501awani 501awani

5,234 posts   467,885 followers   145 followings

AstroAwani  Awani's story of the day. Watch the full story on Astro Channel 501. To share your images with us, use hashtag #AwaniNews

Tonton wawancara bersama Menteri Pertanian & Industri Asas Tani, Salahuddin Ayub; Felo Penyelidik Institut Kajian Dasar Pertanian dan Makanan, Profesor Datin Paduka Dr Fatimah Arshad dan Pengurus Besar Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Kuala Langat, Shakran Shamsudin dalam program khas '100 Hari Malaysia Baharu' pada jam 9.30 malam ini. Jika anda terlepas, tonton siaran ulangan esok pada jam 8.30 pagi.

#malaysiabaharu #malaysiamemilih #AstroAWANI #AgendaAWANI

PUTRAJAYA, 23 Mei - Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memulakan tugas secara rasmi di Pejabat Perdana Menteri di Perdana Putra hari ini.
Dr Mahathir sebelum ini beroperasi di pejabatnya di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini, sejak kembali menerajui kembali tampuk pemerintahan negara setelah Pakatan Harapan yang dipimpinnya memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) pada 9 Mei lepas.

Foto oleh fotoBERNAMA

Layari www.astroawani.com untuk berita lanjut.

#awaniNEWS #501awani #AstroAWANI #MalaysiaMemilih #MalaysiaBaharu

#AWANIbyte: [VIDEO] “Saya dan Tan Sri Abu Kassim berjuang bersungguh-sungguh untuk menyiasat dan dapatkan balik wang rakyat yang dicuri. Tetapi kesudahannya, kami dituduh pembelot.” - Ketua Pesuruhjaya #SPRM Datuk Seri Shukri Abdull. #AWANInews #MalaysiaBaharu #PilihanMalaysia #SPRM

Kini di studio Astro AWANI, @n_izzah & @syedsaddiq
Tonton sekarang di Saluran 501, FB Astro AWANI & www.astroawani.com/live-tv

#AstroAWANI #malaysiabaharu

Saksikan wawancara bersama dua pemimpin muda iaitu Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq dan Ahli Parlimen Permatang Pauh, Nurul Izzah Anwar menerusi program khas 100 Hari Malaysia Baharu pada 9.30 malam ini.

#malaysiabaharu #malaysiamemilih #AstroAWANI #AgendaAWANI

#AWANIbyte: [VIDEO] Comel je Menteri Kewangan kita, @limguaneng.
#PilihanMalaysia #100HariMalaysiaBaharu

Ini reaksi Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Mohd Shukri Abdull apabila beliau menceritakan pengalaman perit membuat siasatan 1Malaysia Development Berhad selepas pesaraan wajibnya pada tahun 2016.
Baca artikel penuh di www.astroawani.com

Foto oleh @shahiromar
#malaysiamemilih #AstroAWANI #malaysiabaharu

KUALA LUMPUR, 22 Mei - SAHABAT LAMA ... Tokoh perniagaan Malaysia, Robert Kuok (kiri) bersama bekas Menteri Kewangan Tun Daim Zainuddin ketika hadir pada mesyuarat tertutup Majlis Penasihat Kerajaan (CEP) hari ini. Kuok dilantik sebagai ahli majlis CEP oleh Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada 12 Mei lalu.

Foto oleh fotoBERNAMA

#501awani #astroawani #awaninews

PUTRAJAYA: Bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tiba di Pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada jam 9.40 pagi.

Beliau hadir untuk memberi keterangan berhubung SRC International yang merupakan anak syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB), dan ia diletakkan di bawah Kementerian Kewangan pada 2012.

Layari www.astroawani.com untuk laporan penuh.

Foto Astro AWANI / @shahiromar

#501awani #astroawani #awaninews

KUALA LUMPUR, 21 Mei - (Dari kanan) Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri Kewangan Lim Guan Eng dan Menteri Pertahanan Mohamad Sabu membaca lafaz Sumpah Jawatan dan Setia serta Sumpah Simpan Rahsia oleh Menteri-Menteri Persekutuan dihadapan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V di Istana Negara hari ini.

Foto oleh fotoBERNAMA

#501AWANI #AstroAWANI #AWANInews

KUALA LUMPUR, 21 Mei - Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Wanita dan Pembangunan Keluarga Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail ketika menandatangani Surat Cara Pelantikan sebagai Timbalan Perdana Menteri pada Istiadat Pengurniaan Surat Cara Pelantikan dan Mengangkat Sumpah Jawatan dan Setia Serta Sumpah Simpan Rahsia Oleh Menteri-Menteri Persekutuan di Istana Negara hari ini.

Foto oleh fotoBERNAMA

#501AWANI #AstroAWANI #AWANInews

#awanibyte BizSmart Challenge 2018

Ini cara terbaik untuk anda jadi usahawan unggul!

Sertai sekarang dengan mendaftar di https://goo.gl/B6B7kh sebelum Mei 31, 2018.

#bizsmart2018 @alliancebankmalaysia

Most Popular Instagram Hashtags