ahmad_yusuf_mtp ahmad_yusuf_mtp

1,021 posts   21,296 followers   7,500 followings

ahmad yusuf mtp 

Belajar dari sebuah peristiwa..ini kehdpannya'bila dtg dan pergi..hdp tak kekal selama2nya..maka itu ini nasehat bagi hamba yg berakal..kita semua akan.menyusul beliau jiwa nanti..kpn dan bagaimana cuma Allah yg tahu..proses pemakaman adik ibunda dri Abah gr.sekumpul..disekumpul kubah mtp.

Tiap2 yg bernyawa pasti merasakan nama kematian' kematian barang yg pasti' dtgnya tak terikat usia...siapapun bila sampai maka ia akan.kembli.menghdp Tuhannya dan mempertanggungjawabkan apa amal dlm kehdpannya'bila jahat maka neraka tempatnya dan baik sorga balasan bagi hamba yg beriman'taqwa lahir batin PD sang kuasa.

17 -8-2018 bada Jumat pemakaman Syarifah Fatimah binti habib Zain bin Muhammad alhasyi dimtp dekat SMA 1 mtp..

Guru sekumpul bilang bila kemarau beliau anjur kita baca tawasul..semoga hujan turun dan bala bencana diangkat Allah atas ini bumi Indonesia..mudhn ulthn 73 Indonesia semakin makmur ini negeri dgn diberantasnya segala bentuk maksiat dan narkoba.aamiin

Kalau bintang aja mau belajar...kita.manusia Kho tak mau belajar..ilmu adalah cahaya hati,dgn ilmu kita mengetahui hukum dan aturan Allah dan nabi Saw..sebab dgn mengikuti rusulullah kunci kebahagiaan dunia dan akhrt..semuanya dpt diperoleh dari beljr ilmu dri guru ke guru hingga sanadnya sampai rusulullah saw. Jgn belajar tanpa guru maka akan.menyesatkan diri..

Tanda cinta dgn mengikuti dan ingat akan jasa 2 para kekasih Allah..Auliya Allah jar Abah gr.sekumpul bukan org jahil..namun berilmu,beramal Sholeh serta berakhlak mulia lahir dan batinnya.mereka para kekasih Allah kuasa ilmu syariat,tarikat,hakikat dan makrifat sempurna akan Allah dan rasulnya.maka itu jgn mudah mengaku ini dan itu bila nyata luput dari aturan Allah dan rusulullah Saw. Baca riwayat org Sholeh agar tahu aib diri..kita jauh dari org_org terdahulu kita..baca riwayat syekh Abdul Qodir Jaelani,syekh Saman almadini,syekh Arsyad Al-Banjari dllnya.

Hidupkan siarnya Islam dgn menggauli para kekasih Allah..ambil pelajaran dan teladan dri peringatan haul kekasih Allah..bagaimana keikhlasan beliau dlm menuntut ilmu,mengamalkan ilmu,adab terhadap ilmu,guru dsbnya..perlu dipahami kita dikumpul dgn siapa yg kita cintai dan teladani selama hdp di dunia ini..bila org Sholeh yg dicintai dan teladan kita insyaallah bersama mereka di surga kelak..namun org kafir,fasik,munafiq maka neraka yg akan didapati.

Most Popular Instagram Hashtags