[PR] Gain and Get More Likes and Followers on Instagram.

achikspinnana_page achikspinnana_page

457 posts   12925 followers   33 followings

ACHIK (SPIN) NANA FANPAGE  Mengenang arwah Achik dan support Siti Nordiana. Autobiography Duet AchikNana & Kenangan abadi AchikTasha. Make a CREDIT if you repost my video😘

How I wish bang chik was there to perform that high note part... hmm
.
Btw, congratulation to diasemanishoneymuzikal team sbb brjaya merealisasikan impian peminat utk melihat kak @sitinordiana dan @alifsatar perform lagu ni scra full without change the arrangement of the music, very appreciated it. Tahniah jugak sbb dh brjaya menjayakan teater yg brlangsung selama 10 hri ini, wlaupun prancangannya bermula dgn 7 hari shja ttpi d sebabkan permintaan peminat, ditambah lg 3 hari, sgt2 superb πŸ‘πŸ‘. Yg paling utama skli, terima kasih kpd tuan pengarah @michaelang38 yg xpts2 mndgr dan respon dgn khendak peminat utk mlihat kjayaan yg kak nana dpt sprti skrg, xlupa jga kpd semua yg trlibat secara lgsung dan tidak langsung. .
.
Wlaupun admin xdpt mnonton, tp admin sntiasa update nk melihat stiap vdeo2 dan caption yg org lain post . Dpt la jgk merasa bahang khangatan diasemanishoneymuzikal dkt IB tu wlaupun xprnah jejak pun πŸ˜…. .
Abg achik psti brbangga dgn kak nana skrg ni 😊 MEMORI BERKASIH bergema di IB 😘

Ada tmpt kosong kan dkt gmbr abg Achik ni? Haaa, admin nk test korg.. sepanjang post admin yg sblm2 ni, apa slh stu character abg Achik yg korg tau dan ingt? Byk dh crta2 mngenai arwah, admin dh kgsikan sblm ni.. hehehe..
.
Sblm tahun 2016 ni melabuhkan tirainya, maafkan sgla post dan caption admin yg mnyinggung sesiapa shja yg mbcanya ye. .
Dan jgn lupa support lagu adik Tajul "Sedalam dalam rindu" as a tribute utk arwah abgnya "ACHIK SPIN". 😊😊

Kak nana mcm 'ter'sebut nama Achik je 😒😒 sblm nk sebut nama alif satar tu, kak nana rindu nk berlakon sama2 dgn abg achik ke? Hmm. Al-fatihah buat arwah abg achik
.
Good luck for ur future kak nana.. Diasemanishoneymusical dan drama trbaru brsama alif satar Klik! Pengantinmusimsalju.. 😊 admin tggu ye kemunculan musical dan drama kak nana ni tahun dpn.. dgr2 drama tu nk shoot dkt Jepun, btul ke? Heee..

Moh moh org melaka, siapa2 yg brdekatan tu, jom meriahkan moodrepublik di sana jom!! Mcm2 aktvti ada, slh satunya adalah dpt brjumpa dan beramah mesra brsama kak Tasha ni, isteri kpd arwah abg Achik beserta dgn anak2 mereka yg comel tu, Puteri Safiyya dan Puteri Sumayya. Jom2 ajk saudara mara yg trdekat tu ye.. 😊😊
. . .
@Regrann from @suriani___tasha2 - Assalamualaikum...Hye..
Semua dah sedia maklumkan tentang #moodrepublik hujung minggu ni di Melaka..?
Haaa...jangan lepaskan peluang tau untuk berjumpa Tasha dan dua orang Puteri Tasha di sana..Tasha akan berada di booth air Fivejump Coffe untuk sesi ramah mesra bersama pelanggan yg berkunjung ke booth kami..,nak tahu dimana?..
Okayyy...kami bertempat di Lot 227,berdekatan Pintu keluar..Boleh cari Drink booth Fivejump Coffee..Kami satu2nye Booth air dlm Moodrepublik...#
#KITAJUMPADISANAYEA
#moodrepublik
#Melaka
#fivejumpcoffee
#tashasumayyasafiyya #Regrann

Cuba anda semua dgr audio video ni, BUKTI bhwa lagu 'MEMORI BERKASIH' ni sememangnya sudah ckp popular dr zmn lagu tu kluar lg (tahun 2001) smpai la skrg ni.. Bukanlah bru popular sprti yg d uar-uarkan sblm ni..huhu.. semua penonton turut sma menyanyi dgn abg achik dan kak nana dkt sini.. smpai skrg pun, wlaupun hnya tggl kak nana brsma dgn rkn duet yg lain, abg achik xpnh dlupakn.. sntiasa di dlm ingatn. Al-Fatihah abg Achik.
.
Ps;sorry for uncover kak nana. Admin cuma nk fokuskan audio tu serta peminat yg sgt supporting dan sgt menyayangi psgn duet ni.. 😘 bak kata bangchik 'I LOVE YOU' We love you too bangchik dan kaknana 😘😘😍
Credit vdeo dr RedXwing d youtube

