TREND tu satu benda yg WAJAR? bukan sepatutnya kite hidup utk "MEREKA"sesuatu yg lain supaya lebih menonjol dan di pengaruhi? tak tak busan ke kalau dr zaman dlu smpi now smaa je? kan kan? sy hanya berbincang kerana nak tau yg salah ke seorang MUA itu berkarya..itu saja..bukan menyindir..bukan mengata..apa pendapat anda?

Alha dah kat tv3 utk #mhi 😜😜 jumpa kejaappp lagi ok! πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼 #makeuptransformation #makeupinspired #jacksparrow

Haaa kisah petang tadi~ kakak ni nama die kak fina~ kakak ni jaga store alhaalfacosmetic hq..kak fina ni sgt baik hati..rajin..pembersih..dan yg penting TINTONG~ ahahah kak fina dah berumur 41 tahun..dan kak fina cakap xpenah di tatarias..even waktu kawen dlu pun xpenah bermakeup...sian kak fina..tapi!! Di sebabkan akak menunjukkan prestasi keje yg bangus!! Alha belanje akak makeup...hahaha die melompat macam ape tah td tgk muka die lepas di make over..lajuuuuu akak balik keje arini ehk!! Tak sabar nak tunjuk kat husband katanya..ahhahaah comel sgt akak ni..thanks akak sbb jd pekerja yg baik..kak fina cakap semenjak keje dgn company alha suami makin syg..sbb die g main mKeup2 kat studio alha senyap2 hari2..ahaha die minat makeup.penah die cakap..die dah makeup cantik2 tapi keje sebagai pembuang sampah..tukang sapu dll..so alha harap..akak jaga kepercayaan alha bg ni kt akak ok..keje bagus2 bantu family kat kg tau..so kepada anda yg down tu..jgn risau..beli @alhaalfacosmetics_hq ...makeup2..tarraaaaa boleh jadi artis ok! Alha tau kak fina ada instagram senyap2 kan!! Baik akak komen kat bawah ni kalau akak baca!! 😜😜😜
.
Foundation : cassia (@alhaalfacosmetics_hq )
.
Lens : #esteegrey ( @alhaalfalenses_hq )
.
.
πŸ›‘πŸ›‘πŸ›‘ JANGAN LUPA PAGI ESOK TGK ALHA LIVE di ---- MHI (MALAYSIA HARI INI ) tv3 jam 8 pagi ok!! Alha jadi jack sparrow bercerita pasal "MAKEUP TRANSFORMASI ala SHAH RUKH KHANπŸ›‘πŸ›‘πŸ›‘ tungguuu ok!! Esok! Set alarm ok..
.
.
.
SIAPA NAK ALHA MAKE OVER!! Sila angkat tangan..and bgtau kenapa alha kene makeup anda! Ehhee

Tqsmmm @houseofshades__ πŸ˜πŸ‘πŸ» rasa macam amar bahrin bila pakai shades ni..penat i nak sign sana sini πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜œπŸ˜œ btw kalau korg nak shades yg lawa2 n design yg superb!! Boleh g tgk kat sana keh... 😎😎😎

Ok nak balik KL dahhh...tqsmm kepada semua yg join..kepada semua yg supportive utk #makeupclasswithalhaalfaandezalezlizan di MIRI ~~~ next kat mana pulak kite ni? Hehehe tungguuuu 😍😍😘😘😘❀️❀️❀️ ada umur kite jumpa lagi ok! Luf u .
Sorry yg xmasuk frame πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»

Tqsm to my model @atikahbalqisalqershe utk canvas yg bagus..semalam kami belajar teknik WATER PROOF BASE,..BLUSHER TANAM..CUT CREASE~ and macam2 lagi..student2 miri mmg best sgt2!! Semua nya supportive😍😍 πŸ’ͺ🏼 ..xlupa juga kepada main sponsor :-
.
@alhaalfacosmetics_hq .
@alhaalfalenses_hq .
@makeupforevermy .
@nyxcosmetics_my .
@kosmetic_kollection .
@yazphotography12 .
RAMENDA ARTISTRY
.
ZURA BRIDAL

Alhamdulillah selesai sudah sessi MELETOPZZ EXCLUSIVE MAKEUP WORKSHOP with ALHA ALFA & EZAL EZLIZAN πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ˜πŸ˜ semua nya berjalan dgn lancar πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻 thanks kepada semua yg hadir...korg memang best!! Dan sungguh ramai yg pandai makeup di sarawak ni 😱😱☺️☺️ sekali lagi,..tqsm sbb menjemput kami..❀️ insha allah ada umur jumpa lagi ya #makeupclasswithalhaalfaandezalezlizan

#Repost @dlovenphotolover with @repostapp
・・・
Client @alhaalfa @alhaalfacosmetics_hq
Stylish by @ezal_ezlizan
Direct by @radziart
Lighting & Photo Asist by @_akmalshafiq
Video by @emir_rafaie
Photo by @akramthelove

Goodnite jumpa malam ni dalam mimpi okeh~ πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺπŸ»βš“οΈβš“οΈ 😝😝

Hahahah ya allah boleh lupa nak upload video nih~~ haaa sian @elcah kene jadikan die dayang senandung! Hahaha sape suka look malas2 ni..kening malas nak lukih..shading malas nak blend πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ˜πŸ˜πŸ˜ tapi makeup ni atas permintaan bigboss @annaseaskey ! Utk photoshoot @anasism πŸ’ͺ🏻

Most Popular Instagram Hashtags