aidacitraida aidacitraida

3814 posts   108902 followers   528 followings

Aida Gadis Melayu  FOUNDER of CITRAIDA | FOUNDER of SUCCI SUSHI | PART-TIME TV HOST | IG REVIEW : +60 16 866 5369 ( Promo Now !!! )

ASYIK SHARE MAKANAN SEDAP JE AIDA NI... KALI NI SHARE ILMU SIKIT LA K
APA ITU KAEDAH Al-Isymam الإشمام

Surah Yusuf ayat 11

Asal perkataan tersebut ialah 'tak-ma-nu-na', yang bermaksud, "Tidak percayakan kami." Tetapi telah digabungkan kedua-dua nun itu menjadi satu nun sahaja yang bersabdu.

Sebab itulah ketika membaca, kita perlu memuncungkan bibir sewaktunun sabdu (macam nak cium orang), seolah-olah kita nak sebut 'tak-ma-nu-na' tetapi 'nu' itu tak disebut. Ia digantikan dengan muncung.

Maka jadilah Laa Tak-man(muncung)na

Dari segi bacaan tiada beza. Cuma perlu buat isyarat mulut muncung tu.

Kaedah ini dipanggil Al-Isymam الإشمام

TRY TAKOYAKI PULAK NAK?!!!! Place : Citraida Butik Kafe Bangi
OH : 10am ~ 7pm
Closed on Saturday ✌🏻

Ya Allah memalam baru balik settlekan stock baru dgn makcik PARA , mule la mate x dpt nk lelap😬 belek la gmb... eh eh besar dah adik kakak ni . Handsome ade lesung pipit lagi tu☺️😀Birthday die 6/8 .. so sile tebus hadiah k nk ape...🤗 X lame lg die ambik SPM ... try your best k.. Doa kakak sentiase dengan adik2 kakak ❤️ @kashasrar_

TOUCHINGGG !!! Sape pun akan nangis 😂😭Dari pagi Allah duga dengan macam2 ujian .. Rawang ~ Puchong ~ kL ~ Putrajaya ... Ya Allah ... settle smue balik2 ade yg terus cipte moment Bahagie walau dah 5 hari berlalu my birthday 🤢 TQ tau @yamani.yahya61 @yamanizali @citraida_rawang @aisyaherfian @kashasrar_ @rbyzali .. Dalam x sedar air mate mengalir 😔😪 Love korang ❤️

Tq kakak semueeee
SHOPPING JANGAN X SHOPPING 🎈🎈🎈🎈 Place : Citraida The Strand Kota Damansara

Tq Buddy @nuex_rosli & Friend for coming .... Tau td u nak dtg i bentang Carpet Purple 🙄🤔🤗🤗🤗. Lupekan kata2 i smlm ckp u gemok... x de laaa... nmpk tirusss jee.. makan byk2 k 😝❤️❤️❤️ Place : Citraida Butik Kafe Bangi

Cerite semalam arini baru sempat update !!!! Walaupun berkali2 terpakse penuhkan railing tp tu laaa Kepuasan bile niaga niii🤗 bile kite tengok org lain buat bisness mcm senang macam best , bile kite try n baru kite akan rase " its not that easy " ... yg penting Hati nak kena IKHLAS, usaha nak kena KENTAL insyaallahh akan dipermudahkan . Ameen
Esok yok kite sambung shopping : 🎈Citraida The Strand Kota Damansara
🎈Citraida Butik Kafe Paragon Point Bangi

YA ALLAH KORANG!!!! TQ TQ TQ TQ FOR YOUR SUPPORT !!! Jangan Risau yang masih tidak menerima reply dari Admin, no anda sudahpun diletakkan dlm senarai PRIORITY untuk buat belian dengan harga PROMO !!!! Korang dinasihatkan msj terus Admin color yg dikehendaki supaya Admin dpt terus keep item korang , snap & send kt korang , setuju term akan diberi, korg buat payment brg akn segera di pos... No worries k. Semua akan dilayan cume lagi kena tunggu turn... Love u koranggggg... Esok jgn lupe yg dekat boleh serbu Butik ok😘 Moga urusan kite semue dipermudahkan ...ameen ❤️Citraida The Strand Kota Damansara
❤️Citraida Butik Kafe Paragon Point Bangi

