akimahmad akimahmad

1,457 posts   1,479,731 followers   682 followings

Akim Ahmad  “Impossible is made by you. Only you can make things become possible.” “Kehidupan itu lebih subjektif dari objektif, hanya ada isi tempat kosong.”

Selamat pagi, selamat berpuasa, ting ting ting, start kasi panas moto 2 lejang abam. Hari tu hantar exhaust buat kat WZF motorsport puncak saujana. Hensem teruk mamat ni, sampai lenggeng dia bawak abam dengan isteri tercinta abam semalam. Tip to the top of the earth! ••
Korang yang mana gusar dan tak tau mana nak setting moto korang tu, boleh try usha fb WZF motorsport. Power brader ni, penggalaman dasyat.

Assalamualaikum & salam sejahtera.
Bersempena dengan ramadhan yang akan tiba,saya (ridzuan) akan mengadakan program SEDEKAH BUBUR LAMBUK.

Ini adalah tahun ke-3 kami menjalankan program ini. Program tahunan ini akan kami usaha sepanjang bulan ramadhan sahaja.

Detail untuk program ini adalah seperti berikut :
-setiap cup bubur lambuk berharga rm2.50
-kami akan letak bubur lambuk yang anda sedekahkan itu di Hospital Sultan Ismail JB sepanjang ramadhan.

Sumbangan anda untuk jayakan program ini amat saya alu-alukan.

Program ini tidak terhad hanya kepada penderma muslim sahaja. Kami sedia menerima sumbangan dari semua pihak yang berminat.

Amat besar harapan saya jika anda dapat share/panjang-panjangkan mesej ini kepada rakan-rakan atau kenalan anda.

Jasa baik anda saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Untuk sebarang pertanyaan,boleh hubungi saya ditalian :

0189860786
Ridzuan

Atau anda boleh layari facebook page kami (Sedekah Bubur Ramadhan)

Selamat Hari Ibu, hari ni seminggu sudah ibu meninggalkan kami. Semoga Ibu bahagialah di sana. •
Lagu dari Allahyarham Dato’ Sudirman Haji Arshad, Joget Kenangan Manis, sebuah lagu yang melahirkan kami empat beradik. Kalau bukan lagu ni, mungkin ayah tak terbayangkan muka arwah ibu, dan kami juga tak lahir pun kat dunia ni. Rindunya dengan ibu.... 😞

Cerita dulu, kenangan ibu menggenggam trofi #anugerahjuaralagu30 . Jauhlah abang, jauh terbawa lukisan hatimu, hilang mencari dimanakah pergi, tinggal aku menahan luka ini, sampai harus ku pergi... rasanya berat untuk abang nak nyanyikan lagu ini lagi. Tak termampu lagi untuk sampaikan lagi...

Malaysia memilih DOKTOR untuk dipulihkan. Tahniah Tun @chedetofficial , kami sayang Tun #respect

Abang dedikasikan khas, tulisan ini kepada ibu. Dimata hilang jangan dihati, meminta akan ada waktu, untuk bertemu.... kurniakanlah kepada ibuku syurga firdausi-Mu ya Allah.

#throwbackpost2016 dihari dan tarikh yang sama. Abang sangatlah rindukan ibu. Hanya Allah yang tahu.

Repost @akimahmad

Tanpa kamu, apalah aku?
Bermaknanya kamu, sempurnakan kehidupan aku.
Tawa 1001 maksudnya, belum mampu aku tafsirkan. Lautan kasih dan sayang, tak terdaya aku lunaskan. Tenungan cinta kamu, tiada terlawan.
Usapan 10 jari indah kamu, sudah pasti tiada tolok bandingan.
Ribamu yang nyaman, belum boleh menggantikan bantal.
Tiada kucupan yang ikhlas aku terima kecuali dari kamu, wahai IBUKU... Selamat hari ibu, aku terlalu menyayangi kamu...
Rangkuman ini hanyalah setitik air hujan yang jatuh dari seluas bentangan langit kasihmu ibu.

Disuatu hari kita pasti akan bertentangan, disuatu hari kita pasti akan berpimpin tangan, disuatu hari kita pasti akan berpelukan, disuatu hari kita pasti akan bercumbuan, disuatu kita akan tersenyum dan bergelak tawa bersama. Yakin abang satu hari nanti kita akan bersama. Satu hari nanti akan tiba, tak sabar rasa menunggu masanya.

Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.
Innalillahiwa inna ilaihi roji’un.
Dukacita saya ingin maklum ibu saya Aminah bt Bahari telah kembali ke rahamtullah sebentar tadi. Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas Allahyarhamah.
Amin yarabbal alamin.
Ibu tenang ye kat sana, inshaAllah akim akan kirimkan apa sahaja untuk ibu. Ibu rehat ye...

Salam Jumaat.... mohon jumaat penghulu segala hari, dapatlah doakan kesihatan ibu saya Puan Aminah Bte Bahari. Terima kasih untuk doa anda semua. Dipanjatkanlah, doa saya untuk kesihatan kalian juga. 😌

Hai orang Sabah. Datang dan bertemu dengan saya, dan sertai pelbagai program keusahawanan yang hebat GREAT 2018 hujung minggu ni ok. Jangan lupa tau. 28 & 29 April di Sabah Trade Centre. Jumpa di sana !!
.
@gogreat.my @gogreat.my
.
# GREAT2018 #GreatSabah #gogreat #kotakinabalu #Sabah #Entrepreneur #MOF #NEDO #Malaysia

Kelmarin saya, isteri dan @abangshahrul_dpa wakil dari #DPA bersama-sama #FINAS dan juga #KEMAS menganjurkan Program Kemasyarakatan & Latihan Industri Seni yang telah diadakan di Bagan Datoh. Terima kasih yb Dato’ @khusairi_talib yang turut bersama dengan kami dalam program tersebut.

Most Popular Instagram Hashtags