[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

alhaalfa alhaalfa

3837 posts   331924 followers   2589 followings

www.alhaalfa.com  πŸ‘° MAKEUP ARTIST 🏠 OWNER: ALHAALFA RICH LEGACY πŸ’„ DIRECTOR: ALHAALFA COSMETICS πŸ”΄MAKEUP WEDDING pls contact :- πŸ“² +60 18-293 9167

hahhaha org sebuk makeup die...die sebok rakam kite πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ hahaha tqsmm kakak @fashasandha utk #intrendgala2017 πŸ‘πŸ» .
hairdo : @ezal_ezlizan
.
lipstik : darcey from @alhaalfacosmetics_hq

yeay! ok sape free 25 november ni? 😍😍😍 kalau free jummm kite main makeup2 dgn product2 terbaru @maybelline πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» 30 org terawal akan dapat hadiah misteri daripada @maybelline ok!😱😱😱 jummmlaaaa kite cuba eyeliner & mascara superbbbbb!!! alha dah cuba mmg power 🀀🀀🀀 so kalau free cepat tulis kat calender ok!! .
.
25hb NOVEMBER 2017
jam : 12 sampai 1.30 tgahari
di : GUARDIAN , SUNWAY PYRAMID
.
.
jumpa nanti ok!! 😍😍😍
.
#POWERUPYOURLASH #MAYBELLINEMALAYSIA

β€œtak bagus la kalau tak mesra wuduk”..susah nak solat..ok.macamni.. mungkin ramai kat luar yg tak faham..n ambil langkah mudah memikirkan bahawa β€œPRODUK MESRA WUDUK” ni boleh pakai makeup waktu solat..πŸ€¦πŸ»β€β™‚οΈπŸ€¦πŸ»β€β™‚οΈπŸ€¦πŸ»β€β™‚οΈ melainkan awak ambil air sembahyang pukul 1,.,awak makeup dlm 20minit tanpa kentut..dan siap makeup terus solat..bawa makeup tu sekali..yes ini BETUL..tapi!! tahukah anda..sekiranya anda makeup pakai produk mesra wuduk,tiba2 terbatai air sembahyang..anda STILL kene cuci makeup tu and ambil air sembahyang semula..
.
.
PRODUK MESRA WUDUK adalah produk WATER BASE~ yg mana bila peluh akan keluar..bila kene hujan luntur..bila menangis..kopak makeup tu..dan yg CONFIRM,..makeup WATER BASE ini bersifat: tidak tahan lama,.tidak sesuai utk makeup kawen n utk event yg memerlukan makeup stay lama..makeup cepat comot dan luntur..
.
.
KENAPA BILA PRODUCT WATERPROOF JE ANDA TERUS CAKAP β€œtak boleh bawak solat..susah nak cuci..sedangkan bila beli barang makeup anda tanya.. β€œtahan lama tak foundie ni? capuk tak? sedarkah soalan2 yg anda tanya ni jawapan nya adalah β€”οΏ½sila beli waterproof makeup.. oil base ..(kebanyakn brand international) .
.
MESRA WUDUK atau pun TIDAK..sikit pun tidak berkait dengan β€œSUSAH NAK SOLAT..SUSAH NAK CUCI..ape yg anda letak pada lapisan kulit yg menghalang AIR SEMBAHYANG dari kene lapisan KULIT,..makan anda PERLU CUCI.. so macamana nak cuci? mesti imaginasi anda jauh kan?? nak kene bawak sabun..nak kene bawak makeup remover..nk kene bawak cleanser kan?? haaaaa kenapa nak pening2?? GUNAKAN LAH WET TISUE yg berkualiti..guna sekeping pun dah boleh bersih..contohnya β€”οΏ½- @lap_tissue πŸ˜πŸ‘πŸ»
.
.
.
jadi,.,kalau anda seorg yg CONCERN pada fullcoverage makeup,..nak makeup tahan lama,..nak terletak cantik,.boleh cari yg BUKAN waterbase.. dan kene selalu igt,..MESRA WUDHU bermaksud mudah nak cuci dgn air..tapi still kene pastikan sebersih2 nya..sama juga dgn makeup WATERPROOF..kene cuci sebersihnya..dlu org pening sbb nak fikir nak bawak sabun nak cuci muka! now sila dapatkan WET TISUE @lap_tissue ok! konfirm bersih!! tanpa chemical..so lepas solat makeup balik..kan?? nak cantik kan? terpaksa lah.. tag kawan andaπŸ‘‡πŸ»

