adabi_consumer adabi_consumer

4,436 posts   77,757 followers   398 followings

Adabi Consumer  Akaun Rasmi Adabi Consumer Industries Sdn Bhd 🇲🇾 Sajian Istana Di Zaman Silam www.adabi.com #adabi #bersihdanasli Beli online di Emall Adabi ⤵️

Cook, TAG @yatiekitchen & @adabi_consumer and #YKAdabicontest31 to WIN Adabi Hamper & La Gourmet Pressure RM799
Produk : Perencah Mee Bandung Adabi
Menu : Mee , Mee Hoon atau Kuew Tiaw Bandung
4 Pemenang lagi akan dipilih, keputusan akan diumumkan pada 25thNovember2018 @ Sunday

Pemilihan pemenang berdasarkan pada gambar & video yg menarik & kreatif 😊
Good Luck❤!!! ingat bukan sorang tapi 4 orang pemenang 💃🏻💃🏻💃🏻 Try la ! mana tau rezeki anda !!!

@aedyxashraf pon dah makan @flamitoz, korang bila lagi? 😁
#Flamitoz
#makanpastisyok

Tahukah anda❗️❗️
.
Terdapat pelbagai kebaikan dan khasiat ada pada jagung
.
Produk jagung dalam tin Adabi yang sudah pastinya diperbuat daripada bahan asli! Terdapat dua perisa iaitu Jagung Manis dan Jagung Kernel.
.
Dapatkannya secara online hanya di emall.adabi.com. Tidak perlu lagi keluar rumah untuk mendapatkan produk Adabi! Mudah, cepat dan selamat!
.
#adabi #emalladabi #jagung #corn #buyonline #mudah

Lagi 2 hari untuk #maha2018 dan boleh jumpa team Adabi di IATn Food Valley bertempat di Laman Ternakan Pintu 2, Maeps Serdang dari 22 November hingga 2 Disember 2018. Datang ramai2 tau

Assalamualaikum semua!
.
Dah ada plan nak masak apa nanti? Apa kata hari ni kita try masak kari ikan untuk lunch atau dinner later.
.
Nak kasi terangkat lagi masakan tu, jom try #ResepiAdabi Kari Ikan Adabi, istimewa untuk supporters @adabi_consumer 😃😃😃
.
KARI IKAN ADABI
.
Bahan-bahan
.
600ml (3cwn) Minyak masak
10cm Kulit kayu manis
10helai Daun kari
8 biji Bawang besar (dihiris)
10 biji Bawang putih (dihiris)
15g Halba campur
250g (1peket) Serbuk Kari Ikan Adabi
10-15 biji Bawang merah (ditumbuk)
5 ½ liter (28cwn) Air
3 sudu Asam jawa (dilarutkan dengan air)
2 ½ - 3kg Ikan
460ml (2cwn) Santan pekat
Secukup rasa Garam
.
Cara Memasak:
1. Panaskan minyak masak di dalam kuali
2. Tumiskan halba campur, kulit kayu manis, hirisan bawang besar, hirisan bawang putih dan daun kari. Tumis hingga kekuningan dan naik aroma.
3. Masukkan bancuhan Serbuk Kari Ikan Adabi. Tumis selama 15-25 minit sehingga minyak pecah dengan api yang perlahan.
4. Kemudian masukkan air, larutkan asam jawa dan ikan. Biarkan masak selama 10-15 minit menggunakan api sederhana besar sehingga mendidih
5. Kecilkan api. Masukkan santan pekat dan garam secukup rasa. Biarkan masak selama 25 minit dan sediakan untuk hidangan.
.
#adabi #resepiadabi #kari #kariikan #curry #mudah #sedap

Huh minum kopi dapat membantu membakar lemak⁉️
.
Percayalah ada banyak lagi kelebihan dan khasiat meminum kopi ni
.
Layari emall.adabi.com untuk dapatkan Kopi Adabi secara online.
.
#adabi #tips #tahukahanda #kopi #coffee #buyonline #mudah #lemak

Salam Maulidur Rasul kepada semua dan selamat bercuti 😘😘

Tahniah sis @nazerahmatzin salah seorang pemenang #ykadabicontest30 😬😬👏👏#Repost @nazerahmatzin
・・・
Siape peminat tempeyek atau pun rempeyek..kite geng 🤗🤗
Sedap kan..rangup2 berempah
Resepi hari ni kite guna serbuk nasi goreng ikan bilis adabi..rase dia..😋😋 lain dr yg selalu kite mkn tuuu.sedap wehhh dah secukup rase dlm perencah tu..#perencahnasigorengadabi #serbuknasigorengikanbilisadabi
@yatiekitchen
@adabi_consumer
#ykadabicontest30

#rempeyek
#tempeyek
#rempeyekbiliskacang
#tempeyekikanbiliskacang
#produkadabi
#adabi

Bahan2
2 ulas bwg putih
Sedikit udg kering
1 sd mkn jintan manis
1 sd mkn jintan putih
Cara2..
Bahan2 diatas ditumbuk halus
1 cwn tpg beras
1/4 cwn tpg jagung
2 cwn air
1 pek serbuk nasi grg ikan bilis adabi
1 biji telur
1 sd mkn air kapur
Kacang tanah
Bilis
Minyak masak utk mengoreng
Acuan tempeyek
Adunan ni cair ye..utk tempeyek yg nipis dan rangup dan cpt masak..
Cara2..
Campur semua bahan2 tumbuk tadi dgn bahan2 lain kecuali . kacang tanah dan bilis..
Panaskan minyak masak dan acuan..masuk kan adunan dlm acuan tempeyek tadi bersama ikan bilis dan kacang goreng..masak kekuningan dan siap..ok
Selamat memcuba..😍😍

Urmmm sedapnye kalau time2 macam ni dapat makan mee goreng.
.
Tak payah khuatir, Adabi ada jalan penyelesaian yang mudah.
.
Dapatkan produk baru dari Adabi, Perencah Mee Goreng.
.
Yang penting rasanya asli, penyediaannya mudah dan dah tertentu kualiti terjamin.
.
Apa tunggu lagi, dapatkan Perencah Mee Goreng Adabi dan selamat mencuba.
.
#bumiputera #adabi #meegoreng #meegorengadabi #mudah #sedap

Most Popular Instagram Hashtags