WA : 0168665369 / 0193025767 / +60 14 8016 467

Bile every 15 minutes railing lichin🤗 x peeee .. kak aida suke camtu... terus terus serbu ya... kak aida akn make sure railing penuh semuleee😘 cepat2 yaaaaaa 😍😍😍 PLACE : CITRAIDA THE STRAND KOTA DAMANSARA
OHOUR : 11pm ~ 8pm

Dont Compare your life to others.
No comparison between the sun & the moon.
Their shine when its their time... Yeahhh !!! Happy me with my style, my life , my family ❤️

Ikan pun ade jenis Kembung , Selar , Paus 😅😂 Inikan pulak Tudung Bawal 🤣🎈. ---------------------------------------------------------------Handmade Bawal Air Brush
RM30 | 5 Helai RM125

Bawal Viral
RM13 | 5 Helai RM60

Bawal SoOfy Diamond
RM29 | 4 Helai RM100 --------------------------------------------------------------- Serbu : Citraida The Strand Kota Damansara | Citraida Butik Kafe Paragon Point Bangi * Citraida Bangi TUTUP today 🤢

CA AUTHORIZED AGENT
💥 Official Admin ( 0168665369 )
💥 Official Admin ( +60 14 8016 467 )
💥 Official Admin ( +60193025767 )
💥 @citraida_terengganu ( +60129243900 ) 💥 @citraida_melaka2 ( +60132075626 )
💥 @citraida_melaka1 ( +60123416720 )
💥 @citraida_bukitmertajam ( +60194574433 )
💥 @citraida.penang ( +60125825862 )
💥 @citraida_serikembangan ( +60 109748492 ) 💥 @citraida_perlis ( +60124369595 )
💥 @citraida_pasirmas ( +60134729039 )
💥 @citraida_kedah ( +60124891614 )
💥 @citraidakelantan ( +60 13 959 4606 )
💥 @citraida_rawang ( +6013 423 4357 )
💥 @citraida_bangi ( +6019232 5676 )
💥 @citraidaperak ( +601128283695 )
💥 @citraida_pahang ( +60139733524 )
💥 @citraida_purchase ( +60145449053 )
💥 @citraida_ipoh ( +60193313020 ) 💥 @citraida_ipt_uitmmelaka ( +60 10 235 3450 ) 💥@citraida_ipt_uiakuantan ( +60 14 511 7632 )
💥@citraida_ipt_kopedasa ( +60 17 757 0875 )
💥@citraida_ipt_uitmsgbuloh ( +60 13 337 8367 )
💥@citraida_ipt_kuis1 ( +60 11 1459 4044 ) 💥@citraida_ipt_psp ( +60 19 449 6382 )
💥@citraida_ipt_temerloh2 ( +60 11 2558 9649 )
💥@citraida_ipt_unimas ( +60 16 401 0923 )
💥@citraida_ipt_unimap ( +60 13 626 8243 )
💥@citraida_ipt_uum ( +60 12 560 2171 )
💥@citraida_ipt_upsi ( +60 18 911 1409 )
💥@citraida_ipt_uthm1 ( +60 13 703 7558 )
💥@citraida_ipt_uthm2 ( +60 19 451 1804 )
💥@citraida_ipt_uitmpuncakalam ( +60 13-919 3922 ) ------------
Official Admin
📱+60 14 8016 467| +60 19 302 5767 | +60 16 866 5369

#bawalairbrushmerdekaraya

Haishhh x boleh jadi ni... Beli 1 RM29 , baik beli 4 RM100 ... PROMO ni x lame hokeyyy😍 Di Butik Kota Damansara tengah meriah terima kunjungan Customer😎😎😎😎 BAWAL AIR BRUSH MERDEKA RAYA , BAWAL SOOFY DIAMOND , SHAWL PLEATED daa makin susut ... Cepat Serbuuuuu

PENGUMUMAN PENTING : Atas kesulitan yang tidak dapat dielakkan Citraida Butik Kafe Bangi DITUTUP untuk hari ini dah beroperasi seperti biasa ESOK ❤️ Butik Citraida Damansara beroperasi seperti biase 🤗

Most Popular Instagram Hashtags