a_reenz a_reenz

1,320 posts   1,341 followers   3,310 followings

๐Ÿ’œAireen๐Ÿ’œ  ๐Ÿ’ญ mother of two๐Ÿ’“ ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿ‘ถ๐Ÿ’“ ๐Ÿ’ญ My babies my strength #SophieAdlene #SafrinaAafiya

Bulan2 puasa wajib la kan up gamba makanan. Awal plak kuih ni siap. Mengiurkan betul. Ingt nak rebus petang karang tapi nampak macam nak cair je lepas buat bulat2 tadi tu yang terpaksa siapkan terus.

Masih tak boleh move on lagi walaupun dah sebulan. Semoga ada rezeki untuk pergi lagi.

Hari2 teringat. Rindu yang teramat sangat ๐Ÿ˜ข. Walaupun panas terik, tapi lantai dalam masjidil haram tetap rasa sejuk je dan haruman dalam masjid sangat wangi.

THE UNTOLD STORY
.
Sementara Afiya tengah tidur ni terasa nak share something. Betul lah kata orang, hidayah tu milik Allah.
.
Ada satu masa tu rasa betul2 down, buntu dan kadang2 rasa hilang arah, hati tak tenang disebabkan ada banyak masalah peribadi. Tiba-tiba hati terdetik dan meronta2 nak sangat pergi ke Mekah. Memang bila Allah dah cuit hati ni rasa tak boleh nak tunggu lama. Nasib baik la husband pun ok je. Terus book date yang paling cepat ada. Rasanya tak sampai sebulan pun dari tarikh yang dipilih.
.
Masya Allah.. Sungguh tak disangka.. Allah jemput aku dengan cara macam ni. Kalau tak, tatau la bila akan jejak kaki kat sana.
.
Sebelum ke sana, hari2 buat solat taubat, solat hajat, betulkan niat. Subhanallah, lebih dari yang diminta Allah berikan di sana.
.
Semoga aku terus istiqomah dalam penghijrahan ini.

Ya Allah.. Rindunya.

Alhamdulillah..selesai lah perjalanan umrah kami. Terima kasih ustaz loh dan @harmonyexcellenceholidays. Kenangan yang sangat manis dan harap bukanlah yang terakhir.

InsyaAllah, semua doa yang dikirim dah dibacakan. Semoga doa kita diperkenankan dan dimakbulkan Allah S.W.T
.
#umrah2019

Masjidil haram. Sungguh tenang setenang tenangnya. Jemput la kami lagi Ya Allah

Selesai bercukur ๐Ÿ‘ด

Alhamdulillah.. Sampai di puncak Jabal Nur. Di sinilah terletaknya gua hira di mana Rasulullah SAW menerima wahyu pertamanya. Nak daki sampai atas bukan senang sebab bukit terlalu curam. Terpikir macam mana Rasulullah SAW dan Siti Khadijah naik atas pada waktu dulu. Subhanallah. .
#jabalnur #umrah2019

Hadiah paling indah dari Allah S.W.T. Dapat pegang kain Kaabah. Wangi.. Terlalu wangi. Dapat berdoa di Hijir Ismail. Dapat berdoa di Multazam. Allahuakbar!
.
#umrah2019 #day5 s

Most Popular Instagram Hashtags