Hampir sebulan admin xpost apa2 kan.. hahhaa.. bz skit (x.. bz byk sbnrnya πŸ˜‚πŸ˜‚)
.
Kita mulakan post dgn gmbr abg Achik tepuk dahi ni laa.. dia mrh2 tipu dgn admin tu.
"Aiyakkk..admin..knpa dh lama xpost" abg Achik 😁
Abg Tal ketawa je "Haaa admin pg mana haa"... Slmt Hari Malaysia semua

Abang Tal
Abg Raymie
Abg Aie
Di hari pengkebumian arwah abg Achik 17hb April 2010.
.
Admin pnh tgok vdeo abg aie dgn abg tal je yg d interview wrtawan masa tu, abg raymie xde.. sedih sgt bila dgr diorg brcrita ttg arwah abg achik. Lagi2 abg aie, sbb arwah ada call dia sejam sblm arwah meninggal tu nk ajk jmpa, tp abg aie xdpt nk jmpa sbb ada kja. Ya Allah, klau admin pun ditmpt abg aie, mst akn mngis time tu jgk, sbb bru je mndgr suara arwah. Itu baru mlalui call, blm lagi bg org2 yg bru lps jmpa dgn arwah trutama skli kak nana dan abg salihin.. Al-fatihah abg achik 😒

Abg achik abg achik...
Abg achik mmg dilahirkan dgn suara sedap merdu mcm ni eh?? Smpai admin xdpt nk detect suara sumbang abg, merdu sgt even cpai high note smbil duduk pun ttp sdap d dgr.. plg suka part 'ohhhhooooo' lunak jer, mcm nk kunyah2 πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Suka part hjg2 tu, tnya nama budak tu 'sendayan ke?' Hahahha.. blh la tu, angkat bkul kmpg sndri.. hihihi πŸ˜†πŸ˜†
.
Credit vdeo from izam rock steady at youtube. Persembahan trakhir arwah abg achik di Serian, Sarawak. .

Jujur admin bgtau, antara ke empat2 album studio Spin brmula dgn
1.Roda2 Rindu
2.Litar asmara
3.Demi
4.Keranamu
Admin pling suka album Demi. Bkn kata xsuka semua, semua admin suka, tp yg plg admin favourite album DEMI 😁
.
Sbb ape, itu admin xdpt nk pstikan, hihi.. mgkin jgk sbb 10 lagu2 dlm album Demi tu bg admin sgt unik plus dr segi arrangement muzik dia pun dh mcm moden skit mgikut zmn tu 2002-2003. Ksemua lagu2 dlm album tu blh kata semua peminat tau, sbb ia mngetengahkan genre jiwang dan catchy jgk.. mcm2 prsaan bila dh dgr.. hehe..
.
Dr album Keranamu plk, admin plg suka lagu 'Janji kita' ni. Sbb vdeo clip diorg sempoi sgt. Xde skrip, xde lakonan, xde specific set. Just d studio, then buat prngai dan hal msing2. Hahahaha.. mcm mana diorg dlm vdeo clip tu, mcm tu la prgai diorg dkt luar set, suka mnyakat sesama sndri.. itu yg plg admin suka tgok πŸ˜†πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Terima kasih
Arwah abg Achik
Abg @aiespin
Abg @raymierayrockers
Abg #Tal
Kerana mewarnai zmn kecil kami dulu.. korg mmg awesome!! 😊😊

*Rindu akan suara ini*
.
*susah nk jmpa dh sekarang*
.
*sgt merdu, sgt lunak dan brlemak*
.
*suara Live dan record xda beza*
.
AL-FATIHAH 😒😒

Siapa2 blh jwb, bhsa dr negeri mana eh abg achik dan kak nana nyanyi dlm lagu 'Setia menanti' ni? Bhsa kelantan eh.?? Sbb admin fhm la skit prkataan 'kawe' dgn 'ambo' tu je.. hihihi..

Cuba korg teka siapa la empunya gerangan gmbr ni kan. Hala lala comey sggh adik ni yer. Adik sapa la ni? πŸ˜πŸ˜πŸ˜‚ Gaya posing tu dh mcm abg dia dh, wlaupun admin xprnh tgok rupa abg achik sekecik ni dgn jelas. Hihihi.. yg ada pun gmbr abg achik kena dukung ayah dia, tp xbrpa nmpk sgt muka bgchik kt situ. Huhu.. ini lah kot iras2 dia.. πŸ˜†

Most Popular Instagram Hashtags