[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

agenommason_dungun agenommason_dungun

160 posts   261 followers   375 followings

Agen OmmaSΓ³nbyFaezAmer Dungun  Authentic Korean cuisine at your fingertips. Halalan toyyiban

https://wwe.facebook.com/agenommasondungun

#Repost luvly.food2u: RICE CAKE RETAK DAN PECAH!
.
Korang.. nushan terima aduan dari seorang customer rice cake dia retak dan nampak pecah-pecah.. Nushan sedih tengok rice cake dia.. .
Tape.. meh nushan story pasal rice cake.. sebab apa jadi macam tu
.
Tahukah korang product rice cake yang dihasilkan oleh #FAEZAMER ini tidak mempunyai bahan pengawet?
.
Jadi penyimpanan rice cake bagi setiap customer amat dititik beratkan.
.
Rice cake yang diterima oleh customer dari agen atau stokis hendaklah disimpan didalam freezer (tahap ketahanan sehingga 1 bulan).. Jika dalam chiller tahan sehingga 2weeks
.
Rice cake yang perlukan masa untuk defrost dan tidak boleh direndam ke dalam air semasa proses untuk defrost.. .
Jika rice cake dikeluarkan untuk defrost.. rice cake tersebut hendaklah digunakan dan tidak boleh disimpan di dalam freezer kembali.. .
Apa akah jadi jika buat macam kat atas? .
Haa.. ini laa yang akan menyebabkab rice cake tersebut jadi retak dan pecah...
.
Seeloknya rice cake disimopn di dalam freezer bersama kotak dan dimasukkan ke dalam bekas untuk memelihara keadaannya..
.
Nak tahu lebih lanjut cara penyimpanan rice cake?
.
Meh jenguk kat komen ✌

Haaa....ni la dia menu yang tuan tanah masak semalam. Ada yang dapat teka dengan betul. Japchae versi pedas berapi. (Pedas berapi sebab tuan tanah letak cili padi potong dalam tu) πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ. Agak agak ada yang nak resepi tak ni?. .

#koreanfoodlover
#koreanfoodpaka
#koreanfooddungun
#glassnoodle
#japchae

Agak agak la kan... bila ada semua bahan bahan ni..apa hasil tuan tanah malam ni ye?

#koreanfood
#korranfooddungun
#koreanfoodpaka
#koreanfoodlover
#glassnoodle

Perkongsian daripada salah seorang pelanggan setia tuan tanah.. haa... nampak menarik tak?
Ada tak uolls nak order stock bahan mentah dengan tuan tanah ni? Jom WhatsApp 0199243436 😊😊😊😊

Khas buat warga Paka!
Haaaa... ni ada satu pengumuman special buat warga Paka. Tuan tanah nak cod ke Paka Rabu ni. Ada yang nak tambah stock makanan Korea tak? Meh tengok detailsπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ 🌸 Pickup point : Pusat Niaga Paka (Depan Maybank)
🌸 Masa : 6pm

So..kalau ada sapa2 nak order tu.. jom cecepat.. nanti tuan tanah masuk list siap siap. Jom WhatsApp tuan tanah 0199243436 @ klik je link ni https://api.whatsapp.com/send?phone=60199243436

Rindu tak?
.
.
Hai uolllsssss.... lama kan tuan tanah menyepi.. kesibukan melanda sikit ni haa....tapi kedai bukak je as usual...baru baru ni tuan tanah ada di luar Terengganu for 5 days. Semalam baru touch down Terengganu.
.
.
Hi haa... nak bagitau..tuan tanah baru je restocked Korean food items.. seperti biasa la kan..rice cake dan gochujang adalah items paling laku keras. Haa.. laku keras gitu.. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜… kalau ada sapa2 yang grab, boleh la WhatsApp tuan tanah dekat 0199243436 atau klik je link ni haaa... https://api.whatsapp.com/send?phone=60199243436

#kimchi
#kimchidungun
#kimchipaka
#kimchikerteh
#kimchihalal
#kimchimuslim
#kimchiterengganu
#gochujang
#gochujanghalal
#gochujangmuslim
#gochujangterengganu
#kochukaru
#kelp
#miyeok
#bananauyu
#glassnoodle
#laver
#Faezamer
#FAHKK
#koreanfood
#koreanfoodlover

Hi uollsss.. kita teaser sket.. menu special Aidiladha tuan tanah πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ Juicy grilled meat Korean style served with kimchi. K-Pop sangat kann.. 😝😝😝
.

