[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

adabi_consumer adabi_consumer

1506 posts   1645 followers   50 followings

Adabi Consumer  Instagram Rasmi Adabi Consumer Industries Sdn Bhd Sajian Istana Di Zaman Silam Emel: info@adabi.com.my

http://www.adabi.com/

Ingin tahu Tips/Petua dari Adabi?
.
Follow akaun rasmi Facebook dan Instagram Adabi Consumer dan kami akan kongsikan pelbagai petua dan tips tentang dunia masakan
.
Petua hari ini: Mengelak Beras Berkutu
.
#adabi #petuaadabi #tips #petua

Salam Jumaat, penghulu segala hari. Semoga diberkati semua, insyaAllah.
.
Sama-sama kita renungkan kata-kata berguna ini dan ambil iktibar, insyaAllah.
.
#adabi #jumaat #berkat #bismillah #selawat #sunnah

Inginkan masakan yang lebih lazat dan enak dari biasa?
.
Dapatkan sos seafood keluaran terbaru Adabi yang sudah pastinya lebih lazat dan sedap dari sos tiram biasa!
.
Tak percaya? Cubalah sendiri!
.
Layari emall.adabi.com untuk mendapatkannya secara online.
.
#adabi #emalladabi #seafoodsauce #seafood #buyonline #mudah

Assalamualaikum semua!
.
Apa plan nak masak ni? Jom try buat try #ResepiAdabi Bergedil Ketam Adabi, khas untuk supporters @adabi_consumer 😃😃😃
.
BERGEDIL KETAM ADABI
.
Bahan-bahan
Tepung Cucur Bawang Adabi 4 sudu Besar
Serbuk Nasi Goreng Ayam Adabi 1 sudu kecil
Isi Ketam 200 gram
Kentang (direbus & dilenyek) 3 biji
Daun Sup (dipotong kasar) 2 tangkai
Bawang Goreng 1 sudu besar
Telur 3 biji
Garam Putih Adabi secukup rasa
Minyak Masak secukupnya
.
Cara Memasak
1. Masukkan kesemua bahan tadi ke dalam mangkuk dan gaulkan sehingga rata kecuali telur.
2. Kemudian bentukkan menjadi bulat dan celupkan ke dalam telur
3. Goreng di dalam minyak panas sehingga kekuningan.
4. Sedia untuk dihidangkan.
.
#adabi #resepiadabi #bergedil #ketam #mudah #sedap #resepi

Susah ke nak cari barang adabi?
.
Mudah je, emall.adabi.com kan ada! Order je online, kemudian kami akan poskan terus ke rumah anda.
.
Mudah, cepat dan selamat!
.
#adabi #emalladabi #mudah #buyonline #selamat

Nak makan apa ya makan malam ni?
.
Kami di Adabi mencadangkan makanan dalam tin Adabi Kari Daging, ianya sangat mudah dan pantas untuk disediakan!
.
Sedap dimakan dengan nasi, roti, dan apa sahaja! Saksikan video ini bagaimana mudah untuk menyediakannya!
.
Dapatknya kesemua produk dalam tin adabi secara online hanya di emall.adabi.com sekarang juga!
.
#adabi #emalladabi #makanantin #video #mudah #buyonline #tutorial #karidaging

Ingin tahu Tips/Petua dari Adabi?
.
Follow akaun rasmi Facebook dan Instagram Adabi Consumer dan kami akan kongsikan pelbagai petua dan tips tentang dunia masakan
.
Petua hari ini: Elak Ikan Melekat Pada Kuali
.
#adabi #petuaadabi #tips #petua

Jom try FLAMITOZ‼️
.
Produk baru dari Adabi, buatan bumiputera mempunyai 2 perisa yang sedap dan mengasyikkan iaitu Cheezt Blast dan Chicky Boom. Sekali rasa pasti terangkat!
.
Dapatkan segera di emall.adabi.com
.
#adabi #emalladabi #flamitoz #snack #buyonline #mudah #snacks

Untuk rasa sup yang sebenar dan lazat, gunakan Sup Bunjut Adabi yang diperbuat daripada ramuan asli dan sangat sesuai digunakan untuk semua jenis masakan jenis masakan!
.
Dapatkannya secara online hanya di emall.adabi.com. Mudah, cepat dan selamat!
.
#adabi #emalladabi #sup #supbunjut #buyonline #mudah

Assalamualaikum dan selamat pagi! Berita baik untuk peminat Kopi Adabi!
.
Kini anda boleh dapatkan kopi kegemaran anda di Pasaraya Giant berdekatan dengan anda!
.
#adabi #kopi #selamatpagi #coffee #goodmorning #Giant #supermarket #hypermarket

Assalamualaikum semua!
.
Dah ada plan nak masak apa nanti? Apa kata hari ni kita try masak kari ikan untuk dinner later.
.
Nak kasi terangkat lagi masakan tu, jom try #ResepiAdabi Kari Ikan Adabi, istimewa untuk supporters @adabi_consumer 😃😃😃
.
KARI IKAN ADABI
.
Bahan-bahan
.
600ml (3cwn) Minyak masak
10cm Kulit kayu manis
10helai Daun kari
8 biji Bawang besar (dihiris)
10 biji Bawang putih (dihiris)
15g Halba campur
250g (1peket) Serbuk Kari Ikan Adabi
10-15 biji Bawang merah (ditumbuk)
5 ½ liter (28cwn) Air
3 sudu Asam jawa (dilarutkan dengan air)
2 ½ - 3kg Ikan
460ml (2cwn) Santan pekat
Secukup rasa Garam
.
Cara Memasak:
1. Panaskan minyak masak di dalam kuali
2. Tumiskan halba campur, kulit kayu manis, hirisan bawang besar, hirisan bawang putih dan daun kari. Tumis hingga kekuningan dan naik aroma.
3. Masukkan bancuhan Serbuk Kari Ikan Adabi. Tumis selama 15-25 minit sehingga minyak pecah dengan api yang perlahan.
4. Kemudian masukkan air, larutkan asam jawa dan ikan. Biarkan masak selama 10-15 minit menggunakan api sederhana besar sehingga mendidih
5. Kecilkan api. Masukkan santan pekat dan garam secukup rasa. Biarkan masak selama 25 minit dan sediakan untuk hidangan.
.
#adabi #resepiadabi #kari #kariikan #curry #mudah #sedap

Dapatkan produk Kicap Adabi yang menggunakan bahan yang bersih dan asli yang pastinya membuatkan hidangan anda lebih enak dan sedap!
.
Perisa : Manis, Masin, Lemak Manis, Lemak Masin
.
Layari emall.adabi.com untuk medapatkannya secara online dan mudah! Click dan terus ke pintu rumah anda!
.
#adabi #emalladabi #buyonline #kicap #soyasauce #mudah

Most Popular Instagram Hashtags