ok ok ok!! sikit lagi sikit lagi!! siapa haritu yg mintak alha keluarkan LOOSE POWDER kan? jeng3x!! LOOSE POWDER WATERPROOF alha akan keluarkan xlama lagi 😱😱😱😱 maksudnya ape?? maksudnya,..bila peluh ke..bila mandi ke..die akan lindungkan air dr rosakkan foundation..konsep β€œDAUN KELADI DI JIRUS AIR β€œ....yesza!! ofcourse PERTAMA DI MALAYSIA.. tepuk tangan sikit pls! hehehe
dan dan dan!! FOUNDATION FULLCOVERAGE yang WATERPROOF pun akan keluar tidak lama lagi!! korg nk makeup time peluh ke..time joging ke..makeup tgh mandi pun boleh!! korg cakap i tipu?? ok i belanje dlu video ni..esok i belanje time mandi i pakai foundation ok!! sabar sabar sabar!! so macam biasa..sila tag kawan2 anda yg kuat peluh ...yg rasa xpandai makeup org kuat peluh..yg takot β€œcakey”..yg takot makeup pecah.. naaahhhh @alhaalfacosmetics_hq akan selesaikan... ‼️‼️‼️ amaran..πŸ˜‚ product ini belum di jual lagi..tapi dalam masa terdekat akan keluar..mungkin xsampai sebulan..jadi jangan tanya pada agent n stokis kami tau..heheh‼️‼️
.
.
macam biasa,..alha nak tanya berapa harga mampu milik student2 alha n peminat2 @alhaalfacosmetics_hq rasa2 product sehebat ini,..berapa harga korg rasa yg mampu milik and sepatutnya!! cepatttt tolong alha πŸ™πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

ok ada 2 jenis makan favourite yg mmg alha xkan carik lain dah..bila sebut kuih tart..bila sebut sandwiches 😍 ok..ni bukan ig review atau dibayar..tetapi kesedapan n keikhlasan yg diorg adun dalam makanan ni mmg superb! boleh la kot2 korg nak cuba kan?? ok alha letak contact nmber macamana korg boleh dapatkan dengan segera ok!! πŸ˜πŸ˜πŸ’‹πŸ’‹
.
.
KUIH TART NENAS GEBU GEBAS
dari @reensureenaa ni.. harga xsilap alha rm15 sahaja sebalang!! whatspp : +60 12-346 6435
alha bawak keta dr bangi nak ke kl habis sebalang.. haaa !! banyak sgt makan tart,, tu pasal muka i KEtart πŸ˜’ haahaha acah jeee
.
.
.
SANDWICHES pulak..korg kene cepat2 order n rasanya area KL boleh COD ! 😍 cepat follow @dechekitchen !! memang melimpah ruah isi die..nampak macam bukan sandwich !! isi bertimbun2 kene gali baru jumpa roti..kalau dari jauh macam kebun sayur n kolam tuna ok! haaaa over kan? tau tau korg lapaq..g cepat whatspp : +60 17-602 3141
.
.
selamat mencuba semua..ini review ikhlas n tidak di bayar..korg cuba la ok.. πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» kalau korg beli lebih..anta la skit kat umah alha lalalalala πŸ™‡πŸ»πŸ˜‚

my luvly @zarazya dolling up by me..betul lah org cakap makin cantik awak ni..oohhhh sebab pakai lip cream @zarazyahq.beauty ke?!! wow lahh warna baru ni.. πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»
tqsmm dear for having me..
.
.
hairdo : @ezal_ezlizan .
.
foundation : royal propolis

tqsmmm @vanillicious for having me.. β€œnak nampak doll skit2” katanya..hhahaha tqsm tau.. n terima kasih banyak jgak @elfiraloy assist abam pakai kan tudung n veil πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ˜‚πŸ˜‚ thank el~~ πŸ˜πŸ’‹
.
.
blusher : zinnia
from @alhaalfacosmetics_hq .
.
lipstick : miranda
from @alha_alfa_cosmetic .
.
makeup booking : +60 18-293 9167 (mell)

my luvly kakak @intansarafina in da house~~~ 😍😍 tqsm kakak for having me πŸ™πŸ»πŸ™‡πŸ» love tak liptip tu?? code : DARCEY+ CATTLEYA from @alhaalfacosmetics_hq .
.
lens : TOMFORD GREEN from @alhaalfalenses @alhaalfalenses_hq
.
.
hairdo : @ezal_ezlizan .
.
blusher : coral
from @ezalezlizancosmetics_hq

