aeril_zafrel aeril_zafrel

2826 posts   1940630 followers   755 followings

AERIL ZAFREL  📨 respectedcitizen@gmail.com FB : Aeril Zafrel Twitter : @aerilzafrel WeChat & LINE : aerilzafrel_saw Fans Base : @zafrel_geng (Malaysia)

https://www.facebook.com/waaerilzafrel/

1st time photoshot satu family....Attar ni , orang ajak photoshot , sibuk nak ajak dinosaur dia sekali join 😩😩korang jangan tanya gigi attar mana.dah habis kena makan dinosaur agaknya.
.
Nantikan baju raya family set dari kami.banyak warna2 menarik dari @limawaktuhq & @wawazainalrtw .
Photo by @muhammadzameer

Jangan pernah matikan malamnya...
#MencicipQolamAdyHidayah #QultumRamadhan

Huhhhh... susah 'ter cinta' kat awek 'alam semesta' pelik cam dia ni.

Esok malam #NotaSilam dari @_nikamir untuk kita semua! 😝😁😉 #Cc @zafrel_geng

: Di hari-hari terakhir menuju Ramadhan ini, marilah basahi lisan kita dengan istighfar dan bertaubat kepada ALLAH, istighfar yang lahir dari sebuah rasa takut kepada ALLAH Al Mutakabbir (yang maha memiliki keagungan) dan bukan hanya sekadar pemanis bibir.
.
Ramadhan hampir tiba, tak terasa waktu berjalan dan berlalu hampir setahun dari Ramadhan yang lalu. Bulan yang selalu ditunggu-tunggu kerana kemuliaan dan keutamaannya. Bagaimana tidak?
.
Bulan ini adalah bulan pengampunan dan rahmat serta dimudahkan beramal sholeh padanya. .
“Apabila masuk bulan Ramadhan maka dibukalah pintu langit –dalam satu riwayat dikatakan: pintu surga dan dalam riwayat lainnya: pintu-pintu rahmat.- ditutup pintu-pintu jahannam dan para setan dibelenggu”. (HR al-Bukhari dan Muslim).
.
“Apabila masuk awal malam dari bulan ramadhan maka para setan dan jin jahat dibelenggu dan ditutup pintu neraka jahannam”
.
“Siapa yang menghidupkan malam qadar dalam keadaan iman dan mencari pahala maka ALLAH ampuni dosanya yang telah lalu dan siapa yang berpuasa dalam keadaan iman dan mencari pahala maka ALLAH ampuni dosanya yang telah lalu” (HR al-Bukhari).
.
Jadikan bulan Ramadhan ini sebagai kesempatan untuk melihat keadaan kita dan berfikir tentang realiti yang ada, agar kita dapat bermuhasabah dan memperbaiki yang telah rosak dan merawat yang sakit.
.
Jadikanlah bulan ini sebagai awal menuju kebaikan di masa mendatang dan titik tolak perubahan menuju yang lebih baik dan sempurna.
.
Banyaknya berdoa dan ibadah di bulan ini tentunya memberikan pembinaan dan pendidikan ruhiyah kepada diri kita. Harapannya dengan melaksanakan amalan ibadah mulia ini kita semua berubah menjadi lebih baik dan mendapatkan ampunan ilahi.
.
Marilah kita gunakan kesempatan emas ini untuk mencapai kesuksesan dunia dan akhirat. Kita persiapkan aturcara dan menu-menu kebaikan sepanjang Ramadhan ini. Siapa yang mau ikut?
#IbnuSunari #MeminjamHikmah #KiyaiFattah #QultumRamadhan

Awak istimewa bagi dia😊😊😊

“Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum w.b.t. Maka dengan ini, saya Penyimpan Mohor Besar Raja2 Melayu, setelah diperkenankan oleh Duli2 Yang Maha Mulia Raja2, adalah dengan ini, mengisytiharkan bahawa lusa puasa...
.
Puasa jangan tak puasa tau....

menemui sang empunya sakti @ramlee_awang_murshid yang disentuh kaca jadi permata, benang bertukar sutera dan tintanya bisa berubah emas. Kami sekadar berkongsi nafas, semangat dan nyawa serta kisah seekor anjing.. Seribu penghargaan pula atas kado tulus @ramfc2020 berikan.

Bila mama tak da kt rumah... 😊😊😊😊

Ada sapa2 nak adopt tak panda comel ni?

Sikit hari je lagi nak release semua warna n design dari @wawazainalrtw .
.
Boleh follow dulu guys ig @wawazainalrtw

Berapa lama kita diuji & teruji???
#MencicipQolamAdyHidayah

Most Popular Instagram Hashtags