Resepi Bahan Perapan Daging Bakar
- minced garlic
- gochujang
- sesame oil .
. - Gaul sebati dan perap dengan daging dalam setengah jam. Lepas tu bakar dengan magic pan. Voila! .
.

Nak kimchi? Meh WhatsApp tuan tanah cecepat 0199243436 @ klik link ni je https://api.whatsapp.com/send?phone=60199243436
.
.

#kimchi
#halalkimchi
#kimchihalal
#kimchidungun
#kimchipaka
#kimchifaezamer
#kimchiommason
#kimchimuslim
#gochujang
#gochujangdungun
#gochujanghalal
#gochujangmuslim

Kambing Bakar + Kimchi! 😍😍😍😍

PRE ORDER 09/17 KINI DIBUKA!! Meh WA tuan tanah cecepat 0199243436
.
.
Senarai Harga Produk :
1. Kimchi/500gm RM25
2. Gochujang/300gm RM15
3. Kochukaru/300gm RM15
4. Teok Rice cake/pack (10 sticks)RM16
5. Kelp/80gm RM25
6. Miyeok/80gm RM25
7. Laver Kimbab/pack (10 sheets) RM12
8. Banana milk RM5.00/pc
9. Glass noodle/500gm RM28
10. Saseme Oil/Botol Rm40

Selamat pagi semua.... Salam Kemerdekaan ke 60 buat negara tercinta , Malaysia.
.

Uolls buat apa hari ni? Tuan tanah sibuk duk prepare untuk makan makan dengan family dan sambutan Hari Raya Aidiladha besok. .

ps: stock kimchi dah masuk ni.. 10 packs aje. 6 dah bertuan.. 4 je lagi kosong ni. Ada yang berkenan tak? Stock masuk ke Dungun Selasa ni

Makan dengan daging korban yang dibakar nanti bestttttttt tau 😘😘😘😘 .
.
.
#kimchi
#kimchidungun
#kimchipaka
#Faezamer
#Faezamerhalalkoreankitchen

Tuan tanah lunch ni je hari ni KoreanxGanu style
.

Pernah try makan tteokpokki dengan keropok keping Ganu tak? Besttttt πŸ‘πŸ‘πŸ‘
.
.
Sape sape tak try lagi boleh la try sekali. Pre order untuk batch baru dah nak dibuka. Sape2 teringin makan homecooked tteokpokki boleh la nak pre order tteokpokki set dengan tuan tanah. Bermodalkan RM71 uolls boleh makan tteokpokki sampai lebam tau....
.
Apa yang ada dalam set tteokpokki tu?πŸ‘‡ .

1 Kelp
1 Gochujang
1 Rice cake
1 Kochukaru
.
.
Ada yang berminat tak? Jom WhatsApp 0199243436
.
#koreanfood
#dungun
#tteokpokki
#tteokpokkidungun
#tteokpokkipaka
#koreanlunch
#koreanstyle

Open order tteokpokki

Tarikh : 27 Ogos 2017
Hari : Isnin
Harga : RM10 sebekas
Pickup point :
1) 1.30pm (Masjid Biru Dungun)

2) 6.00pm (Pusat niaga Paka depan Maybank) **LIMITED 10 BEKAS SAHAJA** #tteok
#tteokpokki
#koreanfooddungun
#koreanfoodpaka

Most Popular Instagram Hashtags