alahai lawa camne entah @farahnabilahofficial neh~ ehhe tqsmmm dear for having me ..malam ni makeup natural2 jadi pengapit @izaraaishahofficial 😍 sbb td pengantin dah jerit takleh over katanya πŸ˜‚πŸ˜‚
.
.
hairdo : @ezal_ezlizan .
.
foundie : auri
from @alhaalfacosmetics_hq .
.
blusher : coral
from @ezalezlizancosmetics_hq .
.
lipstick : DARCEY
@alhaalfacosmetics_hq .
.
lens : bobbie brown
from @alhaalfalenses_hq

tudiaaa datin @norasyiemaeddy !nak jadi barbie katanya..heheh tahniah datin utk product2 superb tu..tqsmm for having me.. datin cakap β€œ kat tempat die ramai jual foundation alha..nak beli tapi takot xsesuai...lepas alha dah pakaikan kat muka datin aritu..terus datin cakap..wow lah foundation ni..ringan..full coverage.. level2 international brand”..datin yg cakap hokehhh bukan i yg cakap πŸ˜πŸ˜πŸ™πŸ»πŸ™πŸ»πŸ˜πŸ˜
.
.
foundation : auri +morri
from @alhaalfacosmetics_hq .
.
lipstick : miranda + peony
from @alha_alfa_cosmetic .
.
blusher : zinnia
from @alhaalfacosmetics_hq

ni kisah adik alha sendiri kejadian beberapa bulan lepas..die ni suka makeup..skin care pun sama lah jgak tu..suka tukar sana sini..pastu bila muka problem..tepek foundation..konon2 nak cover bekas2 β€œbreak out” tuh..satu hari yg mulia ni alha tgk muka die..kesian ada,geram ada..jawapan die β€œbiasa la tuh”...geram je dengar..so dr sni bermulanya terdetik..kat hati ni.. β€œorg perempuan ni kalau muka problem amik foundation je..tonyoh2 konon2 leh setelkn masalah..so alha jumpa chemist.,mntak satu foundation yg power utk hilangkan parut..cantikkan texture kulit n matikan sel2 jerawat..chemist kata yg paling hampir adalah β€œpati air liur lebah”..bahasa omputih die β€œpropolis”...zaman muda2 dlu,..time muka alha banyak jerawat,.ada sorg pakcik ni bg royal propolis ni jgak tapi berbentuk cecair..cepat kering n kecut jerawat tu..now alha mintak chemis segera keluarkn sample n alha bg adik try dlu...dr die pkai foundation sekadar nak cover kesan2 tu..baik guna yg boleh bersihkan kulit kan?.. jadi dr sample yg di terima,..alha suruh adik pakai dlu sebelum alha keluarkan..kalu berkesan barulah alha setuju nak keluarkn..treatment foundation ni..tarrraaaa!!! now dah 2 botol dah die pulun pakai siang malam..asal jerawat naik je die β€œdot” kan atas jerawat tu malam2 nak tdo..n now alhamdulillah better sgt2..n alha terlalu banyak dapat feedback yg sma..alhamdulillah..happy sgt kalau betul ramai yg kulit makin better lepas pakai #royalPROPOLISfoundation ni... tqsmmm jgak kat semua yg dah pakai..n betul..ramai cakap bila peluh pun xrosak foundi ni tak cakey! πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» tqsm atas semua testimoni..semoga allah luaskn rezeki kite sama2... β€œmakeup hari2 biar kulit makin cantik..biar org cakap.. alahhh makeup sbb die tak cantik la tu..korg lalu depan die bawak wet tisu dr @lap_tissue ni..padam makeup depan die..tunjuk muka sebenar korg yg sebenar! makin makeup! makin cantik kulit kan ?! why notttt πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ» yg xtaw nak dapatkn dr mana? g tgk kat @alhaalfacosmetics_hq
@alhaalfacosmetics_hq
@alhaalfacosmetics_hq
p/s : make sure husband korg tak baca benda ni..kang malam2 die tdo pakai pondesen i tak tauuuuπŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸƒπŸ»πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨

tqsmmm adik @aydajebat luf u! thanks for having me πŸ˜πŸ’‹ semalam mood malas nak pakai bulu mata..hahaha
.
.
listick : miranda + cosmo (ready stock) at @alhaalfacosmetics_hq

Most Popular Instagram Hashtags